Skocz do zawartości
IGNORED

Ekrany Magic Screen

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek odbieram Ekran RS BLACK AMLED 100", Nie będę miał porównania do poprzednich wersji MS ponieważ żadnej nie widziałem, postaram się napisać coś o nim po przetestowaniu.

Jeśli nie używasz żadnych argumentów chłopie to nie pisz lepiej nic bo to pokazuje tylko twój bardzo niski poziom inteligencji, jeśli to rozumiesz co napisałem to musisz się teraz wstydzić :-)

chce ci uzmysłowić -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ja żyje w mieście. O moją inteligencje się nie martw , raczej o swoją bo to twoja argumentacja że tylko ms a reszta to dno jest do bani:):):) Więc jak to jest z twoją inteligencją?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W piątek odbieram Ekran RS BLACK AMLED 100", Nie będę miał porównania do poprzednich wersji MS ponieważ żadnej nie widziałem, postaram się napisać coś o nim po przetestowaniu.

Jakie pomieszczenie , projektor ? Może foty ? :)

Czy dyskusje na forach zawsze muszą schodzić na temat osobistych utarczek, Panowie odpuśćcie...

A wracając do tematu, też w ciągu tygodnia-dwóch nabędę ekran MS RS BLACK 130'' (cinemascope) i na pewno podzielę się wrażeniami. Nie wiem, jak ze zdjęciami, bo nie jest to moja (ani mojego sprzętu) mocna strona.

W każdym razie już się nie mogę doczekać efektów, bo rzuciłem obraz z Epsona 9300 na zwykłą jasnoszarą ścianę i efekt był co najmniej dobry, żadnego obrazu za mgłą, niezła szczegółowość, a w grze PES 2017 na PS4 bardzo żywe kolory, tylko trochę brakowało ostrości.

Coś czuję, że będzie miazga...

Edytowane przez michalc

Jakie pomieszczenie , projektor ? Może foty ? :)

Pomieszczenie średnio zaadoptowane pod proja, ściany kolor szary sufit biały 4,5m x 5m, rolety podgumowane. Projektor optoma hd26 który użytkuje od 2 lat, poprzednio optoma hd700x.

Jak ekran dojedzie to postaram się zrobić jakieś foty oraz film.

Edytowane przez virus01

Czy dyskusje na forach zawsze muszą schodzić na temat osobistych utarczek, Panowie odpuśćcie...

A wracając do tematu, też w ciągu tygodnia-dwóch nabędę ekran MS RS BLACK 130'' (cinemascope) i na pewno podzielę się wrażeniami.

Nie musi (chodzi o utarczki) dopóki ludzie wypowiadając swoje opinie (czy to z powodu ignorancji w danym temacie czy też z powodu czysto bardzie prozaicznego jakim jest reklama) nie robia tego w sposób który sugeruje komuś kto szuka tu pomocy iż ta właśnie opcja jest jedynie słuszna a nie jest. Każdy ma mieć prawo do własnej opinii i i uważać że coś jest najlepsze ale nie powinien innych wprowadzać w błąd.

Jak tylko będziesz zadowolony z obrazu to super bo o to chodzi! Przy okazji ms jest dostępny w 130"?

Jak tylko będziesz zadowolony z obrazu to super bo o to chodzi! Przy okazji ms jest dostępny w 130"?

Tak, MS jest dostępny do 153'' w formacie 2.4:1 oraz do 120'' w formacie 16:9. O ile się nie mylę, chodzi o możliwości techniczne sprzętu do produkcji ekranów MS.

Edytowane przez michalc

chce ci uzmysłowić -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ja żyje w mieście. O moją inteligencje się nie martw , raczej o swoją bo to twoja argumentacja że tylko ms a reszta to dno jest do bani:):):) Więc jak to jest z twoją inteligencją?

No martwię się bo żadnych marek, modeli nie porównywałem. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem a potem przemyśl, jeszcze raz przemyśl i jeżeli trzeba to jeszcze raz. Tłumaczę wiec: jeśli chcesz wykorzystać potencjał projektora to kup dobry ekran, nie koniecznie MS. Teraz już kolego "z miasta":-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

Tłumaczę wiec: jeśli chcesz wykorzystać potencjał projektora to kup dobry ekran, nie koniecznie MS. Teraz już kolego "z miasta":-)

Teraz to inna bajka :) - da się? Da :)

Tak, MS jest dostępny do 153'' w formacie 2.4:1 oraz do 120'' w formacie 16:9.

Coś chyba nie do końca jesteś w temacie, albo ja :). Sugerujesz że skoro mam w domu ekran o rozmiarze 120" ale oglądam filmy 21:9 to tak naprawdę mam 153 czy też 130 nie ważne, w każdym bądź razie dużo większy??? Nie gniewaj się ale to chyba jakaś mega bzdura! Mam ekran o szerokości ok 262cm i czy ja będę oglądał na nim 16;9 czy 21;9 albo jeszcze jakiś inny format (ba takie też się zdążają) to dalej mam ekran 120". No chyba że cię żle zrozumiałem

O ile się nie mylę, chodzi o możliwości techniczne sprzętu do produkcji ekranów MS.

też mi sie tak wydawało, tym bardziej że wlaśnie jestem na stronie producenta płyt z których zbudowany jest ten ekran i nie widze wyższych niz 1.5m chyba że maja jakieś specalne zamówienie w co watpie. Edytowane przez jgx

Coś chyba nie do końca jesteś w temacie, albo ja :). Sugerujesz że skoro mam w domu ekran o rozmiarze 120" ale oglądam filmy 21:9 to tak naprawdę mam 153 czy też 130 nie ważne, w każdym bądź razie dużo większy??? Nie gniewaj się ale to chyba jakaś mega bzdura! Mam ekran o szerokości ok 262cm i czy ja będę oglądał na nim 16;9 czy 21;9 albo jeszcze jakiś inny format (ba takie też się zdążają) to dalej mam ekran 120". No chyba że cię żle zrozumiałem

Źle mnie zrozumiałeś. Ja kupuję ekran 130'' w formacie 2.4:1 o wymiarach (przybliżonych) 3,05 m (szerokość) na 1,27 m (wysokość). Twój ekran ma szerokość 262 cm a wysokość pewnie jakieś 150 cm. Oglądając u siebie filmy 21:9 tak naprawdę masz maksymalnie 100'-105'' (zmierz sobie w trakcie projekcji), a oglądając filmy w formacie 16:9 masz 120''. U mnie będzie odwrotnie. Oglądając filmy 21:9 będę miał 130'', a oglądając filmy w formacie 16:9 będę miał w przybliżeniu 102''. Czy teraz wszystko jasne? :)

też mi sie tak wydawało, tym bardziej że wlaśnie jestem na stronie producenta płyt z których zbudowany jest ten ekran i nie widze wyższych niz 1.5m chyba że maja jakieś specalne zamówienie w co watpie.

W tym rzecz - ograniczenie dotyczy wysokości, a nie szerokości. Więc można wziąć ekran 153'' (cinemascope), który będzie miał wysokość właśnie 1,5 m (czyli maksymalną) i szerokość pewnie z 3,5 m albo więcej.

Mam ekran o szerokości ok 262cm i czy ja będę oglądał na nim 16;9 czy 21;9 albo jeszcze jakiś inny format (ba takie też się zdążają) to dalej mam ekran 120"

Ekran będziesz mieć 120'', przecież się nie skurczy :), ale obraz już nie, no chyba że czarne paski zaliczasz do obrazu ;)

Edytowane przez michalc

Źle mnie zrozumiałeś. Ja kupuję ekran 130'' w formacie 2.4:1 o wymiarach (przybliżonych) 3,05 m (szerokość) na 1,27 m (wysokość).

W tym rzecz - ograniczenie dotyczy wysokości, a nie szerokości. Więc można wziąć ekran 153'' (cinemascope), który będzie miał wysokość właśnie 1,5 m (czyli maksymalną) i szerokość pewnie z 3,5 m albo więcej.

AAAA, to wszystko wyjaśnia :) faktycznie żle cie zrozumiałem - no to gratki za taki ekran!!! Piekna sprawa film w dobrej jakości na szerkosci 3.5m!!! Z jakiej odległości (oczy-ekran) bedziesz oglądał?

Jak już bedziesz miał ekran napisz czy widzisz u siebie efekt srebzenia o którym piszemy ja i kolega Cezarh w tym temacie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jgx

Z jakiej odległości 9oczy-ekran) bedziesz oglądał?

Jakieś 4,5 m (odległość od kanapy), pewnie filmy UHD i efekciarskie produkcje typu Władca Pierścieni z bliższej odległości z pozycji fotela :)

Jak już bedziesz miał ekran napisz czy widzisz u siebie efekt srebzenia o którym piszemy ja i kolega Cezarh w tym temacie

Z dyskusji w tym wątku wyglądacie mi na sporych znawców tematyki, a ja jednak jestem początkującym, więc na pewno nie mam takiego oka do szczegółów jak wy, ale postaram się dać znać.

Edytowane przez michalc

Z dyskusji w tym wątku wyglądacie mi na sporych znawców tematyki, a ja jednak jestem początkującym, więc na pewno nie mam takiego oka do szczegółów jak wy, ale postaram się dać znać.

Moze kolega Cezarh tak - ja tam żadnym znawcom nie jestem po prostu opisuje co widzę, to potrafi każdy i zaręczam cie że nie potrzeba żadnych znawców aby dostrzec zalety albo wady tego co widać na ekranie :). Daj znać jakie wrażenia jak już pooglądasz na spokojnie

pozdrawiam

Pytanko mam odbierasz ekran ramowy czy zwijany elektryczny ?

bo już się pogubiłem Właściciel pochwalił się że są wersje zwijane ale na stronie MS nic o takim ekranie nie ma zmianki :)

dziwna polityka jak dla mnie ...

Edytowane przez kinder

Właściciel pochwalił się że są wersje zwijane ale nigdzie nawet na stronie MS nic o takim ekranie nie piszę :)

Jak kilka tygodni temu pytałem telefonicznie o wersję rozwijaną, czekali na wycenę silnika elektrycznego czy tam innego elementu, może wycena ich zabiła albo jeszcze jej nie otrzymali

Wow, 130" ramowy.

U mnie tylko dżwigiem przez balkon

:>)

Na szczęście warunki lokalowe pozwalają, ale za to musiałem żonę przekonać do takiego ekranu i 9 głośników w salonie :)

W końcu stwierdziła, że zawsze marzyłem o takim kinie domowym i się zgodziła :)

Edytowane przez michalc

Pytanko mam odbierasz ekran ramowy czy zwijany elektryczny ?

bo już się pogubiłem Właściciel pochwalił się że są wersje zwijane ale na stronie MS nic o takim ekranie nie ma zmianki :)

Ja zamówiłem wersje ramową z podświetleniem LED

Jak kilka tygodni temu pytałem telefonicznie o wersję rozwijaną, czekali na wycenę silnika elektrycznego czy tam innego elementu, może wycena ich zabiła albo jeszcze jej nie otrzymali

No ja też dzwoniłem z mc temu dostałem odpowiedz że czeka na wycenę kasety :)

Nawet miałem na drugi dzień otrzymać zdjęcie na maila kasety no ale skończyło się tylko na zapowiedzi :)

Ja czekam na jekies demo/recenzje ms future i tego nowego. Ciekawi mnie czy rzeczywiscie jest jakas widoczna roznica ??

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Orientujecie się tak plus minus jakie są wymiary ekranów MS 100 i 110 cali ?Może żle szukam ale na stronie producenta nie mogę znaleźć :)

100'' to plus minus 218-220 cm szerokości i 125 cm wysokości, a 110'' to jakieś 240 cm x 137,5 cm

Zapłacą 5-7 tyś za ekran to pewnie będą same superlatywy jak to zwykle bywa na forum.

Widziałeś, testowałeś i wiesz jaja jest jakość?

Widziałeś, testowałeś i wiesz jaja jest jakość?

jaka

Ok, to nie będę nic pisał, bo nikt mi nie uwierzy :)

Za to chętnie zaproszę na pokaz w okolice Poznania ;)

Jak najbardziej pisać, a na prezentację czuję się zaproszony:), nie żartuję. Kawałek z Chorzowa mam ale co tam.

tym bardziej że wlaśnie jestem na stronie producenta płyt z których zbudowany jest ten ekran

Możesz napisać co to za producent? Ciekawy jestem technologii tego ekranu

Dziękuję.

Możesz napisać co to za producent? Ciekawy jestem technologii tego ekranu

Dziękuję.

Nie moge. Szanuje biznes producenta to jego sprawa mnie nic do tego. Na pocieszenie ci powiem że tej konkretnej plyty i tak byś nie kupił ...

Edytowane przez jgx

Nie moge. Szanuje biznes producenta to jego sprawa mnie nic do tego. Na pocieszenie ci powiem że tej konkretnej plyty i tak byś nie kupił najprawdopodobniej...

Brawo, szacun! :)

• Pokaż nowe odpowiedzi