Skocz do zawartości
IGNORED

High End Audio Show-Monachium 2015

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmaki Engstroma graja pieknie, troche sie napalilem i bylem w kontakcie, ale ceny sa od czapy.

Ja rozumiem ze sa rozne gusta, ale te wzmaki w mojej ocenie bardzo spowalniaja dzwiek i dzwiek staje sie misiowy, to nie tylko moja ocena. ;)

Ale jeśli to miś polarny to uciekający przed nim ludzie biegną bardzo szybko, wręcz ustanawiają swoje życiowe rekordy w biegu. Moźna by rzecz, że są szybcy jak błyskawica... :-)

Niby Szwedzkie to bardziej polarny powinien być, ale jeśli Koala to też dobrze, bo naćpany rozweselaczami, więc jest mu bardzo przyjemnie, a przecież w muzyce o przyjemność chodzi... :-)

Są szanse że Einsteina weźmie RCM, a Blumenhofera Szemis.

To w nawiązaniu do tej prezentacji Blumenhofer/Einstein o której pisałem, a która się tak bardzo wszystkim podobała.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zawsze gdy słuchałem Einsteina to bardzo mi się podobał. Jedyny problem - wzmacniacze OTL nie nadają się do kolumn innych niż 8 Ohmowe (może poza największymi Atmasphere, które mają ze 30 lamp na kanał).

Do takich Avantgardów mogą być jednak strzałem w dziesiątkę.

ZTCW monobloki kosztują 40k euro, a pre 17k. Jest jeszcze integra.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A dlaczego nie nadają się do kolumn np 4 ohm?

Bo moc im spada.

Avantgardy z Audiopax i Lampizatorem Big 7 karmione z kompa z HQplayerem , ktory konwertowal wszystko do DSD - przy wykorzystaniu UPtone Regen - uznane za najlepszy dzwiek przez Michaela Lavorgna :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Ludzkiej twarzy dostają dopiero jak są wpięte przez tą sieciówkę

Ukryta Zawartość

marslo wybacz moją irytację.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

marslo:

"Avantgardy z Audiopax i Lampizatorem Big 7 karmione z kompa z HQplayerem , ktory konwertowal wszystko do DSD - przy wykorzystaniu UPtone Regen - uznane za najlepszy dzwiek przez Michaela Lavorgna"

No gratki, to jest coś.

Ale ... co to jest ten HQplayer?

Ale ... co to jest ten UPtone Regen?

:)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Widze ,ze masz zaleglosci :)

Pomoge koledze , oto czytanki :

Uptone Regen :

Ukryta Zawartość

masz tez kilka slow w watku Elba o Nirvanie.

A tu HQplayer:

Ukryta Zawartość

Milego czytania, ten drugi watek ma 94 strony :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Ludzkiej twarzy dostają dopiero jak są wpięte przez tą sieciówkę

Ukryta Zawartość

marslo wybacz moją irytację.

Czlowieku nie irytuj sie :)

Ciekawe, jakby Twoje sieciowki wplynely na dzwiek sekcji aktywnych moich Duo, w innych miejscach mam juz ustabilizowany zestaw, ktorego nie zmienie.

Poprosze kontakt na priv.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Avantgardy z Audiopax i Lampizatorem Big 7 karmione z kompa z HQplayerem , ktory konwertowal wszystko do DSD - przy wykorzystaniu UPtone Regen - uznane za najlepszy dzwiek przez Michaela Lavorgna :

Koles nie wie chyba co to dobry dzwiek...polecam koncert na zywo a pozniej posluchac Avantgardy...odpowiedz przyjdzie sama.

To samo dotyczy Lampizatora...Lampizator jest dobry, ale nie oszukujmy sie to nie jest najlepsze zrodlo.

Nie chce psuc komus zabawy ale to jak zagrali z glosnikow Avantgarda i z firmowej amplifikacji w Monachium, bylo ponizej wszelkich norm jakosciowych. Tylko prosze nie mowic ze akustyka byla zla. ;)

Ja juz wole kuchenne radyjko duzo bardziej.

No to sluchaj na radyjku, nikt nie broni przeciez.

Bylem w filharmonii berlinskiej a nastepnego dnia posluchalem tej samej symfonii w domu. Nie wiem ,czy bedziesz mial kiedys w domu taki dzwiek jak um nie, ale Ci zycze , zebys mogl tego doswiadczyc.

Konto w trakcie usuwania

Mariusz ja Cie nie atakuje, slyszalem calkiem znosnie grajace Avantgardy ale to co bylo ostatnio to byl jakis koszmar. Nie wiem nikt tego tam nie slyszal? Pisze tylko swoje wrazenia wybacz ze znowu krytycznie. Stawiam na to ze bardzo zle dobrali zrodlo, ale sam fakt ze cos takiego prezentowali bardzo zle swiadczy o firmie.

Nie na temat, ale mam pytanie...czy waszym zdaniem długość kabli USB ma znacznie tzn np 1m vs 1.5m?

W kablach SPDIF uważa się, że powinien być dłuższy niż 1m, najlepiej 1.5m. Czy w USB też tak jest?

Nim dluzszy tym lepszy.

Bylem w filharmonii berlinskiej a nastepnego dnia posluchalem tej samej symfonii w domu. Nie wiem ,czy bedziesz mial kiedys w domu taki dzwiek jak um nie, ale Ci zycze , zebys mogl tego doswiadczyc.

Mariusz ja sie ciesze szczerze ze znalazles swoj system i jestes z niego bardzo zadowolony a najbardziej z odbioru muzyki. Ale nie pisz ze to najlepszy glosnik swiata bo tak nie jest z pewnoscia, to samo dotyczy Lampiego. Te sprzety maja swoje spore ograniczenia jest obecnie sporo lepszych sprzetow w obu kategoriach.

Sluchalem tez systemu Vitusa i musze Sly przyznac troche racji, jest spory postep w dzwieku i nawet przed moim testowym nagraniem system nie kleknal a to juz duzo. Pozostala jednak typowa maniera Vitusa i nie za duza rozdzielczosc, ale dalo sie tego nawet sluchac z przyjemnoscia.

Generalnie na 900 firm ktore zjechaly do Monachium w wielu mozna odnotowac postep w graniu, sa tez firmy ktore w mojej ocenie sie cofaja takich firm jest wiekszosc.

Zamiast radyjka wystarczylby mi system Audio Tekne z takim dzwiekiem moglbym juz zyc ;)

Kto wie jesli podobalo Ci sie Audio Tekne to i ten Twoj system na Avantgardach z Lampim musi fajnie grac, nie zmienia to faktu ze w Monachium zaprezentowali potwora.;)

To nie jest sprzet do off road'a tylko wielofunkcyjne auto na wszystkie drogi , w tym nieutwardzone.

Robi 100 w 7,5 s i jezdzi 160 po austostradzie z halasem jeepa przy 60.

Q7 ma finezje Leoparda, powinno miec dzialo 100 mm jako opcje.

hmm a kogo to obchodzi na forum audio....?

Stasiop. Trochę czytania ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem ze ACapella grala z Audio Tekne. Oba systemy grały słabo. Co jest smutne bo wiem jak piknie grają ACapelle, AudioTekne 2 lata temu na As tez ładnie grało. Tu mogł byc problem w źródle.

Vitus grał soczyście to fakt i kompletnie bez rozdzielczości. Ja nie rozumiem niestety fascynacji ta firma. Ani jednej dobrej aplikacji nie udało mi sie usłyszeć. 3 podejścia w życiu miałem z czego 1 w domu

No to co było Hi-Endem na wystawie? Czego warto było posłuchać, a co zagrało, mimo dobrej prasy, tragicznie?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Hi End to Mbl i Jeff Rowland z Avalonem. Moze jeszcze te tureckie lampy Absolare. Porażka odsłuchowa na show to w pewnym sensie cała reszta. (TAD i Vox nie było mi dane posłuchać) Ale to tylko show. Cześć tych sprzętów na pewno super zagra w innych zestawieniach :)

Nie wiem jakie Vitusy kolega słuchał. Nie wiem co grało w Monachium. Teraz wiem, że pokazywali nową końcowkę stereo. W każdym bądź razie najnowsze monobloki SM-011 są co najmniej o klasę lepsze od Jeff Rowland 725, które z kolei są najlepszymi monoblokami JRDG. Miałem je półtora roku i fajnie grały, ale bez szans z Vitusami, ale z tymi SM-011.

Kabel USB im krótszy tym lepszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.