Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do ONKYO TX NR636

oloaga

Rekomendowane odpowiedzi

Kole-go/żanko Stormhaser i oloaga popatrzcie też na kolumny STX FS250 lub FX300 nie wiem tylko czy ten amplituner Onkyo da im odpowiednio mocny impuls, żeby wyciągnąć z nich ich możliwości.

A jakie są różnice w brzmieniu? Bo nie miałem okazji odsłuchać RA4. Z tego co widzę oprócz designu zmieniła się również waga.

w brzemieniu sa to kolumny bardzo podobne. Ta sama grupa dzwiekowa. Sa jednak tańsze. Waga jest wynikiem obudowy. Ta zmienila sie dosc znacznie wiec i waga ulegla zmianie.

Kolego s4home a co myślisz o zestawie z magnat quantum 677 ?

jedne z lepszych kolumn w swojej cenie. Dobry kontrolowany bas i czysta wysoka gora. Sa to jednak kolumn skrajnie inne od Roth. Rothy grają średnica oraz wyższym basem, nie maja wyraźnej góry, z kolei Magnaty maja wycofany środkiem graja niższym twardszym basem a góra jest wyraźniejsza. Dwie inne szkoły dźwiękowe

Zaintrygowales mnie tymi stx-ami jadę dziś ich posłuchać

napisz po odsłuchu coś więcej. Wiele osób je ceni a wiele uważa za slaby wybór. Ale skoro się o nich mówi to już dobrze :)

Byłeś posłuchać stx?

!

Byłem i kupiłem :D

Fs 250 plus subwoofer i jest git majonez

Co do fs 300 muszę powiedzieć żę też grają fajnie ale jak dla mnie troszkę mało środka, do tego rodzaju muzyki co ją słucham dla mnie osobiście fs 250 plus subwoofer brzmi bardzo bardzo przyjemnie bas jest niski i głęboki a z 250 fajnie góra i środek dla mnie rewelacja, byłem u producenta wszystko jeszcze ładnie dopasowali żonie pod kolor jak chciała i jeszcze dla mnie najważniejsze POLSKI produkt

Tam byl sprzęt który nie miał żadnej regulacji basu i sopranu, co do wykończenia żadnych zastrzeżeń wszystko ładnie spasowane elegancko. Tak jak pisałem wcześniej gdy podlaczylismy subwoofer inny dźwięk Dużo lepiej niż fs 300

Rothy grają średnica oraz wyższym basem, nie maja wyraźnej góry, z kolei Magnaty maja wycofany środkiem graja niższym twardszym basem a góra jest wyraźniejsza. Dwie inne szkoły dźwiękowe

Być może nowe Roth RA tak teraz grają, na pewno nie stare Roth Oli / Melodika. Tu jest nisko schodzący bas, z jeśli już to właśnie lekkim niedoborem tego wyższego twardszego (co jest denerwująco w nadmiarze u Magnata). Ogólnie bas ze starych Roth był bardzo "soczysty" i dynamiczny, jeśli można tak określić. Jeśli nowe Roth RA tak grają jak piszesz, to pokrywa się to też z wnioskami z testu "agdlab" i pewnie nikt nawet nie musiał nikogo sponsorować, sama marka sobie strzeliła w stopę z "ulepszonym" nowym modelem. To też by wyjaśniało te wszystkie cyrki z przywracaniem produkcji starego modelu, zmianą nazwy itd.

Ciekawy zestaw ma w ofercie Paradigm :

Znając tą wytwórnię można się spodziewać ciekawych efektów, choć osobiście tego zestawu nie słuchałem.

Wielka zaleta, to fakt, że nie zagracają całego pokoju.

Faktycznie super oferta, 4 tys. zestaw małych "pierdziawek" z subwooferem :)

Jeszcze niekoniecznie dobrze grających. Paradigm powoli staje się cenowo marką ekskluzywną, wcale nie oferując nic lepszego niż do tej pory oferował. Teraz praktycznie nic z tej marki nie wzbudza większego zainteresowania w swojej cenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.