Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak narazie slysze jak inni uznani audiofile i wystarczy mi 16 bitow/44.1khz.

To masz naukowe podejście.

Doksztalc sie, forum to nie szkola.

Ale ja w sudiach przepracowałem 15 lat.

To masz naukowe podejście.

Oczywiscie ze mam, policz sobie odstep sygnal/szum dla 16 bitow, bedziesz wiedzial ze to i tak za duzo jak dla ucha.

No i co z tego nie masz jak widac elementarnej wiedzy.

Oczywiscie ze mam, policz sobie odstep sygnal/szum dla 16 bitow, bedziesz wiedzial ze to i tak za duzo jak dla ucha.

A wiesz co to jest słyszalność i dokładność cichych / małych/ sygnałów audio? Wiesz co to jest leprze oddanie akustyki wnętrza nagrania? Liczyłeś to?

No i co z tego nie masz jak widac elementarnej wiedzy.

Jakiej się pytam?

Możesz podać tytuł chociaż jednej płyty,przy której "maczałeś palce".

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Arton, przeprawiałeś w studiach 15 lat? To już wszystko jasne dlaczego jesteś głuchy i nie masz pojęcia o dobrym sprzęcie. Rozmowa z tobą o dobrym audio to tak jak próba rozmowy z taksówkarzem, czy kierowcą dostawczaka o nowościach motoryzacyjnych z Frankfurtu, czy o różnicach między Mercedesem GLE Coupé AMG, a nowym Lexusem RX. Szkoda czasu, bo oni nie mają o tym pojęcia mino, że są zawodowymi kierowcami i może się wydawać, że powinni wiedzieć wiecej. Ale to tylko pozory.

Dziwne też, że ktoś kto pracował w studiach nie ma pojęcia o podstawach np o tym, źe nie nagrywa się na DSD bo nie można potem pracować na takich plikach, czy o tym po co w studio nagrywa się PCM 24/96. Może Arton przepracował tam tyle lat jako technik powierzchni płaskich albo spedytor napojów kofeinowych... :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

Niestety nie mam ;)

Dobra jakość?

Ukryta Zawartość

Chyba w studiach masażu erotycznego.

P.S.

Możecie już dać spokój z dyskusją o wszystkim tylko nie o Lampizatorze?

Arton załóż oddzielny wątek na temat Sony i tam wklejaj w kółko zdjęcia i opisy.

Tutaj nikogo poza Tobą to nie interesuje.

Verstanden ?

ktoś kto pracował w studiach nie ma pojęcia o podstawach

Możliwe,że tylko gasił światło,albo otwierał drzwi ;)

Czekam na konkrety. Stasiop chyba się "dokształca" co zdaje mi się radził.

Jak przy cyfrowej obróbce dźwięku i w którym momencie traci się głębię bitową równo do 16 bitów?

To są jaja. A widzę tu więcej specjalistów.

Czekam na konkrety

Ja też.

Stwierdziłeś,że studio Alvernia to światowy top,nie wiem,nie znam żadnej realizacji stamtąd,poprosiłem byś podał mi choć jeden tytuł płyty,gdzie słychać jakość tego studia.

Pracowałeś 15 lat w studio,ponawiam prośbę,o jeden tytuł,przy którym brałeś udział.

nie masz zmodyfikowanego Sony :)

Ale miałem dawno temu trzy siódemki Swobody, to już się chyba liczy ;)

audio

Tak trudno Ci podać przykłady?

Od razu musisz używać obraźliwych słów?

Jesteś kaleką

To możliwe,ale przynajmniej nie jestem głuchy.

Tak to Sony robiło jakieś 20 lat temu. Muzeum kolego. Miejsce jego jest obok płyty CD w muzeum.

Teraz się robi tak.

2jfaf6e.jpg

Chłopcze, podałem Ci przykład bardzo dobrego HI-FI od tej stajni, a to co pokazałeś to karykatura, kiepskiej jakości, obraża w zasadzie dążenie firm Japońskich do najwierniejszej reprodukcji dźwięku, obraża świetne lata 70`te, 80`te i początek 90`tych - nie ośmieszaj się, bo nie masz pojęcia o elektronice, a w studiu pewnie czyściłeś szybę... Nie pokazuj mi tego badziewia, jestem fanem Sony, ale ślepo nie wierzę w firmę - to się nazywa trzeźwe myślenie i analiza. Jeśli myślisz, że ten serwerek może konkurować z dzisiejszymi rozwiązaniami klasy Hi-End (choć to tylko nazwa) to się grubo mylisz. Jesteś dzieckiem prospektu i reklamy.

Słuchałeś kiedyś technologii DASH?

Arton handluje starociami Sony to wciska tu kit jakie to cuda!! Właśnie chłopaki w wątku o okazjach na ebay polewają z jego oferty. Sprzęt wartości ok 1000zł wystawił za...4500zł!!!!... :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stefek, dostałeś może jakieś tytuły płyt na PW od Artona może :) Bo ja też bym chciał poznać jak pracuje fachowiec :D

Stefek, dostałeś może jakieś tytuły płyt na PW od Artona może :) Bo ja też bym chciał poznać jak pracuje fachowiec :D

Jeszcze nie.

Facet szpera w internecie ;)

Jeszcze nie.

Facet szpera w internecie ;)

Przecie pisałem, coś tam Penderecki spłodził w tym studio , kto jest jego fanem ten wie :)

Studio już chyba OUT.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A tak na powaznie, oprocz Marsla i Artona jest osoba ktora uwaza ze DSD gra lepiej niz najlepsze PCM? Wiele osob ktore maja dobry sprzet jednak pisze ze DSD im gra lepiej, nie jest to wiec do konca takie oczywiste. Sa pewne aspekty, ze sa pewne plusy przy DSD, n.p. dobra stereofonia i przestrzen, PCM nie jest az tak spektakularny w tym wzgledzie tak mi sie zdaje. Co sadzicie?

Arton handluje starociami Sony to wciska tu kit jakie to cuda!! Właśnie chłopaki w wątku o okazjach na ebay polewają z jego oferty. Sprzęt wartości ok 1000zł wystawił za...4500zł!!!!... :-)

Ukryta Zawartość

To wiele wyjaśnia.

ATRON55 chyba uważa ludzi na forum za idiotów.

Nawijanie makaronu na uszy jaki to super odtwarzacz ten SONY i myśli ,że tym sposobem znajdzie łosia na ten paździerz.

ARTON55 pomyliłeś fora , spróbuj może na Pudelek.pl.

Tam zmolestuj jakąś blondynkę a ona może da się nabrać na Twój finezyjny i przebiegły plan sprzedaży.

Musisz tylko nalepić na obudowie nalepkę "Hello Kitty"...

Ukryta Zawartość

Widzę Stasiop nie potrafi odpowiedzieć kiedy to w studio powstaje 16bitowy materiał. To ja odpowiem. Z chwilą przygotowania dla tłoczni CD przerabia się go degradując do 44,1/16. W tym momencie jego wartość realna zostaje przerobiona na muzealną. Wydawcy sa tego świadomi i nie chcą wydawać w studyjnej jakości bo to oznacza koniec epoki ciemnoty i zabobonów w której się dobrze goli frajerów.

coś tam

Ale ja nie chcę coś tam.

Chcę konkretne tytuły,skoro kolega Arton,twierdzi,że mają super sprzęt,chciałbym się o tym przekonać,

bez złośliwości napisałem,że nie znam,nic od nich.

Tak światowe studio,powinno mieć dziesiątki znakomitych realizacji,może coś ciekawego mi umknęło :)

Stasiu, podstawowy problem wojny PCM - DSD jest taki, że DSD/SACD gra dla ludzi cieplej, dlatego uważają, że ten format jest lepszy. Mówią też, że gra analogowo. A to w cale nie gra analogowo tylko mdło, wolno, muląco - to nie ma nic wspólnego z dobrym graniem. Ludzie nie potrafią złożyć systemu, który by nie krzyczał i nie siał żyletkami. Słyszałem systemy, które na średnicy i na górze były tak ostre, że po kilku minutach było po odsłuchu. Stąd, przy prawidłowo złożonym systemie, DSD gra gorzej niż postarzały PCM :)

Arton, lepiej napisz, jakie to przeboje, żeś dla marsjan nagrywał? Marsjano Muzykant? Cztery pory roku Marsjana? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.