Skocz do zawartości
IGNORED

Komu nie podoba się polskość Polski ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Just now, Lech36 said:

Niech wraca do kraju, do PiS tam go docenią i odpowiednio wynagrodzą, zwłaszcza jak się okaże że zna dobrze j. angielski.

No. Bedzie mogl Tuska na polski tlumaczyc ?

2 minuty temu, Uchatek napisał:

No. Bedzie mogl Tuska na polski tlumaczyc ?

Tusk to ten co produkuje jakieś wina? ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Just now, Lech36 said:

Tusk to ten co produkuje jakieś wina? ?

Ten co mowil ze zrobi tak ze Polacy beda szybko do kraju chcieli wracac a pozniej sam spier... na zachod ?

To chyba ten ?

8 minut temu, Uchatek napisał:

Ten co mowil ze zrobi tak ze Polacy beda szybko do kraju chcieli wracac a pozniej sam spier... na zachod

W końcu nikt myślący nie chce rozpoczynać od zera jak proponuje Prezes i przechodzić okres pogorszenia po to żeby później (nie wiadomo kiedy) było lepiej. Pewnie dlatego wyjeżdżają z tego kraju, nawiedzonego nową myślą marksistowsko-katolicką lansowaną przez Prezesa (rozdawnictwo).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

36 minutes ago, Uchatek said:

Chwasty zostaly w PL bo sa ciezkie do wyplewienia a na zachod pojechal ten najlepszy towar, ktory jest ceniony, pozadany i odpowiednio wynagradzany.

Że tak znowu zacytuję klasyka "Każdy wiatrak myśli, że grunt skrzydłami machać,...". Otóż ja odwrócę problem - dlaczego ten "najlepszy towar" nie skrzyknął się do kupy i nie zorganizował sobie sukcesu w Polsce? Może nie jest taki najlepszy (w skali światowej) tylko potrafi pracować za zadaniowych wyrobników u prawdziwej elity. I to bym nawet zrozumiał, jednak już pogardę dla jej wartości, to nie do końca.

12 minutes ago, misiomor said:

- dlaczego ten "najlepszy towar" nie skrzyknął się do kupy i nie zorganizował sobie sukcesu w Polsce?

Bo Polsce szkoda pieniedzy na takich jak my. Myslisz ze nie jadlem tego chleba? Moze teraz i pracuje dla kogos, ale jestem za moje wyksztalcenie nalezycie wynagradzany. 

Zreszta kazdy czlowiek ma prawo wyboru gdzie chce mieszkac, pracowac i wychowywac swoje dzieci. Ja zdecydowalem ze tutaj dla nas bedzie lepiej niz w PL i tyle. Podoba mi sie ich kultura, obyczaje i wzajemny szacunek do siebie. Nie ma zadnego rasizmu, walki o koryto ani chamstwa. Zyje sobie spokojnie, bez zadnego stresu i tyle.

Mam zyc w PL tylko dlatego ze tam sie urodzilem? Co ja komus tym udowodnie? Ze jestem wierny komus kto ma mnie daleko w zadzie? Kto w PL doceni to ze ja tam bede mieszkal? Kto mnie jakos za to wynagrodzi? Co ja jestem czyjas wlasnoscia czy jak?

17 godzin temu, Uchatek napisał:

Zle mnie odebrales kolego. Mnie juz dawno tam nie ma a tu gdzie jestem gorszy sort jest traktowany tak samo jak ten lepszy.

Przepraszam, przyzwyczaiłem się do odpowiedzi nakazującej mi opuszczenie kraju w trybie pilnym.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Godzinę temu, Uchatek napisał:

...widze co w PL zostalo z mojego pokolenia. Sa to albo zule, albo nieroby, albo niedoksztalceni ktorzy zawodowke ukonczyli z wielka bida. I tak jak pietnascie lat temu, dalej siedza i nazekaja ze roboty niema, ze malo placa i sie nie oplaca robic, albo cie o piatke czy dyche atakuja jak cie zobacza bo wiedza ze za granica mieszkasz. Nikogo wiecej tam nie ma.

Bez przesady! Sporo normalnych ludzi w PL zostało. Ale faktem jest, że to nie łajzy za granicą siedzą - bo łajza jak wyjedzie, to zdychając z głodu wraca do PL. 

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Niech wraca do kraju, do PiS tam go docenią i odpowiednio wynagrodzą, zwłaszcza jak się okaże że zna dobrze j. angielski.

Nie bądź tak radykalny, bo wyjdzie na to, że sam jesteś jednym z tych żyjącym za 500+.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minutes ago, d-t-x said:

Przepraszam, przyzwyczaiłem się do odpowiedzi nakazującej mi opuszczenie kraju w trybie pilnym.

Spoko. Ja jestem chwastem ktorego ktos dawno temu wyplewil wbrew mojej woli ?

43 minuty temu, misiomor napisał:

Otóż ja odwrócę problem - dlaczego ten "najlepszy towar" nie skrzyknął się do kupy i nie zorganizował sobie sukcesu w Polsce? Może nie jest taki najlepszy (w skali światowej) tylko potrafi pracować za zadaniowych wyrobników u prawdziwej elity. I to bym nawet zrozumiał, jednak już pogardę dla jej wartości, to nie do końca.

Dokładnie, bo nie mażdy musi być "organizatorem". Ja tam wolę u kogoś robić swoje.

2 minutes ago, szymon1977 said:

Bez przesady! Sporo normalnych ludzi w PL zostało. 

No tak, ale ci ktorzy mieli mozliwosc to zwiali a reszta pasie tych co na stolkach siedza i im wmawiaja ze wkrotce bedzie lepiej.

3 minutes ago, Uchatek said:

Zreszta kazdy czlowiek ma prawo wyboru gdzie chce mieszkac, pracowac i wychowywac swoje dzieci. Ja zdecydowalem ze tutaj dla nas bedzie lepiej niz w PL i tyle. Podoba mi sie ich kultura, obyczaje i wzajemny szacunek do siebie. Nie ma zadnego rasizmu, walki o koryto ani chamstwa. Zyje sobie spokojnie, bez zadnego stresu i tyle.

Mam zyc w PL tylko dlatego ze tam sie urodzilem? Co ja komus tym udowodnie? Ze jestem wierny komus kto ma mnie daleko w zadzie? Kto w PL doceni to ze ja tam bede mieszkal? Kto mnie jakos za to wynagrodzi? Co ja jestem czyjas wlasnoscia czy jak?

Pomieszanie z poplątaniem, wynikające (zapewne) z neofickiego entuzjazmu.

Po pierwsze - nic mi, ani nikomu innemu do tego, gdzie chcesz sobie układać życie.

Jednak zapewniam Cię, że takie rzeczy jak brak rasizmu czy walki o koryto ew. chamstwa nie są constans. Historia pokazuje przykłady jak cywilizowane i otwarte społeczeństwa zmieniały się w żądnych krwi nazioli w 10 lat. W takiej np. Jugosławii (powiedzmy że około roku 1980) byli obywatele o tożsamości jugosłowiańskiej, często z mieszanych małżeństw czy tacy, którzy przeprowadzili się do innej republiki za pracą. I obecnie są pariasami w powstałych po jej rozpadzie mniejszych krajach z dominującą ideologią etniczną. Masowe wypędzenia i przesiedlenia też były jak się zaczęły wojny z okazji rozpadu Jugosławii. A Irlandia jest krajem o silnej tożsamości etnicznej, na dodatek bez okrzepniętych wzorców wypracowania bogactwa i jego utrzymania. Upadek EU i jesteś na lodzie. A on będzie zależał od rozgrywek Niemców z Południem. Włosi już wysyłają zdecydowane pomruki. Macron też nieźle miesza.

Dlatego tak silne i emocjonalne wypieranie się starego kraju nie jest mądre. Podobnie jak twierdzenia o 110% wejściu w język i kulturę.

12 minut temu, Uchatek napisał:

No tak, ale ci ktorzy mieli mozliwosc to zwiali... 

Nieprawda! Znam wielu, którzy skorzystali z możliwości, jakie mieli w PL. Zaznaczyć muszę, że wbrew opinią naszych forumowych troli, nie chodzi o 500+.

5 minutes ago, misiomor said:

Pomieszanie z poplątaniem, wynikające (zapewne) z neofickiego entuzjazmu.

Po pierwsze - nic mi, ani nikomu innemu do tego, gdzie chcesz sobie układać życie.

Jednak zapewniam Cię, że takie rzeczy jak brak rasizmu czy walki o koryto ew. chamstwa nie są constans. Historia pokazuje przykłady jak cywilizowane i otwarte społeczeństwa zmieniały się w żądnych krwi nazioli w 10 lat. W takiej np. Jugosławii (powiedzmy że około roku 1980) byli obywatele o tożsamości jugosłowiańskiej, często z mieszanych małżeństw czy tacy, którzy przeprowadzili się do innej republiki za pracą. I obecnie są pariasami w powstałych po jej rozpadzie mniejszych krajach z dominującą ideologią etniczną. Masowe wypędzenia i przesiedlenia też były jak się zaczęły wojny z okazji rozpadu Jugosławii. A Irlandia jest krajem o silnej tożsamości etnicznej, na dodatek bez okrzepniętych wzorców wypracowania bogactwa i jego utrzymania. Upadek EU i jesteś na lodzie. A on będzie zależał od rozgrywek Niemców z Południem. Włosi już wysyłają zdecydowane pomruki. Macron też nieźle miesza.

Dlatego tak silne i emocjonalne wypieranie się starego kraju nie jest mądre. Podobnie jak twierdzenia o 110% wejściu w język i kulturę.

Ale o czym Ty piszesz. Na jakim lodzie jak ja mam irlandzki paszport. I kazdy moze miec.

Nie mam zamiaru wracac do kraju ktorego wladza podczas wojny spier...la za granice zostawiajac swoj narod na pozarcie Stalinowi i Hitlerowi. Teraz tez by tak zrobili a ja bym dostal karabin, szpica w dupe i na front tak jak z moim dziadkiem sie stalo. I ja mam tam wracac jak sie unia sypnie? A co to jest ostatnie miejsce na ziemi do ktorego mozna wyjechac? Nie jestem ograniczony w zaden sposob zebym musial taki krok podejmowac.

13 minutes ago, misiomor said:

Tak jak wyzej. Co Ty myslisz ze w takiej sytuacji Polska stanie sie dla mnie arka noego. Haha.

Ja moze w 110% nie wszedlem, ale jestem pewien ze moje dziecko to osiagnie.

13 minutes ago, szymon1977 said:

Nieprawda! Znam wielu, którzy skorzystali z możliwości, jakie mieli w PL. Zaznaczyć muszę, że wbrew opinią naszych forumowych troli, nie chodzi o 500+.

No i dobrze, najlepszego dla nich.

1 godzinę temu, Uchatek napisał:

a na zachod pojechal ten najlepszy towar,

Oj, jak widzę, którzy z moich znajomych wyjechali, to śmiem twierdzić, że jest zgoła odwrotnie.  Korzystając z koniunktury wyjechali wszyscy ci, którzy w Polsce nie potrafili sobie poradzić, z powodu braku wykształcenia, umiejętności i chęci do ich poszerzania. Ale drugą sprawą jest fakt, że po 10 latach dorywczych prac na budowie, powodzi się im lepiej, niż mnie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

2 minutes ago, d-t-x said:

Oj, jak widzę, którzy z moich znajomych wyjechali, to śmiem twierdzić, że jest zgoła odwrotnie.  Korzystając z koniunktury wyjechali wszyscy ci, którzy w Polsce nie potrafili sobie poradzić, z powodu braku wykształcenia, umiejętności i chęci do ich poszerzania. Ale drugą sprawą jest fakt, że po 10 latach dorywczych prac na budowie, powodzi się im lepiej, niż mnie.

Dziwne ze za granica umieli sobie poradzic. Prawda?

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

bo wyjdzie na to, że sam jesteś jednym z tych żyjącym za 500+.

Myślisz że żyję z 500+? Niestety już dawno wyrosłem z 500+.

1 godzinę temu, misiomor napisał:

"Każdy wiatrak myśli, że grunt skrzydłami machać,..."

Wiatraki machają skrzydłami bezmyślnie (jak zawieje wiatr), coś sugerujesz tym stwierdzeniem ;-)?

1 godzinę temu, Uchatek napisał:

Dziwne ze za granica umieli sobie poradzic. Prawda?

Ja tego nie neguję i szczerze się cieszę, ale chciałem tylko wskazać, że pisanie o elicie jest pewnym nadużyciem.

2 hours ago, Uchatek said:

Ale o czym Ty piszesz. Na jakim lodzie jak ja mam irlandzki paszport. I kazdy moze miec.

Żydzi na początku III Rzeszy też mieli niemieckie obywatelstwo.

2 hours ago, Uchatek said:

I ja mam tam wracac jak sie unia sypnie? A co to jest ostatnie miejsce na ziemi do ktorego mozna wyjechac? Nie jestem ograniczony w zaden sposob zebym musial taki krok podejmowac.

Będziesz ograniczony tym, które państwo zechce Cię przyjąć. Poczytaj sobie o tragicznym rejsie MS St. Louis.

11 minutes ago, misiomor said:

Będziesz ograniczony tym, które państwo zechce Cię przyjąć. Poczytaj sobie o tragicznym rejsie MS St. Louis.

Ja Ci wspolczuje jak ty takim scenariuszem zyjesz ?

15 minutes ago, misiomor said:

A Polacy mieli polskie i  co? Pomoglo im to w czyms?

Nie żyję tym scenariuszem, jednak uważam go za prawdopodobny powiedzmy że na 10%. Nie wiemy jak będzie wyglądał rozpad EU i jakie będą mu towarzyszyły zjawiska (typu duży międzynarodowy kryzys finansów).

38 minut temu, misiomor napisał:

Nie wiemy jak będzie wyglądał rozpad EU i jakie będą mu towarzyszyły zjawiska (typu duży międzynarodowy kryzys finansów).

Rozpad Unii będzie wyglądał tak że Polska i może jeszcze 2 czy 3 kraje ją opuszczą lub zostaną usunięte a Unia w swoim szkielecie podstawowym przetrwa. Może nawet po usunięciu tych "czarnych owiec" z Unii W. Brytania do niej powróci. To oczywiście tylko taka luźna dywagacja.

1 hour ago, Uchatek said:

A Polacy mieli polskie i  co? Pomoglo im to w czyms?

Zawsze lepiej mieć dwa niż jedno. Żydzi na całym świecie jednak popierają Izrael, choćby nawet nie mieli planów przeniesienia się tam. A od mądrych dobrze jest się uczyć.

41 minutes ago, Lech36 said:

Rozpad Unii będzie wyglądał tak że Polska i może jeszcze 2 czy 3 kraje ją opuszczą lub zostaną usunięte a Unia w swoim szkielecie podstawowym przetrwa. Może nawet po usunięciu tych "czarnych owiec" z Unii W. Brytania do niej powróci. To oczywiście tylko taka luźna dywagacja.

W najbardziej prawdopodobnym obecnie scenariuszu, rozpad EU rozegra się w trójkącie Niemcy - Francja - Włochy. To Włosi stracili na Unii najwięcej i obecnie nastroje separatystyczne są tam silne. Francuzi z kolei mają duże ambicje na rządzenie i czerpanie dywidend, czego populistycznie oczekują od Macrona. Do tego z kolei Niemcy właśnie zaliczają spowolnienie gospodarcze.

4 godziny temu, Lech36 napisał:

Unia w swoim szkielecie podstawowym przetrwa.

Po co komu szkielet bez tkanki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

18 minut temu, xniwax napisał:

Po co komu szkielet bez tkanki.

Czasem chorą tkankę trzeba usunąć.

4 godziny temu, misiomor napisał:

Zawsze lepiej mieć dwa niż jedno. Żydzi na całym świecie jednak popierają Izrael, choćby nawet nie mieli planów przeniesienia się tam. A od mądrych dobrze jest się uczyć.

Ależ oczywiście że każdy patrzy przede wszystkim swoich (i moim zdaniem Ameryka też ma nas zamiar poświęcić w swojej rozgrywce z Rosją), zobacz mój poniższy post :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
10 godzin temu, Lech36 napisał:

Czasem chorą tkankę trzeba usunąć.

Nazizm z ciebie wychodzi jak gówno z "Czajki".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

16 hours ago, misiomor said:

Nie żyję tym scenariuszem, jednak uważam go za prawdopodobny powiedzmy że na 10%. Nie wiemy jak będzie wyglądał rozpad EU i jakie będą mu towarzyszyły zjawiska (typu duży międzynarodowy kryzys finansów).

To nie prorokuj.

16 hours ago, misiomor said:

I co? Z powodu 10%  mam zawijac manele i przyjezdzac do Polski? Jeszcze odprowadzic podatek za ostatnie 12 lat za granica do czego POLSKA nie przyczynila sie w zaden sposob? 

Jaja sobie robisz?

Niech placa te niechwasty ktore tam zostaly. Niech ponosza koszty pomyslodawcow. 

15 hours ago, misiomor said:

Bo sa hipokrytami. Popieraja cos w czym udzialu nie biora. I tyle.

Widzisz, ja teraz slucham Dvorak'a i pije czerwone winko i w czterech literach mam to co MOZE sie wydazy a moze nie. Wiem jednk, Polsce zlamanego centa nie oddam i tyle. Niech te niechwasty utrzymuja ten szajs za ktorym tak stoja.

Uwielbiam winko i muzyke . 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.