Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz zbieram na wnuki :) I tu jest klopot - na swiecie juz troje, a czwarta w drodze i na tym sie moze nie skonczyc...

To prostsze niż High End , kup dzieciakom gumki ;)

Kadre sciagaja czesto z USA

Kadra wraca z USA bo się tam z kasą słabo zrobiło, no i tamten socjal był beznadziejny ;)

Co do kadry to Np w temacie jitteru polska, z AGH należy do światowej czołówki. Rekomendacją może być, komercyjne wdrożenie systemu transferu sygnału czasu i częstotliwości w US Naval Observatory, z którego autorem miałem przyjemność mieć zajęcia z systemów transmisji danych i optoelektroniki i były to takie zajęcia, że nikt nie chciał aby się kończyły i nie mógł doczekać się kolejnych.

Tak chwalę sobie ich wykłady, sam odbyłem jeden z nich dostałem nawet dyplom, tych panów obok pewnie znasz :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To prostsze niż High End , kup dzieciakom gumki ;)

Kadra wraca z USA bo się tam z kasą słabo zrobiło, no i tamten socjal był beznadziejny ;)

Tak chwalę sobie ich wykłady, sam odbyłem jeden z nich dostałem nawet dyplom, tych panów obok pewnie znasz :)

Kojarzę, ale to nie z nimi miałem do czynienia. Ogólnie prowadzących miałem fajnych, a dwóch czy trzech wyjątkowych. Niestety trafiłem też na kilku, co nie wiem jakim cudem zostali pracownikami uczelni. Może czegoś się ode mnie nauczyli ;-)

System gra dobrze, albo nie....

Rafael martwię się coś tak blado wyglądasz.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Może czegoś się ode mnie nauczyli ;-)

Jak to moja kumpela mówi w takich sytuacjach : 'przychodzimy tutaj pracować, a nie lizać się po c.ujach'...wydaje mi się, że sobie koledzy tutaj głównie pochlebiacie, ze to forum jest dla was jakąs forma terapii...bo każdy prawdziwy mężczyzna woli jak go chwalą, a nie jak sam się chwali...primadonny mają inaczej....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Rafael martwię się coś tak blado wyglądasz.

No cóż ja byłem tylko na wykładach i dostałem skromny dyplomik ich ukończenia a inni jak np. pan Waszczyszyn czy moja dwójka dzieci skończyła tą uczelnię. Wszyscy na pewno mają mając za sobą taką uczelnię niesamowitą możliwość wyboru co chcą w życiu osiągnąć!

Twórca jednego z najlepszych wzmacniaczy tranzystorowych w Polsce (Merit) nawet nie zniżał się specjalnie do audio, dalej prowadzi pracę naukową i nie ma czasu na pierdoły ;)

A kto na Twoja emeryture zarobi , dragalu ?:)

Beszczelny typ z tego dziadka, tu niby się wzrusza ze wnuczek do niego powiedział Marślo a tu liczy kasę która będzie wpływać na jego emeryturę ;)

Może byś się tak określił życiowo nie tylko w sprawie plików ;)

No cóż ja byłem tylko na wykładach i dostałem skromny dyplomik ich ukończenia a inni jak np. pan Waszczyszyn czy moja dwójka dzieci skończyła tą uczelnię. Wszyscy na pewno mają mając za sobą taką uczelnię niesamowitą możliwość wyboru co chcą w życiu osiągnąć!

Bez uczelni także. Nie trzeba kończyć jakiejkolwiek uczelni, jeżeli za kimś stoi charakter, wiedza, inteligencja, kreatywność, pomysłowość i inne przydatne cechy. Uczelnia pozwala część z tych cech rozwinąć i wzbogadzić. Pozwala, ale tego nie gwarantuje.

Trudno mi powiedzieć, ale mam wrażenie, że u nas dla jakiś 70-80% studentów liczy się przetrwanie i zdobycie papierka, który sam w sobie jest wart niewiele tylko więcej niż papier, na którym jest wydrukowany. Pasja do studiowania jest niestety na dalszym miejscu. Obecne regulacje w połączeniu z niżem demograficznym jeszcze bardziej tą nikłą wartość dewaluują. Jedni udają, że studiują a inni udają, że ich uczą. Naszczęście cały czas w tym wszystkim jest miejsce, na to o co w tym na prawdę chodzi.

Bez uczelni także. Nie trzeba kończyć jakiejkolwiek uczelni, jeżeli za kimś stoi charakter, wiedza, inteligencja, kreatywność, pomysłowość i inne przydatne cechy. Uczelnia pozwala część z tych cech rozwinąć i wzbogadzić. Pozwala, ale tego nie gwarantuje.

Trudno mi powiedzieć, ale mam wrażenie, że u nas dla jakiś 70-80% studentów liczy się przetrwanie i zdobycie papierka, który sam w sobie jest wart niewiele tylko więcej niż papier, na którym jest wydrukowany. Pasja do studiowania jest niestety na dalszym miejscu. Obecne regulacje w połączeniu z niżem demograficznym jeszcze bardziej tą nikłą wartość dewaluują. Jedni udają, że studiują a inni udają, że ich uczą. Naszczęście cały czas w tym wszystkim jest miejsce, na to o co w tym na prawdę chodzi.

Po AGH tylko 5% absolwentów nie ma od razu pracy, moje dzieciory już na uczelni miały co i za co robić. To nie szkółka pana Majchrowskiego produkująca papier dyplomowy dla leszczy.

Po AGH tylko 5% absolwentów nie ma od razu pracy, moje dzieciory już na uczelni miały co i za co robić. To nie szkółka pana Majchrowskiego produkująca papier dyplomowy dla leszczy.

Nie ma znaczenia. Zdziwiłbyś się, jakie leszcze potrafią opuścić mury AGH. Takie leszcze potrafią nawet znaleźć pracę, z racji, że lepszy rydz niż nic. Z drugiej strony nie byłem nigdy w szkółce p. Majchrowskiego, ale znam przynajmniej dwóch wartościowych absolwentów tej uczelni, znających się na swoich dziedzinach. Zaplecze ta szkółka ma całkiem niezłe, tylko studentów statystycznie nieco słabszych.

Fikus miał bardzo dobre podstawy bo mial sie od kogo uczyc techniki lampowej, mial kogos, kto rozumial lampy. Nie jest łatwo kogos takiego znalezc, nie ma za duzo takich ludzi, w tej chwili moze dwoch , trzech na forach zagranicznych, co dobrze kombinuja i publikuja to non profit, i w Polsce też kilka osob co chce sie jeszcze dzielic wiedzą- żadna nie czyta tego forum. Fikus bedzie mial zawsze szacunek w srodowisku ludzi niezawistnych bo w trakcie rozwoju, dojrzewania w roli projektanta prowadzil strone gdzie dzielil sie pomyslami. Na tym forum nie ma takiej osoby. Są tylko 'wiem, ale nie powiem' albo wysylajacy na PW propozycje 'zrobienia czegos' za jakies chore pieniadze, oczywiscie pozniej bedzie 'nirvana', do tego zaliczki, naciaganie itd. Najwiekszym problemem teraz abstrahujac od jego wlasnych jako producenta jest to, że odniosl bardzo duzy sukces marketingowy i finansowy. W Polsce takich rzeczy sie nie wybacza. Dlatego bedzie trwala tzw. gównoburza wokol niego podsycana przez mniejszych polskich rzemieslnikow, dłubaczy z szarej strefy [tych od PW] i przyklejonych do nich pożytecznych idiotów.

ps.

przepraszam, jest oczywiscie Maciej Parvi i pwit, ale oni nie piszą za dużo i są to jedyne osoby z tego forum, które cos ciekawego i sprawdzonego bezinteresownie publikowały

Elektro

Nie kombinuj już z tymi lampami i z tym Fikusem

Jak mozna wkladac lampy byle gdzie o róznym pradzie zarzenia i różnym punkcie pracy?.......widać Fikus może,ale potem wychodza kwiatki.

Lampa zamiast pracować tyle czasu ile pracuje w normalnych warunkach pracy,pracuje owszem,ale np.20 lub 30 razy krócej.

To sa kwiatki pracy na za wysokich prądach żarzenia i na zle dobranych punktach pracy lamp-wypalaja sie dużo za szybko-poąłeśj wreszcie?

Rafaell,

W rankingach- rowniez zagranicznych- AGH wypada bardzo dobrze. O malo co na niej nie studiowalem. Moim skromnym zdaniem bylego asystenta polskie uczelnie, te renomowane, calkiem dobrze pelnia funkcje dydaktyczna, za to sa kiepskie jak chodzi o badania i poziom naukowy duzej czesci kadry.

Konto w trakcie usuwania

Nie ma znaczenia. Zdziwiłbyś się, jakie leszcze potrafią opuścić mury AGH. Takie leszcze potrafią nawet znaleźć pracę, z racji, że lepszy rydz niż nic. Z drugiej strony nie byłem nigdy w szkółce p. Majchrowskiego, ale znam przynajmniej dwóch wartościowych absolwentów tej uczelni, znających się na swoich dziedzinach. Zaplecze ta szkółka ma całkiem niezłe, tylko studentów statystycznie nieco słabszych.

Nie wiem, jakie leszcze ale pracowałem z trzema absolwentami automatyki i dwoma mechaniki i bardzo sprawni ludzie z chęcią dalszego nabywania praktyki. Potrafili słuchać i wyciągać wnioski i po tym się rozpoznaje ludzi inteligentnych, paru już siedzi w Delphi i ja chyba też tam pójdę bo w tym audio to za bardzo nie ma rynku albo sami biedni albo obrzydliwie bogaci i zero środka.

calkiem dobrze pelnia funkcje dydaktyczna, za to sa kiepskie jak chodzi o badania i poziom naukowy duzej czesci kadry.

Trafiłeś w sedno Marslo. Jest coś jeszcze pieniądze i nieco starego betonu. Na przykład strasznie nikła ilość polskich publikacji w czasopismach z wysokim IF, nie wynika wyłącznie z ich marnej jakości, bo jest sporo ciekawych prac. Problemem jest, że uczelnie nie chcą często tych artykułów sponsorować, a takiego jeszcze nie wyrobionego pracownika na nie nie stać. Kasa za to znajdzie się na wyjazd dziekana do zaprzyjaźnionej uczelni w USA lub Japonii itp. etc. Zresztą na pierwszym stopniu studiów zakres materiałów z poszczególnych fakultetów jest niemal identyczny na wszystkich uczelniach na świecie. Jak chce się już coś więcej oczekując ciekawych projektów, to niestety od czołówki dosyć mocno odstajemy. Poza tym w polskiej nauce, często dominują tematy "bezpieczne", czyli może nie będzie to nic odkrywczego, ale porażka jest mało prawdopodobna i jakoś niezbyt bolesna. Tematów "pokerowych", czyli z małą szansą powodzenia ale z możliwym spektakularnym wynikiem nikt nie chce u nas ciągnąć. No i sprawa kolejna - pieniądze... tutaj nie ma się co rozpisywać.

Nie wiem, jakie leszcze ale pracowałem z trzema absolwentami automatyki i dwoma mechaniki i bardzo sprawni ludzie z chęcią dalszego nabywania praktyki. Potrafili słuchać i wyciągać wnioski i po tym się rozpoznaje ludzi inteligentnych, paru już siedzi w Delphi i ja chyba też tam pójdę bo w tym audio to za bardzo nie ma rynku albo sami biedni albo obrzydliwie bogaci i zero środka.

To widać trafiłeś na spoko kolesi. Ja pisałem, że uczelnie tą kończą także leszcze, tyle że w pracy raczej na nich nie trafiłeś bo jej pewnie nie znaleźli, albo pracują jako przedstawiciele handlowi lub coś w tym stylu gdzie wystarczy podstawowa wiedza techniczna a bardziej liczą się umiejętności miękkie. DELPHI mile wspominam, w końcu to była pierwsza praca i wow...

To widać trafiłeś na spoko kolesi. Ja pisałem, że uczelnie tą kończą także leszcze, tyle że w pracy raczej na nich nie trafiłeś bo jej pewnie nie znaleźli, albo pracują jako przedstawiciele handlowi lub coś w tym stylu gdzie wystarczy podstawowa wiedza techniczna a bardziej liczą się umiejętności miękkie. DELPHI mile wspominam, w końcu to była pierwsza praca i wow...

Kurde mam w domu dwóch takich leszczy, jeden jest już po dwóch latach menagerem zespołu, trzeci leszcz a raczej leszczka meczy tę uczelnię no ale świeżynka jest po pierwszym roku i jeszcze nie pracuje nigdzie.

Tak czytam o tym Lampizator i innych. Można się po tym dramacie powiesić. Czy już naprawdę to jest tak zły klocek według was? Za drogi itd itp.

Jak już sam się zastanawiam czy mam to czytać czy lepiej porostu jak zawsze podchodzę do przymierzenia się przed zakupem tylko i wyłącznie kierować się co sam słyszę i wszystko dookoła mieć w d..

Co innego do 30K byście polecili? Kto co ma w domu i jaki był Lampizator BIG 7 w porównaniu?

W tej kwocie warto sprobowac Meitnera wg wielu osob, np kolega plustek w watku o Einsteinie jest z niego zadowolony. Ma go rowniez jako wlasny sprzet Filip Kulpa , naczelny Audio Video ztcw.

Jednak dsd bez dekodowania jest na dzisiaj najlepszym wyborem mz, stad zaczalbym odsluchy od lampiego.

Do pcm mozna szukac innych sprzetow, chocby accoustic arts.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

W tej kwocie warto sprobowac Meitnera wg wielu osob, np kolega plustek w watku o Einsteinie jest z niego zadowolony. Ma go rowniez jako wlasny sprzet Filip Kulpa , naczelny Audio Video ztcw.

Jednak dsd bez dekodowania jest na dzisiaj najlepszym wyborem mz, stad zaczalbym odsluchy od lampiego.

Do pcm mozna szukac innych sprzetow, chocby accoustic arts.

Mariusz ...na wnuki ? zbierasz ...

Za 30 tys, można kupić w tej chwili dowolnego używanego topowego Daca .

Takiej nagonki dawno nie widziałem ...masakra ...

Robisz to z przekory czy z powodu " pliszki "

Płatni recenzenci " gazetowi " to faktycznie jest wytyczna ...

Chcesz wiedzieć jak ten rynek wygląda ...to zapytaj np. Pacuły dlaczego na kable wydał więcej niż na swoje mieszkanie ?

Kolega slowik nie pisal, ze chce uzywke, ja moze znalezc sam na audioshark w 2 minuty.

Pisze szczerze i uczciwie tak jak mysle, mam juz dosyc tych posadzen z kazdej strony , teraz Ty...

Szkoda gadac.

Stac mnie na kazdy dac na tej planecie, rowniez AN 5 wyobraz sobie.

Nigdy go jednak nie kupie, to kwestia priorytetow i zasad. Zaden sprzet do odtwarzania muzyki nie jest tyle wart.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kolega slowik nie pisal, ze chce uzywke, ja moze znalezc sam na audioshark w 2 minuty.

Pisze szczerze i uczciwie tak jak mysle, mam juz dosyc tych posadzen z kazdej strony , teraz Ty...

Szkoda gadac.

Stac mnie na kazdy dac na tej planecie, rowniez AN 5 wyobraz sobie.

Nigdy go jednak nie kupie, to kwestia priorytetow.

Tym bardziej nie rozumiem dlaczego tak bronisz Lampizatora .

Spoko Mariusz , absolutnie nie posądzam Ciebie o jakikolwiek układ , naprawdę.

Bardzo Ciebie szanuję , ale kompletnie niepotrzebnie wdajesz się w takie utarczki .

Porządny z Ciebie facet , ale Lampizator to straszny ściemniacz tak jak Szklana i paru innych .... , jeżeli ktoś ma podstawowe pojęcie o technice to wie jaki to kit.

Dlatego Stary i Szymon tak Ciebie tępi , bo dajesz się wkręcać strasznie ...

Zresztą nie stresuj się tak bardzo Ciebie lubimy :)))

Tak czytam o tym Lampizator i innych. Można się po tym dramacie powiesić. Czy już naprawdę to jest tak zły klocek według was? Za drogi itd itp.

Jak już sam się zastanawiam czy mam to czytać czy lepiej porostu jak zawsze podchodzę do przymierzenia się przed zakupem tylko i wyłącznie kierować się co sam słyszę i wszystko dookoła mieć w d..

Co innego do 30K byście polecili? Kto co ma w domu i jaki był Lampizator BIG 7 w porównaniu?

Lampizatora w tym wątku słyszało mox 5 osób. Reszta tylko bije pianę. Polecam lekturę zagranicznych for (Audio Shark, WBF itd) - tam znajdziesz znacznie więcej opinii osób które faktycznie ten sprzęt słyszały i mogą mieć coś do powiedzenia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Chlopcy - to o Grzegorzu i kolegach za wyjatkiem SA- nie przyszlo wam do glowy, ze jak sie urodzilo w 59r to sluchanie , ze sie daje wkrecac wywoluje tylko usmieszek politowania?

Konto w trakcie usuwania

Tym bardziej nie rozumiem dlaczego tak bronisz Lampizatora .

Spoko Mariusz , absolutnie nie posądzam Ciebie o jakikolwiek układ , naprawdę.

Co w tym dziwnego że broni swoich wyborów ? Czy ty nie bronisz sprzętów które posiadasz (jeżeli tylko jesteś z nich zadowolony) ? To jest chyba dość naturalna reakcja.

Większość osób która tak atakuje posiadaczy lampizatora (jest ich aż 3 na forum - w tym Marek Dyba i ja), nawet go nie słyszała. Więc o czym my tu w ogóle rozmawiamy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Chlopcy - to o Grzegorzu i kolegach za wyjatkiem SA- nie przyszlo wam do glowy, ze jak sie urodzilo w 59r to sluchanie , ze sie daje wkrecac wywoluje tylko usmieszek politowania?

Może ....:)))

Co w tym dziwnego że broni swoich wyborów ? Czy ty nie bronisz sprzętów które posiadasz (jeżeli tylko jesteś z nich zadowolony) ? To jest chyba dość naturalna reakcja.

Większość osób która tak atakuje posiadaczy lampizatora (jest ich aż 3 na forum - w tym Marek Dyba i ja), nawet go nie słyszała. Więc o czym my tu w ogóle rozmawiamy.

Elb ,

Nie bronię swoich sprzętów ;)

Nawet poddałem je publicznie do oceny ...nikt nic nie napisał .

Nawet pomiary miałeś możliwość ocenić .

Przecież krytyka merytoryczna jest rozwijająca , czyż nie ?

Jaki dyplomik? Przecież do tej pory nie nauczyłeś się pisać? Nie wypuściłbym cię z podstawówki do dziś! Siedziałbyś w ostatniej ławce i wdrażał materiał z polskiego aż do skutku. Być może zostałbyś w ostatniej ławce na zawsze, who knows?

Parker's Mood

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mój Teść rocznik 53 ma panienkę rocznik 74 , też wywołuje uśmieszek politowania ...stać go na najlepszego Daca ;)))

Co rocznik na wspólnego z naiwnością ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.