Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

To temat zastępczy. Niech Duda (jeszcze nie Głowa Państwa tylko Głowa PIS) ustosunkuje się do swoich obietnic wyborczych. Merytorycznie (w związkach z gospodarką - rachunki) a nie politycznie/populistycznie pod "ciemnogród".

To nie prezydent Duda rozpoczął ten zastępczy temat, ale reprezentant tęczowych - poseł Grodzka. Nie rozumiem argumentu "ciemnogród", chociaż w tym przypadku to określenie ma dla mnie oczywiście pozytywne znaczenie.

Sądzę też, że niepotrzebnie obrażasz Prezydenta RP. Obietnice obietnicami, a konstytucyjne obowiązki wymagają ustosunkowywania się do ustaw. W przypadku tej ustawy zachowanie Prezydenta RP było merytoryczne. Mnie podoba się to, że prezydent Duda nie odcina się od swojego elektoratu, jak to ostentacyjnie czynił Олександр Kwaśniewski.

Na których taśmach jest PiS? Coś przeoczyłem?

Nie nie przeoczyłeś, np. "teraz ku.rwa my" to chyba jakiś przedstawiciel PIS. Nie pamiętam już który ;-).

Sądzę też, że niepotrzebnie obrażasz Prezydenta RP.

Głowa PIS (nie mylić z Głową Państwa) sama się podkłada swoim postępowaniem i wypowiedziami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Głowa PIS (nie mylić z Głową Państwa) sama się podkłada swoim postępowaniem i wypowiedziami.

Coś z twoją arytmetyką jest nie tak.Przypomnę,że w drugiej turze zagłosowała na niego większość.Co do drugiej sprawy(Grodzkiej/Będowski)to akurat miał rację.

Coś z twoją arytmetyką jest nie tak.Przypomnę,że w drugiej turze zagłosowała na niego większość.

Myślisz że większość głosujących jest za dobrem tego kraju w którym żyjemy ? Dobro kraju to systematyczny i niestety powolny rozwój. Skoki rozwojowe są utopią.

Większość zawsze zagłosuje za populistycznymi obietnicami skokowego rozwoju. To ten ciemnogród.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Przypomnę,że w drugiej turze zagłosowała na niego większość.

Dostał 51.55% głosów.

Frekwencja 55.34%

Czyli został wybrany głosami 28.5% elektoratu. Większość?

Coś z twoją arytmetyką jest nie tak.Przypomnę,że w drugiej turze zag

jaka wiekszosc.To pula wystarczajaca do wyborów ale nie wiekszosc narodu.Wiekszosc akurat ma tu odmienne zdanie tak jak z in-witro.Takich osob jak sie szacuje jest 2-3 % i nie stanowi to zadnego problemu ani dla wiekszosci ani dla mniejszosci.Chiba ze mniejszosci ciasnej .

z pomrocznoscia jasna.

Słuszna uwaga :-).

Chiba ze mniejszosci ciasnej .

Czyli ciemnogrodu.

z pomrocznoscia jasna.

:-) Ciemnogród bardzo często cierpi na pomroczność jasną.

tyle ze budza sie niektorzy w kosciele i sie bronia przed zalewem tego pizdrastwa.Sa to jednak na razie wysepki ale widac ze przybiera to wiekszy wymiar.

ani chybi ciemnogrod ale oswiecony...kagankiem.

"ani chybi ciemnogrod ale oswiecony...kagankiem" - ciemnoty ? ;-).

Dostał 51.55% głosów.

Frekwencja 55.34%

Takie założenia są błędem.

Można przecież założyć,że w tej części społeczeństwa co nie głosowali, jest taki sam procent za, co i przeciw.A to już zmienia twoje założenie.

Pomijając jednak to teoretyzowanie to wynik wyborów jest jaki jest.Z faktami się nie dyskutuje,został legalnie wybranym prezydentem i to bez wzlględu na fakt,że mi się nie podoba.Nie kwestionuje systemu jaki obowiązuje a więc muszę zaakceptować wybór większości.Inaczej do Rosji,tam jest inaczej.

Tam dopiero jest...........ciemnogród.

Masz na to jakieś dowody? Twoje jestem-przekonany-że nie jest żadnym dowodem.

Gdy George W. Bush ubiegał się o drugą kadencję - w miasteczku Columbus w stanie Ohio dostał 3200 głosów.

W miejscowości tej jest 800 uprawnionych do głosowania.

I to akurat jest przypadek udowodniony. Więc co mi tu z Rosją wyjeżdżasz?

biorac pod uwage ze wyborcy dudziarza to akurat elektorat zelazny to mniemam ze reszta ma dokladnie odmienne zdanie... w wiekszosci.Zreszta potwierdzaja to badania socjologów.Nikogo to nie obchodzi w wiekszosci oprocz paru...szurnietych.

Masz na myśli to Columbus:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Columbus w stanie Ohio

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie kwestionuje systemu jaki obowiązuje a więc muszę zaakceptować wybór większości.Inaczej do Rosji,tam jest i

powaznie...Ty Komorowskiego tez traktowałes jak wiekszosc??

czy jak pomyłke ..

...Pomijając jednak to teoretyzowanie to wynik wyborów jest jaki jest.Z faktami się nie dyskutuje,został legalnie wybranym prezydentem i to bez wzlględu na fakt,że mi się nie podoba...

Co tu ma Rosja do rzeczy?

Przecież, wybory były sfałszowane, na rosyjskich serwerach!!!

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Co stanowi 51 % głosujących, co oznacza większość.

Pozostali nie poszli bo nie mogli, nie chcieli itp.

Ci pozostali nie mogą mieć pretensji o to co stanowi większość wyborcza po wyborach

w kraju, gdzie mamy wolne wybory.

powaznie i odnosi sie do wszystkich czy tylko dudziarza?bo moze powrocimy do wczesniejszych wpisów dotyczacych Komorowskiego??

niech on sobie rzadzi dla smiechu i zabawy ale niech nie wciska kitu o wiekszosci.Wiekszosc ustaw jak o religji, przemocy, in -witro, aborcji jest gdzie indziej...miszczu.

on jest tylko mniejszosciowym...przeszkadzaczem.

Do wszystkich mimo, że jednak Duda po Kwaśniewskim (I kadencja) zebrał najwięcej głosów wśród tych co uczestniczyli w wyborach.

Masz na myśli to Columbus:

Ukryta Zawartość

Może stan mi się pomylił. To była jakaś maleńka miejscowość. Pamiętam, że liczba oddanych głosów była czterokrotnie większą od ilości osób uprawnionych do głosowania.

Pamiętam również inne sprawy z tamtej kampanii wyborczej. Ręczne przeliczanie głosów w stanie Floryda. Jak również kwestię programu komputerowego, za pomocą którego przeprowadza się w USA wybory. Był on napisany przez programistów otwarcie deklarujących swe sympatie polityczne dla Partii Republikańskiej. Naukowcy z Massachusetts Institute of Technology zgłosili się na ochotnika, że oni sprawdzą ten software czy rzetelnie liczy głosy. Uniemożliwiono im to.

Ukryta Zawartość

bo moze powrocimy do wczesniejszych wpisów dotyczacych Komorowskiego??

bo może wrócimy do wcześniejszych wpisów dotyczących Kaczyńskiego??

no i co.Nigdy nie był wiekszosciowy tak samo jak Komorowski.I nikt nie pisał ze wiekszosc prezentuje.Ani on a ni nikt.Wiekszosc to odczytuja w badaniach.My narod to tylko raz wyszło... Walesie.

a teraz jest TKM a nie my narod.

Może stan mi się pomylił

Nie sądzę.

"...He lived much of his life in Ohio, working in Columbus..."

Drugie Columbus jest w Georgii i ma ok 190 tyś mieszkańców.

no i co.Nigdy nie był wiekszosciowy tak samo jak Komorowski.I

Żaden z dotychczasowych Prezydentów, biorąc pod uwagę stosunek frekwencja v. populacja uprawnionych do głosowania, nie był większościowy, nigdzie na świecie.

Nawet ostatnio w Chinach, a tym bardziej w Polsce biorąc pod uwagę czas od pierwszego prezydenta III RP czyli "elektrycznego Bolka"

Poszukam w wolnej chwili to wrzucę

Co chcesz szukać.

Przecież jest jak wół, że Bush rozpoczynał swe życie zawodowe i polityczne w Columbus w stanie Ohio.

Nowy Prezydent jest bardzo ładny. I taki mądry. Jak już się na jakiś temat odezwie to naprawdę miło jest sobie posłuchać. Mi się bardzo podoba ...

Nowy Prezydent jest bardzo ładny. I taki mądry. Jak już się na jakiś temat odezwie to naprawdę miło jest sobie posłuchać. Mi się bardzo podoba ...

Mi też się podoba pod warunkiem że się nie odzywa. Czy jest "ładny" to lepiej zpytać płeć piękną. Mi się nie podoba.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.