Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Wątpię czy taki Rolls mieści więcej osób niż TATA i czy nadaje się w inny teren... :-) Ale jeśli nawet to co z tego?

A konkretnie co i gdzie widać ?

To akurat moja branża i chętnie się dowiem czegoś nowego i ciekawego ?

Aha i co to za statek za 3 mld Eur ?

Na tym będe za jakiś czas pracować(branża elektryczna)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brałem udział już w 2 nieco mniejszych projektach tej stoczni

Ukryta Zawartość

Także pracowałem dla tej przy 3 projektach

Ukryta Zawartość

Obecnie dla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rolls Royce nie produkuje najdroższych samochodów, taka elyta jak Ty powinna to wiedzieć :-P

A na pewno zmieści więcej osób niż kurzawka, o której wspomniałeś ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Audio jest dla wszystkich, a nie dla paru snobów którym się wydaje, ze posiedli magiczny słuch.

Powietrze też, ale nie dla kazdego na Majorce ! :)

Myślę, że Rolls Ghost mieści w zasadzie 2 osoby... :-) Tylny fotel jest na aktówkę z papierami i płaszcz oraz parasolkę. Poza tym gdzie napisałem, że to najdroższe samochody? Znów nie czytasz ze zrozumieniem. Do szkoły koleżanko... :-)

Ty powinna to wiedzieć

A dlaczego powinienem to wiedzieć? Nie ujadam w tematach, które mnie nie interesują, a samochody za kilka milionów nie leżą w moim kręgu zainteresowań... :-)

Taki mały piesek nie ujada ale kąsa po nogawkach :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Choć zalicza się do psowatych to psem nie jest... :-) Ale ciągle nie usłyszałem...co w związku z waszymi żalami czy też postulatami?...że drogo, że chore ceny, że nie gra itd. I co w związku z tym?

Jak to co? Rewolucja! Zabierzmy kabelki bogatym i rozdajmy biednym i głuchym!

Dobrze, że mam glany, ;-)

Pomyślałby kto, że slyerek jest tak agresywny ;-)

Do szkoły koleżanko... :-)

Interpretuję Twoje słowa, sorry wolę poezję niż czytanie gazet z audio droższym niż dom ;-)

Idź na fizykę, nie jest tak trudna, poradzisz sobie, jak ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem i ją ogarniam, to dla Ciebie będzie to pikuś, Pan Pikuś ;-)

Koleżanka jest w wieku szkolnym, tyle że to musi być słaba szkoła. Nie dość, że słabo z liczeniem, kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem, to z gramatyką równie źle. Nie świadczy to dobrze o naszym szkolnictwie, ale też niestety o koleżance, która jak widać sądzi, iż ma sporo do powiedzenia. Czyżby?... :-) Ale młodość ma swoje prawa. Z drugiej strony jednak trochę wstyd.

Nie ma takiego słowa!

Zapewniam Cię, że w moim świecie istnieje ;-) Takie "rz" czy takie "ż" co to za różnica, kiedyś ponoć była fonetyczna, teraz nie ma jej na mur beton :-D

Dobrze, że mam glany, ;-)

Pomyślałby kto, że slyerek jest tak agresywny ;-)

Interpretuję Twoje słowa, sorry wolę poezję niż czytanie gazet z audio droższym niż dom ;-)

Idź na fizykę, nie jest tak trudna, poradzisz sobie, jak ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem i ją ogarniam, to dla Ciebie będzie to pikuś, Pan Pikuś ;-)

Ty poezję? Z tym poziomem gramatycznym jaki reprezentujesz? Raczysz żartować? Chyba, że to specjalna wersja poezji "zglanowanej"... :-))) Pewnie sądzisz, że jak napiszesz, że lubisz poezję to będzie tak intelektualnie trendy?... :-) Tylko kto w to uwierzy?

Pierwsze, co robi rewolucja, to pożera własne dzieci :)

Nie ma takiego słowa!

Do kozy!

Nie ma takiego słowa!

jak nie ma

"wyposarzone" to od posagu , wszystkie panny maja posag i są "wyposarzone"

jakbys mial posag to bys wiedział co to za slowo

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To zabieraj. Samochody i domy też możesz im zabrać... :-)

Pierwsze, co robi rewolucja, to pożera własne dzieci :)

No to co? Tak jest od zawsze. Jak już będę miał ten drogi kabelek Slya to potem jak obrosnę w piórka towarzysze mogą mnie na nim powiecić :P

To zabieraj. Samochody i domy też możesz im zabrać... :-)

Bardziej interesuje mnie twój dywan...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na tym będe za jakiś czas pracować(branża elektryczna) http://dutchmegayachts.com/oceancos-110m-361-ft-y714-jubilee-motoryacht-hull-casco-launched-at-zwijnenburg

Brałem udział już w 2 nieco mniejszych projektach tej stoczni http://www.oceancoyacht.com

Także pracowałem dla tej przy 3 projektach http://www.amels-holland.com

Obecnie dla http://www.allseas.com/uk na http://en.wikipedia.org/wiki/Pioneering_Spirit_%28ship%29

A można wiedzieć jak się Twoje firma nazywa?

Wracając do tematu statków i ich przykładu na tle przewartościowanych kabli to akurat to klasyczny przykład kiepskiego porównania.

Cena jachtu w przeliczeniu na i mb. kadłuba ma się dokładnie tak samo jak w branży audio tzn. płacisz za tzw opcje dodatkowego wyposażenia.

Pytanie czy jacht bez tego "niepotrzebnego" dodatkowego wyposażenia nie będzie pływał ?

Będzie pływał ale nie o samo poruszanie się do przodu przecież w tym wszystkim chodzi.

Tak samo w audio , motoryzacji , ciuchach , jedzeniu itp.itd.

Można tanio i dobrze ale można również znacznie lepiej ale niestety znacznie drożej ;)

Wasze spory o audio highend sensu stricto jest takim samym sporem jak w przytoczonym przez Ciebie przykładzie stoczniowym - bez jednoznacznej odpowiedzi.

P.S.

Akurat tych statków nie znam.

Ale jako taką orientację w tej branży mam i nie przypominam sobie statku za 3 mld. Eur.

Dwa największe i najdroższe statki dotychczas zwodowane to były Oasis of the Sea i Allure of the Sea ( stocznia w Turku).

Trzeci z nich zbudowany został we Francji w stoczni Saint Nazaire.

Koszt budowy jednego to ok. 1 mld. Eur.

Najdroższy jacht Abramowicza Eclipse ( Stocznia Lurssen w Bremen ) to ok. 800 mln $.

I nie cytuję wikipedii , znam z autopsji ;)

Koleżanka jest w wieku szkolnym, tyle że to musi być słaba szkoła. Nie dość, że słabo z liczeniem, kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem, to z gramatyką równie źle. Nie świadczy to dobrze o naszym szkolnictwie, ale też niestety o koleżance, która jak widać sądzi, iż ma sporo do powiedzenia. Czyżby?... :-) Ale młodość ma swoje prawa. Z drugiej strony jednak trochę wstyd.

Co za denna szkoła... Carramba ;-)

Ukryta Zawartość

:-( Jeszcze jej nudne klasy... ChKA, co to w ogóle ma być?! ;-)

Ty poezję? Z tym poziomem gramatycznym jaki reprezentujesz? Raczysz żartować? Chyba, że to specjalna wersja poezji "zglanowanej"... :-))) Pewnie sądzisz, że jak napiszesz, że lubisz poezję to będzie tak intelektualnie trendy?... :-) Tylko kto w to uwierzy?

Na ogół Staff, Barańczak i Tuwim, lubię także Szymborską oraz Gałczyńskiego. A Kaczmarskiego to od 14 lat słucham ;-)

Jeszcze coś ynteligencie?

Ukryta Zawartość

Bardziej interesuje mnie twój dywan...

Nie lata... :-) Niestety. A dlaczego akurat dywan?

Co za denna szkoła... Carramba ;-)

Ukryta Zawartość

:-( Jeszcze jej nudne klasy... ChKA, co to w ogóle ma być?! ;-)

Na ogół Staff, Barańczak i Tuwim, lubię także Szymborską oraz Gałczyńskiego. A Kaczmarskiego to od 14 lat słucham ;-)

Jeszcze coś ynteligencie?

Jeśli w ogóle to prawda w co wątpię widząc takie błędy ortograficzne na poziomie szkoły podstawowej to potwierdza się, że nie czytasz ze zrozumieniem co pokazałaś już kilka razy w tym wątku. Słuchać nie znaczy usłyszeć, Patrzeć nie znaczy widzieć, a czytać nie znaczy rozumieć co się czyta... :-)

Ukryta Zawartość

@Jrek@Ania

Nie mam firmy, jestem pracownikiem najemnym.

Ten statek za 3mld stoi w Rotterdamie na redzie bo jest za duży(zanużenie) aby przycumować. Ma służyć do transportu platform wiertniczych i układania rurociągów.

Ukryta Zawartość

Też zmam z autopsji:)

I nie nazywa się już Peter Schelte, ale jeśli przeczytałeś linka z wiki to wiesz dlaczego:)

Ukryta Zawartość

Profil mat-chem-inf. Błędy ortograficzne dla się wyplenić. Ale nie głupotę Slyerku.

Gdybym kłamała, to dałabym szkołę spoza Poznania, np. z Torunia, ale co Ty tam wiesz...

Jedni kochają ortografię i interpunkcję inni rozumieją działanie wszechświata ;-)

Ścisłowcy - nie znają ortografii.

Humaniści - nie umieją liczyć.

Swoją drogą łatwo się dostać do Ósemki, a w szkole nie jest tak trudno, jak mówią.

Jeśli w ogóle to prawda w co wątpię widząc takie błędy ortograficzne na poziomie szkoły podstawowej to potwierdza się, że nie czytasz ze zrozumieniem co pokazałaś już kilka razy w tym wątku. Słuchać nie znaczy usłyszeć, Patrzeć nie znaczy widzieć, a czytać nie znaczy rozumieć co się czyta... :-)

Jeszcze inni cały czas gadają, lecz nic nie mówią... Z tym jest gorzej.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ten statek za 3mld stoi w Rotterdamie na redzie bo jest za duży(zanużenie) aby przycumować.

Nie znam tego statku ale wątpię aby został zbudowany za 3 mld Eur.

Tak czy inaczej spierać się nie zamierzam. Może masz rację.

Ciekawy projekt choć sens wątpliwy ;)

pozdr.

Nie widziałeś filmu Big Lebowski? To nie zrozumiesz.

Próbka:)

Profil mat-chem-inf. Błędy ortograficzne dla się wyplenić. Ale nie głupotę Slyerku.

Gdybym kłamała, to dałabym szkołę spoza Poznania, np. z Torunia, ale co Ty tam wiesz...

Jedni kochają ortografię i interpunkcję inni rozumieją działanie wszechświata ;-)

Ścisłowcy - nie znają ortografii.

Humaniści - nie umieją liczyć.

Swoją drogą łatwo się dostać do Ósemki, a w szkole nie jest tak trudno, jak mówią.

Jeszcze inni cały czas gadają, lecz nic nie mówią... Z tym jest gorzej.

Ty z pewnością działania wszechświata nie rozumiesz. O ortografii nie wspominam. Bujasz w obłokach wyobrażeń i naiwnej wiary.

Nie znam tego statku ale wątpię aby został zbudowany za 3 mld Eur.

Tak czy inaczej spierać się nie zamierzam. Może masz rację.

Ciekawy projekt choć sens wątpliwy ;)

pozdr.

Tyle podaja oficjalnie, to nie moje widzimisię. Nawet na polskich stronach internetowych. Jak jest naprawde wiedza tylko inwestorzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty z pewnością działania wszechświata nie rozumiesz. O ortografii nie wspominam. Bujasz w obłokach wyobrażeń i naiwnej wiary.

Wierzę tylko w to, co można w sposób matematyczny udowodnić, ewentualnie korzystając z innych nauki, ale nie uwierzę w bajania pijanego psiaka, który twierdzi, że nim nie jest ;-)

Rozumiem np. czym jest tajemnicze dla Ciebie i zarazem nieodgadnione - przepływanie prądu w kablach. O bardziej zaawansowanych rzeczach nie będę Ci opowiadać, bo nie masz szans ich pojąć.

;-) ;-) ;-) A teraz grzeczny psiaku oglądaj klasyk braci Coenów.

Ale przecież twierdzisz, że kabel musi się ułożyć do każdego systemu to na czym testuje te swoje kable i skąd wie jaki efekt uzyskał?

Zapewne na swoim systemie. Oczywiście na innym systemie mogą być różnice. Stąd jednym dany kabel odpowiada innym nie.

jak nie ma

"wyposarzone" to od posagu , wszystkie panny maja posag i są "wyposarzone"

jakbys mial posag to bys wiedział co to za slowo

Na szczęście nie jestem panną!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.