Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja to wszystko wiem, jesli chodzi o DSD, tylko ze pomimo wszystko stereofonia i glebia jest wieksza przy DSD, juz kilka razy sie z tym spotkalem, mniej wiecej wiem z czego to wynika. Na PCM-e ciezko o taka glebie nawet przy tym najdrozszym. Czasami nawet tanie DSD pozwala uzyskac w zakresie stereofonii bardzo dobre rezultaty, jest to zjawisko dosc ciekawe i warto sie temu blizej przygladnac, bo ten aspekt raczej faktycznie jest tutaj na plus.

Ja nienawidze sluchac na DSD zeby bylo jasne i uwazam ze to jest system mocno niedorobiony i plastikowy w brzmieniu. Ale stereofonia jest moim zdanie lepsza, sporo lepsza, ma ktos takie spostrzezenia?

Arton, lepiej napisz, jakie to przeboje, żeś dla marsjan nagrywał? Marsjano Muzykant? Cztery pory roku Marsjana? :)

Dajcie juz spokoj Artonowi, niech sobie chlop slucha tego swojego DSD, kazdy lubi to co lubi.

stereofonia i glebia

To teraz powinieneś zdefiniować te pojęcia,co byście dyskutowali o tym samym :)

stereofonia jest moim zdanie lepsza,

Co znaczy lepsza?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Tyle śmiecia można tu przeczytać. Powiem tak. Każdy technik ze studia ze stażem 2 lat rozszyfruje Stsaiop i jego klakierów.

Widzę, że w studio byłeś ekspertem od śmieci. Jakich worków używałeś? Jan Niezbędny? A Ludwika do podłóg też?

To teraz powinieneś zdefiniować te pojęcia,co byście dyskutowali o tym samym :)

Wiem ze piszesz ironicznie, ale DSD w tym wzgledzie ma swoj wielki plus tak cos mi sie zdaje. Jak sie slucha nawet taniego DSD to iluzja bycia wewnatrz jest bardzo ciekawa, wydaje mi sie ze precyzja oddania przestrzeni jak i rozstawienia instrumentow jest bardziej zblizona do tego jak sie to slyszy w naturze. PCM jakby te informacje bardziej rozmazuje, tak mi sie zdaje.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Widzę, że w studio byłeś ekspertem od śmieci. Jakich worków używałeś? Jan Niezbędny? A Ludwika do podłóg też?

Pomijając poglądy artona,to co uprawiasz od paru stron to zwykły hejting za który powinieneś dostać urlop. Nie potrafisz dyskutować na poziomie,jak choćby stefek i jeszcze jacyś podobno wrażliwi userzy stawiają Ci kolejki. Żal tyłek ściska. Gdzie jest moderacja?

Żal za grzechy to zbawienna rzecz, a głupota to największy grzech... :-)

Gdybyś udzielał się w wątkach religijnych to byś wiedział , że grzech to wymysł cwaniaków kontrolujących ludzi.

Pomijając poglądy artona,to co uprawiasz od paru stron to zwykły hejting za który powinieneś dostać urlop. Nie potrafisz dyskutować na poziomie,jak choćby stefek i jeszcze jacyś podobno wrażliwi userzy stawiają Ci kolejki. Żal tyłek ściska. Gdzie jest moderacja?

To nie ja piszę o śmieciach i nie ja tak nazywam oponentów w dyskusji. Jak zwykle widzisz tylko to co chcesz widzieć. Poza tym nie każdy jest ideałem jak Stefek. Taki mamy klimat... :-)

Gdybyś udzielał się w wątkach religijnych to byś wiedział , że grzech to wymysł cwaniaków kontrolujących ludzi.

Widzę, że wiedzę o życiu czerpiesz z wątków na forach. To gratuluję... :-)

rozstawienia instrumentow

Czy uważasz,że system z DSD,nawet najlepszy,z kolumnami pod ścianą,z telewizorem,i meblościanką po środku,da nam lepszą stereofonię,czy głębię,w

porównaniu do systemu z CD,ale za to postawionego z wszelkimi prawidłami audiofilskiego abecadła?

Muszę wchodzić do tych przykładowych pokoi,by wiedzieć,że nawet jeśli jeden będzie miał najlepsze DSD,a drugi przyzwoite CD?

I jeden i drugi będzie snuł opowieści o głębi,stereofonii,o wyższości DSD nad CD,

tyle że jeden będzie wiedział o czym mówi,a drugi będzie opowiadał bajki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4406-0-80360700-1442944083_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy uważasz,że system z DSD,nawet najlepszy,z kolumnami pod ścianą,z telewizorem,i meblościanką po środku,da nam lepszą stereofonię,czy głębię,w

porównaniu do systemu z CD,ale za to postawionego z wszelkimi prawidłami audiofilskiego abecadła?

Chodzi mi o taka sytuacje, sluchamy na dobrym i tym samym systemie na poczatek PCM-u a pozniej sluchamy tego samego materialu w DSD. Wydaje mi sie ze DSD wchodzi w prezentacje akustyki i przestrzeni glebiej i precyzyjniej. Ale moze sie myle....tylko ze sporo osob uwaza ze DSD lepiej to przedstawia i tutaj mnie to zastanawia bo ja slysze tez ze na DSD jest lepiej. Jest lepsza iluzja, iluzja bardziej zblizona do natury. Mniej wiecej wiem jaki jest tego aspekt techniczny. Ale chcialbym znac zdanie innych ktorzy to porownywali.

A tak na powaznie, oprocz Marsla i Artona jest osoba ktora uwaza ze DSD gra lepiej niz najlepsze PCM? Wiele osob ktore maja dobry sprzet jednak pisze ze DSD im gra lepiej, nie jest to wiec do konca takie oczywiste. Sa pewne aspekty, ze sa pewne plusy przy DSD, n.p. dobra stereofonia i przestrzen, PCM nie jest az tak spektakularny w tym wzgledzie tak mi sie zdaje. Co sadzicie?

PCM ma tak samo dobrą stereofonię i przestrzeń jak DSD, przy czym nie jest tak plastikowe

PCM ma tak samo dobrą stereofonię i przestrzeń jak DSD, przy czym nie jest tak plastikowe

No nie wiem...oczywiscie DSD ma swoje ogromne wady ale co do przestrzeni i stereofonii wydaje mi sie ze jest tutaj nie taki maly w tym wzgledzie plus.

Chodzi mi o taka sytuacje

A mi chodzi o taką sytuację,że na przykład taki Arton,gada bzdury o jakiejś tam wyższości jednym nad drugim mając sytuację jak na przykładowym zdjęciu po prawej,

a ja mówię o CD,że jego DSD i Sony nie zbliża się na kilometr do mojego systemu,mając przykładowo sytuację w pokoju po lewej.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Arton, przeprawiałeś w studiach 15 lat? To już wszystko jasne dlaczego jesteś głuchy i nie masz pojęcia o dobrym sprzęcie. Rozmowa z tobą o dobrym audio to tak jak próba rozmowy z taksówkarzem, czy kierowcą dostawczaka o nowościach motoryzacyjnych z Frankfurtu, czy o różnicach między Mercedesem GLE Coupé AMG, a nowym Lexusem RX. Szkoda czasu, bo oni nie mają o tym pojęcia mino, że są zawodowymi kierowcami i może się wydawać, że powinni wiedzieć wiecej. Ale to tylko pozory.

Dziwne też, że ktoś kto pracował w studiach nie ma pojęcia o podstawach np o tym, źe nie nagrywa się na DSD bo nie można potem pracować na takich plikach, czy o tym po co w studio nagrywa się PCM 24/96. Może Arton przepracował tam tyle lat jako technik powierzchni płaskich albo spedytor napojów kofeinowych... :-)

Kolejny przykład Twojego hejtu. Brak Ci klasy,brak technicznego wykształcenia,stąd wycieczki ad personam typu:głuchy i brak pojęcia o sprzęcie. Oczywiście potakiwacze polubili. Ponawiam pytanie gdzie jest moderacja? Nie jesteś tu świętą krową. Powinieneś dostać punkty i urlop.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nic nowego nie piszesz. W kółko to samo. Nic więcej nie masz do powiedzenia?

Owszem mam,na podstawie Twoich wypowiedzi można wysnuć wniosek,że jesteś kiepsko wychowany,nie potrafisz merytorycznie rozmawiać,bo technicznie za Artonem mógłbyś teczkę nosić i to ewidentnie Cię uwiera. Nie zwalnia Cię natomiast od przestrzegania netykiety!

Widzę Stasiop nie potrafi odpowiedzieć kiedy to w studio powstaje 16bitowy materiał. To ja odpowiem. Z chwilą przygotowania dla tłoczni CD przerabia się go degradując do 44,1/16. W tym momencie jego wartość realna zostaje przerobiona na muzealną. Wydawcy sa tego świadomi i nie chcą wydawać w studyjnej jakości bo to oznacza koniec epoki ciemnoty i zabobonów w której się dobrze goli frajerów.

Może opowiesz z własnego doświadczenia jak to się z zapisu wielokanałowego i dogrywanego miksuje w całość,stosuje opóżnienia w fazie i ustawia selektywnie poziomy sygnału.A pózniej pieprzy głupoty o szerokości i głębokości sceny dla PCM lub DSD i jej naturze......

Panowie. Sami tu widzicie flustrację niektórych kolegów. Mnie to nie dziwi.. Ja wcale nie twierdze ,że mój system jest najlepszy. Dla tego zwróciłem się o mozliwość upgrade do Lampizatora ale brak odpowiedzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.