Skocz do zawartości
IGNORED

Ekrany Magic Screen

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Przez malowanie Fluggerem i takie tam udało mi się uzyskać klimat kina domowego , a nie efekt dużego telewizora . Sądzę , że i Tobie by nie zaszkodził Flugger .

W moich warunkach nic mnie nie rozprasza , jest tylko obraz . Żadnych odbić od kolumn , mebli itd .

No popatrz a ja głupi myślałem że ściany i sufit malujemy odpowiednimi farbami aby uzyskać jak najlepszej jakości obraz... a tu u Ciebie chodziło o klimacik kinowy...

Max ja Twoje wpisy już dawno traktuję z przymrużeniem oka, od czasu kiedy wg Ciebie , Twój budżetowy benek prawie niczym się nie różnił od sony hw 55 ... :))))... ufff całe szczęście że zauważyłeś jakąś różnicę....

Edytowane przez Yodas

udało mi się uzyskać klimat kina domowego , a nie efekt dużego telewizora .

+1

Mysle, iż nalezy przedewszystkim określić czym jest kino nawet takie w warunkach domowych?

Ja, dążyłem do uzyskania maksymalnego smaczku kina (będąc w Disneylandzie, 'uciekłem' od rodziny do kinematografu, aby obejrzeć pół godzinny seans w atmosferze starego kina, z kurtyna zasłaniająca ekran) i nawet przez chwile rozważałem owa kurtynę u siebie...ciemne sciany w materiale , motywy plakatowe na ścianach, kinkiety kinowe, półmrok przed rozpoczęciem seansu, natężenie dźwięku i w tym wszystkim król czyli biały ekran z obrazem nie wypalającym oczy....

Oczywiście to tylko moje widzi mi sie i nie kazdy ma takie możliwości, tutaj pełna zgoda. Jednak należy rozdzielić te dwa rodzaje instalacji, bo to inne podejście a nawet swoista filozofia i nie należy w żadnym wypadku porównywać obrazu.

Zeby nie było tez miałem set up'y tego typu jakis tv+ rożne ampli, systemy kolumn duże i nawet małe typu Tannoy, chyba Fx- zreszta mam te zabawki do dzisiaj i sluza za 'kino domowe' w innych miejscach typu dom letniskowy lub całoroczny wlasnie w warunkach pokoju dziennego (nie lubię nazwy salon:)) Jednak dla mnie to nie to samo co dedykowana sala....

Każdy ma jakieś "widzimisię ".... mnie interesuje po prostu duży format i dobrej jakości... ale gdybym miał fundusze na zagospodarowanie dedykowego pomieszczenia to by było pięknie...

Edytowane przez Yodas

dlatego pisze, ze nie powinno sie porownywac,bo kazda z instalacji ma swoje in plus/minus....a widzi mi sie ze moje widzimisie jest optymalne :))

Czasami Yodas zachowujesz się jak mały Kazio w krótkich spodenkach .

Wracając do tematu nie potrzeba ogromnych pieniędzy , aby uzyskać zadawalający efekt . Wystarczy troszkę wyobraźni i fantazji .Czego prawdopodobnie Tobie brakuje :( Za to nadrabiasz pyskówkami :) Ale jak się jest młodym człowiekiem za klawiatury , to tak się ....

Myślę , że czas skończyć z Tobą jakąkolwiek dyskusję .

Sony vs Benek to są MOJE ( M O J E - czytaj powoli , to może zrozumiesz ) spostrzeżenia . Jedyny minus dla Benka to za decybele . Budżetowy zaczyna się od 1.2- 1.5 k.

Tymczasem , żegnam Pana .

Edytowane przez max720
dlatego pisze, ze nie powinno sie porownywac,bo kazda z instalacji ma swoje in plus/minus....a widzi mi sie ze moje widzimisie jest optymalne :))

Dlatego widzimisię napisałem w cudzysłowie.... :)

Czasami Yodas zachowujesz się jak mały Kazio w krótkich spodenkach .

Wracając do tematu nie potrzeba ogromnych pieniędzy , aby uzyskać zadawalający efekt . Wystarczy troszkę wyobraźni i fantazji .Czego prawdopodobnie Tobie brakuje :( Za to nadrabiasz pyskówkami :) Ale jak się jest młodym człowiekiem za klawiatury , to tak się ....

Myślę , że czas skończyć z Tobą jakąkolwiek dyskusję .

Sony vs Benek to są MOJE ( M O J E - czytaj powoli , to może zrozumiesz ) spostrzeżenia . Jedyny minus dla Benka to za decybele . Budżetowy zaczyna się od 1.2- 1.5 k.

Tymczasem , żegnam Pana .

Co do mojej młodości to fakt czuję się młodo i wyglądam młodo ale to za sprawą sportów które uprawiam...ale niestety wiekowo do młodych się nie zaliczam ( doskonale pamiętam stan wojenny)...

Co do fantazji to faktycznie Tobie jej nie brakuje sądząc po fantazyjnych Twoich wpisach...

Edytowane przez Yodas

No wiesz, ale filmy na YT które zamieszczasz są z ekranami zaraz przy oknie w dzień, więc ja też takie wrażenie odebrałem.

Widzisz kolego źle zrozumiałeś przekaz. Jeśli przy takich warunkach jak na filmie uzyskujemy rewelacyjny kontrast to logicznym jest, że przy zasłoniętych oknach oraz zgaszonym świetle będzie jeszcze lepiej. I własnie o to tu chodzi. Na zwykłym ekranie obraz byłby katastroficzny przy takiej jasności w pomieszczeniu. Jeśli przyjmiemy taki sam procent przyrostu jakości do zaciemnienia, to na zwykłym ekranie w super ciemnym pokoju z jasnymi ścianami i sufitem uzyskasz podobny obraz jak na MS przy odsłoniętych oknach i tak jasnym pokoju. Dlatego większość filmów jest kręcona w jasnym pokoju z dodatkowym oświetleniem aby pokazać walory ekranu nawet w tak nie przyjaznych warunkach.

dlatego pisze, ze nie powinno sie porownywac,bo kazda z instalacji ma swoje in plus/minus

Dokładnie masz 100% racji. Jeden woli blondynki drugi brunetki... Ważna jest jakość obrazu... a czy to w zwykłym salonie, czy w specjalnej salce to każdego indywidualna sprawa oraz możliwości mieszkaniowe jak i finansowe... bo zrobienie dobrej sali kinowej pociąga za sobą nie małe wydatki...

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 13.10.2015 o 13:27, Markus77 napisał:

pociąga za sobą nie małe wydatki...

Jak dbamy tutaj o prawidłową pisownię, to przypominam że niemałe piszemy łącznie.

• 2 tygodnie później...

Witam użytkowników i przyszłych użytkowników ekranów Magicscreen. U mnie ekran z powodzeniem współpracuje z Benq W1080+. Wygląda to mniej więcej tak.... wiadomo kompresja zdjęć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27848-0-75598400-1445781389_thumb.jpgpost-27848-0-41318700-1445781399_thumb.jpgpost-27848-0-44400800-1445781413_thumb.jpgpost-27848-0-85986600-1445781431_thumb.jpgpost-27848-0-63260500-1445781438_thumb.jpgpost-27848-0-03730400-1445781470_thumb.jpgpost-27848-0-45952900-1445781487_thumb.jpgpost-27848-0-88049800-1445781495_thumb.jpgpost-27848-0-71128800-1445781506_thumb.jpgpost-27848-0-17679200-1445781516_thumb.jpg

Ekran to wersja Future 100 cali. Oglądam z odległości ok 290 cm (i oczy się nie plączą). Postaram się niebawem wrzucić jakieś filmy na YT. Ale muszę to jakoś ogarnąć ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stachukubik

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Witam, jestem zainteresowany kupnem (w zasadzie wymianą uszkodzonego ekranu adeo) na coś lepszego, myśle o Magicscreen, konkretnie 110". Proszę o namiary gdzie najlepiej kupić ekran tej firmy gdzyz w internecie bardzo mało punktów sprzedaży znalazłem.

Witam na samym dole strony jest kontakt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Serdecznie zapraszamy na prezentację ekranów MagicScreen

na tegoroczne Audio-Video Show 2015 - 7-8 listopad

Nasza lokalizacja - Hotel Sobieski pokój 330

AudioVideoShow2015%20audiostereo.jpg

Edytowane przez Markus77
  • 2 tygodnie później...

Witam użytkowników i przyszłych użytkowników ekranów Magicscreen. U mnie ekran z powodzeniem współpracuje z Benq W1080+. Wygląda to mniej więcej tak.... wiadomo kompresja zdjęć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27848-0-75598400-1445781389_thumb.jpgpost-27848-0-41318700-1445781399_thumb.jpgpost-27848-0-44400800-1445781413_thumb.jpgpost-27848-0-85986600-1445781431_thumb.jpgpost-27848-0-63260500-1445781438_thumb.jpgpost-27848-0-03730400-1445781470_thumb.jpgpost-27848-0-45952900-1445781487_thumb.jpgpost-27848-0-88049800-1445781495_thumb.jpgpost-27848-0-71128800-1445781506_thumb.jpgpost-27848-0-17679200-1445781516_thumb.jpg

Ekran to wersja Future 100 cali. Oglądam z odległości ok 290 cm (i oczy się nie plączą). Postaram się niebawem wrzucić jakieś filmy na YT. Ale muszę to jakoś ogarnąć ;)

Te zdjecia mnie przekonaly do zakupu Ekranu

Dzieki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Dajcie znac jak wrazenia bo w poniedzialek kupuje ten ekran :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

No bylem I jestem pizytywnie zaskoczony, nejlepsza prezentacja z boxôw video Na audioshow , Szkoda tylko ze nie puszczaliscie nic z bluraya , we'd lug mnie błàd I to duży , wasza bajka wasze klocki, puszczaliscie nc+ I cyfre z pikseloza a Cala reszta material 4K albo z kompa . Niemniej jednak obraz z hw 30 wygladal lepiej kontrastowo niz z Sony 520 czy sima czy tragicznego wrecz epsona 1000, ktòrej mini zaciemnionej sali doskonalego ekranu wypadl slabiutko

Chciałem dolaczyc filmik ale cos nie moge :(

Wysłane z mojego iPhone przez TapatalkMoze jednak sie skusze :) podajcie tylko dokladny wymiar zewnetrzny ekranu z przekatna 100 Cali ok

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Edytowane przez skalmen

@Skalmen pewnie spędziłeś dłuższą chwilę przy ekranie MS Future to powiedz mi jak widzisz zastosowanie diód tylnego podświetlenia. Czy daje to efekt pozytywny i czy czerń robi się mega czarna? I czy Ty skusiłbyś się na takie podświetlenie mając MS-a?

Pytam bo niestety nie dam rady podlecieć na AS w tym roku...

A chciałbym poznać opinię kilku Kolegów pasjonatów :))))

Edytowane przez Yodas

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ciekawe te diody

Ja osobiscie w tym roku tam nie bylem ktos mi, tylko fotke podeslal.

Co do podswietlen za ekranem to nie od dzis wiadomo, ze poprawia to ogolny komfort dla oczu przez co obraz wydaje sie ostrzejszy.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ja widziałem

Podświetlenie rzeczywiście poprawiało ogólną jakość obrazu w otoczeniu jakim był prezentowany ekran czyli w lekko oświetlonym pokoju. po jego wylaczeniu wszystko trochę blaklo ( co nie dziwi)

zakupilem najnowszy ekran z ledami. Jak tylko go dostane to napisze jaka jest roznica miedzy ADEO grey reference do MAgica

Mozecie zobaczyc nowe zdjecia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi