Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic BDT 700 problem / pytanie

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wczoraj odtwarzacz blu-ray Panasonica. Generalnie wszystko działa, ale mam jedną rzecz, która mnie jakoś dziwi. Otóż podczs operowania odtwarzaczem sa takie momenty gdy zamiast wyświetlać jakiś still-screen z logo Panasonica itd. - wygląda na to, że przestaje puszczać sygnał i w telewizorze po prostu pojawia mi się szary ekran, "śnieg". Np. uruchamiam odtwarzacz, pojawia się ekran startowy, np. chcę odtworzyć płytę, ale nie włożyłem jej do kieszeni, Pana daje mi info że nie ma płyty, klikam OK albo wróć i wrzuca mnie na zaśnieżony ekran telewizora. Mogę oczywiście z poziomu pilota otworzyć szufladę, włozyć płytę i ta za chwilę się załaduje i wyświetli menu filmu, ale mimo wszystko dotychczas używając czy to Dennona czy Yamaha w kazdym modelu pojawiał się po prostu jakiś screen na czas nieużywania odtwarzacza, jak sie wcisnęło STOP albo jak pauza zbyt długo trwała. A tu generalnie jak wcisnę STOP to wrzuca mnie na ekran snieżący tv. Hmmm jakiś pomysł? Sygnał z Panasa idzie do Soundbaru Yamahy a dalej do plazmy Panasonic. Wszystko po HDMI. Z Denonem BD3800 podłaczenie jest identyczne i tam nic nie śnieży ;)

hm?

https://www.audiostereo.pl/topic/118941-panasonic-bdt-700-problem-pytanie/

Podłącz bezpośrednio do plazmy i powiedz jaki jest efekt.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ten panas ma chyba 2 hdmi out więc nie rozumiem po co wizje przepuszczasz przez soundbar... jednym hdmi puść "pure audio" do yamahy a drugim wizje prosto do tv.... ja mam tak połaczone w bdt-500...

podepnę się z pytaniem o BDT i 500 i 700

jak z czytaniem różnych formatów z usb/pen/HDD

chodzi mi zwłaszcza o wideo hd divxy i audio flac, eac, ape

czy płynnie odtwarza różne formaty?

specyfikację znam, ale jej nie wierzę, wolę info od kogoś kto ma

podepnę się z pytaniem o BDT i 500 i 700

jak z czytaniem różnych formatów z usb/pen/HDD

chodzi mi zwłaszcza o wideo hd divxy i audio flac, eac, ape

czy płynnie odtwarza różne formaty?

specyfikację znam, ale jej nie wierzę, wolę info od kogoś kto ma

Bdt500 z flac z pena nie ma problemu... reszty nie sprawdzałem..

Używam go głównie jako odtwarzacz płyt blu-ray i cd....

• 10 miesięcy później...

Czesc. Odzywiam starszy temat.

Od pewnego czasu mam taki problem z tym odtwarzaczem Panasonica, ze gdy juz odtwarzany jest film (glownie dotyczy to dvd) to w jego trakcie nie moge wrocic do poczatkowego Menu startowego. Wciskam na pilocie przyciski TopMenu itd. ale pojawia mi sie tylko komunikat, ze tej operacji nie mozna w tej chwili przeprowadzic. Nie wiem z czego albo jakich ustawien odtwarzacza moze to wynikac. Najczesciej wiec aby np zmienic subtitles albo audio wciskam przycisk "Audio" i ustawiam odpowiednia sciezke dzwiekowa. Ale dzis wlaczylem np bajke dla dzieciakow gdzie jest polski lektor a ani nie uruchamia mi sie w ogole menu startowe ani w trakcie odtwarzania nie jestem w stanie zmienic ustawien Audio z English na jakikolwiek inny jezyk. Czy ktos wie moze dlaczego tak moze sie dziac? Jak to zmienic? ;)

Co prawda mam 320ke ale u mnie tez rozne rzeczy sie dzieja/dzialy .... wydaje mi sie ze to wina softu. Czesto musze odlaczyc od zasilania aby w ogole dalo sie nim sterowac ..... nie jestem pewien czy jest jeszcze wsparcie dla tego modelu co masz Ty bo do 320ki juz nie ma.

Mam 45 panasa i ja osobiście nigdy nie miałem problemu żeby coś nie działało czy się wiesiło widać starsze modele były solidniej robione nawet widać po grubości blachy i plastiku bo teraz to wyglądają jak puszki od konserwy o plastiku już nie wspominam .Już na moim nowszym o wiele Philipsie 7700/12 który kosztował 2 razy więcej wieszenia mi się zdarzały.

Ale po co wciskasz Topmenu czyli główne ... jeśli chcesz coś w czasie filmu zmienić to wciskaj pop-up menu czyli podręczne...

Jeszcze używasz płyt dvd? :)))))))

Czy przy płytach blu-ray masz ten sam problem?

Ale po co wciskasz Topmenu czyli główne ... jeśli chcesz coś w czasie filmu zmienić to wciskaj pop-up menu czyli podręczne...

Jeszcze używasz płyt dvd? :)))))))

Czy przy płytach blu-ray masz ten sam problem?

A używam, używam dvd - kilkadziesiąt plyt z bajkami plus kilkaset chyba filmów na dvd, kolekcja blu-ray też niemała, ale to w sumie po prostu pozycje jakie lubię, chciaełm mieć na blu-ray... na codzień wolę kupic dvd za 30zł bo wiem, że w przypadku 90% filmów obejrzę raz a potem będzie leżakować do świetgeo "nigdy" - mało jest filmów, które warto mieć na blu z założeniem, że będzie się do nich ileś tam razy wracać - no przynajmniej ja tak mam ;)

Wciskam i TopMenu i pop-up... i nic się nie dzieje - film czy bajka leci sobie dalej a ja tylko widze taki komunikat na ekranie w prawym górnym rogu, że ta operacja nie może być wykonana - nie wychodzi do menu, nic nie mogę zmienić... z blu-ray nie odnotowałem takich problemów... wykorzystuję oba wyjścia HDMI - z jednego sygnał idzie do projektora a z drugiego do plazmy...

Sam widzisz że Twój panas nie trawi dvd.... ;)

a powiedz mi jak trawisz jakość dvd na projku, bo ja jak nie mam czegoś minimum 720p to nawet tego na proju nie odpalam bo nie da się tego ogladać na tylu calach .... ;)

a powiedz mi jak trawisz jakość dvd na projku, bo ja jak nie mam czegoś minimum 720p to nawet tego na proju nie odpalam bo nie da się tego ogladać na tylu calach .... ;)

czy ja wiem - dla mnie jest OK - nie skupiam się na pixelach i rozdzielczościach - w pamięci mam odległe czasy gdy filmy oglądałem np. z kaset VHS na 14calowym tv Sony i było OK ;)))) z blu jest oczywiście przepaść, ale dvd nie jest dla mnie problemem.... oglądam i już ;)

o! wczoraj to samo - wrzuciłem DVD "House of Cards" Sezon3, odpalam płytkę, ładnie w menu wybieram co chcę, odpalam odcinek... zachciało mi się po minucie wrócić do menu aby przejść do następnego odcinka (bo wybrałem zły) - klikam po pilocie ale ani dydy.. zero reakcji.. musiałem przeklikać chapter forward pare razy aby odcinek się zakończył i wtedy odtwarzacz z automatu wczytał menu płyty...

• 9 miesięcy później...

Wracając do tematu problemów z BDT 700. Otóż mam go podłaczonego do plazmy Panasa. Wyłaczyłem viera link, wyłaczyłem jakieś tam ustawienia offtimera w plazmie, ale i tak co jakiś czas (niecodziennie, nie na tych samych płytach) po 10-15min odtwarzania nowowłaczonego filmu/bajki odtwarzacz wyłacza się, zatrzymuje odtwarzanie. Trzeba od nowa włączyć playera, wczytac płyte itd. Wiem, że w odtwarzaczu są ustawienia offtimera ale nijak w menu czy nigdzie nie moge tego znaleźć. Rzekomo ostatni firmware mial na celu usunięcie problemów z offtimerem i tenże frmware mam. Słyszeliście o czymś takim?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.