Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z kolegow teststowal te kable glosnikowe :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skąd ty masz takie wynalazki? Jest tyle znanych i dobrych firm, a ty wynajdujesz dziwne kable nie wiadomo skąd. To nie lepiej tani ale dobry kabel głośnikowy ze szpuli?

Mirek, polecany kabelek przez p. Sikore się nie sprawdził?

Sprawdza sie,ale czytalem ze ten Panatela bije na leb kabel glosnikowy Auditorium 23 ,ktory jest idealny do wzm na lampe 300B(dla mnie byl troche za drogi),dlatego pytam czy ktos sluchal Panatela, bo cena podobna do Auditorium 23.

Gość intenser

(Konto usunięte)

Panatela bije na leb kabel glosnikowy Auditorium 23

to prawda

czy ktos sluchal Panatela, bo cena podobna do Auditorium 23.

tak, słuchał

co do ceny to nie masz racji - jest 4x droższy od A23

Mirek kupuje za 50% :)

w sumie się dziwię, że to w ogóle gra. do 3 W lampki dajesz wąż strażacki

Wiesz dobrze ze to tylko ekran,co do Panateli to chyba znalazlem dobra cene uzywanego kabla,akurat uzywany byl w cenie chyba nowego kabla A23 z tego co pamietam.

Czy te konstrukcje pana Sikory też kupione za 50% ceny bo inaczej to chyba nie maja prawa grać ? :-)

zostaly kupione nie od J.Sikory, tylko od wlasciciela dla ktorego zrobil te kolumny J.Sikora,kupilem w tym przypadku bez obnizki,tak ze zaplacilem 100% ceny tych kolumn,widocznie byly warte kazdej ceny za tak wspanialy dzwiek.

Ukryta Zawartość

Nastepny wzm na 300B lampe czyli :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zostaly kupione nie od J.Sikory, tylko od wlasciciela dla ktorego zrobil te kolumny J.Sikora,kupilem w tym przypadku bez obnizki,tak ze zaplacilem 100% ceny tych kolumn,widocznie byly warte kazdej ceny za tak wspanialy dzwiek.

Ukryta Zawartość

Nastepny wzm na 300B lampe czyli :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy nie przeplaciles , za tą cenę mogłeś już kupić kilka dobrych konstrukcji , a u ciebie dochodzi jeszcze zamiana koloru i dodatkowo wysokotonowy głośnik

Ważne ze ci się podoba i jesteś zadowolony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

Nie wiem czy nie przeplaciles , za tą cenę mogłeś już kupić kilka dobrych konstrukcji , a u ciebie dochodzi jeszcze zamiana koloru i dodatkowo wysokotonowy głośnik

Ważne ze ci się podoba i jesteś zadowolony

Za dzwiek zycia to trzeba dac tyle ile sprzedajacy w miare chce,akurat zaplacilem tyle ze powiedzmy nie przeplacilem, ale i nie kupilem "tanio",nie mam tego koloru ani wysokotonowego glosnika,ale mam kolumny w ktorych sa juz glosniki zainstalowane (Twin Axiette 8)-16ohm ktorych dostanie graniczy z cudem,dlatego kolor i wysokotonowy glosnik to juz" pestka " w porownaniu z tymi glosnikami,dlatego zdecydowalem sie na zakup.

To te z pokoju "Szemis Audio Konsulant" i ich opis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za dzwiek zycia to trzeba dac tyle ile sprzedajacy w miare chce,akurat zaplacilem tyle ze powiedzmy nie przeplacilem, ale i nie kupilem "tanio",nie mam tego koloru ani wysokotonowego glosnika,ale mam kolumny w ktorych sa juz glosniki zainstalowane (Twin Axiette 8)-16ohm ktorych dostanie graniczy z cudem,dlatego kolor i wysokotonowy glosnik to juz" pestka " w porownaniu z tymi glosnikami,dlatego zdecydowalem sie na zakup.

To te z pokoju "Szemis Audio Konsulant" i ich opis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem ile dokładnie zaplaciles ale ważne żeby tobie się podobały

U Sikory grają ładnie ,nie byłem na audio show Ale słyszałem u niego w domu ,odlsluch był krótki Ale to nie moja szkoła grania , dla mnie trochę za paipierowe granie ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem ile dokładnie zaplaciles ale ważne żeby tobie się podobały

U Sikory grają ładnie ,nie byłem na audio show Ale słyszałem u niego w domu ,odlsluch był krótki Ale to nie moja szkoła grania , dla mnie trochę za paipierowe granie ,

Jak bedziesz blisko 60-tki to tez bedzie sie podobac te granie ha ha

Jak bedziesz blisko 60-tki to tez bedzie sie podobac te granie ha ha

A ktory planujesz kupic gramofon ,referencyjny czy signature ?? Pre amp też bedziesz kupował od p Sikory ?

A ktory planujesz kupic gramofon ,referencyjny czy signature ?? Pre amp też bedziesz kupował od p Sikory ?

jezeli juz to tylko ten tanszy i to bede szukal uzywany taki jak ten i tak wazy 85kg :

Ukryta Zawartość

Pre amp wypadaloby tez kupic od J.Sikory zeby wszystko pasowalo,mysle ze specjalnie jest spasowany,do wyboru tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak nie znajde to bede musial rozgladac sie za innym gramofonem, oczywiscie jakiejs dobrej znanej firmy,jest ich duzo, tak ze pare tez tutaj zamieszcze zdjec ktorymi sie interesuje,to akurat gramofon marzenie na ktorego nielicznych tylko stac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten tańszy gramofon kosztuje 25kzl ale bez ramienia ,do tego pre ten tańszy to 8kzl czyli sporo

Referencyjne już dużo drożej

Podziel to na pol, bo za uzywany 50% to juz troche mniej,tak ze 25tys+7tys(ramie tansze Kuzma)+8tys (pre)=40000zl÷2=20000zl ,maxymalnie moge dac 15000tys to jak widac dalej drogo,do mojego toru nie moge za drogo kupowac elementow ,bo to przeciez nie jest drogi tor,kazdy element mojego toru(kupiony jako uzywany) wynosil ok 2500fun.Moze jakis niespodziewany przyplyw gotowki pozwoli na wiekszy wydatek ,ale sa tez inne potrzeby.

za uzywany 50%

Sikora tyle tych gramofonów nasprzedawał,że lada moment powinien być wysyp używanych :)

Raczej zacznij się rozglądać za czymś innym.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Sikora tyle tych gramofonów nasprzedawał,że lada moment powinien być wysyp używanych :)

Raczej zacznij się rozglądać za czymś innym.

Moze masz racje,fajnych gramofonow nie brakuje, az ciezko sie zdecydydowac ktory kupic,ale nigdy nic nie wiadomo,slyszalem ze sa chetni na nowy gramofon J.Sikory i beda wymieniac na nowy model,tak ze beda do kupna starsze uzywane ,tak ze kto wie moze akurat sie trafi w dobrej cenie.

Moze masz racje,fajnych gramofonow nie brakuje, az ciezko sie zdecydydowac ktory kupic,ale nigdy nic nie wiadomo,slyszalem ze sa chetni na nowy gramofon J.Sikory i beda wymieniac na nowy model,tak ze beda do kupna starsze uzywane ,tak ze kto wie moze akurat sie trafi w dobrej cenie.

Masz na allegro Gramofon J.Sikora ramię Trans-Fi Audio Show 2014 (5170371452)

Wprawdzie nie jest to najnowszy model ale zawsze to gramofon J Sikory, jak widzisz cena nie poszła50% off, bez ramienia gość chce 22 tysiaki, zauważ Mirku że jest z jednym silnikiem. Osobiście jestem też zainteresowany gramofonami Sikory ,ale najpierw muszę tego wynalazku posłuchać , wybieram się do niego , podzielę się wrażeniami po wizycie.Bardziej mnie interesuje jego preamp gramofonowy.

Wprawdzie nie jest to najnowszy model ale zawsze to gramofon J Sikory, jak widzisz cena nie poszła50% off, bez ramienia gość chce 22 tysiaki, zauważ Mirku że jest z jednym silnikiem. Osobiście jestem też zainteresowany gramofonami Sikory ,ale najpierw muszę tego wynalazku posłuchać , wybieram się do niego , podzielę się wrażeniami po wizycie.Bardziej mnie interesuje jego preamp gramofonowy.

Ponoć preamp ten signature zagrał lepiej niż topowy ayona za około 80tysiecy a kosztuje połowę ,tak sam wykonawca mówił no ale każdy chwali swoje

Ciężko będzie kupić gramiaka sikory za połowę ceny ,kiedyś robił to bardzej jako hobby ,teraz już na konkretną serię produkcji się nastawil .Ale ileż można sprzedać gramofonow za 40kzl i preampow w roku -myślę że kilka sztuk

Myślę też ze nie potrzebny ci taki gramofon drogi , zapytaj go może ci.zrobi na zamówienie do 10kzl pewnie i tak bedzie lepszy niż te seryjne robione co są w sklepach :)

Aha ten referencyjny bez ramienia kosztuje 25 kzl więc nie wiele drożej niż ktoś z tam sprzedaje

akurat ja sluchalem tego nowego gramofonu J.Sikory na AS w Warszawie,gral i wygladal swietnie,ciekawy jestem twoich wrazen po pobycie u Janusza Sikory,to zdjecie najnowszego gramofonu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponoć preamp ten signature zagrał lepiej niż topowy ayona za około 80tysiecy a kosztuje połowę ,tak sam wykonawca mówił no ale każdy chwali swoje

Ciężko będzie kupić gramiaka sikory za połowę ceny ,kiedyś robił to bardzej jako hobby ,teraz już na konkretną serię produkcji się nastawil .Ale ileż można sprzedać gramofonow za 40kzl i preampow w roku -myślę że kilka sztuk

Myślę też ze nie potrzebny ci taki gramofon drogi , zapytaj go może ci.zrobi na zamówienie do 10kzl pewnie i tak bedzie lepszy niż te seryjne robione co są w sklepach :)

Aha ten referencyjny bez ramienia kosztuje 25 kzl więc nie wiele drożej niż ktoś z tam sprzedaje

z tego co wiem to J.Sikora ma juz zamowienia do konca roku na swoje gramofony,moze masz racje ze moze cos tanszego,ale z tego co mi wiadomo wlasnie te jego ciezkie gramofony sa rewelacyjne i to jest wazne ich waga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

]Małe sprostowanie 25kzl to kosztuje linia Basic z dwoma silnikami ,Reference czyli ten topowy model jest o wiele droższy, nie dociekałem ale z rozmowy z konstruktorem wynikało że jest dość drogi, oczywiście oba bez ramienia. Gość twierdzi że wyciska swoim zestawem maximum informacji zawartych na vinylu , jest takie powiedzenie : ,,każda sroczka swój ogonek chwali" , a może i nie ,być może że jest w tym i ziarnko prawdy , posłuchamy zobaczymy.Na początek mojej przygody z J Sikorą zamierzam kupić preamp jego produkcji, rozmawiałem z kilkoma osobami które są w posiadaciu tego cacka , bardzo sobie chwalą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.