Skocz do zawartości
IGNORED

Nierówność społeczna hamulcem rozwoju gospodarek oraz powodem wzrostu biedy.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ooziom nierówności jest najwyższy i bez zmian będzie coraz wyższy. Co musi się wydarzyć żeby to zmienić?

Można przeczytać artykuł tylko pominąć bzdury reklamujące partię bo to tylko gadka a zastanowić się nad problemem i jego rozwiązaniem w skali światowej.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

Ooziom nierówności jest najwyższy i bez zmian będzie coraz wyższy. Co musi się wydarzyć żeby to zmienić?

Można przeczytać artykuł tylko pominąć bzdury reklamujące partię bo to tylko gadka a zastanowić się nad problemem i jego rozwiązaniem w skali światowej.

O nierównościach dyskusje prowadzone były już w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (zob. otwierający post). Nie wiem więc, czy jest sens tworzenia nowego tematu, czy nie lepiej kontynuować tam.

Po drugie: piszesz o Polsce tylko (przynajmniej zlinkowany artykuł jest o Polsce), a problem nierówności jest globalny. Nie wiem, na ile jest sens dyskutować o nierównościach w polskim tylko kontekście, bo może to zafałszować obraz i doprowadzi do powtarzanej tu często konkluzji, że Polska to beznadziejny kraj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

i znając tutejsze zwyczaje, masz nadzieję na poważną dyskusję na Bocznicy?

>>> do antymalkontenta

Przecież podobno wojna za pasem, toteż samo się wyreguluje.

Bogaci będą jeszcze bogatsi, a biedni - ubożsi.

Jak historia uczy.

Ukryta Zawartość

Nachlałeś się czy cóś? Duże litery mylisz, atakujesz bez powodu. Czy tylko "ooziom" ci się obniżył?

Ukryta Zawartość

Co musi się wydarzyć żeby to zmienić?

Myślę, że wszyscy dobrze wiemy co, choć nikt tego słowa nie lubi.

Czy są jeszcze na tym łez padole naiwniacy sądzący, że bez tego co mam na myśli zmiany na lepsze są możliwe.....?

Smuga cienia spowija..;-)

Wicie, że jakiś śmiesznie mały procent populacji (najbogatsi) ma 50% pieniędzy świata?

Wicie co jest najgłupsze? W Stanach chciano podnieść podatki najbogatszych, ale spotkało się to ze sprzeciwem (?!) biednych. Dlatego, że naiwni Amerykanie myślą, że jak będą ciężko pracować, to się wzbogacą. A jak w to wierzą, zakładają, że wtedy (gdy w ich mniemaniu się wzbogacą) będą musieli płacić więcej. Dorośli ludzie, a naiwni, jak pięciolatki myślące, że będą bohaterami lub pięknymi i bogatymi.

Dowiedziałam się o tym rozwarstwieniu stosunkowo niedawno. Muszę powiedzieć, że bardzo zdziwiło mnie to, że w czasach systemu feudalnego nie było największej różnicy między najbogatszymi, a najuboższymi.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

naiwni Amerykanie myślą, że jak będą ciężko pracować, to się wzbogacą

skads jednak to ich tempo sie bierze.

natomiast to wlasnie w ameryce paru miliarderow powiedzialo ze to przesada i postanowilo podzielic sie kapitałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.