Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz język

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Powiadają; jak cię widzą tak cię piszą. Choć formuła ta, na forum, ma się odwrotnie.

Jest tak, że to, co, a w szczególności jak, napiszesz, jest wyrazem tego, jak jesteś postrzegany, czyli widziany, odbierany jako osoba żywa, choć często anonimowa. Chodzi o język właśnie. Tym gorzej jest, z powodu takiego, że na forum tym, panuje przyzwolenie i całkowita tolerancja na posługiwanie się językiem, miernej jakości, a już zupełnie kuriozalne, jest akceptowanie i pochwalanie języka wulgarnego, najczęściej przeplatanego epitetami, jako niby, niezbędnie istotnymi walorami do rozumienia takiego przekazu.

Juzerze kaziku-t, chyba nie zdajesz sobie sprawy ze swojego kalectwa. Nawaliłeś tych przecinków jak kura gówien na podwórzu - gdzie popadnie! Jazzus! Nawet mi się nie chce dalej tego tekstu sprawdzać, bo to jakaś żenada i ignorancja. Postaraj się może o korepetycje, albo zapisz się na fakultety z polskiego - oczywiście do podstawówki!

Parker's Mood

Dobrze że mu autokorekta wyrazów nie przestawia albo prawidłowych nie podkreśla. Litery diakrytyczne także często nie wchodzą przy szybkim pisaniu. Edytor via Internet jest jakiś wolniejszy w reakcji na klawiaturę - takie mam w rażenie.

Czyli o kulturze wypowiedzi można pisać niepoprawną polszczyzną?

Dobre pytanie. Fakt, nie można. Włączył mi sie zmysł oragnizacyjny i bez zastanowienia napisałem, co napisałem.

Powrót po dłuższej przerwie...

Faktem jest, że uległeś taniej' demagogii /tu, zwyczajnej psychomanipulacji/ :)

Kazik, bez przesady - umiejętność przyznania racji komuś, czy czyjemuś argumentowi nie jest poddawaniem się psychomanipulacji, tym bardziej, że w pełni podzielałem ten pogląd już zawczasu. Z takim podejściem trudno o jakikolwiek współżycie, współpracę, współdziałanie (swoją drogą, jak wykazują badania jest to problem ogólnonarodowy w Polsce, wyjaśniający wiele naszych narodowych przypadłości i przywar).

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość

(Konto usunięte)

Kazik, bez przesady - umiejętność przyznania racji komuś, czy czyjemuś argumentowi nie jest poddawaniem się psychomanipulacji, tym bardziej, że w pełni podzielałem ten pogląd już zawczasu.

Było to wskazanie tego, co zrobił ten, któremu rację przyznałeś. Co innego, gdyby osoba ta, spełniała wymagania, o których pisała pod twoim adresem...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.