Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym ,zebyscie zeszli na ziemie drodzy forumowicze, ktorzy big 7 widzieli na zdjeciach lub na wystawach.

To jest watek o Big 7 wlasnie, ktory wyjsciowo kosztuje ok 8,4 k euro minus rabat na polski rynek , zapewne wiekszy od 10 %.

W moim przypadku jesli chodzi o dzwiek dsd to sa najlepiej wydane pieniadze na mojej audiofilskiej kiludziesiecioletniej drodze.

Co do pcm pozostaje przy La Fontaine i gdybym drugi raz zamawial big 7 wzialbym go bez modulu pcm. Jesli ktos nie ma jednak super daka do pcm , ten z Big 7 moze byc.

Prosze miec na uwadze ,ze tacy koledzy jak Stasiop czy SA , sadze , ze rowniez mirek 10 nigdy nie slyszeli jak potrafi brzmiec natywne dsd z big 7 , podane z dobrego transportu.

Konto w trakcie usuwania

Nie wierzę że się komuś dom spali jak tu co niektórzy piszą.

Oczywiscie ze istnieje taka mozliwosc, po to sa normy ktore jednoznacznie okreslaja jak maja byc skonstruowane urzadzenia korzystajace z sieci energetycznej czy tez z pradu wogole. Ci ludzie ktorzy okreslaja te normy to nie sa jacys glupcy, te normy sa po to aby prawdopodobienstwo takich nieszczesliwych wypadkow zmniejszyc do minimum. I tutaj nie ma wyboru, producent musi sie stosowac i w przypadku Lampizatora wywalic przykladowo ta nieszczesna deske (ale nie tylko chodzi o deske) lub zaimpregnowac ja impregnatem ktory sie nie zapali. Jesli tego przykladowo nie zrobi, Lampizator nie ma prawa komukolwiek tego sprzedawac, a jesli sprzedaje i pisze na tym CE to tylko dodatkowo kreci bat na siebie.

Naprawialem sporo urzadzen elektronicznych ktore taki znak CE mialy i nie byl to taki pic na wode fotomontaz jak u Lampizatora, czesto obserwowalem pozary laminatow elementow nadtopienia trudno palnych obudow, takie wiec rzeczy nie sa zadna futurystyka, one wraz z czasem i iloscia sprzedanych egzemplarzy statystycznie wystepuja.

Niestosowanie sie do norm powoduje ze to prawdopodobienstwo wzrasta wykladniczo wraz z iloscia i bledami konstrukcyjnymi ktore wystepuja u Lampizatora. Przy tej kwocie 22k EU to co wyrabia Lampizator to smiech na sali i z kazdego glosny smiech kto krytykuje moje wpisy w tym temacie!

pozdr.

.................................................

Nic innego od kilku lat na tym forum nie robisz,jak tylko nabierasz ludzi,o rzekomym kapitalnym brzmieniu Twojego DACa,

nic tylko ciągła krytyka innych konstruktorów,pomijając Fikusa,

to jesteś także lepszy niż inżynierowie DCSa,MSB,Metronoma,i wielu innych.

Twoja megalomania i brak pokory osiągnęły już szczyty.

Weź chłopie choć raz udowodnij,że to Ty właśnie masz rację.

Pokaż światu i nam,że potrafisz zrobić coś więcej niż krytykować,

zaprezentuj choć JEDEN swój produkt.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ciagle nawracanie do kwestii domniemanego niebezpieczestwa pozarowego lampiego jest klasycznym trollingiem, zglaszam do moderacji.

Marslo ty możesz być spokojny! U Ciebie otwarta przestrzeń pokoju, brak łatwopalnych materiałów w pobliżu, ot wypali się i zgaśnie. ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Lampizator nie ma prawa komukolwiek tego sprzedawac, a jesli sprzedaje i pisze na tym CE to tylko dodatkowo kreci bat na siebie.

W sąsiednim wątku jest zdjęcie tego znaczka CE? Nie wiem czy to zamierzone, ale wygląda nie na Conformité Européenne tylko China Export... więc nie musi być zgodny z normami i nie ma się o co spierać ;)

ale wygląda nie na Conformité Européenne tylko China Export... więc nie musi być zgodny z normami i nie ma się o co spierać ;)

Nie ma to znaczenia CE na tym byc musi i jest okreslony ksztalt tych literech i ich proporcje, jak go nie ma, nie wolno tego sprzedawac, a jak jest CE i nie jest ono zgodne z prawda to jest babajaga.

Chiny tez stosuja CE takie same jak w EU dla sprzetu elektrycznego.

Nie ma to znaczenia CE na tym byc musi i jest okreslony ksztalt tych literech i ich proporcje, jak go nie ma, nie wolno tego sprzedawac, a jak jest CE i nie jest ono zgodne z prawda to jest babajaga.

Chiny tez stosuja CE takie same jak w EU dla sprzetu elektrycznego.

Może nie tylko Chińczycy mają na to sposób ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stasiop, dawaj swojego dacka kontra Lampi, to by byla konfrontacja.

W kwestiach bezpieczenstwa tez powinniscie sie zmierzyc:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W kwestiach bezpieczenstwa tez powinniscie sie zmierzyc:)

Raczej nie.

Nie słyszałem jak na razie,żeby ktoś został "ugodzony" Lampizatorem,natomiast urządzenie Stasiopa

podobno popieściło kogoś prądem :)

To nie jest kwestia konfrontacji,to jest kwestia wiarygodności Stasiopa jako konstruktora.

Marslo ty możesz być spokojny! U Ciebie otwarta przestrzeń pokoju, brak łatwopalnych materiałów w pobliżu, ot wypali się i zgaśnie. ;)

O tak Mariusz może być spokojny przynajmniej do momentu jak nie wezmie na testy tych kabli co to 5% odzyskują :)

A tak na boku to ten odzysk ma CE ???

Może nie tylko Chińczycy mają na to sposób ;)

Ukryta Zawartość

A tak faktycznie Lampizator na znak China Export litery sa duzo blizej niz w przypadku prawdziwego CE.

No i jak tu miec dobre zdanie o lampizatorze :(

Ale to i tak malo zmienia jak komus cos sie stanie to i tak producent bedzie odpowiadal. Nie bedzie tylko odpowiadal za nadanie sobie CE niezgodnego z rzeczywistoscia. I tak jest wymog aby CE na terenie UE dla tego sprzetu bylo. Takie kombinacje nic nie daja lepiej zaprojektowac urzadzenie wg norm certyfikowac i spac spokojnie.

post-31719-0-39385100-1442574105.jpg

post-31719-0-34003700-1442574119_thumb.png

post-31719-0-88618300-1442574295_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kwestia wiarygodności Stasiopa jako konstruktora.

Dostałeś lajka jak dla mnie dowcip roku :)

A to co innego;-) Rozumiem, że autor opisał publicznie eksperyment?

A jak myślisz ? Skąd bym inaczej miał taką wiedzę ?

Mój czajnik nie ma gniazda IEC :(

Nie masz hajenda;-)

A Furutech AC-1001R może być ? Znowu kupiłem a potem zobaczyłem że w DACu mam IEC z bezpiecznikiem :(

Zaraz pojdzie do czajnika bydzie jultra - hiend i zostanie tylko uzgodnić ten odzyskujący kabel do testów.

Sekundnik mam w Ipadzie :)

Raczej nie.

Nie słyszałem jak na razie,żeby ktoś został "ugodzony" Lampizatorem,natomiast urządzenie Stasiopa

podobno popieściło kogoś prądem :)

To nie jest kwestia konfrontacji,to jest kwestia wiarygodności Stasiopa jako konstruktora

101 raz pisze o 'popieszczeniu' w moim DAC-u, skoro zmuszasz mnie do off topow w watku o Lampizatorze.

Ukryta Zawartość

A tak na marginesie Stefku to cale Reimyo nie gra bez okablowania go calym najdrozszym Harmonixem, dopiero z tymi kablami jest to dzwiek wysokich lotow, bez tych kabli jest dosc cienko jak na moje uszko ;)

Ukryta Zawartość

moje uszko

Nie interesują mnie opinie ludzi,których jedyna styczność ze sprzętem ogranicza się do wystaw i filmów youtube.

Nie interesują mnie opinie ludzi,których jedyna styczność ze sprzętem ogranicza się do wystaw i filmów youtube.

Wiem ze cie nie interesuja, tylko coz prawda to prawda, ciezko zaprzeczyc ;) Sam zreszta wiesz co te kable daja! ;)

prawda

Prawda jest taka,że nigdy nie miałeś w domu żadnego urządzenia,które chwalisz,lub krytykujesz.

Lada moment Audio Show,będziesz miał znowu okazję po obcować z jakimiś urządzeniami audio.

101 raz pisze o 'popieszczeniu' w moim DAC-u, skoro zmuszasz mnie do off topow w watku o Lampizatorze.

Ukryta Zawartość

A tak na marginesie Stefku to cale Reimyo nie gra bez okablowania go calym najdrozszym Harmonixem, dopiero z tymi kablami jest to dzwiek wysokich lotow, bez tych kabli jest dosc cienko jak na moje uszko ;)

Nieprawda, u mnie b dobrze zagral z np VDH, a co do twojego uszka to gdzie i z czym sluchales, ze tak twierdzisz?

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

z czym sluchales

Tylko wystawy ;)

Ale nie ciągnijcie tu dalej tematu Reimyo,rozmawiamy o Lampizatorze :)

O tak Mariusz może być spokojny przynajmniej do momentu jak nie wezmie na testy tych kabli co to 5% odzyskują :)

A tak na boku to ten odzysk ma CE ???

Takie urządzenie przeznaczone do pracy przy 230V jakim jest sieciówka może wprowadzić do obrotu osoba posiadająca uprawnienia SEP które posiadam. Znaczek CE za bardzo dużo nam nie gwarantuje proponuję poczytać specyfikacje! :) Wolał bym np. Gwarancje spełniania normy ISO14400 lub przynajmniej aktualny ITB ;) żarcik.

Nikt Mariuszowi nie da tej sieciówki, Tomkly jak i parę innych osób jej słuchało testowo jako prototypu! Moim zdaniem do audio wymaga uproszczenia, za dużo technologii było tam na raz włożonych plus 160 godzin ręcznej pracy. Nie wszystko co dobre musi pójść dobrze w dźwięk.Jednak jak wywnioskowałem lepszy jest kierunek"można prosto ale nie prościej" Zdobyte moje doświadczenie jest jednak dla mnie! bezcenne. Następna sieciówka powinna być OK do audio. Aktualnie pracuję nad autorskim interkonektem RCA. Zarówno wtyki jak i konstrukcja przewodnika będzie mojego wykonania. Może na 26 się wyrobię i zrobię publiczną prezentację przy większej ilości słuchaczy.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nieprawda, u mnie b dobrze zagral z np VDH, a co do twojego uszka to gdzie i z czym sluchales, ze tak twierdzisz?

W Monachium i z tymi kablami dopiero ten system jak dla mnie zagral, bardzo ladnie przedstawia skrzypce jak i wokale to jest to co ma byc, bez tego okablowania jak dla mnie to jest przecietne granie i mozna taniej i lepiej, kupujac inny system.

Chcialbym ,zebyscie zeszli na ziemie drodzy forumowicze, ktorzy big 7 widzieli na zdjeciach lub na wystawach.

To jest watek o Big 7 wlasnie, ktory wyjsciowo kosztuje ok 8,4 k euro minus rabat na polski rynek , zapewne wiekszy od 10 %.

W moim przypadku jesli chodzi o dzwiek dsd to sa najlepiej wydane pieniadze na mojej audiofilskiej kiludziesiecioletniej drodze.

Co do pcm pozostaje przy La Fontaine i gdybym drugi raz zamawial big 7 wzialbym go bez modulu pcm. Jesli ktos nie ma jednak super daka do pcm , ten z Big 7 moze byc.

Prosze miec na uwadze ,ze tacy koledzy jak Stasiop czy SA , sadze , ze rowniez mirek 10 nigdy nie slyszeli jak potrafi brzmiec natywne dsd z big 7 , podane z dobrego transportu.

Rok temu sluchamem i widzialem co Pan Fiskus udostepnil na AS w Warszawie, tak ze prosze nie gadac glupot ze nikt nie ma dostepu do tych

produktow,bo to cudo widzialo i slyszalo pare tysiecy osob,co chwile wlasciciel ma nowego Lampizatora, tak ze trudno nadazyc a co dopiero

uslyszec,wraz z nowym modelem rosnie cena do" nieba" jak widac przy tej genialnej cenie tylko jeden modul gra dobrze,obudowa sie poprawi-

la nie powiem, ale do znanych firm to cienizna.

Czy dobrze gral? tak oczywiscie,czy lepiej niz inne sprzety z tego przedzialu? akurat nie,czy lepiej wygladal?przykro ale garazowo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.