Skocz do zawartości
IGNORED

KEF R300 - bubel, albo coś nie tak :(

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie będzie pożywki dla rydza i jemu podobnych

Moje posty są ostrzeżeniami na przyszłość dla osób którym chcesz zrobić wodę z mózgu i wydoić trochę setek zł .

Setki złotówek od osób jak sam piszesz , które nie stać na droższe HI-FI .

Nady jak i inne niedrogie wzmacniacze z odpowiednio dobraną elektroniką / akustyką pomieszczenia / ustawieniem kolumn , mogą zagrać bardzo dobrze , bez potrzeby ich okaleczania , wystarczy być cierpliwym , poświęcić czas na odsluchy , a nie dawać się omamić " miszczowi " muda .

Kolega > Neonix < dostał zapewne na priv mocną reprymendę , uprzedzając fakty , za 2-3 tygodnie będzie pisał na forum że już wszystko gra , po prostu cud miód i orzeszki .PS , Za sprawą " miszcza " muda , ma się rozumieć .....

To że przez złośliwość wypowiadasz się o sprzęcie którego nigdy nie słuchałeś ani nawet nie rozumiesz o co chodzi świadczy tylko tym kim jesteś i co sobą reprezentujesz .

Nie ważne że wiele osób pisze że są lub byli zadowoleni , ty wiesz od nich lepiej :)

Na wszelkie możliwe sposoby próbujesz mnie zdenerwować a tylko mnie bawisz swoją głupotą a przy okazji pomyśl co myślą o tobie inni forumowicze .

Świadomie wprowadzasz forumowiczów w błąd - fajną reputację sobie budujesz .

On " ostrzega " . Ogląda zdjęcia i wie - wyrocznia się znalazła :)

Szaman forumowy. Wosk lejesz , karty kupiłeś czy wieczorami do wróżbity Macieja wydzwaniasz ?

Ale że w swojej głupocie atakujesz kolegę z forum który prosi o porady ...

Tego nawet dnem nie można nazwać .

Gość rydz

(Konto usunięte)

O ! bardzo mi miło że odnosisz sie w prostacki sposób do mojego posta , nie dziwi mnie to , twoja BUTA sięgnęla już dawno szczytów , ja nie zniżę się by komentować twoje chore wymyślone wypociny .

Jesteśmy wlaśnie w temacie który polecam do przeczytania nowym forumowiczom .

Poniżej mamy przypadek nr 2 bliżniaczy niemal , o niezadowolonym z udzialem " miszcza " muda , który na pierwszej stronie pousuwał swoje wpisy w postach . .hm.

Lektura poza tematem w którym jesteśmy dla nowych użytkowników obowiazkowa .

http://www.audiostereo.pl/nad-c352-i-ae-aesprit-309_117335.html

ja nie zniżę się by komentować twoje chore wymyślone wypociny .

Wymyśliłem sobie że nigdy nie słyszałeś NADa po modyfikacji a co chwila się o nim negatywnie wypowiadasz czym świadomie starasz się forumowiczów wprowadzić w błąd ?

To że forumowicze piszą że są zadowoleni a ty ich na siłę przekonujesz że nie ?

Poniżej mamy przypadek nr 2 bliżniaczy niemal , o niezadowolonym z udzialem " miszcza " muda , który na pierwszej stronie pousuwał swoje wpisy w postach . .hm.

Tak , to jest dobry przykład gdzie zadowolony z modyfikacji kolega Lebros polecił koledze Osteo modyfikacje .

Po czym wpada " wiedzący z obrazków " rydz i co chwila próbuje wmówić koledze Osteo że źle zrobił mimo że on pisze że jest zadowolony ze zmian .

Typowy obraz twojej osoby i to o czym wyżej o tobie pisałem ale to jest poza zakresem twojego pojmowania .

To moja ostatnia reakcja na twoje zaczepki .

Jeżeli komuś coś nie pasuje w brzmieniu systemu po mojej modyfikacji wzmacniacza proszę o kontakt na PW .

Więcej w takich wątkach udzielać się nie będę .

Ktoś musi ustąpić .

O ! bardzo mi miło że odnosisz sie w prostacki sposób do mojego posta , nie dziwi mnie to , twoja BUTA sięgnęla już dawno szczytów , ja nie zniżę się by komentować twoje chore wymyślone wypociny .

Jesteśmy wlaśnie w temacie który polecam do przeczytania nowym forumowiczom .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszedłem w ten link, myślałem, że dowiem się jakiejś prawdy objawionej o zmodyfikowanych nadach. A tu chooy, to samo co tu, czyli nazywanie zmodyfikowanego sprzętu okaleczonym itp. itd. Jako, że lubię przyglądać się merytorycznym dyskusjom i słuchać logicznych argumentów, to poczytałem inne tematy "rydz vs muda" i w każdym Muda w dyskusji wygrywa. Nie znam jednego ani drugiego użytkownika i nie mam interesu w tym, co piszę.

Muda podczas dyskusji trzyma poziom merytoryczny, oponenci tak sobie z tym nie radzą. Wg. mnie to przez brak konkretnych argumentów, bo sprzęt po modyfikacji nie był odsłuchany i porównany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rydz

(Konto usunięte)

Jako, że lubię przyglądać się merytorycznym dyskusjom i słuchać logicznych argumentów,

Co napisaleś w tym temacie merytorycznego , proszę bardzo , masz pole do popisu razem z kolegą > darulok < zapewne znacie brzmienie tego Nada / śmiało , chętnie poczytam .:)

Moje posty są ostrzeżeniami na przyszłość dla osób którym chcesz zrobić wodę z mózgu i wydoić trochę setek zł .

Setki złotówek od osób jak sam piszesz , które nie stać na droższe HI-FI .

Typowe pierdu, pierdu mudy.

Kilka dni temu poszedl na Allegro piecyk PMA-2000AE za 2tys! Ale tjuningowany NAD go rozwala, gdzie sam TJUNER na codzien uzywa bliźniaka PMA-2020AE. No, ale NAD zjada konkurencje do 5 tys!

?👈

Typowe pierdu, pierdu mudy.

Kilka dni temu poszedl na Allegro piecyk PMA-2000AE za 2tys! Ale tjuningowany NAD go rozwala, gdzie sam TJUNER na codzien uzywa bliźniaka PMA-2020AE. No, ale NAD zjada konkurencje do 5 tys!

No i znowu ... dajcie spokój , 2000 v 1000 zł ... czy Wy nie widzicie różnicy ? To jest właśnie typowe pierdu .

Moglibyście już przestać , skąd u Was takie zacietrzewienie ? Luz Panowie bo to tragicznie się czyta .

Dobra, a teraz podsumujmy rzeczowe porady dla zainteresowanego? Powinno spokojnie zmieścić się w 3-4 odpowiedziach.

I skończcie te pierdolenia, bo wszelkie doradzanie "wiem, ale nie słyszałem" ostatnio zalewa to forum, przez to robicie ludziom wodę z mózgu.

Generalnie w ogóle bym się nie odezwał w poprzednim temacie, ale wyrażacie tak głupie i bez pokrycia opinie, że głowa boli. Jak można wypowiadać się na temat sprzętu którego czasem i na oczy się nie widziało, a jeżeli już to na krótko w salonie, lub na fatalnych odsłuchach u siebie w domu, bez jakiegokolwiek doświadczenia.

Potem właśnie po takim czymś są skrajnie różne opinie, ktoś się napali na polecany sprzęt, a okazuje się w domu że nie gra mu tak jak oczekiwał. Sprzęt zagra tak jak najsłabszy element, nie nadrobimy kiepskiego zestawu dobrymi zestawami głośnikowymi, bo takie i czasem zagrają gorzej niż te tanie (wyciągając więcej "brudu" na wierzch).

W ogóle tu panuje zasada, że jak chcesz żeby twoja odpowiedź została zauważona to musisz ją sobie wykłócić!

No normalnie gorzej jak w piaskownicy.

Cokolwiek byś człowieku nie napisał od razu znajdzie się 4 innych którzy zrobią cytat i powiedzą, że jesteś idiota, bo oni to widzieli i wiedzą że jest inaczej.

Co napisaleś w tym temacie merytorycznego , proszę bardzo , masz pole do popisu razem z kolegą > darulok < zapewne znacie brzmienie tego Nada / śmiało , chętnie poczytam .:)

Ja się nie wypowiedziałem na temat brzmienia nada, co z resztą czytając ze zrozumieniem widać. W ogóle o sprzęcie nie pisałem.

Poza tym, nie odniosłeś się do tego, co napisałem, tylko zrzuciłeś dyskusję kolejny raz na inny tor. Czyli na to, że ja mam się wypowiadać na temat NADa.

Rydz, pomagałeś mi w innym temacie, pamiętam o tym ale po prostu czytając z boku dyskusję między Mudą, a Tobą, na chłodno, bez emocji, widzę jak to na prawdę wygląda. I piszę o samym sposobie dyskutowania i używania argumentów, a nie o tym, czy nad po modzie jest lepszy niż przed, czy gorszy. Tego to nie wiem.

Kolego masz bardzo dobre głośniki, a te duperele które doradzają Ci nasi kochani forumowicze (większość) można pomiędzy bajki wsadzić. Wszystko jest na zasadzie "nie słyszałem, ale wiem".

- Każda konfiguracja gra z określoną manierą.

- Każdy ma inny gust.

- Wielokrotnie doświadczyłem sytuacji, w której w necie bito pianę o kolumnach X, a kiedy lądowały w moim domu okazywało się że rewelacji nie ma. A bo to sprawa akustyki i rozstawienia kolumn. Nie zawsze. Jak określone kolumny grają znakomicie to w większości standardowych pomieszczeń tak właśnie będzie.

O przestrzeni nawet nie mówię bo są jej hektary

Jak słyszę to określenie to mi się słabo robi.

Jakie Wy macie odczucia odnośnie KEF z serii R oraz co myślicie o powyższym?

Myślę że po przeczytaniu tego co napisali koledzy, powinieneś wziąć te Kefy załadować do samochody, podjechać do jakiegoś większego sklepu i sprawdzić jak zagrają z kilkoma innymi wzmacniaczami. Szukaj połączenia, w którym pojawi się synergia.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ja się nie wypowiedziałem na temat brzmienia nada, co z resztą czytając ze zrozumieniem widać. W ogóle o sprzęcie nie pisałem.

Poza tym, nie odniosłeś się do tego, co napisałem, tylko zrzuciłeś dyskusję kolejny raz na inny tor. Czyli na to, że ja mam się wypowiadać na temat NADa.

Odpowiedziałem postem poniżej .

Problem tkwi w tym że go nie zrozumiałeś , więc w miarę krótko spróbuję Ci to wyjaśnić , przytaczając twój post .

Wszedłem w ten link, myślałem, że dowiem się jakiejś prawdy objawionej o zmodyfikowanych nadach. A tu chooy, to samo co tu, czyli nazywanie zmodyfikowanego sprzętu okaleczonym itp. itd. Jako, że lubię przyglądać się merytorycznym dyskusjom i słuchać logicznych argumentów, to poczytałem inne tematy "rydz vs muda" i w każdym Muda w dyskusji wygrywa. Nie znam jednego ani drugiego użytkownika i nie mam interesu w tym, co piszę.

Muda podczas dyskusji trzyma poziom merytoryczny, oponenci tak sobie z tym nie radzą. Wg. mnie to przez brak konkretnych argumentów, bo sprzęt po modyfikacji nie był odsłuchany i porównany.

Postawiłeś się w tym poście w roli arbitra , rydz - muda + .

Czy nie sądzisz że w interesie ale i obowiązku niejako jest pisanie merytorycznie w tym i drugim temacie przez muda ? to muda zna brzmienie przerobionego wzmacniacza , to muda zapewne doradza na priv zestawianie elementów , podobnych , ale to nie gra .

Przeczytaj oba tematy jeszcze raz uważnie i spójrz szerzej na zagadnienie , o czym ja piszę i o co mi chodzi .

Czy nie sądzisz że w interesie ale i obowiązku niejako jest pisanie merytorycznie w tym i drugim temacie przez muda ? to muda zna brzmienie przerobionego wzmacniacza , to muda zapewne doradza na priv zestawianie elementów , podobnych , ale to nie gra

Jestem bardzo ciekaw Twoich ocen odsłuchowych nt. NAD - mod oraz KEF R300.

To Ty masz cały czas problem. Mogę zrozumieć, że kogoś się mniej lubi ale u Ciebie to pachnie obsesją. Obsesją, która u wielu jest na tym forum widoczna: wszystko co nie jest zgodne z moim poglądem musi być złe. Nie ważne czy miałem z tym do czynienia czy też nie. Na psy to forum schodzi dzięki takim jak Ty. Więcej jest tutaj kłótni i złośliwości niż rzetelnej wymiany poglądów.

Chcę wierzyć, że chcesz dobrze ale uwierz: nie tędy droga.

PS. I stonuj trochę, proszę. Ani te Twoje komentarze nie są przez złośliwość zabawne ani merytoryczne.

To fajne te Kefy czy nie fajne w końcu?

I to jest w końcu konkretne pytanie!!!

Ciekawe kiedy będzie taka konkretna odpowiedź?!

Swoją drogą osobiście słuchałem KEF R300 ale moja odpowiedź nie będzie obiektywna. A to dlaczego, słuchałem w pomieszczeniu odsłuchowym w salonie audio (pomieszczenie ok16mk) i nie na swojej elektronice ale na QUAD ELITE INTEGRATED + QUAD ELITE CD-S, kable głośnikowe Van den Hul CS-122 Hybrid. Więc krótko mówiąc sporo niewiadomych. Ale jak na tamte warunki te KEFy zrobiły na mnie duuuuże wrażenie szczególnie w popie, jazzie, klasycznej. Patricia Barber rewelacja, Sade, Mark Knopfler też. Natomiast czarny album Metallica dość płasko- spodziewałem się czegoś więcej ale to może wina wydawnictwa.

Kiepska scena, dźwięk gra prosto z kolumn - nie odrywa się od nich.

I dźwięk taki typowo analityczny,

Nie wiem czy piszemy tu o tych samych kolumnach bo u mnie jest wszystko wręcz na odwrót;) Pisałeś też że nie ma w nich dołu, nie wiem co jest nie tak z Twoim sprzętem ale ja mam np. pozatykane połowicznie otwory basreflexowe żeby było go trochę mniej;)

Nie wiem czy piszemy tu o tych samych kolumnach bo u mnie jest wszystko wręcz na odwrót;) Pisałeś też że nie ma w nich dołu, nie wiem co jest nie tak z Twoim sprzętem ale ja mam np. pozatykane połowicznie otwory basreflexowe żeby było go trochę mniej;)

To czemu nie LS50? To już naprawdę audiofilskie brzmienie za psie pieniądze. Na pierwszy rzut ucha różnią się właśnie słabszym dołem. Myślę, że mogłyby być dla ciebie bardziej odkrywcze.

Bo R300 dawały trochę większego pazura, mają jakby to powiedzieć większą skalę dźwięku, i to nie jest tak że zawsze miałem w połowie zatkany bassreflex, we wczęśniejszym pomieszczeniu które było mniejsze miałem je o dziwo otwarte całkowicie.

Wróciły do mnie KEF R300 po upgrade zrobionym przez muda44. Grają znakomicie! Wykosiły bez żadnego problemu Infinity RE80. Po modyfikacji poprawiła się dynamika, rozdzielczość, pasmo.

Wczoraj słuchał ich znajomy se swoim Avondale'm i stwierdził, że teraz słyszy iż jego wzmak jest żle "ułożony" bo produkuje za dużo basu ;)

zaprojektowana zostala nowa zwrotnica, wymienione glosniki?

Oczywiście.

Zwrotnice kupiłem uniwersalne na allegro .

Głośniki Tonsil na giełdzie . Były ładne to wziąłem ;)

Napisałem tylko dlatego żeby poinformować zainteresowanych że nikt do tej pory z maglowanym tutaj tematem do mnie się nie zgłosił .

jaki wiec upgrade :-) chyba nie chcesz mi powiedziec ze znow wymieniłeś kondensatory i kable

Z przyjemnoscia kiedys przeczytam o Twoich sukcesach w jakiejkolwiek dziedzinie. Jak dotad to jedynie napotykam w większości małosensowne posty np. w klubie Sansui.

Ja wiem, że może to być obaw np. nieudanego pożycia seksualnego lub zaburzeń mentalnych ale wierzę sa inne skuteczniejsze od bezsensownych wypowiedzi na forum, metody zaradzania takim sytuacja. Musisz uwierzyć, że medycyna czasem czyni cuda!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.