Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

dźwięk poszarpany jak polska linia brzegowa

Tak, szukalem tego slowa wlasnie, dzwiek poszarpany, kiedys uzylem slowa ze to dzwiek charczacy, ale bardziej pasuje slowo poszarpany, to samo jest w Big7 wlasnie.

Ale ja bym pomimo wszystko nie powiedzial ze dzwiek calosciowo to ubaw po pachy, jest w tym dzwieku kilka elementow wysokiej bardzo klasy jednak.

Pilśni nie widzisz, ale to typowy wyrób angielskiego cottage industry. Jak się przyjrzysz, to jest tam cała masa niedoróbek, o porównaniu do Mercedesa S w ogóle nie wspominając (bo to auto z innej planety, szczególnie najnowszy model - kto jeszcze nie jechał to polecam).

Oczywiście, zamiast Ultimy możemy wziąć zwykłego Caterhama Seven 360 - auto za 24k funtów, a więc w cenie najtańszej C-Klasy Mercedesa, który robi z niego na torze wiatrak. Tu podobnie, zamiast na wykończenie i wygodę, wydano wszystko w osiągi.

Nie miałem nigdy Lampizatora DAC 4, jednak ze zdjęć które widziałem w Internecie, urządzenie to, poza nazwą, nie ma nic wspólnego z obecnie produkowanymi modelami.

Tak, szukalem tego slowa wlasnie, dzwiek poszarpany, kiedys uzylem slowa ze to dzwiek charczacy, ale bardziej pasuje slowo poszarpany, to samo jest w Big7 wlasnie.

Ale ja bym pomimo wszystko nie powiedzial ze dzwiek calosciowo to ubaw po pachy, jest w tym dzwieku kilka elementow wysokiej bardzo klasy jednak.

A gdzie słuchałeś Stasiu - jak zawsze na YouTube czy może na wystawie ? Oba odsłuchy pozwalają na wyciągniecie równie głębokich wniosków....

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A gdzie słuchałeś Stasiu - jak zawsze na YouTube czy może na wystawie ? Oba odsłuchy pozwalają na wyciągniecie równie głębokich wniosków....

Z Youtuba ma sie rozumiec ale mialem dobry strumien 128kbps :D

Znieksztalcenia sa tak duze ze nawet MP3 to z latwosci zapisuje :D

Gość damboo

(Konto usunięte)

Panowie,

Wszystko chyba zostało powiedziane w temacie wątku.

Urządzenie jak widać nie jest popularne w Kraju skoro znalazło tylko trzech nabywców.

Może by zamknąć ten ubolewania godny wątek a offtopy motoryzacyjne przenieść na na Bocznicę?

Znacząco przeceniasz znaczenie tego forum, jeżeli uważasz, że każdy audiofil w Polsce tu pisuje. Z moich obserwacji wynika, że 90% audiofilów w PL (przynajmniej tych z lepszymi systemami) nawet nie wie o istnieniu tego forum.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

... na co komu DSD?

To czysty marketing. Bardzo mały repertuar nagrań.

Kompletnie nie rozumiesz ZASADY DZIAŁANIA i największej zalety omawianego urządzenia !

Do dekodowania nie jest używana żadna klasyczna zintegrowana kość przetwornika.

Repertuar nie jest w żaden sposób ograniczany, możesz śmiało "podnieść" klasyczne 44.1

do formy DSD i dzięki temu w pełni korzystać z metody dekodowania zastosowanej w tym DAC-u.

* bold celowy

Oczywiście, zamiast Ultimy możemy wziąć zwykłego Caterhama Seven 360 - auto za 24k funtów, a więc w cenie najtańszej C-Klasy Mercedesa, który robi z niego na torze wiatrak. Tu podobnie, zamiast na wykończenie i wygodę, wydano wszystko w osiągi.

Żeby było jasne to nie chodzi mi o to żeby dokopać komukolwiek ale uważam ,że Twoje porównania motoryzacyjne nie są dla mnie tak do końca adekwatne.

W końcu Lampizatora używasz jednak na co dzień (DSD).

Spróbuj w takim razie tak jak słuchasz codziennie wg. Twojej opinii wyczynowego urządzenia również codziennie jeździć takim Caterhamem to zrozumiesz ,że wyczynowo to można sobie pofolgować od czasu do czasu.

Codzienne życie na "wyczynowym" poziomie jest tak samo męczące jak wyczynowe granie.

Moim zdaniem oczywiście ;)

Ależ ja to doskonale rozumiem. I dlatego też nikogo do zakupu Lampiego nie zachęcam. To jest propozycja dla osób, które chcą spróbować jak brzmi prawdopodobnie najlepsze obecnie DSD na świecie, ale jednocześnie godzą się na pewne niedoróbki w wykonaniu urządzenia.

Tu jednak mamy do czynienia z sytuacją zgoła odwrotną. To ludzie którzy wolą żyć wygodnie, próbują zdyskredytować tych, którzy wolą żyć wyczynowo (posługując się twoim porównaniem).

Co więcej, wydaje się, że dla niektórych stało się to swoistą osobista krucjatą.

Wiecie co panowie .........dziś na obiad jadłem grochówkę,wielce prawdopodobne,ze najlepszę na świecie i może mnie nawet brzuch nie zaboli.

Elberoth

Co Ty chłopaku wypisujesz?

Kto się godzi na niedoróbki?.............Lampizator musi wyglądać fikuśnie,bo taki jego urok.

Krucjata to jest pięknie stwierdzenie zwłaszcza jak ktos lampizatora mocno promuje,a innym wytykanie jego wad nazywa dyskredytowaniem wyrobu.

Jeżeli nazywasz fakt wydania 700 tysięcy przez bogatego bubka na samochód, którym tak naprawdę nie spełnia podstawowego celu samochodu (czyli bezpiecznego przemieszczania się z punktu A do punktu B) a jest tylko par excellence drogą zabawką - "wyczynowym życiem", to ja cię przepraszam - ty nic o życiu nie wiesz.

Druga ewentualność jest taka, że żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości niż pozostali.

Czepiasz się a to przeca jest nirvano-matrix

Znacząco przeceniasz znaczenie tego forum, jeżeli uważasz, że każdy audiofil w Polsce tu pisuje. Z moich obserwacji wynika, że 90% audiofilów w PL (przynajmniej tych z lepszymi systemami) nawet nie wie o istnieniu tego forum.

Nie no Elb powiedz że się mylisz ? To poprostu niemożliwe ! Aż tylu nie ma pojęcia jaki to badziewny ma sprzęt ? Aż tylu nic nie wie o żadnej Referencji albo o zgrozo Nirwanie ? Nie wierzę poprostu nie wierzę :(

Nastepny polski 'High-end'

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Montazu pewnie uczyli sie od samego Fikusa. ;)

Bardzo podobnie do audio knota:))taki dizajn jest cool:))nie czepiaj sie...

Ukryta Zawartość

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

- Mój znajomy oszalał ! Sprzedaje swojego Mercedesa E klasę i kupuje Ultimę GTR ! Czy wy w ogóle zdajecie sobie sprawę, jak w Ultimie otwierają i zamykają się drzwi ? Przecież to skandal ! Ultima może Mercedesowi buty czyścić !

I ten rzęch kosztuje niby 700tys zł ? ;)

Takie 3 refleksje mnie naszły:

1. Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają. To jest domena nuworyszy.

2. "Bogactwem" moich znajomych to szpanowałem w przedszkolu, potem mi przeszło.

3. Można mieć wiele kasy, ale ani za grosz klasy.

Czy moglbym zostac znajomym tego szalenca od tych niewiadomo jak otwierajacych sie drzwi, b prosze mnie poznac:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Żeby było jasne to nie chodzi mi o to żeby dokopać komukolwiek ale uważam ,że Twoje porównania motoryzacyjne nie są dla mnie tak do końca adekwatne.

Być może masz rację. W takim razie zamiast Catherhama, weźmy Subaru Imprezę STI, bo można jeździć na co dzień. W porównaniu do Mercedesa (czy Audi) jakość wykonania wołająca o pomstę do nieba (plastyki z których wykonano elementy deski, materiały obiciowe siedzeń - sierść straszna; wiem bo miałem), tak samo wygląd. Ale już pod względem osiągów i przyjemności z jazdy - inna bajka.

Oczywiście żadne porównanie nie będzie do końca idealne - jednak chcę tym zwrócić uwagę na fakt, że wiele osób jest skłonnych przymknąć oko na jakość wykonania, jeżeli tylko w zamian dostaje osiągi.

I tak jest moim zdaniem z Lampim. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

Było = podczas decyzji o zakupie.

Zdania nie zmieniłem.

jednak chcę tym zwrócić uwagę na fakt, że wiele osób jest skłonnych przymknąć oko na jakość wykonania, jeżeli tylko w zamian dostaje osiągi.

O jakie osiagi chodzi?

Bo chyba nie chodzi Ci o pomiarowe, bo te sa z pewnoscia bardzo nedzne.

Bo pomiar to święty graal.

Kto nie wierzy - w tego można z czystym sumieniem - kamieniem

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A Stasio dalej swoje...

Samochody a te porownujecie do Lampiego maja swoje osiagi, ktore sa opisane parametrami: moc silnika, przyspieszenie, predkosc maksymalna itp... tak samo jest z audio urzadzeniami, jesli pisze sie o osiagach oczywistym jest dla mnie ze raczej chodzi o osiagi parametrow w DAC-u czyli: stosunek sygnal szum, THD+N, liniowosc, poziom jitteru itp...Zdziwilo mnie to ze mozna mowic o osiagach Lampiego jak kazdy posledni elektronik powie ze w takich urzadzeniach jak Lampi osiagi te sa zazwyczaj ponizej standartow. A juz w Lampim beda duzo ponizej. Zapytalem wiec o co chodzi z tymi osiagami bo ja ich nie widze ZUPELNIE.

Bo pomiar to święty graal.

Kto nie wierzy - w tego można z czystym sumieniem - kamieniem

:-)

Wcale nie, juz od dosc dawna pisze ze standartowe pomiary jakie sa podawane nie mowia prawie nic o dzwieku. Pomiar musi byc innego zupelnie typu, tak ja uwazam obecnie.

Nastepny polski 'High-end'

Ukryta Zawartość

Montazu pewnie uczyli sie od samego Fikusa. ;)

No bez przesady, LampizatOr przy tym czymś to dzień do nocy jednak.

b182f18651717e7348acbe3c0db0f869.jpg

Ukryta Zawartość

Postęp w zastraszającym tempie Panie; obecnie robią go już i sprzedają wyłącznie roboty dla robotów.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dopoki bedzie ten watek, bedzie jazda na uzytkownikow lampiego.

Jest prawda, ze wraz z pojawieniem sie dsd dac nastapil ogromny przelom w dzwieku lampizatora.

Popyt na calym swiece pozwolil firmie wyjsc z DIY i profesjonalizowac produkty.

Fikus nikomu nie daje zarobic w Polsce, bo prowadzi sprzedaz bezposrednia. To wszyscy zwiazani interesami z innym sprzetami rozpoczeli zmasowany hejt, popatrzcie kto najbardaiej hejtuje i jakie marki wzmacnia, bedzie wszystko jasne.

Elb zmienil zdanie o lampim , ja tez, bo byly ku temu powody.

Jak widze to oburzenie i sugestie , ze Elb wzmacnia lampiego, to sie zastanawiam ,czy krytycy zazdroszcza mu pieniedzy czy inteligencji?

Bo jednego i drugiego im brakuje, stad bezintersowna zawisc.

Lampi jaki jest , kazdy widzi.

Zglaszam do moderacji, aby zamknela ten watek , bo zalozyciel nie prowadzi tu zadnej moderacji i zrobilo sie forumowe bagno.

Konto w trakcie usuwania

Mariusz nie podoba ci sie watek, nie musisz go czytac i w nim pisac, powtarzam juz trzeci raz. Zglos siebie do moderacji i zamknij swoje konto a nie zglaszasz aby zamknac czyjs watek...parodia!

Zglaszam do moderacji, aby zamknela ten watek , bo zalozyciel nie prowadzi tu zadnej moderacji

A od kiedy to wlasciciel watku mial/ma prawo moderowac swoj watek? ;)

Czym Ty sie marslo przejmujesz, nic nie zamykaj, im wiecej sie o czyms mowi tym lepiej, nie wazne czy zle, czy dobrze.

Np ja z checia bym posluchal, tyle sie o nim mowi, jedni kochaja, inni nie znosza, i kto by nie chcial wyprobowac

Wezmy np takiego Ayona, wielu krytykuje, a ja wczoraj posluchalem i uwazam, ze zagral b. dobrze(spitfire)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

i zrobilo sie forumowe bagno.

Proponuje uderzyc sie mocno w piers, a nie ze swiat i wszyscy dookola tacy zli, to moze ty zmien perspektywe jak i optyke a wtedy cos w koncu zobaczysz PRAWDZIWEGO

Nasteny watek do zamkniecia o nalepszym sprzecie na swiecie,krory w Polsce maja dwie osoby i ktory jest dopiero w powijakach a kosztuje bagatela 92000zl,tyko brakuje mu dobrego grania z PC i wygladu, bo przy takiej cenie wyglada jak z garazu.Wiadomo ze fora internetowe sa obecnie najlepsza reklama dla sprzetu roznej masci i naganiania na kupno jestjuz powszechna metoda,daj mi sprzet taniej to ja tobie zrobie renome,czesto to ma miejsce,nie mowie ze to akurat jest na naszym forum ,ale wyglada to podejrzanie.Szkoda ze ten watek nie bedzie mial dalszego ciagiu z istotnego powodu a to takiego ze chcemy kibicowac zdolnemu Polakowi, ktory troche cenowo odplyna w obloki ,ale to taka polska ulanska fantazja.Kolega tez napocil sie co niemiara aby nam udowodnic ze to produkt najlepszy na swiecie i szkoda tej wytrwalosci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.