Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki do Hegel Super - max 2.000

pawelxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję kupić Hegela Super i decyzja już podjęta - tylko teraz potrzebuję słuchawek.

Budżet na słuchawki to maks 2.000 zł.

Jeśli chodzi o muzykę to w chwili obecnej słucham głównie Gothic Metal (Nightwish, Within Temptation, Epica), ale także często Queen, Metallica i nuty Pop/Rock z lat 70-80.

Z tego co czytałem recenzje Hegela to aby mieć coś basu trzeba dobrać słuchaweczki które nie są go bardzo pozbawione.

Z góry dziękuję za sugestie.

Tak słuchałem ze słuchawkami AKG 240.

Ciekawie brzmi w porównaniu z wyjściem słuchawkowym laptopa :)

Mogę go mieć w bardzo dobrej cenie - więc chciałbym za to kupić lepsze słuchaweczki.

Cześć

Najlepiej wziąć hegla do jakiegoś dobrego sklepu ze słuchawkami i po prostu posłuchać,ja ze swojej strony do muzyki jakiej słuchasz polecilbym ultrasone pro 2900,mają referencyjny bas a i reszta pasma jest dobra,grają bardzo dynamicznie,z wykopem; na audiostereo jest moja recenzja tych słuchawek,więc nie będę się powtarzał.

Witaj,

proponuję do wzmacniacza Hegel Super posłuchać słuchawek Beyerdynamic T90 Tesla ewentualnie najnowsze Oppo PM-3. Myślę że każda z powyższych propozycji powinna Cię w pełni usatysfakcjonować,

zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Posiadam słuchawki Ultrasone 900. Przed zakupem porównywałem w teście odsłuchowym (w sklepie) podobne cenowo modele AKG, Beyerdynamic, Sennheiser i AudioTechnica. W kwestii basu o którym wspominałeś to w porównaniu z Ultrasone 900 nie ma w ogóle o czym gadać...i tyle w temacie. Zestaw na którym był przeprowadzony odsłuch to odtwarzacz cd Marantz SA15 S1 (lub S2...nie pamiętam) + wzmacniacz słuchawkowy Music Hall (jest to bodajże hybryda, cena ok. 2500 zł) więc już to trochę grało i można było oceniać różnice i klasę słuchawek. Wzmacniacz słuchawkowy miał dwa wejście słuchawkowe a porównywałem bodajże 5 modeli na raz...czyli interwały pomiędzy odsłuchami były kilkusekundowe i miałem naprawdę dobry punkt odniesienia. Zresztą wyszukaj i poczytaj sobie recenzje tych słuchawek...w 90% się z nimi zgadzam i potwierdzam ich wyjątkowość w basie w tym przedziale cenowym. Oczywiście pozostaje kwestia preferencji i subiektywnej oceny ...ale opisałem własne doświadczenia w tym obszarze. Nie jestem z branży i nie mam żadnego interesu aby właśnie słuchawki tej firmy reklamować. Po prostu nie miałem wyboru...różnice były zdecydowane...i nie będę się pastwił nad konkurentami ale niektórzy wypadli naprawdę blado.

Witam.

Już się napalałem na Ultrasone 900, ale nie jestem pewien czy to będzie to czego potrzebuję.

Na pewno nie potrzebuję słuchawek:

- grających sucho

- takich które służą do analizy każdego bitu :P

- grających sterylnie

Potrzebuję słuchawek:

- muzykalnych

- dających przyjemność słuchania

- które w piękny sposób przedstawiają wokale zwłaszcza kobiece oraz solówki gitarowe

- dające fajną przestrzeń

- i takie na których fajnie słychać sekcje basowe - bas i perkusję - czyli mając bardzo fajny basik, ale nie taki rozwalający czaszkę i prowadzący do arytmii :)

Musisz posłuchać. Wszystkie rady na nic jeśli tobie dane słuchawki się nie spodobają. Bardzo wiele zależy od odtwarzacza, wzmacniacza słuchawkowego i kabelków też. Co do muzykalności i przyjemności ....w mojej subiektywnej opinii...żeby tak było to muszą być w torze lampki. Jestem zwolennikiem techniki lampowej i jak jej nie ma, to zawsze jest jakaś twardość, chropowatość i inne nieprzyjemne rzeczy. Tak, wiem technika tranzystorowa też potrafi zagrać pięknie ale to kosztuje itp. W cenach dla zwykłego zjadacza czyli max. kilku a nie kilkunastu tysięcy PLN to raczej nie do osiągnięcia. Słuchawki AKG grają bardziej średnicą, że tak powiem ale...no właśnie...ale musisz posłuchać.

• 2 miesiące później...

Witam.

Planuję kupić Hegela Super i decyzja już podjęta - tylko teraz potrzebuję słuchawek.

Budżet na słuchawki to maks 2.000 zł.

Jeśli chodzi o muzykę to w chwili obecnej słucham głównie Gothic Metal (Nightwish, Within Temptation, Epica), ale także często Queen, Metallica i nuty Pop/Rock z lat 70-80.

Z tego co czytałem recenzje Hegela to aby mieć coś basu trzeba dobrać słuchaweczki które nie są go bardzo pozbawione.

Z góry dziękuję za sugestie.

Jakie słuchawki ostatecznie wybrałeś do Hegel Super?

Czy próbowałeś podłączać ten wzmacniacz do smartfona?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.