Skocz do zawartości
IGNORED

Żydzi, Holocaust - czy Polacy są antysemitami?

shane63

Rekomendowane odpowiedzi

piszę, co czytałem. Stuhr w wywiadzie, mówił o setkach maili, listach, w których chcieli go dosłownie powiesić. o ściekowisku zwanym komentarze pod artykułami nie chce mi się pisać.

To, co działo sie po filmie w mediach narodowo-prawicowych można nazwać histeryczną nagonką. Jakoś specjalnie nie śledziłem tematu, ale zajrzałem kiedyś w zupełnie innej sprawie i to, na co natrafiłem to dla mnie był szok.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Dwie tezy dziwacznie powiązane. Dlaczego niby "dziwnym wydaje się fakt, że ludobójstwo dokonane na Żydach stało się elementem polityki międzynarodowej Izraela"?

Nie staraj się mnie "podpuścić do zwierzeń" bo Ci się nie uda.

Straty poniesione przez Polskę czy zwłaszcza ZSRR były i są wykorzystywane w prowadzonej przez te państwa polityce międzynarodowej.

To chyba albo ja nie jestem doinformowany, albo Ty piszesz bzdury.

Pewnie ze jeden szmalcownik mógł donieść na kilku. Ale ten szmalcownik też był Polakiem. Powiedział bym że typowym - przedsiębiorczym. A oprócz niego były jeszcze setki tysięcy ludzi którzy żydów bezpośrednio nie wydali - tylko im grozili, szantażowali, bezkarnie okradali. Ja czuję w Polsce ten klimat i głęboko mnie on brzydzi.

"Chcę ci opowiedzieć o moim życiu. Tylko tobie, ponieważ jesteś Żydem, czy możemy mówić o wszystkim? To nie robi żadnej różnicy dla nas… Mordowałem polaczków własnymi rękami! I do nich sam strzelałem." - http://www.polskapartianarodowa.org/?option=com_content&task=view&id=993&Itemid=46

Mordowałem polaczków własnymi rękami! I do nich sam strzelałem.

Przecież tow. tow. Gomułka i Gierek - 100% Polacy - twierdzili, że to robota Niemców... ;-)
Gość stary bej

(Konto usunięte)

@toptwenty, edytuj łaskawco swój wpis, a zwłaszcza cytat zamieszczony w moim wpisie, gdyż wynika z niego, że to ja mordowałem polaczków... własnymi rękami I do nich strzelałem.

Nie staraj się mnie "podpuścić do zwierzeń" bo Ci się nie uda.

To chyba albo ja nie jestem doinformowany, albo Ty piszesz bzdury.

Pierwszego kompletnie nie łapię, w drugim temacie chyba nie kojarzysz oczywistych faktów. W polityce operuje się takimi argumentami, jakie się ma. Liczba ofiar jest argumentem jak każdy inny, sentymentów tu nie ma. Rosja do tej pory argumentuje, że wolno jej to, czy tamto, czy coś jej się należy bo w czasie wojny poniosła olbrzymie ofiary.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Rosja do tej pory argumentuje, że wolno jej to, czy tamto, czy coś jej się należy bo w czasie wojny poniosła olbrzymie ofiary.

Lepiej nie kojarzyć niż nadinterpretować.

Poproszę o przykłady.

@toptwenty, edytuj łaskawco swój wpis, a zwłaszcza cytat zamieszczony w moim wpisie, gdyż wynika z niego, że to ja mordowałem polaczków... własnymi rękami I do nich strzelałem.

OK, ale nikomu do głowy by to nie przyszło.

Już za późno na edycję. Powinienem był dodać " "

No to zgłoś do moderacji o poprawę wpisu i tyle...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pewnie ze jeden szmalcownik mógł donieść na kilku. Ale ten szmalcownik też był Polakiem. Powiedział bym że typowym - przedsiębiorczym. A oprócz niego były jeszcze setki tysięcy ludzi którzy żydów bezpośrednio nie wydali - tylko im grozili, szantażowali, bezkarnie okradali. Ja czuję w Polsce ten klimat i głęboko mnie on brzydzi.

W każdym narodzie jest jakaś liczba przestępców itp. Liczba którą podałeś, zwłaszcza wobec możliwości denuncjacji wielu osób przez jednego szmalcownika, wskazuje że nie był on typowym Polakiem. Polacy wobec okupacji niemieckiej i Holocaustu wyróżnili się raczej na plus względem nacji takich jak np. Francuzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.