Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ładna skrzyneczka...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Co za cudo. Jaki piekny DAC. Lampizator - ależ to zobowiązuje.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Dlugo oczekiwany i z nie bez perypetii odsluch big 7 rozpoczety :

Marslo świetnie wygląda Lampi z Twoim zestawem. Czekam na Twoją opinię jak gra.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

No to wiesz co i jak :)

U mnie poki co modul pcm jest walniety wiec wroci do Lukasza na poprawke w poniedzialek, gram tylko dsd.

Jak chodzi o dsd , to dla osob , ktore sie zastanawialy - podobnie jak ja - czy granie dsd z big 7 jest lepsze od lampi dsd dac mam przykra wiadomosc : jest, pod kazdym wzgledem.

Moja wersja demo big 7 ma chinskie lampy 300b mesh - tak gwoli scislosci i prostownicza od amerykanskiego JAN'a.

Konto w trakcie usuwania

Wsadzałem do swojego 300B Western Electric, PX25 KR Audio, ale najbardziej uniwersalne na razie były jednak 101D, I to te tańsze. Choć nie da się ukryć, że takiej średnicy jak WE to żadne z pozostałych lamp nie miały. No ale nie samą średnicą człowiek żyje.

U mnie poki co modul pcm jest walniety wiec wroci do Lukasza na poprawke w poniedzialek, gram tylko dsd.

Jak chodzi o dsd , to dla osob , ktore sie zastanawialy - podobnie jak ja - czy granie dsd z big 7 jest lepsze od lampi dsd dac mam przykra wiadomosc : jest, pod kazdym wzgledem.

Moja wersja demo big 7 ma chinskie lampy 300b mesh - tak gwoli scislosci i prostownicza od amerykanskiego JAN'a.

To nie amerykański JAN-ek ;-)))

To skrót od Joint Army Navy. Wersje lamp z przeznaczeniem do celów wojskowych.

Selekcjonowane pod względem parametrów.

Tak ku ścisłości.

Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni?:)

To jest lampa firmy Cetron, podobnie jak Sylvania, RCA i wiele innych firm, stosuje to oznaczenie (JAN) do lamp przeznaczonych do celów wojskowych (Joint Army Navy).

Z całej partii wybirają ileś tam lamp, które poddają testom na stres powyżej 100%. Jeżeli te wszystkie przypadkowo wybrane lampy przechodzą test to cała portia jest oznaczana jako JAN i przeznaczona dla wojska. Testowane lampy są oczywiście niszczone.

Oznaczenie JAN jest traktowane podobnie jak oznaczenie TM (Trade Mark).

Marslo, nie pisałem tego ze złośliwości. Broń Boże, tylko w woli wyjaśnienia co znaczy ten skrót stosowany przez różnych producentów lamp.

Wiele osób mam mylne pojęcie o oznaczeniu JAN na lampach.

Masz calkowita slusznosc, ja tez uzylem skrotu piszac o amerykanskiem JAN . Oczywiscie producentem jest Cetron, ale jest to prostownicza lampa od JAN ka, czyli jak slusznie to opisales, do zastosowan militarnych.

Konto w trakcie usuwania

Poproś Łukasza aby ci przysłał lampy 101D lub 101D WE Replica - w zgodnej opinii właścicieli Big 7, to lampa która się sprawdza zdecydowanie najlepiej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Proszę sprawdzić deskę może się obluzowała w trakcie transportu i narobiła bałaganu. Przecież to niemożliwe żeby producent przesłał popsuty sprzęt, musiałeś go uszkodzić sam!

Bardzo mnie zainteresowały te lampy marki JAN, czy mogę prosić o szczegóły bo mam dużo Sylvanii z napisem JAN i nie wiem kto jest producentem?

No Szymon, to ty nie wiesz? JAN NIEZBĘDNY!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaraz tam deska, klej przeterminowany i tyle. Należy zawsze używać sprawdzonych i świeżych produktów!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość jt211

(Konto usunięte)

Proszę sprawdzić deskę może się obluzowała w trakcie transportu i narobiła bałaganu. Przecież to niemożliwe żeby producent przesłał popsuty sprzęt, musiałeś go uszkodzić sam!

Bardzo mnie zainteresowały te lampy marki JAN, czy mogę prosić o szczegóły bo mam dużo Sylvanii z napisem JAN i nie wiem kto jest producentem?

O jest Mister Chlewik i jak zwykle o sztachetach tfu deskach.

Eteryczniej się od razu zrobiło :)

Lampi big 7 zamowiony .

Sluchalem tylko dsd, ale stwierdzam z pelna odpowiedzialnoscia , ze po przesluchaniu u siebie w systemie :

Audio Aero La Fontaine DAC, DCS Vivaldi DAC, Metronome C8 DAC, Gryphon Kalliope DAC, Metronome C8+ DAC, Lampizator dsd DAC, Lampizator level 5 DAC, Auralic Vega DAC, APL DSD- S DAC

to co oferuje big 7 odtwarzajac pliki dsd jest najlepszym co dotad slyszalem .

Oczywiscie wg moich kryteriow i na moim sprzecie.

Bardzo waznym elementem poprawiajacym jakosc dzwieku jest mozliwosc podania z W20 do big7 sygnalu po usb bez zasilania 5V. Z testowanych dakow moglem to jeszcze tylko zrobic przy Vivaldi DAC i lampi dsd dac i w obu przypadkach wplywa dodatnio na jakosc odtwarzania .

Konto w trakcie usuwania

Gość jt211

(Konto usunięte)

Lampi big 7 zamowiony .

Sluchalem tylko dsd, ale stwierdzam z pelna odpowiedzialnoscia , ze po przesluchaniu u siebie w systemie :

Audio Aero La Fontaine DAC, DCS Vivaldi DAC, Metronome C8 DAC, Gryphon Kalliope DAC, Metronome C8+ DAC, Lampizator dsd DAC, Lampizator level 5 DAC, Auralic Vega DAC, APL DSD- S DAC

to co oferuje big 7 odtwarzajac pliki dsd jest najlepszym co dotad slyszalem .

Oczywiscie wg moich kryteriow i na moim sprzecie.

Bardzo waznym elementem poprawiajacym jakosc dzwieku jest mozliwosc podania z W20 do big7 sygnalu po usb bez zasilania 5V. Z testowanych dakow moglem to jeszcze tylko zrobic przy Vivaldi DAC i lampi dsd dac i w obu przypadkach wplywa dodatnio na jakosc odtwarzania .

Jeżeli mogę coś doradzić to pilne poszukiwania RCA 5R4GY i dobrej pary lamp 183/483 z tymi ostatnimi będzie trudniej ale warto.

Poproś Łukasza aby ci wsadził kondy z Golden Gate'a (przynajmniej te główne, bez srebrnych boczników Duelunda) i lampy 101D WE Replica.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jakos mi to nie przeszkadza, ale de gustibus...

Nice :) Lepsze miejsce dla W20 jest pod Lampim, platforma chyba ma regulowaną półkę.

Bliżej i estetyczniej, poza tym lepsze czytanie wyświetlacza. Czas na zmiany ! :)

Tam bedzie fontanna na nozkach PAB. Poki co nie mam zdania o pcm z lampiego a fontanna czeka na upgrade w vermeeraudio, jak tylko bedzie dostepny z dolozeniem dsd wlacznie.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.