Skocz do zawartości
IGNORED

Szybko kupujcie High-End!

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Zreszta widac kogo wybieraja samych glupkow i sterowalnych co nie widzicie co sie dzieje?

Kurde traciłem nadzieję...Jednak jest duch w narodzie. Najbardziej zastanawia mnie to dlaczego mądrzy, wykształceni ludzie dają się nabierać na te gierki.....................

Kurde traciłem nadzieję...Jednak jest duch w narodzie. Najbardziej zastanawia mnie to dlaczego mądrzy, wykształceni ludzie dają się nabierać na te gierki.....................

Ale co proponujesz ? Poza narzekaniem ?

Ci zwykli ludzie staną się niedługo niezwykli.

Wpuscic mlodych i nie po rodzinach, staruchom, z PO, PIS-u i PSLu dziekujemy za uwage. Ale do tego nie dopuszcza bedzie to co bylo, zobaczycie!

Kto ma wpuścić ?

Trzeba zmienic media, to jest punkt pierwszy niech w koncu zaczna pokazywac prawde i dopuszczac madrych i swiatlych do kamer i na anteny. Moze internet to za pare lat zmieni, mam nadzieje..Jak na razie sytuacja jest dosc beznadziejna. Ale mlodzi moga juz teraz zaglosowac inacze i wbrew temu co pokazuja oficjalne 'sondaze' to moze byc pozytywny szok i impuls do zmian.

Przede wszystkim media muszą zacząć mówić prawde. Bez tego nic nikt nie wskóra. A potem prawdziwa demokracja okaże swą prawdziwą twarz.

Moze internet to za pare lat zmieni,

Tia.Masz przykład tego forum.

Akurat w High-Endzie ceny komponentów mają się NIJAK do ceny ostatecznej.

Oczywiście nie znaczy to, że producenci nie wykorzystają nadarzającej się okazji i nie podniosą cen.

Ceny zegarków szwajcarskich też idą w górę jak szalone,ale to wynika akurat z coraz lepszego kursu franka.

W Irlandii - drożeją używane samochody.

Tutaj bardzo popularne jest ściąganie aut z UK, bo są tańsze, dużo lepiej wypasione i lepiej serwisowane/bardziej zadbane.

Teraz, gdy funt do € jest już 1.40 dostawy aut używanych z rynku brytyjskiego praktycznie się zatrzymały. W efekcie lokalne ceny na używane auta poszły w górę, bo skoro import z UK już nie zagraża, to... hulaj dusza!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

a jak juz podniosa ceny, to nigdy nie spadna, chocby dolar wrocil do 3 pln. takie jest niestety pie*** prawo "wolnego" rynku.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

A ty zamiast zadawania pytań,może sam byś ruszył...głową?

Chciałem wykazać narzekactwo. Jak przychodzi do konkretów to inwencja się kończy. Jeśli chce się zmiany w państwie demokratycznym, to się idzie na wybory albo zakłada partię. Albo manifestuje na ulicy. Już widzę manifestację pod hasłem : " Żądamy prawdy w mediach ".

Media są prywatne. Efekt będzie murowany.

Jeśli chce się zmiany w państwie demokratycznym, to się idzie na wybory

Doprawdy? A po co? :)

Wszak "demokracja demokracją a ktoś tym wszystkim musi rządzić!". :)

Sukcesem w tzw. demokracji jest przygotowanie wyborcom takiej alternatywy, żeby władza była w rękach właściwych ludzi NIEZALEŻNIE od tego kto zwycięży w tzw. "wyborach".

Teraz jest dużo szumu z "Ruchem Kontroli Wyborów", to co się robi? Ano: wprowadza możliwość głosowania korespondencyjnego - pocztą! :)

I jest po sprawie! :)

Mogą sobie kontrolować te wybory teraz do upojenia i ad defecatem mortem.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Doprawdy? A po co? :)

Wszak "demokracja demokracją a ktoś tym wszystkim musi rządzić!". :)

Sukcesem w tzw. demokracji jest przygotowanie wyborcom takiej alternatywy, żeby władza była w rękach właściwych ludzi NIEZALEŻNIE od tego kto zwycięży w tzw. "wyborach".

Teraz jest dużo szumu z "Ruchem Kontroli Wyborów", to co się robi? Ano: wprowadza możliwość głosowania korespondencyjnego - pocztą! :)

I jest po sprawie! :)

Mogą sobie kontrolować te wybory teraz do upojenia ad defecatem mortem.

Czyli rewolucja ?

Chciałem wykazać narzekactwo. Jak przychodzi do konkretów to inwencja się kończy. Jeśli chce się zmiany w państwie demokratycznym, to się idzie na wybory albo zakłada partię. Albo manifestuje na ulicy. Już widzę manifestację pod hasłem : " Żądamy prawdy w mediach ".

Media są prywatne. Efekt będzie murowany.

Poza tym, co to znaczy że media kłamią ? Wszystkie kłamią ?

Czyli rewolucja ?

Nie.

Polacy nigdy nie byli narodem skłonnym do rewolucji. Rewolucja źle się u nas kojarzy, poza tym wiąże się z rozlewem krwi i na ogół po rewolucji jest dużo gorzej, niż było przed.

Czyli - rewolucja to zła droga. Nie polska.

Jak zatem Polacy mogą odzyskać władzę we własnym kraju?

Jest na to sposób. Polski, tradycyjny i potencjalnie skuteczny.

Konfederacja.

Jeśli chcesz wiedzieć - to już się robi. Przygotowania trwają.

Media są prywatne ale muszą przekazywać prawdę taką jaką im każą.Lub jej nie pokazywać wcale.

No i co chcesz zrobić ?

Nie.

Polacy nigdy nie byli narodem skłonnym do rewolucji. Rewolucja źle się u nas kojarzy, poza tym wiąże się z rozlewem krwi i na ogół po rewolucji jest dużo gorzej, niż było przed.

Czyli - rewolucja to zła droga. Nie polska.

Jak zatem Polacy mogą odzyskać władzę we własnym kraju?

Jest na to sposób. Polski, tradycyjny i potencjalnie skuteczny.

Konfederacja.

Jeśli chcesz wiedzieć - to już się robi. Przygotowania trwają.

Z kim ?

Media są prywatne ale muszą przekazywać prawdę taką jaką im każą.Lub jej nie pokazywać wcale.

Czy Twoim zdaniem są jakieś media w Polsce, które przekazują prawdę taką, jaka ona jest?

A na świecie? Znasz jakieś?

Z kim ?

Z synowcem!

I jakoś to będzie... ;)

A na poważnie, to w ideę konfederacji wolnych i świadomych Polaków angażuje się coraz więcej ludzi.

Zapoznaj się ze szczegółami, jeśli jesteś zainteresowany tematem i pomysłem.

Moim zdaniem - to ma szansę wypalić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z synowcem!

I jakoś to będzie... ;)

A na poważnie, to w ideę konfederacji wolnych i świadomych Polaków angażuje się coraz więcej ludzi.

Zapoznaj się ze szczegółami, jeśli jesteś zainteresowany tematem i pomysłem.

Moim zdaniem - to ma szansę wypalić.

Ukryta Zawartość

Eeee... tam, nic nowego

Ukryta Zawartość

Wyglada na to ze na High-End w przyszlosci bedzie stac tylko garstke osob, juz tak jest w Polsce. I spoleczenstwo bedzie sie dzielic na klase panow, ktorych stac absolutnie na wszystko nawet na jachty i wlasne wyspy a reszta 99.9% spoleczenstwa bedzie ganiac za kilkoma dolarami w stresie aby powiazac koniec z koncem. Chore czasy ida...!

To nie jest tak do końca. Producenci sprzętu też muszą kalkulować cenę tak, żeby jeleń chciał się stać nabywcą. Podejrzewam, że zamiast podnosić cenę sprzętu np z 10 000 na 13 000 szybciej wybiorą taką drogę, że podniosą cenę co najwyżej na 10 500, a pozostałą różnicę wrzucą w swoje koszty, bo pomijając już wszystko cena wyjściowa sprzętu i tak jest znacznie zawyżona....

Smuga cienia spowija..;-)

Nie wiem co mają ceny high endu do kursu dolara. Bardziej bym się martwił kursem juana ...

kurs CNY nie jest rynkowy,narzuca go państwo i jest powiązany z USD.

ważniejszy jest kurs Euro/USD-mówi się o dolarze droższym od europejskiej waluty.

Co to oznacza-droższy import ze strefy USD.

Za znacznym wzrostem cen elektroniki użytkowej stoją dystrybutorzy,nie producenci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.