Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

To w ogóle nie dotyczy rządu. Niczym nie zawinił, a afery są gorsze. Wystarczy pomyśleć. ;-) Ja mam już parę gorszych afer, w których zawiniło PO, a Wy same pierdoły wypisujecie lub rzeczy w których nie ma winy PO.

doucz się

TV Republika na początek

Gość vasa

(Konto usunięte)

głosując na tych którzy w tym duopolu nie są.

Korwin, SLD i Palikot odpadają bo to niepoważne pajace są. Duopol odpada. I mamy rozwiązanie zagadki sukcesu wyborczego PSL'u z ostatniego rozdania lokalnego :-

Ja mam już parę gorszych afer, w których zawiniło PO

I tutaj trzeba małoletniej rację przyznać. Skandalem jest służba zdrowia, sądownictwo brak nowelizacji prawa o samorządach i parę innych. Każdy z tych przykładów to szkody znacznie większe niż wszystkie pierdoły podane przez Witka.dobani.gif

Korwin to nawet nie polityk tylko szaman dla gimnazjalistów. Wiejski filozof. Tak samo jak Kukizy z ich politycznym parciem na szkło - to jakby Paris Hilton kandydowała, nawet lepiej.

SLD i Palikot natomiast jak najbardziej do zwalczenia duopolu PO-PIS się nadają. Nie przypadkowo kandydatką jest Ogórek - czyli taka lewicowo "offroadowa", dobrana na zasadzie nieznanej twarzy. To jest właśnie idealny manifest antyduopolowy.

Kórwinek to debil, któremu ubzdurało się, że dyktatura ma sens.

SLD jest skończone Miller pogrąża się z każdym słowem.

Palikot? Nie. Czasem coś sensownego powie, ale... czarno to widzę.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Skandalem jest służba zdrowia, sądownictwo brak nowelizacji prawa o samorządach

Ta... oraz jak żyć panie płemierze. No bez jaj. Może jeszcze szczęścia zdrowia i wszelkiej pomyślności?

Skandalem jest doprowadzenie do oligarchizacji Polski i zniszczenia gospodarki, które planowali i realizowali obecni liderzy PO i PIS z krótkimi przerwami przez 25 lat. Za to należy im podziękować.

A wsensie czysto przyzwoitym stali się w ciągu ostatnich ośmiu lat partia wszarzy gorszych niż kiedykolwiek była PZPR. W PRLu przynajmniej sprawa była jasna - jedna władza więc jedne przywileje dla wszystkich i na poziomie kierownika kółka rolniczego.

Dzisiaj maja pełne gęby demokracji i poczytaj sobie "listę wstydu PO". Pięćset nazwisk partyjnych kolesi którzy weszli na stołki w państwowych i sprywatyzowanych firmach po partyjnych i rodzinnych koneksjach, pobierają oligarchiczne uposażenia na synekurach rozdawanych przez towarzyszy partyjnych. Robią z grubsza tak samo jak inni towarzysze z innych partii, ale oni tę bezczelność kultywują już dwa - trzy razy dłużej (czasem jakiegoś nowaka wywalą za zegarek żeby się nie wydało kto ile zyskał na zakupie pendolina albo innego uczciwego przetargu)

Przykrywanie gówna mchem trwa w najlepsze. Okazało się na przykład że w ostatnim kwartale spadły obroty hipermarketów i dużych sieciówek. Tak przynajmniej stwierdził jakiś przedstawiciel związku cwaniaków zrzeszających właścicieli sieciówek (spółek franczyzowych). Ale zaraz na tym gównie posadził kwiatka w postaci zapewnienia że nie jest to wynik ubożenia społeczeństwa tylko zdrowy objaw rynkowej świadomości klientów. Deflacja utrzymująca się od zeszłego roku to pewnie także objaw wyższej świadomości ? W kraju PO to gdzie nie spojrzysz tam sam dobrobyt.

Naprawdę trzeba tym towarzystwem politycznie potrząsnąć.

Na Ogórek! Uuuufff - oddycham, oddycham...

Ale by były jajca jakby w wyborach do sejmy większość wzięło SLD. Już widzę jakby piszczały paltfusy i pizdraki jakby im kto po jajach deptał :-)

Tak samo było w 1993 roku kiedy SDRP wzięło władzę po UW. Solidarnościowe miernoty nie były w stanie uwierzyć jak mogli przegrać. A takie mieli sukcesy - w trzy lata zlikwidowali prawie cały przemysł i zupełnie nie wiedzieli dlaczego przegrali wybory.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Na Ogórek! Uuuufff - oddycham, oddycham...

Ok. Ogórek. Mogę mieć blondynkę pod żyrandolem ale w cyrku na Wiejskiej nie chcę ich widzieć.

Generalnie gdyby któreś ugrupowanie wystawiło następne pokolenie to pewnie bym się skusił. Ale to jeszcze nie teraz, niestety :(

Żartujesz - właśnie w cyrku na wiejskiej najbardziej by namącili. Jeszcze do spółki z Palikotem.

pamiętam 1993 i bezcenne zapluwanie się mendów z głównego scieku. Te jełopy UW - poprzednika PO-PIS nie były w stanie uwierzyć że przegrały wybory z dawnymi komuchami. Jeszcze bardziej ni ebyły w stanie uwierzyć że z lecącej na łeb zdemontowanej gospodarki balcerka nagle pojawił się wzrost gospodarczy - dosłownie znikąd, prognozy na 1997 były ok. 7% wzrostu PKB - a cała Europa wchodziła w recesję. Chyba tylko Chiny nas wtedy wyprzedzały :-)

Tego się już nie da powtórzyć niestety. Ale zobaczyć powtórkę z tej prasowej kampanii nienawiści i te wystraszone gęby cwaniaczków PO-PISu byłoby bezcenne :-)

Biorąc na logikę to najbardziej wściekły powinieneś być na Millera i jego aparatczyków.

Chyba do nikogo bardziej (oprócz może Palikota) nie pasuje cytat "miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór".

Jestem Europejczykiem.

Gość vasa

(Konto usunięte)

No nie, do takiej opcji przekonać się nie dam.

Jedno wiem na pewno.

Nie mam już żadnej babci i odmrażanie uszu byłoby za friko.

Zdaje się że jedno (moje) pokolenie zrobiło już co mogło i teraz czas na kolejne :(

tumblr_m4byr4v0gh1rw3r4mo1_500.gif

SLD i Palikot natomiast jak najbardziej do zwalczenia duopolu PO-PIS się nadają.

Ręce opadają.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Chyba do nikogo bardziej (oprócz może Palikota) nie pasuje cytat "miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór".

A twoje ulubione chamy od Mazowieckiego i Suchockiej które przeje... grały z SDRP w 1993 r. to co miały ? Czapkę jabłek za którą sprzedały Polskę.

Ręce opadają.

Noś nisko i trzymaj majty.

No nie, do takiej opcji przekonać się nie dam.

Jedno wiem na pewno.

Nie mam już żadnej babci i odmrażanie uszu byłoby za friko.

Więc do tej pory to co robiłeś ? Odmrażanie uszu lepsze niż ból d... od dawania się dymać w kakałko.

Na razie iiiidziiieeee Duda po zwycięstwo iiiidzieeeeee..

"pełen zadumy romantyzmu i czaru.

Czyżby szedł po zwycięstwo? Gówno, skręcił do baru."

Czy "DIUNA" F.H. to taki dzisiejszy finnegens łejk młodych , wykształconych i z dużych miast ?

Nie wiem. Po prostu posiadam ten utwór literacki i mam ochotę to przeczytać. Nie mieszkam w mieście. Wykształcenie mam... zobacz mój wiek ;-P

A jakbyś chcał wiedzieć, jest to powieść sci-fi.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Drogi typowy , młody i wykształcony wyborco PO z bulem serca muszę napisać że niestety nie zrozumiałeś mojej aluzji.Przepraszam ale nie mam czasu ani ochoty tłómaczyć ci o co mi chodziło,właśnie wychodzę do LUMPEXU na krzyżówce w moim małym mieście .Kupiłem tam fajną używaną kurtkę .Założyłem ją kilka razy i chyba czas ją oddać do sklepu.

Aha Diunę kupiłem i czytałem grubo przed przed twoim poczęciem.

Pozdrowienia z prowincji dla wszystkich fanów tefanłenu24,red.Kużniara i GAZETY-jest tylko jedna.

post-19474-0-24522900-1428510290_thumb.jpg

Pierwsze primo:

Nie jestem wykształcona (nawet nie umiem liczebników ;-))

Drugie primo:

Nie jestem typowa, jestem bardzo nietypowa.

Trzecie primo ultimo:

Niestety nie zrozumiałeś o co mi loto, nie mam czasu tłumaczyć, muszę zająć się moim rock'n'rollowym płaszczem, w którym zdaniem niektórych wyglądam jak GESTAPO (a oni mieli zupełnie inne) ;-)

Idę zobaczyć jak sonsiad łoże pole ;-) (a tak naprawdę bezradny robi sobie drogę z budżetu gminy, idę go zagadać, zobaczę, jak się wytłumaczy)

P.S. Znasz tę okładkę? Siudmaka. Piękna, nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

widzę że moderacja czyści nawet wtedy gdy toczy sie normalna dyskusja - co to za ludzie że im to przeszkadza??? (chyba z po)

Skandalem jest służba zdrowia, sądownictwo brak nowelizacji prawa o samorządach i parę innych. Każdy z tych przykładów to szkody znacznie większe niż wszystkie pierdoły podane przez Witka.dobani.gif

Ale to nie są afery tylko złe zarządzanie państwem.

Ale to nie są afery tylko złe zarządzanie państwem.

Vasa przesadza. Ludzie się trochę ruszają więc maja porównanie z takim na przykład systemem edukacji czy służby zdrowia w światłej imperialnej Ang(o)lii. Fakt ze to nie zasługa PO, po prostu jeszcze nie całkiem zepsuli to co się zostało z PRLu. Ale może być znacznie gorzej.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Vasa nie przesadza. Ostatnio dostępny był np raport porównujący sł. zdrowia w krajach europejskich. Wylądowaliśmy gdzieś na końcu, co nie dziwi, ale nie pozycja była najbardziej dołująca tylko wnioski. Przyczyną nie jest brak pieniędzy tylko brak woli i umiejętności zarządzania ze strony zarówno administracji jak i personelu medycznego.

Szczerze mówiąc mam w dupie aferki z listy powyżej bo w każdej dużej grupie znajdą się jakieś niedojdy lub spece od machlojek ale straty wynikające z ich działania są niczym przy stratach spowodowanych nieudolnością w zarządzaniu majątkiem o wartości PKB kraju.

vasa,

Jeśli ci wybrani przez naród dopuszczają się łamania prawa i w ten sposób bogacą się wykorzystując swoje stanowiska powinni odpowiadać karnie a nie politycznie. Afery czyli "kręcenie wałków" to sposób na podreperowanie swojego majątku kosztem nas wszystkich, więc nie pisz że masz to gdzieś. Ci sami politycy uchwalając złe prawo doprowadzają do ruiny państwo ale bezpośrednio takie działania nie przynoszą im żadnego zysku materialnego.

@ vasa - Chyba zarządzaniem długami bardziej niż majątkiem.

Naprawdę popytaj trochę ludzi, to się dowiesz jak wygląda służba zdrowia w Anglii na przykład, jak wygląda ich system edukacyjny i jak wygląda typowy angielski robotnik z klasy niższej będący produktem tego systemu edukacji i opieki zdrowotnej.

U nas nie jest tak źle. Psuja sukcesywnie - już postsolidaruchy szykowały do likwidacji obowiązku szkolnego żeby mieć większe rzesze bezzębnych matołów jak w Anglii - już wprowadzili po to gimnazja. Ale jednak się do końca nie udało. Załatwią to w kolejnej kadencji jak nasze głupki z AWSu wrócą do Polski z posadek w UE.

Jest źle, że można u nas kupić przekaziory za orzeszki i potem bronią złodziei politycznych dzięki którym mieliśmy najdroższe leki na świecie. A ten kto chciał ryje koncernów odciąć od koryta to był od razu łobuz i komuch. Taki sam mechanizm propagandowy był zastosowany w przypadku funduszy emerytalnych, które powiększyły zadłużenie budżetu o drobne 200mld złotych, w prywatyzacji i konsolidacji banków, w NFI.

Wszędzie gdzie się da ukraść, to ukradną. Gdzie można wyzyskać, to wyzyskają. Nie ma w Polsce żadnej odpowiedzialności politycznej za dopuszczanie do takich możliwości.

Wczoraj kopaczowa się znowu chwaliła zmianami w prawie pracy - ale okazuje się że te zmiany wymusiła na Rządzie Komisja Europejska, do której zwróciła się Solidarność. I tak wszystko wygląda w Polsce - myśleć za nas muszą inni, bo my tylko durniów, cwaniaczków wiejskich i zwykłych złodziei potrafimy wybrać, ale nikogo z tych chamów mianowanych na oligarchów już nie ukażemy.

Po 25 latach dymania w kakałko i po dziesięciu latach tumanienia przez tę samą władzę nadal rozważamy czy lepszy Duda czy inna buda. Zamiast pogonić całe towarzystwo pokazując mu wyborczy "palec"

- w tym przypadku w postaci ładnej blondynki :-)

Tak, konstytucje trzeba uzupełnić o kilka kluczowych wpisów dla przejrzystości funkcjonowania państwa, wszyscy obecni politycy taką zmianą nie są zainteresowani ponieważ godziłoby to w ich interesy więc pozostaje...wiadomo.

Ogórek, Ogórek, Ogórek,

zielony ma garniturek ;-)

Ona się kompletnie nie nadaje na prezydenta.

Kubri,

Blondyneczka na dziadostwo nic nie poradzi, w Polsce jedyną alternatywą jest pucz.

Chyba pącz - taki do picia. Ale to słabizna jest lepiej od razu czystą.

Bladyneczki są zawsze zastanawiające. Taka na przykład pani prezes Warty-Poznań. Kiedyś modelka Playboya teraz pyza brum brum - co prawda to typowa kariera poznańska. Ale chodzi mi o to że się miło patrzy :-)

Taka blondyneczka w roli Prezia RP to "wkurwiacz" na polityków.

Ogórek, Ogórek, Ogórek,

zielony ma garniturek ;-)

Ona się kompletnie nie nadaje na prezydenta.

Ale zapewne nadaje się do wielu innych rzeczy i na nich powinna się skupić.

Duda wygląda na faceta, który nie nadaje się do niczego poza samym wyglądaniem.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.