Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze zobaczyc jakie podobne robia glosniki do moich GOODMANS(TWIN AXIETTE 8)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30415-0-51265400-1456863142_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

GOODMANSY moje sa juz prawie dopieszczone,doszla ramka ozdobna wokol otworu basowego i napis grawerowany w kolorze czarnym GOODMANS.

Jeszcze wykonywane sa w Polsce granity, ktorych obrys podobny bedzie do podstawy kolumny.Dodaje tez zdjecia tych samych kolumn z przyslonami te wieksze trzymaja sie na magnesach neodymowych a te mniejsze na ramce z przyslona nasowane na wysokotonowy glosnik,bardzo praktyczny moj projekt.

Ukryta Zawartość

post-30415-0-51061000-1458489116_thumb.jpg

post-30415-0-62790900-1458489228_thumb.jpg

post-30415-0-42182900-1458489279_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No szkoda tylko, ze miast stac leza na boku :)

O juz lepiej :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

No szkoda tylko, ze miast stac leza na boku :)

O juz lepiej :)

jak to z telefonu....,staly i wszystko bylo pefekt,jak wyslalem to zrobily sie lezace,najwazniejsze ze sie podobaja.....

Mirek, a jak grają u Ciebie? Równie dobrze jak na AS?

Do grania takiego jak na AS w Warszawie to jeszcze dluga droga,musze kupic gramofon,wzm gramofonowy,zasilacz itd wtedy mozna bedzie szukac podobienstwa do toru Janusza Sikory.Moje kolumny GOODMANS graja bardzo dobrze,mimo ze z DAC i czesto z TIDALA ,ale to nie jest to co z analogowego grania jakim bedzie gramofon i czarna plyta,bo tylko takie polaczenie ma sens przy tych kolumnach,moje wysokotonowce (crescendo) dopiero zaczynaja sie docierac a podobno potrzebuja od 100-400h.

Moj nowy nabytek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko musi być czarne?... :-)

Caly pokoj jest w kolorze bialo-czarnym,nie moze byc "pstrokaty" sa tylko male dodatki srebrne ,ale tylko na sprzecie.Jak pokoj bedzie gotowy to dodam zdjecie,moze komus taki styl przypadnie do gustu.

Piękne kolumienki, gratulacje!! Tylko zdjęcia leżą na boku i by docenić ich wygląd, muszę łepek wykręcać jak kanarek )

ale jak fajna dziewczyna na zdjeciu lezy to juz nie przeszkadza,dobry przyklad nasza piekna Polka z Irlandii

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ciekawa strona internetowa o starych glosnikach i Goodmansach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Janusz Sikora ma nowa strone internetowa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Akurat w tytule mojego watku jest moj wzmacniacz CARY 300B juz sama nazwa mowi ze tam sa zastosowane lampy 300B i to wlasnie o tym swietmym wzmaciaczu tuningowanym i o najlepszych lampach 300B na swiecie mowi wspaniala recenzja Piotra Ryki prosze przeczytac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Dołączę się do dyskusji. Należę do grupy fanów Goodmansów- mam Triaxiomy 1220c. Obudowy zrobiłem we własnym zakresie ściśle wg planów Goodmansa - wersja 200 l . Grają na bardzo wysokim poziomie. Czy hi end? Jak zawsze ocena jest subiektywna- dla mnie tak ( zdeklasowały moje JBL Ti 250 ) . Bardzo ważne jest wykonanie zgodnie z projektem -słyszałem te głośniki w innych obudowach i rzeczywiście- grał tylko środek, może trochę bas. Natomiast w tych 200l jest wszystko.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do grania takiego jak na AS w Warszawie to jeszcze dluga droga,musze kupic gramofon,wzm gramofonowy,zasilacz itd wtedy mozna bedzie szukac podobienstwa do toru Janusza Sikory.Moje kolumny GOODMANS graja bardzo dobrze,mimo ze z DAC i czesto z TIDALA ,ale to nie jest to co z analogowego grania jakim bedzie gramofon i czarna plyta,bo tylko takie polaczenie ma sens przy tych kolumnach,moje wysokotonowce (crescendo) dopiero zaczynaja sie docierac a podobno potrzebuja od 100-400h.

Gratulacje Mirek, prawdziwie audiofilskie podejscie i spojna wizja, mam na mysli calosc - sprzet plus pomieszczenie.

Piekny sprzet w kiepskim otoczeniu mnie rowniez nie cieszy.

Konto w trakcie usuwania

Witam

Dołączę się do dyskusji. Należę do grupy fanów Goodmansów- mam Triaxiomy 1220c. Obudowy zrobiłem we własnym zakresie ściśle wg planów Goodmansa - wersja 200 l . Grają na bardzo wysokim poziomie. Czy hi end? Jak zawsze ocena jest subiektywna- dla mnie tak ( zdeklasowały moje JBL Ti 250 ) . Bardzo ważne jest wykonanie zgodnie z projektem -słyszałem te głośniki w innych obudowach i rzeczywiście- grał tylko środek, może trochę bas. Natomiast w tych 200l jest wszystko.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

gratuluje,zawsze chcialem posluchac innych kolumn Goodmans,ale tych dobrych jest jak na lekarstwo,zawsze zastanawialem sie jak graja glosniki te z ta "trabka" w srodku w przeciwiestwie do mojej "tubki"(Twin Axiette 8) widac ze tez jestes zadowolony....

Gratulacje Mirek, prawdziwie audiofilskie podejscie i spojna wizja, mam na mysli calosc - sprzet plus pomieszczenie.

Piekny sprzet w kiepskim otoczeniu mnie rowniez nie cieszy.

Dziekuje bardzo,lubie jak wszystko jest dobrane gustownie i wyglada estetycznie,czekam juz troche na moje podstawy granitowe,juz sa wykonane tylko z transporetem z Polski troche sie przeciaga, ale jak dojada to postaram sie zrobic zdjecia calego salonu z calym sprzetem,pisze dokladnie salonu ,aby koledzy nie mogli krytykowac ze cos nie tak,bo to nie jest specjalny adoptowany pokoj tylko do odsluchow sprzetow Hi-End,ale takie jest zycie w Londynie to i tak musze sie cieszyc ze mam takie w miare duze mieszkanie.

Ukryta Zawartość

Wielka szkoda na 90-lecie tej jednej z najstarszych firm na swiecie budujacej wspaniale kolumny glosnikowe i tak znanej , dobiega konca jej angielski zywot:

Tannoy zamyka swoją szkocką wytwórnię

Wiecej przeczytamy tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Gramofony sa jak dziela sztuki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Narescie doszly podstawy granitowe pod kolumny moje czyli GOODMANS, wykonnanie super,wyciete zostaly na wzor podstaw kolumn,trzeba podziekowac wykonawcy Sebasianowi Owczarkowi(owca01) na Allegro,pomogl przyslac do Londynu,swietnie zapakowane i cale,bez uszkodzen,kolor gleboki czarny tak jak chcialem,niteczki ciemnego srebra pieknie pasuja i nie naruszaja odcienia czarnego koloru,teraz tylko zaczac stawiac.

Granity maja juz na moje zyczenie wstawione na stale mocowania i szpilki firmy MONACOR.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-30415-0-92973800-1463739228_thumb.jpg

Przysyam zdjecia

Zdjecia nie oddaja takiego piekna koloru jak jest w rzeczywistosci .....

Ukryta Zawartość

post-30415-0-92973800-1463739228_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Goodmansy(Twin Axiette8) gotowe,juz nie bedzie zmian,doszly granity jako podstawy i tabliczki, ktore osadzone zostaly na kolumnach i granitach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-30415-0-37797400-1464006041_thumb.jpgpost-30415-0-82905800-1464006096_thumb.jpg

post-30415-0-84158500-1464006157_thumb.jpgpost-30415-0-96033700-1464006196_thumb.jpgpost-30415-0-38475800-1464006258_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Mirek zlituj się, najprostszy program do edycji jpeg pozwala na odwrócenie zdjęć.

Dla mnie maskownice psują cały efekt ale jak się mam małe dzieci w domu to rozumiem, że jest to konieczność.

Wyszło bardzo dobrze, gratuluję efektu końcowego. I najważniejsze , że właścicielowi się podoba jak gra bo to w tym naszym szaleństwie jest najważniejsze.

Dziekuje bardzo za dobre slowo,maskownice nakladane sa bardzo okazionalnie, jak znajomych dzieci przychodza,moj synek juz nie dotyka a wrecz ostrzega wszystkich ,aby nie dotykali.

Teraz trzeba odkladac na gramofon,tylko jego brakuje do tego toru w ktorym sa Goodmansy i wzm Cary 300B.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Goodmansy(Twin Axiette8) gotowe,juz nie bedzie zmian,doszly granity jako podstawy i tabliczki, ktore osadzone zostaly na kolumnach i granitach.post-30415-0-81070300-1464005989_thumb.jpgpost-30415-0-37797400-1464006041_thumb.jpgpost-30415-0-82905800-1464006096_thumb.jpg

post-30415-0-84158500-1464006157_thumb.jpgpost-30415-0-96033700-1464006196_thumb.jpgpost-30415-0-38475800-1464006258_thumb.jpg

TYLE LAT .....masz serce i wytrwałość w dążeniu do celu.

Raz obrany WYSOKOSKUTECZNY kierunek i proszę........gratuluję i podziwiam .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.