Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Prawie 30 lat temu StereReview przeprowadziło duży test wzmacniaczy. Odsluchiwano 6 wzmacniaczy w cenie od $220 do $12000, wykonano 54 testy w większości po 16 odsłuchów. Oceniający mogli we wstępnych jawnych odsłuchach wybrać sobie jaką metodą będą przełączane wzmacniacze podczas testu. Przed ślepym testem deklarowali, że są w stanie odróżnić wzmaczniacze w układzie testowym. Wyniki były jednak czysto losowe.

A teraz weź przenieś to na inne " hobby " .

Ot , choćby porównywanie wina . Przy tylu testach najlepszy tester by padł ;)

A tak poważnie to przy 6 wzmacniaczach i tylu testach jednocześnie niejednemu by się wszytko pokićkało .

Jak ktos jest gluchy to nie uslyszy nawet roznicy miedzy skrzypcami a fortepianem a co dopiero miedzy wzmacniaczami czy kablem...

Wieza STEREO Technics :)

A tak poważnie to przy 6 wzmacniaczach i tylu testach jednocześnie niejednemu by się wszytko pokićkało .

Jak to, przeciez zmiany wprowadzane przez kable slysyz zona w kuchni gotujac obiad

A teraz weź przenieś to na inne " hobby " .

Ot , choćby porównywanie wina . Przy tylu testach najlepszy tester by padł ;)

Sami sie zdecydowali. Byli pewni siebie.

Wiedzieli jak bedzie przeprowadzony test.

To zupelnie jak tutaj na forum, kazdy slyszy, zona w kuchni slyszy, z krzesla spadaja po wymianie bezpiecznika ale jak przychodzi co do czego to stres, uszy bola, goraczka itp

Jak ktos jest gluchy to nie uslyszy nawet roznicy miedzy skrzypcami a fortepianem a co dopiero miedzy wzmacniaczami czy kablem...

A Ty masz taki swietny sluch? Jestes tego pewien?

Gdybys polegl w takim tescie, to w czym szukal bys problemu na pierwszym miejscu?

Z Twojej wypowiedzi wynika ze z uszami.

Zgadza sie?

Jak to, przeciez zmiany wprowadzane przez kable slysyz zona w kuchni gotujac obiad

Jak już " wchodzimy " na żony to moja sama wyłapała zmianę kabli głośnikowych z Audionova Moonwalk na Equilibrium Aurora .

Kable przyszły kurierem w piątek kiedy żony w domu nie było . Wróciła późno i nic jej nie mówiłem .

Sobota rano , jeszcze leżymy ( sprzęt mamy w sypialni tak że leżąc leżymy " między kolumnami " - tylko oczywiście dalej ) . Włączam sprzęt i od razu stwierdziła że dużo lepiej gra z pytaniem co znowu wykombinowałem :)

Od tamtego czasu zawsze mi towarzyszy przy wszelakich porównaniach . Co ciekawe szybciej niż ja wyłapuje zmiany i choć nie zawsze zgadzamy się z tym czy nam pasują to spostrzeżenia mamy takie same .

Wielu slyszacych jest pewnych siebie, bo siedzi po drugiej stronie monitora w kapciach i wie, ze zaden test im nie grozi.

Jak mozna udowodnic komus brak roznic wprowadzanych przez kable.

Trzeba wam to narysowac, wyswietlic czy jak.

Poddaj sie testowi to Ci udowodnie.

Jak udowodnil bys komus, ze cytryna jest kwasna, nie dajac mu jej do sprobowania?

Albo gdyby gosc nie chcial jej sprobowac?

Wiec skoro zona, teoretycznie mniej osluchana i doswiadczona niz Ty wylapuje takie rozncie to wskazanie w slepym tescie ktory gra kabel nie byloby zadnych problemme jak sadze, szkoda ze na tym forum nie ma nikogo w poblizu z kim mozna taki test przeprowadzic

Jak już " wchodzimy " na żony to moja sama wyłapała zmianę kabli głośnikowych z Audionova Moonwalk na Equilibrium Aurora .

Kable przyszły kurierem w piątek kiedy żony w domu nie było . Wróciła późno i nic jej nie mówiłem .

Sobota rano , jeszcze leżymy ( sprzęt mamy w sypialni tak że leżąc leżymy " między kolumnami " - tylko oczywiście dalej ) . Włączam sprzęt i od razu stwierdziła że dużo lepiej gra z pytaniem co znowu wykombinowałem :)

Od tamtego czasu zawsze mi towarzyszy przy wszelakich porównaniach . Co ciekawe szybciej niż ja wyłapuje zmiany i choć nie zawsze zgadzamy się z tym czy nam pasują to spostrzeżenia mamy takie same .

Jest przyzwyczajona do tego, ze ciagle cos kombinujesz i moze ma juz tego dosyc.

Moze myslala, ze jak Ci tak powie to dasz sobie siana a Ty to zle zinterpretowales.

tak na marginesie, to muzyke slychac inaczej na lezaco, inaczej na siedzaco i inaczej na stojaco. Moze ostatnio sluchala tej plyty na stojaco, moze z innym poziomem glosnosci. A moze to calkiem nowa plyta i nigdy jej wczesniej nie slyszala.

Widzisz jak wiele czynnikow oprocz kabli moze miec wplyw na brzmienie w tym samym pomieszczeniu? A to jeszcze nie wszystkie.

To moze Twoja zona odwazy sie stanac do testu.

Co Wam zalezy?

Musisz sie zgodzic ze spostrzezeniami zony, bo inaczej zaprzeczysz swojej teorii.

Wiec skoro zona, teoretycznie mniej osluchana i doswiadczona niz Ty wylapuje takie rozncie

To nie było tak z niczego .

Najpierw kilka lat słuchania coraz lepszego sprzętu a później mówiłem na co zwracać uwagę .

Ma dobrą pamięć i po jakimś czasie sama zaczęła wyłapywać to i owo .

Jak coś porównujemy to w dniu wolnym , wieczorem kiedy jesteśmy wypoczęci i zmniejsza się hałas za oknem .

Nie wyobrażam też sobie porównywania iluś tam kabli jednocześnie bo zrobi się mętlik .

Chyba że na starcie mają cechy przez które od razu odpadają i można dokładniej skupić się na pozostałych 2-3.

No tak, dobrze kombinujesz.

Ale jak bedzie jezdzil samochodem rajdowym?

Co mu da 30 lat doswiadczenia na autobusie?

Jeśli będzie jeździł samochodem rajdowym to 15 lat doświadczenia w rajdach da mu ogromną przewagę nad kierowcą, który dopiero zaczyna przygodę z rajdami. Autobus nic nie ma do rajdów. Po raz kolejny podajesz absurdalne przykłady ni z gruchy ni z pietruchy. A co pilotowi myśliwca da 30 letnie doświadczenie w gotowaniu? Nic bo co ma dać?... :-))

Sprawdzam go co roku I mam calkiem dobry co jednak nie oznacza, ze doskonaly. W gronie ok 100 osob u mnie w pracy na pewno jeden z najlepszych (zalezy na jakich czestotliwosciach, bo jedne slysze lepiej a inne gorzej ze wzgledu na starzenie sie-to normalne). Nie oznacza to jednak, ze jesli nie slyszysz roznic miedzy dwoma wzmacniaczami one sie niczym nie roznia :)

Idealnym a innym przykladem jest test na rozroznianie kolorow...u mnie w pracy robi sie taki test na odcieniach tych samych kolorow...tabliczek jest lacznie 100...nikomu sie nie udalo rozroznic 100 kolorow z tej puli...czy to oznacza, ze te kolory sa takie same...nie. To oznacza, ze ktos kto ma zmysl umie rozroznic wiecej kolorow niz ten kto tego zmyslu "wzroku" nie ma...co oczywiscie ani jednego ani drugiego nie czyni slepym ani kolorow takimi samymi :) Jeszcze jakies pytania? :)

Jest przyzwyczajona do tego, ze ciagle cos kombinujesz i moze ma juz tego dosyc.

Moze myslala, ze jak Ci tak powie to dasz sobie siana a Ty to zle zinterpretowales.

tak na marginesie, to muzyke slychac inaczej na lezaco, inaczej na siedzaco i inaczej na stojaco. Moze ostatnio sluchala tej plyty na stojaco, moze z innym poziomem glosnosci. A moze to calkiem nowa plyta i nigdy jej wczesniej nie slyszala.

Widzisz jak wiele czynnikow oprocz kabli moze miec wplyw na brzmienie w tym samym pomieszczeniu? A to jeszcze nie wszystkie.

Jesteśmy bardzo szanującym się małżeństwem i jedno che jak najlepiej dla drugiego .

Wielokrotnie sama mi " klikała " w aukcjach sprzęt który był dla mnie za drogi ale chciałem go mieć .

I to mnie rozpiernicza na tym forum .

To my tam byliśmy i my tego słuchaliśmy . Nieraz w takiej pozycji słuchamy godzinami i mamy swoje znane na wylot płyty więc po co te kombinacje i próby szukania dziury w całym ?

Prób i porównań mamy dziesiątki za sobą - zgaduje za każdym razem ?

Nie bądź śmieszny .

A może Ty w dzieciństwie bawiłeś się odpalaniem petard w uszach ?

Kurcze , nie można tak normalnie . Po ludzku ?

Chcecie ludzi z forum wypłoszyć . Co i kto by nie napisał o swoich doświadczeniach zaraz znajdą się " argumenty ".

Musisz sie zgodzic ze spostrzezeniami zony, bo inaczej zaprzeczysz swojej teorii.

Nic nie muszę .

Nie teorii jak u Ciebie ale wieloletniej praktyce . Gdybym nie był pewien swojego słuchu to bym nawet dzisiaj to wszytko opierniczył i kupił byle co a tą kasę przeznaczył choćby na zmianę akwarium słodkowodnego na morskie co przy tej wielkości trzeba mieć parę " dych " .

Jeśli będzie jeździł samochodem rajdowym to 15 lat doświadczenia w rajdach da mu ogromną przewagę nad kierowcą, który dopiero zaczyna przygodę z rajdami. Autobus nic nie ma do rajdów. Po raz kolejny podajesz absurdalne przykłady ni z gruchy ni z pietruchy. A co pilotowi myśliwca da 30 letnie doświadczenie w gotowaniu? Nic bo co ma dać?... :-))

Absurdalny przyklad to Ty podales w przedostatnim zdaniu. Faktycznie nic wspolnego nie ma. Ale jazda to jazda.

Mozemy sie cofnac do postu krorego dotyczyla moja wypowiedz, bo wydaje mi sie, ze nie pamietasz swoich wypowiedzi.

Porownywales doswiadczenie osoby z 30 letnim starzem w audio do osoby z bardzo malym starzem w audio. Wiec jesli dobrze lapie to rozmawiamy caly czas o tej samej branzy a nie , ze pilot i gotowanie. Wiec ja podalem przyklad dwuch kierowcow. Generalnie jazda polega na tym samym w kazdym aucie, wiec nie widze tutaj rozbieznosci jak w pilot i gotowanie.

Jesteśmy bardzo szanującym się małżeństwem i jedno che jak najlepiej dla drugiego .

Wielokrotnie sama mi " klikała " w aukcjach sprzęt który był dla mnie za drogi ale chciałem go mieć .

I to mnie rozpiernicza na tym forum .

To my tam byliśmy i my tego słuchaliśmy . Nieraz w takiej pozycji słuchamy godzinami i mamy swoje znane na wylot płyty więc po co te kombinacje i próby szukania dziury w całym ?

Prób i porównań mamy dziesiątki za sobą - zgaduje za każdym razem ?

Nie bądź śmieszny .

A może Ty w dzieciństwie bawiłeś się odpalaniem petard w uszach ?

Kurcze , nie można tak normalnie . Po ludzku ?

Chcecie ludzi z forum wypłoszyć . Co i kto by nie napisał o swoich doświadczeniach zaraz znajdą się " argumenty ".

Nic nie muszę .

Nie teorii jak u Ciebie ale wieloletniej praktyce . Gdybym nie był pewien swojego słuchu to bym nawet dzisiaj to wszytko opierniczył i kupił byle co a tą kasę przeznaczył choćby na zmianę akwarium słodkowodnego na morskie co przy tej wielkości trzeba mieć parę " dych " .

Teorii czy praktyce, pisz jak chcesz. Nie zmienia to faktu, ze musial bys zaprzeczyc.

Nie obraz sie, ale ta Twoja opowiastka brzmi jak bajka na dobranoc.

Chociaz nie. W bajkach jest troche wiecej prawdy, az takich jaj to sobie z dzieci nie robia.

A jesli chodzi o wypowiedzi Twojej zony na temat kabli, nie mialem na mysli braku szacunku i Twoja zona tez nie robi tego z tym przekonaniem.

Mowiac tak sprawia Ci przyjemnosc, co swiadczy o wielkim szacunku i trosce o Twoje samopoczucie.

Widzisz?

Znowu zle zinterpretowales.

Raz piszecie, ze kable wprowadzaja bardzo male zmiany, ze w zasadzie chodzi o niuanse a drugim razem o takich, ktore slychac na lezaco.

Kurcze, o co chodzi.

No chyba, ze sa to kable, ktore wyswietlil na zdieciach kilka stron wczesniej malikali.

Zawracacie sobie glowe sieciowkami a w skrzynkach macie taki o to widok

rkn87t.jpg

I gdzie tu logika i te kwieciste opisy ze przybylo basu

przypomne tylko, ze czlowiek nie jest w stanie rozpoznac roznicy poziomow 1-1,5dB

skoro wiec

u mnie poprawila bas w sensie jest go wiecej i schodzi nizej

wnioskuje po tym ze zmiana ma przynajmniej 2 lub wiecej dB, panowie no nie robcie sobie jaj, takie zmiany osiaga sie po zmianie glosnikow na rozmiar wieksze.

Przewod aby spowodowal takie wrazenie musialby miec wlasnsoci silnego filtra LC tnacego wszystko powyzej 200Hz, wtedy mielibysmy do czynienia z tzw filtrem fiziologicznym, czyli wycieciem srednicy ktore powodowalo by wrazenie wiekszego i nizszego basu

Mozesz przeprowadzic taki test u siebie w domu, gdzie doskonale slychac zmiany i tym samym skopac d.pe nieslyszacym raz na zawsze.

Co Ci zalezy?

Nie zmienia to faktu, ze musial bys zaprzeczyc

Jak przejrzysz dziesiątki moich wpisów na forum to nie raz się natkniesz na wpisy negatywne na temat sprzętu który miałem w tym momencie w posiadaniu .

Mała podpowiedź - choćby klub Krella .

Mogłem zachwalać i pisać bzdury a zawsze piszę o swoich spostrzeżeniach .

Nic nie muszę . Jestem dorosły ( mam dorosłe córki ) .

Nie wiem ile masz lat ale z biegiem lat niektórzy dorastają i inaczej podchodzą do wielu spraw gdzie fantazje zastępuje realny świat .

W bajkach jest troche wiecej prawdy, az takich jaj to sobie z dzieci nie robia.

Prawda jest taka że masz niskiej jakości sprzęt , czy kable po 5zł ( 50zł ? ) a na temat których chcesz się wypowiadać .

Podałem Ci prosty sposób żebyś się przekonał . Nic byś na tym nie stracił a chyba dałbyś radę zamrozić na kilka dni te 700zł ?

Sly dobrze o Tobie napisał .

Nie masz wiedzy , doświadczenia i nie chcesz iść do przodu . Fantazjujesz na każdym kroku i siejesz zamęt .

Przez takich jak Ty ci co by mogli coś napisać , podzielić się wiedzą nie napiszą .

Nie obraź się ale w Twoim przypadku nie ma z kim ani o czym pisać .

Jak przejrzysz dziesiątki moich wpisów na forum to nie raz się natkniesz na wpisy negatywne na temat sprzętu który miałem w tym momencie w posiadaniu .

Mała podpowiedź - choćby klub Krella .

Mogłem zachwalać i pisać bzdury a zawsze piszę o swoich spostrzeżeniach .

Nic nie muszę . Jestem dorosły ( mam dorosłe córki ) .

Nie wiem ile masz lat ale z biegiem lat niektórzy dorastają i inaczej podchodzą do wielu spraw gdzie fantazje zastępuje realny świat .

Prawda jest taka że masz niskiej jakości sprzęt , czy kable po 5zł ( 50zł ? ) a na temat których chcesz się wypowiadać .

Podałem Ci prosty sposób żebyś się przekonał . Nic byś na tym nie stracił a chyba dałbyś radę zamrozić na kilka dni te 700zł ?

Sly dobrze o Tobie napisał .

Nie masz wiedzy , doświadczenia i nie chcesz iść do przodu . Fantazjujesz na każdym kroku i siejesz zamęt .

Przez takich jak Ty ci co by mogli coś napisać , podzielić się wiedzą nie napiszą .

Nie bede mrozil 700zl bo nie operuje taka waluta a poza tym wiem bo podlaczalem duzo drozsze kable, ze roznic nie ma.

Dlaczego jestes swiecie przekonany, ze moje doswiadczenia z audio, to tylko moj zestaw?

Co Ty myslisz, ze ja z domu nie wychodze, czy jak?

Cytujesz i pszesz odpowiedzi tylko na wypowiedzi, ktore Ci pasuje.

Natomiast nic nie napisales na temat testu, ktory moze byc przeprowadzony u Ciebie w domu. Zapytam jeszcze raz. Jaki masz z tym problem?

Normalnie odpowiedz chociaz na jedno takie pytanie jak dorosly czlowiek, skoro sie za niego uwazasz.

No bez jaj.

CO CI ZALEZY?

No chyba, ze sie boisz, ze dwuch czy trzech kolegow Cie okradnie.

Nie bede mrozil 700zl bo nie operuje taka waluta a poza tym wiem bo podlaczalem duzo drozsze kable, ze roznic nie ma.

Dlaczego jestes swiecie przekonany, ze moje doswiadczenia z audio, to tylko moj zestaw?

Cytujesz i pszesz odpowiedzi tylko na wypowiedzi, ktore Ci pasuje.

Natomiast nic nie napisales na temat testu, ktory moze byc przeprowadzony u Ciebie w domu. Zapytam jeszcze raz. Jaki masz z tym problem?

Normalnie odpowiedz chociaz na jedno takie pytanie jak dorosly czlowiek, skoro sie za niego uwazasz.

No bez jaj.

CO CI ZALEZY?

Ty do mojego postu tez sie nie odniosles a sie nie burze :) Jaja jak berety na tym forum :) naukowcy wciaz nie zglebili tajnikow pracy ludzkiego mozgu a tutja niektorzy rzadaja odpowiedzi :D Do "swiat wiedzy" by trzeba napisac :) moze pomoga ;)

Zawracacie sobie glowe sieciowkami a w skrzynkach macie taki o to widok

rkn87t.jpg

Przepraszam, ale ja takiego widoku w skrzynce nie mam, może u Ciebie tak to wygląda, ale nie oznacza to, że taki widok jest w każdej skrzynce.

A co powiesz na coś takiego? Popatrz na te audiofilskie kable - grube jak pyton. Takie skrzynki mamy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Po drugie ja nie twierdze, ze klamiesz.

Ty masz urojenia a osoba ktora je ma normalnie w nie wierzy.

I tyle.

Zobaczymy czy odpowiesz na pytania dotyczace testu u Ciebie w domu.

Jesli sie nie zgodzisz lub nie odpowiesz jak dorosly czlowiek, to bedzie to oznaczac, ze jestes dzieckiem ktore ma dwie corki.

Absurdalny przyklad to Ty podales w przedostatnim zdaniu. Faktycznie nic wspolnego nie ma. Ale jazda to jazda.

Mozemy sie cofnac do postu krorego dotyczyla moja wypowiedz, bo wydaje mi sie, ze nie pamietasz swoich wypowiedzi.

Porownywales doswiadczenie osoby z 30 letnim starzem w audio do osoby z bardzo malym starzem w audio. Wiec jesli dobrze lapie to rozmawiamy caly czas o tej samej branzy a nie , ze pilot i gotowanie. Wiec ja podalem przyklad dwuch kierowcow. Generalnie jazda polega na tym samym w kazdym aucie, wiec nie widze tutaj rozbieznosci jak w pilot i gotowanie.

Twój przykład z kierowcami jest nietrafiony kompletnie. To jak porównać turystę narciarza z 30sto letnim doświadczeniem z Kamilem Stochem.

Ty do mojego postu tez sie nie odniosles a sie nie burze :) Jaja jak berety na tym forum :) naukowcy wciaz nie zglebili tajnikow pracy ludzkiego mozgu a tutja niektorzy rzadaja odpowiedzi :D Do "swiat wiedzy" by trzeba napisac :) moze pomoga ;)

Ale tutaj nie potrzeba zadnych naukowcow.

Wystarczy kilku gosci slyszacych i kilku nieslyszacych.

Po co tutaj jacys naukowcy i badania muzgu?

Twój przykład z kierowcami jest nietrafiony kompletnie. To jak porównać turystę narciarza z 30sto letnim doświadczeniem z Kamilem Stochem.

I znowu pudlo.

Ty na serio nic nie lapiesz.

Zakonczmy gadke na ten temat, bo Ty tego i tak nie zlapiesz.

Nie bede mrozil 700zl bo nie operuje taka waluta

To co Ty tu szukasz z groszami w portfelu ?

Nie wnikam czy wychodzisz czy nie i co ma wychodzenie do spraw o których piszesz i co chwila potwierdzasz swoją niewiedzę czy nawet brak logiki .

Daleko nie szukając :

Mozesz przeprowadzic taki test u siebie w domu, gdzie doskonale slychac zmiany i tym samym skopac d.pe nieslyszacym raz na zawsze.

Na czym ?

Na tym ?

Sony TA-F670ES, Sony DTC-57ES, Sony CDP-X202ES, Sony SS-F7ES DIY

I nawet jakby coś napisał nie po Twojej myśli i tak byś odwrócił kota ogonem . Ale to nie ktoś tylko Ty masz sam na sobie sprawdzić .

Mało tego kto to jest " Bumpalump " nie urażając koledze ?

Jakaś światowa wyrocznia ?

Nie jestem zainteresowany czymś takim . To jest etap który mam lata za sobą i ani nie muszę ani nie czuję potrzeby wykonywać coś takiego żeby coś komuś udowadniać.

W ostatnich wpisach masz mój opis i fotę jakie testy ostatnio u siebie robiłem z kablami po zmianie DACa .

Mi to wystarczy , nie potrzebuję " kolegów " i wybacz - zawracania dupy .

Cenię sobie swój wolny czas jaki mam a przy rodzinie i innych zainteresowaniach mam go mało .

Proste .

No chyba, ze sie boisz, ze dwuch czy trzech kolegow Cie okradnie.

Jeden " kolega " któremu kiedyś za free naprawiłem kolumnę zapierniczył mi płytę .

Dzięki . Swoich kolegów na forum i poza nim mam i to mi wystarczy .

Zobaczymy czy odpowiesz na pytania dotyczace testu u Ciebie w domu.

Jesli sie nie zgodzisz lub nie odpowiesz jak dorosly czlowiek, to bedzie to oznaczac, ze jestes dzieckiem ktore ma dwie corki.

:)

Takie szantaże robiło się w podstawówce .

Tak jak pisałem

Nie widzę sensu ani potrzeby dalszego reagowania na Twoje wpisy .

Czyli pete zgadzasz sie ze jesli slepe testy dowodza braku roznic miedzy wzmacniaczami to rzeczywiscie ich nie ma?

Żadne testy nie udowadniają braku czegoś. Testy są robione po to, żeby wykazać istnienie zjawiska. Hipoteza zerowa jest taka: kable (czy wzmaczniacze) nie mają brzmienia a różnice obserwowane w prostych testach wyjaśnia psychologia (nic obraźliwego, chodzi o normalne efekty postrzegania),

Jeżeli w ślepych testach zjawisko się nie pojawia, to jest to potwierdzenie, że efekt obserwowany w jawnych testach ma charakter subiektywny.

A między Stradivariusem a wspólczesnymi skrzypcami? Też robiono takie testy:

Ukryta Zawartość

W poważnych badaniach stosuje się procedurę podwójnie ślepego testu. Różnica jest taka: w ślepych testach oceniający nie wie, które urządzenie jest testowane, w podwójnie ślepych testach nie wie tego prowadzący testy ani żadna obecna osoba. Podwójnie ślepe testy robi się dlatego, ponieważ zachowanie prowadzącego wpływa na oceniających. A co dopiero mówić o pozawerbalnej komunikacji między najbliższymi osobami :)

Ukryta Zawartość

I znowu pudlo.

Ty na serio nic nie lapiesz.

Zakonczmy gadke na ten temat, bo Ty tego i tak nie zlapiesz.

To Ty nie łapiesz. Bo nie rozumiesz, że Kubica po 30 latach jazdy w rajdach, nie będzie jeździł autobusem, jak kierowca autobusu z 30 letnim doświadczeniem. Dałeś nietrafiony przykład, nieanalogiczny do przykładu sly jako osoba z 30letni doświadczeniem w audio.

Przepraszam, ale ja takiego widoku w skrzynce nie mam, może u Ciebie tak to wygląda, ale nie oznacza to, że taki widok jest w każdej skrzynce.

A co powiesz na coś takiego? Popatrz na te audiofilskie kable - grube jak pyton. Takie skrzynki mamy.

Nie to nie moja skrzynka, ale sporo w polskich blokach jeszcze takich skrzynek

Generalnie jazda polega na tym samym w kazdym aucie, wiec nie widze tutaj rozbieznosci jak w pilot i gotowanie.

Jeśli dla ciebie jazda autobusem i samochodem rajdowym to jest to samo bo przecież jazda to jazda to dajmy sobie spokój z dalszą dyskusją. Nie ma sensu. Jeśli to jest dla ciebie to samo to kable i sprzęty tym bardziej. Pomyliłeś więc hobby. Musisz poszukać innego.

W poważnych badaniach stosuje się procedurę podwójnie ślepego testu.

Ja nie robię badań .

. Różnica jest taka: w ślepych testach oceniający nie wie, które urządzenie jest testowane, w podwójnie ślepych testach nie wie tego prowadzący testy ani żadna obecna osoba.

Nie wiedziała i nie miała pojęcia o wpięciu nowych kabli .

Można bardziej " ślepo " ?

. Podwójnie ślepe testy robi się dlatego, ponieważ zachowanie prowadzącego wpływa na oceniających

Noc poprzedzająca " zauważenie " zmiany niczym nie różniła się od wielu innych .

Po co sobie życie utrudniać .

Słyszę - zostaje.

Nie słyszę - oddaję / sprzedaję .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.