Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Oczyscmy forum z klonow i pieniaczy, ktorzy pouczaja co nalezy myslec i robic, a pozostana osoby, ktore umieja sie spierac i prowadzic dialog.

Nie moze byc dalej tak,ze odpowiedzia na kulture i szacunek beda insynuacje i audiofilski stupor .

Konto w trakcie usuwania

Oczyscmy forum z klonow i pieniaczy, ktorzy pouczaja co nalezy myslec i robic, a pozostana osoby, ktore umieja sie spierac i prowadzic dialog.

Nie moze byc dalej tak,ze odpowiedzia na kulture i szacunek beda insynuacje i audiofilski stupor .

Mariusz zaloz bloga tam bedziecie sie mogli klepac po pleckach i piac z zachwytu nad lampizatorem i jego boska konstrukcja.

Tutaj jest forum i jesli ludzie stosuja sie do netykiety czy tez regulaminu maja prawo napisac WSZYSTKO co uwazaja za stosowne. Ja wiem ze Ty jeszcze zyjesz jedna noga w czasach cenzury ale te czasy odeszly juz dawno, wiec to ty sie dostosuj, skoro jednak po swoich marudzeniach ciagle tu piszesz i czytasz.

A jesli chodzi o naprawianie forum, to naprawde zaczalbym od siebie, bo w innych oczach widzisz zdzblo trawy a w swoim oku nie widzisz prawdziwej belki!

A jesli chodzi o porzadek, to ja bym wlasnie dal bana w tym watku Marslowi, bo jak na moja logike to on rozwala cala dyskusje o lampizatorze wlasnie, czlowieku poszanuj zdanie innych nie jestes pepkiem swiata. ZROZUMIANO?

Powiedzmy to otwarcie - wiekszosc zla w tym watku ma swoje zrodlo w Twoich wpisach. To jest pierwszy problem. Drugi problem to fakt, ze masz sie za wybitnego znawce i fachowca, co w polaczeniu z Twoimi dotychczasowymi osiagnieciami w realu jest sarkastycznym paradoksem . Trzeci problem - wg Ciebie tylko Twoje sady sa prawdziwe- wiemy juz czym pachnie "Prawda" plynaca z jedynego slusznego zrodla.

Bez rozwiazania tych trzech problemow forum nie da sie naprawic.

Nie bierz tego do siebie- jesli pojawi sie rownie destrukcyjny byt, trzeba sie go pozbyc jak najszybciej.

Konto w trakcie usuwania

Czlowieku ja mam spora tolerancje co tutaj wypisujesz i inni, nie musze sie z tym wszystkim zgadzac to oczywiste, po to jest dyskusja aby to rozwiazywac lub sie sie czegos nowego od innych uczyc wlasnie. Problem jest wlasnie w tobie ze to ty nie masz tolerancji dla wielu tu piszacych ktorzy nie pisza zgodnie z tym co sobie w glowie wyobrazasz i oczekujesz. Zacznij wiec od siebie i toleruj wpisy innych!

Widzisz ja twoj powyzszy post toleruje chociaz juz od dluzszego czasu lecisz po bandzie...zobaczymy jak dlugo ;)

Powiedzmy to otwarcie - wiekszosc zla w tym watku ma swoje zrodlo w Twoich wpisach. To jest pierwszy problem. Drugi problem to fakt, ze masz sie za wybitnego znawce i fachowca, co w polaczeniu z Twoimi dotychczasowymi osiagnieciami w realu jest sarkastycznym paradoksem . Trzeci problem - wg Ciebie tylko Twoje sady sa prawdziwe- wiemy juz czym pachnie "Prawda" plynaca z jedynego slusznego zrodla.

Bez rozwiazania tych trzech problemow forum nie da sie naprawic.

Nie bierz tego do siebie- jesli pojawi sie rownie destrukcyjny byt, trzeba sie go pozbyc jak najszybciej.

wiekszosc zla, ale i wiekszosc ruchu, a o to glownie chodzi, dopoki bedzie generowal ruch, dopoty bedzie nie do ruszenia, czasami trafi w czyjes spojrzenie na swiat, dostanie pochwale i dalej bedzie klepal, takie hobby

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość damboo

(Konto usunięte)

Przedstaw się nam z imienia i nazwiska - dokładnie tak ja ja występuję tu na forum - i możemy dalej wtedy rozmawiać. Mam jednak dziwne przeczucie, że to nie nastąpi, bo łatwiej insynuować pod płaszczykiem anonimowości. Żegnam.

Nie dam się wciągnąć.

Znasz moje dane osobowe.

Masz także inne informacje na mój temat, z których zrobiłeś na wiosnę użytek i co było jedynym powodem likwidacji mojego ówczesnego konta..

Do gazu?

Nie dam się wciągnąć.

Znasz moje dane osobowe.

Masz także inne informacje na mój temat, z których zrobiłeś na wiosnę użytek i co było jedynym powodem likwidacji mojego ówczesnego konta..

No i proszę - kolejny coming out dzisiaj.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie dam się wciągnąć.

Znasz moje dane osobowe.

Fakt, pamiętam te niewybredne teksty na temat chamstwa i komorników.

Jak Kali ukraść krowę to wszystko jest ok ale jak Kalemu krowę ukradną to płacz i lament.

Ale tak to jest jak branża walczy z konkurencją ;)

Dla potrzeb audiofilskich, nagrań w DSD jest wystarczająco dużo - tak myślę, ale mogę się mylić.

Tak trochę jest i Marslo pisze, że akurat klasyka gra w tym formacie bdb.

Ale ja podczas kupowania, poszukiwania kolejnych płyt nie kieruję się potrzebami audiofilskimi - to myślę, że Ty doskonale rozumiesz;-)

Co mogę Ci naprawdę doradzić?

Kup lampizatora to osiwiejesz do końca bez problemu.

Węszę nieszczerą poradę;-)

A osiwieję wcześniej czy później, jak każdy kto nie wyłysieje;-)

Ja ze swojego leciwego źródełka jestem zadowolony, a dla p. Fikusa nie jestem potencjalnym klientem.....

już prędzej dla Staszka, nawet zacząłem bardziej dbać o zdrowie, coby mieć szansę;-)

Fakt, pamiętam te niewybredne teksty na temat chamstwa i komorników.

Jak Kali ukraść krowę to wszystko jest ok ale jak Kalemu krowę ukradną to płacz i lament.

Ale tak to jest jak branża walczy z konkurencją ;)

Branża się gryzie z Barnża a na przedpolu harcuja wioskowe głupki i pożyteczni idioci :)

Tak to tutaj na forum wyglada prawie każdy watek. Ci pożyteczni idioci sa czasami niepomiernie zdziwieni jak im się oberwie :)

To może dla rozluźnienia atmosfery.

Wersja " niepalna" ;) w peszlu ...

Elb masz takie udoskonalenie ?

Ten post odbieram jako celową złośliwość. Mój DAC wygląda tak:

8Q2A0088.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

ja pier,,,,papier...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No sam popatrz.

Ukryta Zawartość

Tutaj jest forum i jesli ludzie stosuja sie do netykiety czy tez regulaminu maja prawo napisac WSZYSTKO co uwazaja za stosowne.

Problem w tym, że ty nie jesteś zupełnie zwykłym userem forum. Jesteś osobą, która od kilku lat (nieskutecznie) próbuje zwodować własny projekt DACa, a twoje posty i ciągła krytyka Lampizatora, wygląda na próbę lansowania własnej osoby na sukcesie konkurenta.

Na każdym zagranicznym forum już pierwszy post tego typu (skierowany pod adresem konkurenta) zostałby odebrany jako nietaktowny, a ty sam naraziłbyś się na forumowy ostracyzm. Po trzecim czy czwartym - dostałbyś bana.

Jesteś osobą, która od kilku lat (nieskutecznie) próbuje zwodować własny projekt DACa, a twoje posty i ciągła krytyka Lampizatora, wygląda na próbę lansowania własnej osoby na sukcesie konkurenta.

Elb wybacz ale musialbym upasc na glowe aby lansowac sie na takim szmelcu jak Lampizator, to jest tylko wstyd na swiat ze w Polsce wychodza takie gnioty i niedorobki i ciagle strojone prototypy gdzie brak jest powtarzalnosci, i elementarnych norm UE,

Dzwiek z DSD moze i jest i ludzie sie na to lapia, nie znajac kulisow, 'produkcji' ktore wcale nie sa kolorowe ani nawet pastelowe. Mozna uznac ze DSD jest naprawde w tym DAC-u na wysokim poziomie ale PCM gdzie 99.9% jest muzyki to mocna zenada, poszarpane charkotliwe granie bez rozdzielczosci i to za 22kEU, wybacz jeszcze nie oszalalem, aby lansowac sie na takiej swiatowej kompromitacji pod KAZDYM wlasciwie wzgledem!

Problem w tym, że ty nie jesteś zupełnie zwykłym userem forum. Jesteś osobą, która od kilku lat (nieskutecznie) próbuje zwodować własny projekt DACa, a twoje posty i ciągła krytyka Lampizatora, wygląda na próbę lansowania własnej osoby na sukcesie konkurenta.

Na każdym zagranicznym forum już pierwszy post tego typu (skierowany pod adresem konkurenta) zostałby odebrany jako nietaktowny, a ty sam naraziłbyś się na forumowy ostracyzm. Po trzecim czy czwartym - dostałbyś bana.

Jest taki watek na WBF o PCM vs DSD.

Czekam na pierwszy wpis naszego guru po angielsku jak tlumaczy wyzszosc pcm nad dsd. I nie o meritum mi chodzi, bo nie mam wystarczajacych kompetencji w tej sprawie , ale o forme.

Dwie takie uwagi pod rzad jak w tym watku o lampim i zobaczylby pa ,pa od moderacji po gora jednym ostrzezeniu.

Tym sie rozni WBF od AS.

Wykaz sie guru - pokaz swoj doskonaly angielski , w koncu mieszkasz w Londynie , no nie ?

Ulatwie Ci - tu masz link :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Ukryta Zawartość

No sam popatrz.

A oto jest perełka w tym opisie :

"Wzmacniacz Ear Srteam Sonic Pearl jest przykładem na to, jak dobrze wykonany, jak dopieszczony zarówno pod względem budowy, jak i dźwięku, może być produkt nowej, maleńkiej firmy, jeśli tylko prowadzący ją ludzie wiedzą, o co w tym wszystkim chodzi. A chodzi przecież o to, aby oddać emocje, ducha muzyki..."

Jeżeli ktoś mi powie ,że ten pan Pacuła pisze swoje recenzje w kategoriach humorystycznych to na prawdę ma facet niespotykany na skalę światową talent.

Ale domyślam się ,że High Fidelity uważa się za branżowe i wiarygodne źródło informacji a w takim przypadku P.Pacuła , pisząc takie głupoty uważa swoich klientów ( czytelników ) za kompletnych frajerów i idiotów , którym można wcisnąć każdą , nawet najbardziej kretyńską kryptoreklamę.

Jeżeli ktoś jeszcze tego Pana bierze na poważnie to na prawdę szczerze współczuję ...

Ukryta Zawartość

ja jestem na podworku wychowany

A smoking leży dobrze dopiero w trzecim pokoleniu? ;)

Taka dygresja.

So, trzymając się tematu, to moim zdaniem piętnowanie FIRM z kulturą montażu na poziomie DIY jest jak najbardziej słuszne i w dłuższej perspektywie wychodzi to na dobre. Tak dla firm, jak i dla klientów.

Ja np. na "Made in England" reaguję alergiczne. Dlaczego? Ano dlatego, że wiem kto i dlaczego jest zatrudniany w takich firmach.

Do gazu?

Nie , na zielona trawke albo - jakakolwiek trawke.

A oto jest perełka w tym opisie :

"Wzmacniacz Ear Srteam Sonic Pearl jest przykładem na to, jak dobrze wykonany, jak dopieszczony zarówno pod względem budowy, jak i dźwięku, może być produkt nowej, maleńkiej firmy, jeśli tylko prowadzący ją ludzie wiedzą, o co w tym wszystkim chodzi. A chodzi przecież o to, aby oddać emocje, ducha muzyki..."

Jeżeli ktoś mi powie ,że ten pan Pacuła pisze swoje recenzje w kategoriach humorystycznych to na prawdę ma facet niespotykany na skalę światową talent.

Ale domyślam się ,że High Fidelity uważa się za branżowe i wiarygodne źródło informacji a w takim przypadku P.Pacuła , pisząc takie głupoty uważa swoich klientów ( czytelników ) za kompletnych frajerów i idiotów , którym można wcisnąć każdą , nawet najbardziej kretyńską kryptoreklamę.

Jeżeli ktoś jeszcze tego Pana bierze na poważnie to na prawdę szczerze współczuję ...

Recenzenci maja slaba prase:), latwo po nich jezdzic, nie beda sie bronic no i zyja z tego co robia, wiec ich opinie nie beda ostre.

Jednak jak chodzi o ten wzmacniacz to rownolegle jest test na 6moons goscia, ktory nie jest Polakiem a zatrzymal produkt po tescie.

On tez nie musi byc obiektywny, ale moglby zatrzymac kazdy inny , a zatrzymal ten , chyba nie po to aby sie katowac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Nie no jaja jak berety, ze tez na ta recenzje nie wpadlem, kabaret pierwsza klasa. :D Widac rezenzje audio w PL sa na poziomie Ear streama i Lampizatora :D

Gość damboo

(Konto usunięte)

Nie , na zielona trawke albo jakakolwiek trawke.

Co do mnie możesz być pewny, że się zastosuję.

Po tym co napisał Elberoth nie widzę możliwości pozostawania tutaj.

Złożyłem wniosek o likwidację konta i usuniecie moich danych osobowych.

Nie mam już innego konta w zanadrzu i nie założę żadnego w przyszłości.

Bawcie się dobrze z Elberothem i kolegą Ku Klux Klan.

Życzę przyjemności w robieniu ludziom wody z mózgu i wciskaniu kitu.

Recenzenci maja slaba prase:), latwo po nich jezdzic, nie beda sie bronic no i zyja z tego co robia, wiec ich opinie nie beda ostre.

Jednak jak chodzi o ten wzmacniacz to rownolegle jest test na 6moons goscia, ktory nie jest Polakiem a zatrzymal produkt po tescie.

On tez nie musi byc obiektywny, ale moglby zatrzymac kazdy inny , a zatrzymal ten , chyba nie po to aby sie katowac.

Ukryta Zawartość

Wiesz Mariusz mój sąsiad mógł mieć za żonę Miss World a wybrał panią Zofię , która pełni role etatowego obszczymura na dworcu PKP w Gdyni.

Mógł mieć praktycznie każdą a wybrał jak wybrał , no chyba nie po to aby się katować.

Pani Zofia chleje denaturat , klnie jak szewc , śmierdzi tak jakby małpę rozjebało ale ... potrafi fantastycznie śpiewać po kielichu ;)

A tak na poważnie to mamy chyba inne wyobrażenie na temat obiektywizmu a już na pewno na temat estetyki.

Chcę przez to powiedzieć ,że nawet w audio obowiązuje minimum przyzwoitości jeżeli nie z szacunku dla siebie samego to może chociaż dla swoich potencjalnych klientów.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Panowie podsumujmy obiektywne fakty:

1. Ayon faktycznie ma problemy jakościowe i to wiemy wszyscy. Tym niemniej zostało to powiedziane już tak wiele razy, że chyba nie ma sensu kontynuować tego wątku. W mojej skromnej ocenie skala nagonki lub też niewybrednych żartów na temat marki była zdecydowanie większa niż ewentualne wzmacnianie, o którym piszecie.

2. Lampizator jaki jest każdy widzi. Wykonanie pozostawia wiele do życzenia, tym niemniej dźwiękowo jest dużo lepiej niż wynikałoby ze strony czysto inżynierskiej. Oceniam więc podobnie jak w punkcie nr 1, iż skala krytyki oraz mniej lub bardziej wybrednych bądź niewybrednych ataków na markę przekracza poziom ewentualnego wzmacniania.

Mnie osobiście przeszkadza coś innego o czym piszę od zawsze. Najgłośniej krzyczą osoby, które mają jakiś interes w dezawuowaniu obu wyżej wymienionych marek. Jedna strona sporu formułuje pod adresem drugiej zarzuty o wzmacnianie, czyniąc dokładnie to samo;-) Przypomina to zabawę w przeciąganie liny...

To kiedy i gdzie mogę tego posłuchać w Glasgow?

Wiesz Mariusz mój sąsiad mógł mieć za żonę Miss World a wybrał panią Zofię , która pełni role etatowego obszczymura na dworcu PKP w Gdyni.

Mógł mieć praktycznie każdą a wybrał jak wybrał , no chyba nie po to aby się katować.

Pani Zofia chleje denaturat , klnie jak szewc , śmierdzi tak jakby małpę rozjebało ale ... potrafi fantastycznie śpiewać po kielichu ;)

A tak na poważnie to mamy chyba inne wyobrażenie na temat obiektywizmu a już na pewno na temat estetyki.

Chcę przez to powiedzieć ,że nawet w audio obowiązuje minimum przyzwoitości jeżeli nie z szacunku dla siebie samego to może chociaż dla swoich potencjalnych klientów.

pozdr.

Jarek, sprowadzasz sprawe do absurdu moim zdaniem. Ja nic nie wiem o tym wzmacniaczu, bo zle znosze sluchanie na sluchawkach, ale moim zdaniem lekko przeginasz. Mi to nie robi i nie chce sie spierac, tylko tak latwo oskarzac nieznanych ludzi, jakos tak nie halo.

Konto w trakcie usuwania

Co do mnie możesz być pewny, że się zastosuję.

Po tym co napisał Elberoth nie widzę możliwości pozostawania tutaj.

Złożyłem wniosek o likwidację konta i usuniecie moich danych osobowych.

Nie mam już innego konta w zanadrzu i nie założę żadnego w przyszłości.

Bawcie się dobrze z Elberothem i kolegą Ku Klux Klan.

Życzę przyjemności w robieniu ludziom wody z mózgu i wciskaniu kitu.

Znowu pożegnanie, dłuuuugie pożegnanie...

A za jakiś czas kolejne przywitanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.