Skocz do zawartości
IGNORED

Kupię audiofilski komputer klasy high-end do grania z plików

SVART

Rekomendowane odpowiedzi

Temat byłby ciekaw ale jak widać lepiej pokpić.

Żadne kpiny. PC-high-end-audio nie jest dla amatorów ani mięczaków, kpiarzy, o czym już pisaliśmy. To nie jest zabawa dla fanów gier, pecetów jako takich, ale najwyższa szkoła jazdy. Tylko dla maniaków! Kilka osób zaczęło już tutaj żartować, ale podjąłem odpowiednie kroki i powiadomiłem odpowiednie osoby. Już nas trolle nie będą nękać. Jak się nie znają, to piszę wprost: wypad! Uważam ponadto, że prawdziwe, szczere do bólu i nie znające granic kosztowych (niestety) PC-Hi-End-Audio nie może znać kompromisów! Jak chlodzenie to najlepsze, jak kable, sieć, karta dźwiękowa, karta graficzna, to też do bólu, najlepsze, tuning maksymalny. Sly widzę też masz ochotę na prawidzie PC-Hi-End-Audio i mówię, to jest do zrobienia. Potrzeba tylko kosztów, krwi, potu i łez. Potem zagra tak, że będziesz zbierał szczękę z podłogi. Zapamiętasz te słowa, piszę to z serdeczności i jako kolega z forum, bo kumaty chyba gosciu jesteś i znasz się na rzeczy, pewnie masz dobry system na lampach teraz i na analogu, ale zapomnij o tym! Żadne CD, żadne winyle! Przyszłośc to pliki hires. Musisz być tylko twardy jak skała i nie iść na żadne kompromisy. Tylko wtedy się uda. Ja mam taki sam zamiart, dlatego tak długo zbierałem tę kasę i od zawsze wiedziałem na co ją przeznaczę.

emat byłby ciekaw ale jak widać lepiej pokpić.

Szkoda, że wątek brnie w stronę bagien, bo faktycznie temat jest jak najbardziej ciekawy i warty rozwinięcia, ale cóż, nic to Baśka - już się przyzwyczaiłem do ludowego szlifu.

Parker's Mood

Jak kiepski? Wiesz jaka jest po tym nirvana? ;-) High do końca życia ;-)

Keef! Osatatnie ostrzeżenie, za trollowanie mojego wątku i np. atakownie Sly, który widać też wie o co c'mon. Nie masz nic do powiedzenia w temacie PC-Hi-End-Audio, to proszę nie pisz lub pisz w temacie. Pamiętaj: tylko PC-Hi-End-Audio się liczy.

Dla mnie temat ciekawy.

To trochę podstaw na otarcie łez:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

przecież to jest zbiorowe odreagowanie po zamknięciu "ankiety" w sprawie lampiego

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jestem na etapie rozglądania się za takim kompem.

Słuchając gotowych rozwiązań tez dalej się rozglądam :)

Po tym co Mark N napisał:

Powiedział też, że jeżeli ktoś myśli, że uda się osiągnąć referencyjny efekt w PC Hi-End Audio małym i tanim nakładem, to życzy powodzenia takim projektom

Przestałem się rozglądać to temat dla takich tuzów audio choćby jak SVART

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Przestałem się rozglądać to temat dla takich tuzów audio choćby jak SVART

Widocznie wiele w tym temacie nie wiecie. Żegnamy. Sly, nie słuchaj tych głupot. Maluch Ci nie pojedzie jak Ferrari, tak samo tani komputer Ci nie zagra jak Harman Kardon.

Widocznie wiele w tym temacie nie wiecie. Żegnamy. Sly, nie słuchaj tych głupot. Maluch Ci nie pojedzie jak Ferrari, tak samo tani komputer Ci nie zagra jak Harman Kardon.

Ok. Ile trzeba zapłacić za komp, który zagra na poziomie odpowiednim dla Sly?

Komp jak wiadomo długo nie żyje, 2,3 lata i co? od nowa składamy komp do audio? bo już stare niekompatybilne z nowym. :)

Zależy ile Sly chce i może zapłacić. Ja tyle nie mam niestety, bo poszczedłbym na całość, ale za ok. 350-450k PLN myślę można złożyć sensowny tor komputerowy do grania z plików. Chodzi tutaj oczywiście o sam komputer z osprzętem + tuning na wypasie, zero kompromisów, wywalamy wszystko, kable, robimy zasilanie na min. Siltechach (ktoś tu wspomaniał taką nazwę, więc pewnie dobre są i pewnie słono kosztują). Potem chłodzenie, dobrze byłoby przerobić trochę pokój odłsuchowy pod nowy komputer i takie źródło. Jak będzie się rozważnie dysponowac kosztami, to jeszcze zostanie na trochę plików DSD/FLAC/MP620kb.

bo poszczedłbym na całość, ale za ok. 350-450k PLN myślę można złożyć sensowny tor komputerowy do grania z plików.

hhahahah, dobre to jest!

a może okrągły milion PLN?

Bez żartów. Jak referencja, to referencja, na bogato to i 1 milion może nie wystarczyć. Zależy jakie Sly np. kable będzie chciał włozyć, bo tutaj to wiadomo: sky is the limit.

W moim lapku, mam mocne Hifi.... Bang & Olufsen ICE Power.... polecam... Scena, stereofonia... Tylko trzeba się nachylić nieco...

System gra dobrze, albo nie....

Żadne CD, żadne winyle! Przyszłośc to pliki hires. Musisz być tylko twardy jak skała i nie iść na żadne kompromisy. Tylko wtedy się uda. Ja mam taki sam zamiart

Kolega ma absolutną rację. Hi-Res i No-Mercy!

I nie wierzmy w żadne bajania o separowaniu elementów komputera w osobnych boksach, to półśrodek! Zasilanie, płyta główna, procesor i peryferia prawdziwie audiofilskiego komputera powinny znaleźć się w osobnych POMIESZCZENIACH każde!

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

Dołączam się do tematu, szukam audiofilskiej myszki do 20 tysięcy. Jakieś pomysły?

Pewnie też się da zrobić. Na kablu czy bezprzewodowa?

Dołączam się do tematu, szukam audiofilskiej myszki do 20 tysięcy. Jakieś pomysły?

za mało kasy, nie będzie audiofilska, audiofilskie zaczynają się od 50K PLN

Najważniejszy jest autofire. Na nim się skup.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Keef, Ty na pewno nie masz audiofilskiej myszki. Audiofilska ma właściwy poślizg stale, żeby nie hałasować.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Zamiast spamować, to chyba jednak warto poczytać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - co tam w trawie piszczy i oczym szumią wierzby. Tutaj raczej niczego konkretnego się nie będzie można dowiedzieć, bo narodowy humor zwycięży i pokona jakąkolwiek merytorykę.

SVART, nie sądziłem, że to aż takie kosmiczne kwoty? Prawie pół miliona? To nawet cała kompletna instalacja, razem z air conditioning vents, piecem np. Rheem made in USA i AC agregatem powinna wyjść znacznie taniej! Aaa, zapomniałem, że chcesz zainstalować Siltechy, no jak tak, to tak! Powinno wyjść nawet drożej!

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

A najchętniej kupiłbym jakąś posiadłość oddaloną 200 km od homo sapiens. Sprzęt elektroniczny sąsiadów powoduje, że czerń nie jest taka czarna, a selektywność marna....

Bez żartów. Jak referencja, to referencja, na bogato to i 1 milion może nie wystarczyć.

No Fak t

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Siltechy, no jak tak, to tak! Powinno wyjść nawet drożej!

Sam widzisz jak to jest. Jak będziemy ściągać ze USA to jeszcze dojdzie cło i VAT.

Przepraszam za podłe żarty. Mam pomóc w składaniu kompa? Pamiętajcie, aby obudowa była drewniana, wtedy wszystko lepiej brzmi.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.