Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież są to różne gramofony, zarówno konstrukcyjnie jak i materiałowo. Podobieństwa kończą się na tym, że obie konstrukcje mają talerze i cztery silniki (tylko te dwa gramofony tak mają?). Zanim Kuzma zgodził się na montaż swoich ramion, widział gramofony i może to dziwnie ale nie miał żadnych zastrzeżeń.

Trzeba mieć zezwolenie żeby montować ramiona Kuzmy ? Nie wystarczy je kupić ?

Trzeba mieć zezwolenie żeby montować ramiona Kuzmy ? Nie wystarczy je kupić ?

Dokładnie tym bardziej jak wspomniałem ramię które wchodzi na rynek . Ale kto tam czyta wpisy wyczerpujące jasne , i merytoryczne , czeka się jak hiena na padlinę , na jakąś wpadkę kogoś kto ma kiepskie bądz słabe rozeznanie w sprawie .Jak zwykle kilku szyderców zawieszonych jest w eterze tego wątku , którzy nie zwracają uwagi na merytorykę treści , a jedynie wyczekują na potknięcia złożyciela tego tematu .Założył kto założył każdemu wolno , to jest siła internetu , że jest słabszy w pewnych kwestiach , nie powinno to rzutować na istotę i treść główną, czyli ostatnio gramofony J. Ś .

Kupując dla siebie możesz zamontować ramię nawet do blatu kuchennego.

Owszem masz rację , ale nie innowacyjną technologię , która wchodzi na rynek, w granicach pewnych preferencji cenowych, z pewnymi uwarunkowaniami.

Hehehe....Mirek właśnie wrzucił fotki dowodzące, że Pan Sikora kopiuje Kuzmę. Ja bym wolał oryginał.

Zauważ co napisane jest nieco wyżej, ten temat był przerabiany, masz zaległości w treści.

Widzę wpis Mirka, że Sikora nie jest kopią Kuzmy, po czym widzę fotki praktycznie identycznych gramofonów, gdzie w obu są ramiona Kuzmy. To daje do myślenia. Zresztą oba bardzo ładne.

Dokładnie tym bardziej jak wspomniałem ramię które wchodzi na rynek . Ale kto tam czyta wpisy wyczerpujące jasne , i merytoryczne , czeka się jak hiena na padlinę , na jakąś wpadkę kogoś kto ma kiepskie bądz słabe rozeznanie w sprawie .Jak zwykle kilku szyderców zawieszonych jest w eterze tego wątku , którzy nie zwracają uwagi na merytorykę treści , a jedynie wyczekują na potknięcia złożyciela tego tematu .Założył kto założył każdemu wolno , to jest siła internetu , że jest słabszy w pewnych kwestiach , nie powinno to rzutować na istotę i treść główną, czyli ostatnio gramofony J. Ś .

Owszem masz rację , ale nie innowacyjną technologię , która wchodzi na rynek, w granicach pewnych preferencji cenowych, z pewnymi uwarunkowaniami.

Zauważ co napisane jest nieco wyżej, ten temat był przerabiany, masz zaległości w treści.

Sly, pytanie co jest oryginałem w tym momencie. Poczytaj mój wpis.Pomysł jest z tego samego okresu czasowego.

Sly, pytanie co jest oryginałem w tym momencie.

Trudno m to ocenić, ale nie sądzę by Kuzma kopiował Sikorę i wystawiał się z tym na cały świat. Gramofony Kuzmy znam z wyglądu od wielu lat. O gramofonach Sikory słyszę od niedawna. Nie oceniam, które lepsze bo tego nie wiem. Oba mi się podobają. Fajny Design. Fakt, że w obu są ramiona Kuzmy sugeruje, że firma Kuzma jest bardziej zaawansowana technicznie i pewnie warsztatowo też.

Trudno m to ocenić, ale nie sądzę by Kuzma kopiował Sikorę i wystawiał się z tym na cały świat. Gramofony Kuzmy znam z wyglądu od wielu lat. O gramofonach Sikory słyszę od niedawna. Nie oceniam, które lepsze bo tego nie wiem. Oba mi się podobają. Fajny Design. Fakt, że w obu są ramiona Kuzmy sugeruje, że firma Kuzma jest bardziej zaawansowana technicznie i pewnie warsztatowo też.

Janusz Sikora montowal w swoich gramofonach ramie tangencjalne takie jak tutaj na zdjeciu,takie ramie ma u siebie w gramofonie recenzent Marek Duda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

okazalo sie ze producent tego ramienia z UK nie moze sprostac zamowieniom i J.Sikora skierowal sie do Kuzmy i dobrze sie stalo, bo mysle jeszcze lepiej graja gramofony

jego i lepiej wygladaja,nie wiem na jakich warunkach jest wspolpraca obu Panow ,ale J.Sikora ma wszystkie mozliwe ramiona Kuzmy i wkladki jakie sa na rynku.Akurat do

produkcji ramion samemu to mysle ze to takie same duze trzeba miec mozliwosci jak do produkcji gramofonow a moze i wieksze,duzo znanych firm budujacych gramofony

korzysta z kupna ramion i wkladek od innych specjalizujacych sie firm i to jest czesta regula.

Ukryta Zawartość

Wiem ze Sly30 bardzo sie podobaja gramofony Kuzmy, bo kiedys pisales, ale mysle ze kiedy na zywo zobaczysz ten tu opisywany gramofon Referenc J.Sikory z najlepszym

ramieniem (14)najnowszy obecnie Kuzmy i wkladka naj.... czyli wszystko co najdrozsze i najlepsze co mozna bylo z tym Referenc uzbroic i wyszlo to 115000zl i porownac do Kuzmy i innych gramofo

now to chyba wyjdzie najtaniej w podobnej klasie a posluchac trzeba i moze okazac sie ze najlepiej ten gramofon gra w dodatku,bo pisalem z paroma audiofilami i Kuzmy

najlepszy gramofon okazalo sie ze wymieniali na inne,tutaj ten najlepszy zestaw:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgoda , Reference Sikory też powstał kilka lat temu, z tym że on poruszał się w wąskim światku adiofili Lubelskich . Dopiero pod naciskiem kilku kolegów ;którzy posiadaja jego gramofony , wybrał się na wystawę AS dwa lata temu. Nie będę zdradzał niuansów tego nacisku ,bo nie mam do tego uprawnień. To że Kuzma jest przygotowany lepiej warsztatowo nie podleg dyskusji , Janusz robi tylko werki, ramiona i wkładki bierze od Kuzmy . Chyba że chcesz coś od siebie ,to nie ma problemu, podstawy pod ramię są raczej uniwersalne ,ewentualnie poddawane sa lekkim modyfikacjom. Ale za to robi preampy gramofonowe, które spisują sie wspaniale ,interkonekty własnego pomysłu , zasilacze , pwer box-y do wzmacniaczy lampowych i oczywiście swego czasu z Burdiakiem ,doskonale brzmiące wzmacniacze lampowe, to lata 90.

najlepszy gramofon okazalo sie ze wymieniali na inne,tutaj ten najlepszy zestaw:

Ukryta Zawartość

Patrząc na zdjęcia u Pacuły należałoby również zwrócić uwagę na to co stoi na półce a mianowicie niepozorne radio firmy Tivoli.

Świetnie brzmiące radio , taki hiend wśród maluchów ;)

pozdr.

Ukryta Zawartość

wykonanie jest swiatowej klasy gramofonow,sam o tym w tej recenzji wspomina W.Pacula,rowniez pisze o wspanialym wykonaniu zasilacza ktorego budowa tak mu sie podobala ze

zyczyl by sobie taka w innych sprzetach swiatowych,wystarczy zobaczyc wykonanie J.Sikory przedwzmacniacza gramofonowego, czy ktos widzial cos takiego za szyba:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

I dwa razy droższy ..

Orginalne kolumny zawsze ciesza oczy,akurat te ladnie wygladaja i dobrze graja:

Ukryta Zawartość

Ciekawy wysokotonowiec z drzewa,moje juz sie robia i zaraz zaczna grac w nowym roku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gramofony J.Sikory z ostatniej wystawy AVS w Warszawie,ladne zdjecia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest dopiero jazda dla kochajacych wzmacniacze lampowe u mnie moze stac ten zabytek

Ukryta Zawartość

Ty jednak nie szukasz dźwieku tylko retro gadżetów.

Mirek słucha TYLKO oczami ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mirek, mam do sprzedania dystrybutor benzyny ze stacji paliw w USA z lat 50-tych. Super retro. Elvis i te klimaty, czerwony. I mam przedwojenną kasę sklepową. Nie chcesz?

Wzmacniacz sluchawkowy jeszcze i nic wiecej nie potrzeba:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mirek, mam do sprzedania dystrybutor benzyny ze stacji paliw w USA z lat 50-tych. Super retro. Elvis i te klimaty, czerwony. I mam przedwojenną kasę sklepową. Nie chcesz?

lata leca,najbardziej sie boje ze poki kupie gramofon to juz sluch strace, ale jestem dobrej mysli u kolegow moze poslucham jak zaprosza.......

Ale taka kasa wygląda dużo lepiej... :-)

dla Ciebie mam to co ty lubisz, nowosci i wszystko co duze i mocne,proporcjonalne do twojej budowy......746W wystarczy aby rozbujac ci co nieco.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mirek słucha TYLKO oczami ;)

musisz to koniecznie przeczytac jak sie ma sluchanie z plyt i sluchanie z TIDALA,cos mi sie wydaje ze ten Mirek piernik jest bardziej na czasie niz wam sie wydaje....

Ukryta Zawartość

zwroc uwage co pisze ten Pan:

"Dostęp do milionów albumów pociąga za sobą potrzebę dobrego interfejsu. Jak dla mnie, połączenie odtwarzacza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i serwisu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to najlepsze rozwiązanie z jakim się do tej pory spotkałem i to ze sporym naddatkiem. "

"W przypadku płyt LP wolę kupować jak najwcześniejsze wydania, do jakich mogę dotrzeć. Reedycje kupuję tylko wtedy, kiedy wiem, skąd wzięto master i wiem, jaką drogę sygnał przeszedł w procesie konwersji A/D. Jeśli mam za coś zapłacić dodatkowe pieniądze, muszę wiedzieć coś więcej niż tylko ilość bitów. Płyty LP i pliki z masterów 16/44,1 w górę, w tym streaming z Tidal HiFi, mogą brzmieć absolutnie zjawiskowo i niech diabli porwą wszystkie „cyferki”."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

musisz to koniecznie przeczytac jak sie ma sluchanie z plyt i sluchanie z TIDALA,cos mi sie wydaje ze ten Mirek piernik jest bardziej na czasie niz wam sie wydaje....

Mirek ale po co nam wywiad dwóch takich pierników jak my? Rozumu i uszek nie mamy? :D

Oni "wiedzą" wszystko, my wiemy? wszystko to cóż tam ciekawego czytać :)))

Moim skromnym zdaniem Tidal jak i Spotify w celach poznawczych!!! jak najbardziej i jestem mocno za! (może do tygodnia w końcu skończę do kompa super duper kabel aktywny właśnie do plikomani dedykowany ale do innego choróbska doszło ekstra grypsko jakoś tez mnie ekstra trzyma od grudnia)

Dowcip cały czas z lepszymi "kolonialnymi" produktami polega na tym że przez wzrost masowości i zmniejszeniu egalitarności jest po prostu gorszego gatunku i znacznie niższej jakości niż jakiś czas temu temu !!! :( Trzema go dostarczyć tanio i wszystkim i na cyzelowanie i dopieszczanie dla snobów audio ;) nie ma czasu, czasu, czasu,... a co za tym idzie i kasiorki!

Jak na razie to za dużo atrakcji na raz; jeszcze wczoraj doszedł mi Mirek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zacząłem przeglądać i co? kolonialnych produktów skromniutko i tak to jest z tymi technologicznymi zadęciami :)

Z konkretów jak czytam słowo-hasło nachalny slangowy marketing mający nas podobno zaprowadzić do High Endu (jakiego High Endu toto nawet do dobrego Hi Fi nas nie zaprowadza) o nazwie Auralic Vega DAC to mi się zbiera na odruchy wymiotne i niską ocenę tych recenzentów!!!

Produkt który kosztuje 14'000złotych a może wart byłby dźwiekowo dla użytkownika może 1'500zł? o co tu chodzi? Podpięte kable za 27'000 zlotych ?!*&^%# nie dały mu rady specjalnie pomóc!

Mirek Ty może zacznij zbierać na dobrą wkładkę i pre do gramofonu pana Sikory który zamierzasz kupić bo inaczej uwierzysz w tego Auralic Vega DAC-a jak dla mnie koszmarnego oszustwa marketingowego manipulującego niewyrobionymi miłośnikami muzyki.

Ukryta Zawartość

Mirek ale po co nam wywiad dwóch takich pierników jak my? Rozumu i uszek nie mamy? :D

Oni "wiedzą" wszystko, my wiemy? wszystko to cóż tam ciekawego czytać :)))

Moim skromnym zdaniem Tidal jak i Spotify w celach poznawczych!!! jak najbardziej i jestem mocno za! (może do tygodnia w końcu skończę do kompa super duper kabel aktywny właśnie do plikomani dedykowany ale do innego choróbska doszło ekstra grypsko jakoś tez mnie ekstra trzyma od grudnia)

Dowcip cały czas z lepszymi "kolonialnymi" produktami polega na tym że przez wzrost masowości i zmniejszeniu egalitarności jest po prostu gorszego gatunku i znacznie niższej jakości niż jakiś czas temu temu !!! :( Trzema go dostarczyć tanio i wszystkim i na cyzelowanie i dopieszczanie dla snobów audio ;) nie ma czasu, czasu, czasu,... a co za tym idzie i kasiorki!

Jak na razie to za dużo atrakcji na raz; jeszcze wczoraj doszedł mi Mirek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zacząłem przeglądać i co? kolonialnych produktów skromniutko i tak to jest z tymi technologicznymi zadęciami :)

Z konkretów jak czytam słowo-hasło nachalny slangowy marketing mający nas podobno zaprowadzić do High Endu (jakiego High Endu toto nawet do dobrego Hi Fi nas nie zaprowadza) o nazwie Auralic Vega DAC to mi się zbiera na odruchy wymiotne i niską ocenę tych recenzentów!!!

Produkt który kosztuje 14'000złotych a może wart byłby dźwiekowo dla użytkownika może 1'500zł? o co tu chodzi? Podpięte kable za 27'000 zlotych ?!*&^%# nie dały mu rady specjalnie pomóc!

Mirek Ty może zacznij zbierać na dobrą wkładkę i pre do gramofonu pana Sikory który zamierzasz kupić bo inaczej uwierzysz w tego Auralic Vega DAC-a jak dla mnie koszmarnego oszustwa marketingowego manipulującego niewyrobionymi miłośnikami muzyki.

mozesz mi podpowiedziec co mial na mysli ten redaktor ze najlepsze polaczenie jest TIDALA z odtwarzaczem RON LABS ? co to jest RON LABS

Ukryta Zawartość

mozesz mi podpowiedziec co mial na mysli ten redaktor ze najlepsze polaczenie jest TIDALA z odtwarzaczem RON LABS ? co to jest RON LABS

Z aplikacją, możesz się nią pobawić 14 dni za darmo.

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy nie kolejny marketing :)

Ukryta Zawartość

Z aplikacją, możesz się nią pobawić 14 dni za darmo.

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy nie kolejny marketing :)

to cos takiego jak JPLAY?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.