Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 15k z salonu, ale ex-demo, super przecena, wyprzedaż.

maciek36

Rekomendowane odpowiedzi

Ekoterroryzm zwalczam :-) więc wzmak w klasie A jak najbardziej.

Ale czy w Polsce widziałaś tę promocję?

Tak. Było to chyba na allegro pod koniec zeszłego roku ale niestety nic nie znalazłem więc nie jestem pewien.

Jedynie opis tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy dustrybucja w Polsce aktualna

Ukryta Zawartość

a ja szukam bardzo dobrego w 25, ale nie za 25.

Chłopie nie masz zielonego pojęcia o czy mówisz i o czym marzysz . Nikt , nie sprzeda ci bardzo dobrego wzmacniacza za pół ceny . Takich okazji nie ma bo to co dobre musi kosztować. Juz widzę jak biegną do ciebie właściciele salonów i niosą ci na tacach wzmacniacze wysokiej klasy za pół ceny . Naprawde liczysz że ktoś ci sprzeda świetny wzmacniacz za pół ceny-być może rozgrzebanego szrota to tak .No cóż życzę ci jednak powodzenia .

Chłopie nie masz zielonego pojęcia o czy mówisz i o czym marzysz . Nikt , nie sprzeda ci bardzo dobrego wzmacniacza za pół ceny . Takich okazji nie ma bo to co dobre musi kosztować. Juz widzę jak biegną do ciebie właściciele salonów i niosą ci na tacach wzmacniacze wysokiej klasy za pół ceny . Naprawde liczysz że ktoś ci sprzeda świetny wzmacniacz za pół ceny-być może rozgrzebanego szrota to tak .No cóż życzę ci jednak powodzenia .

I tu się mylisz ;-)

Ale lepiej, żeby tak myślała większość - wtedy jest szansa na okazję dla nielicznych ;-)

Nie liczę na cuda ale popatrzeć po rynku za okazją można i każdy z nas to robi. Ja tak sformulowalem zapytanie na forum a nie i inaczej i od razu mądre głowy :-)

Ale np z mojego linka to Cary. Nie twierdzę że to wow i w ogóle,ale mogę rozważyć posłuchać. Gdyby dalej stał za 20i bym nawet się nie zainteresował. Czasem kończą się serie zmieniają modele ex demo itp i wcale nie uważam że nie wiem o czym mówię.

I plissssss więcej info o wzmakach w atrakcyjnych cenach :-)

Ja proponuję

Unison Research S9 - lampa

Musical Fidelity AMS 35i - tranzystor

:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

ja mam 20W i goni kolumny 87db

87dB to żadna rewelacja. Połowę kolumn na rynku ma w papierach co najmniej 87, a w rzeczywistości mniej.

To znaczy , to że kupisz wzmacniacz okazyjnie sprawi ze będzie grał lepiej ? Nie rozumiem twojego toku myślenia ? Chcesz kupic bardzo dobry wzmacniacz do 15 tyś ? Ten jest jednym z najlepszych w tych pieniądzach . A może chcesz kupic gorszy przeceniony z 20 tys na 10 tyś ? To ci bardziej poprawi samopoczucie ? Nie ogarniam tego .......

Myślę, że koledze chodzi po prostu o to, żeby nie stracić zbyt dużo na ewentualnej późniejszej odsprzedaży. Moim zdaniem to dość rozsądne podejście do tematu.

Nawet nie stracić przy odsprzedaży, bo właśnie po to szukam okazji, aby kupić i mieć spokój na lata. Mieć świadomość, że zwyczajnie na lepszy mnie nie stać i już.

apisano dziś, 16:50

Nawet nie stracić przy odsprzedaży, bo właśnie po to szukam okazji, aby kupić i mieć spokój na lata. Mieć świadomość, że zwyczajnie na lepszy mnie nie stać i już.

proponowany mak 6600 spełnia wszystkie kryteria :)

Myślę, że koledze chodzi po prostu o to, żeby nie stracić zbyt dużo na ewentualnej późniejszej odsprzedaży. Moim zdaniem to dość rozsądne podejście do tematu.

Zwazywszy na to, ze kazdy ma ograniczony budzet to zawsze sie szuka czegos co w stosunku jakosc/cena bedzie najlepsze...Jak kiedys probowalem to wytlumaczyc w jednym ze swoich tematow to mnie prawie zlinczowano, ze nie kupuje tego co mi sie podoba tylko to co jest w promocji :) Jak by mnie bylo stac na to co mi sie podoba to bym pewnie mial zestaw MBL za kilka milionow zlotych...niestety by zejsc do mojego budzetu trzeba odjac kilka zer...wedlug mnie kupowanie z wystawki czy ex demo, albo szukanie promocji to najmadrzejsze rozwiazanie. Ci ktorzy twierdza inaczej sa niestety bardziej ograniczeni niz Ci, ktorzy probuja takich zakupow. Pozdrawiam.

Wieza STEREO Technics :)

Zwazywszy na to, ze kazdy ma ograniczony budzet to zawsze sie szuka czegos co w stosunku jakosc/cena bedzie najlepsze...Jak kiedys probowalem to wytlumaczyc w jednym ze swoich tematow to mnie prawie zlinczowano, ze nie kupuje tego co mi sie podoba tylko to co jest w promocji :) Jak by mnie bylo stac na to co mi sie podoba to bym pewnie mial zestaw MBL za kilka milionow zlotych...niestety by zejsc do mojego budzetu trzeba odjac kilka zer...wedlug mnie kupowanie z wystawki czy ex demo, albo szukanie promocji to najmadrzejsze rozwiazanie. Ci ktorzy twierdza inaczej sa niestety bardziej ograniczeni niz Ci, ktorzy probuja takich zakupow. Pozdrawiam.

Nie masz racji , kupując z promocji jest dobrze kiedy kupujemy to czego chcieliśmy a nie to co jest tanie

Ile miałeś już klocków kupowanych z promocji ? Teraz sprzedajesz znowu swój cały system ? Dlaczego ? Powiem ci dlaczego bo kupowanie czegoś nowego nawet za 50procent ceny nie da ci do końca satysfakcji i wciąż bedzie z gonił króliczka.

Oczywiście odsrzedac też może i nie stracic ale w większości przypadkach jesteś do tyłu ,do tego dochodzą prowizję i problem nawet nie często Ale bywa problem uszkodzenia w transporcie lub nie jakiś kaprys kupującego .Po pewnym czasie dojdziesz do wniosku że lepiej kupić to czego konkretnie chcesz i nawet za 100procent wartości ceny

Uwierz mi ze hiendowe sprzęty nie zawsze grają lepiej niż ze średniej półki cenowej , i czasem drożej nie jest koniecznie lepiej

Znam osobę co ma zestaw za 400tysiecy złotych i słucha ze dwie godziny w tygodniu

Szwagier, Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Jesli zakladam kupno jednego z 5 wzmacniaczy, bo kazdy pod jakims wzgledem mi odpowiada (kazdy ma plusy I minusy...no idealnego ciezko bedzie znalezc) to kupie ten, ktory bedzie w najlepszej cenie-co nie znaczy, ze bedzie najtanszy. Mowie tu o stosunku jakosci do ceny. Jak widze ten sam wzmacniacz za 5tys a obok ex demo za 2.5tys a i tak sie do niego przymierzalem to przeciez wezme za 2.5tys ex demo z pelna gwarancja...rozumiem, ze Ty bys wzial nowiutki za 5tys? Burzuj z Ciebie :)

System sprzedaje bo kupilem nowy, taki jak chcialem w dobrej cenie...lepszy, ktory da mi wiecej przyjemnosci ze sluchania muzyki. Ty bys zmienial na gorszy za wieksze pieniadze? Co ma cena, ktora placimy do przyjemnosci sluchania? Czy wzmacniacz ex demo za pol ceny zagra gorzej/lepiej od takiego samego bez promocji? Nie. To po co "przeplacac" skoro mozna taniej miec to samo.

Watpie, ze starczy Ci zycia, zeby przesluchac wszystkie wzmacniacze, wiec proponuje Ci wybierz te, ktore na papierze wygladaja najciekawiej dla Ciebie, odsluchaj i wybierz to co gra najlepiej i jest w osiagalnej dla Ciebie cenie.

Pozdrawiam

maciek36

Widze Maciek ze bierzesz tez pod uwage koncowki mocy.Czy sprawdzales moze jak w ogole young sprawdza sie w roli

pre.?Pytam bo tez mam tego dac`a i za jakis czas tez bede szukal `wzmocnienia`dla mojego sustemu.

Pozdro.

Osobiście nie sprawdzałem, ale mam taki zamiar właśnie :)

Pewnie tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kotś testował, ale nie szukałem.

Ja szukam czegoś co będzie minimum klasę lepsze niż obecny ECI3 i jeśli Dac jako pre z końcówką mocy tak zagra to super :)

Ukryta Zawartość

Szwagier, Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Jesli zakladam kupno jednego z 5 wzmacniaczy, bo kazdy pod jakims wzgledem mi odpowiada (kazdy ma plusy I minusy...no idealnego ciezko bedzie znalezc) to kupie ten, ktory bedzie w najlepszej cenie-co nie znaczy, ze bedzie najtanszy. Mowie tu o stosunku jakosci do ceny. Jak widze ten sam wzmacniacz za 5tys a obok ex demo za 2.5tys a i tak sie do niego przymierzalem to przeciez wezme za 2.5tys ex demo z pelna gwarancja...rozumiem, ze Ty bys wzial nowiutki za 5tys? Burzuj z Ciebie :)

System sprzedaje bo kupilem nowy, taki jak chcialem w dobrej cenie...lepszy, ktory da mi wiecej przyjemnosci ze sluchania muzyki. Ty bys zmienial na gorszy za wieksze pieniadze? Co ma cena, ktora placimy do przyjemnosci sluchania? Czy wzmacniacz ex demo za pol ceny zagra gorzej/lepiej od takiego samego bez promocji? Nie. To po co "przeplacac" skoro mozna taniej miec to samo.

Watpie, ze starczy Ci zycia, zeby przesluchac wszystkie wzmacniacze, wiec proponuje Ci wybierz te, ktore na papierze wygladaja najciekawiej dla Ciebie, odsluchaj i wybierz to co gra najlepiej i jest w osiagalnej dla Ciebie cenie.

Pozdrawiam

Czytaj ze zrozumieniem proszę

Zasugerowales,ze zmieniam swoj system, bo kupuje nie to co mi sie podoba, tylko to co jest w promocji...obojetnie co to jest...

Konkretnie chce komplet MBL...no I co mam teraz zrobic...czekac az na niego uzbieram...za 100lat??? Mysle, ze nie rozumiesz mojego toku myslenia a ja nie zgadzam sie z Twoim...Tak czy inaczej nie ma o czym pisac, bo kazdy wydaje pieniadze tak jak chce. Pozdrawiam.

Zasugerowales,ze zmieniam swoj system, bo kupuje nie to co mi sie podoba, tylko to co jest w promocji...obojetnie co to jest...

Konkretnie chce komplet MBL...no I co mam teraz zrobic...czekac az na niego uzbieram...za 100lat??? Mysle, ze nie rozumiesz mojego toku myslenia a ja nie zgadzam sie z Twoim...Tak czy inaczej nie ma o czym pisac, bo kazdy wydaje pieniadze tak jak chce. Pozdrawiam.

A gdzie sluchales kompletu mbl? Na Youtube czy ładnie wygląda na zdejeciach i jest drogi ,

Przed tobą jeszcze długa droga kiedy zrozumiesz to co chciałem napisać i przekazać

Kilka lat temu też tak uwazlem i jak widziałem cóż co jest 50procent tańsze od normalnej ceny np z 2k funtów na 1k to odrazy chciałem kupować ,bo myśl ze będę miał klocek warty 2k dodowala mi radości ,niestety to obrazek,to Jeszce musi grać jak chcemy a często kupowanie w ciemno jest jak loteria

Kupiłeś nowy zestaw gratuluję Ale mam nadzije że wiesz jak poszcegolne klocki grają ,bo za pół roku znowu będziesz z czegoś nie zadowlony

Do autora wątku -wydanie 15kzl nawet jeśli accu Mac albo Luxman przeceniony że 40 tysięcy mija się z celem , z taką suma trzeba udac się do salonów posłuchać kilku

Często wzmacniacze z wysokiej pułki są specyficznymi klockami i nie każdemu podejda

No I widzisz...nie rozumiesz co pisze...MBL nie sluchalem. To prawda, ale sluchalem innych zestawow za dziesiatki tysiecy funtow.

Swoj zestaw, ktory kupilem...sluchalem, oczywiscie, ze tak. Gdybys poczytal moje inne posty to bys to wiedzial. Tak samo jak kolumny, ktore kupilem pol roku temu a chce teraz sprzedac, odsluchiwalem....co wiecej odsluchiowalem tez inne kolumny w tej cenie w promocjach I Tannoy zagraly dla mnie najlepiej wtedy. Apetyt jednak rosnie w miare jedzenia. Po 2 miesiacach uslyszalem jakas wade przy jakiejs muzyce I stwierdzilem, ze chce cos z tym zrobic...dlatego kupilem inny sprzet itd itd...prawdopodobnie, zeby byc zadowolony musialbym miec 3 (albo wiecej) zestawy zlozone z klasowych komponentow, kazdy do innego rodzaju muzyki...no niestety mnie nie stac.

Gdybys Ty byl zadowolony ze swojego to bys zostal przy pierwszym jaki kupiles. Prawda?

Rozni sa ludzie I rozne opinie. Pozdrawiam.

A gdzie sluchales kompletu mbl? Na Youtube czy ładnie wygląda na zdejeciach i jest drogi ,

Przed tobą jeszcze długa droga kiedy zrozumiesz to co chciałem napisać i przekazać

Kilka lat temu też tak uwazlem i jak widziałem cóż co jest 50procent tańsze od normalnej ceny np z 2k funtów na 1k to odrazy chciałem kupować ,bo myśl ze będę miał klocek warty 2k dodowala mi radości ,niestety to obrazek,to Jeszce musi grać jak chcemy a często kupowanie w ciemno jest jak loteria

Kupiłeś nowy zestaw gratuluję Ale mam nadzije że wiesz jak poszcegolne klocki grają ,bo za pół roku znowu będziesz z czegoś nie zadowlony

Do autora wątku -wydanie 15kzl nawet jeśli accu Mac albo Luxman przeceniony że 40 tysięcy mija się z celem , z taką suma trzeba udac się do salonów posłuchać kilku

Często wzmacniacze z wysokiej pułki są specyficznymi klockami i nie każdemu podejda

A gdzieś pisałem, że mam zamiar wydać 15k na pierwszy lepszy przeceniony wzmak i to bez słuchania u siebie w systemie ??

Gdybym napisał, że szukam wzmaka do 15k to byłoby super, a jak ktoś by podesłał link do wzmaka w przecenie na 15k z 23k np to wszyscy by mówili, oo fajna okazja.

Ja się zapytałem, czy Ktoś z Was widział takie oferty i już.

Mam obecnie ECI3 i sukam czegoś zdecydowanie lepszego. Zakładam, że bez trafienia okazji ciężko będzie kupić coś o klasę lepszego, aby zamknąć temat wzmaka.

Inny czekają i rok na pojawienie się czegoś na rynku wtórnym, więc i ja mogę polować na okazję.

Naprawdę 15k to trochę grosza i nie mam zamiaru wydać tego w 5 minut na byle co.

Może od teraz skupmy się na temacie hehe :)

Nie do końca Cię rozumiem. Chcesz kupić wzmacniacz na zasadzie okazji np. za 50% ceny i to ma być jedyne kryterium? Lepiej zaliczyć odsłuchy, zdecydować się na coś konkretnego i dopiero wtedy szukać okazji. Przy Twoim podejściu dokonasz zakupu pod wpływem emocji, a to sensu wielkiego nie ma. Cena ma znaczenie, ale to kryterium bywa iluzoryczne. Lepiej szukaj tego co Ci wpadnie w ucho.

Co do okazji, z reguły rozchodzą się wśród znajomych, a te wystawione znikają w ciągu max kilku dni.

Hmmmm powtórzę.

Nie zamierzam kupować w ciemno,bez słuchania bez porównania z innymi wzmakami.

Tutaj zapytałem czy może są jakieś okazje warte uwagi i się wątek hehe zrobił o tym że prawie nikt mnie nie rozumie.

Hmmmm powtórzę.

Nie zamierzam kupować w ciemno,bez słuchania bez porównania z innymi wzmakami.

Tutaj zapytałem czy może są jakieś okazje warte uwagi i się wątek hehe zrobił o tym że prawie nikt mnie nie rozumie.

Maciek36, tak to jest na polskich forach niestety. Rozumiem Cie w zupełności. Pamiętaj, Ty wydajesz pieniądze i Tobie ma się podobać. Pieniądze też grają rolę. Też chciałem kupić wzmaka do 15kPLN a kupiłem po przecenie ciut powyżej planowanego budżetu i zagrał o niebo lepiej niż te za 10-15. Myślę, że jest bardzo duża szansa, że wzmak po przecenie z 30 na 15 zabrzmi o klasę lepiej niż ten w nominalnej cenie 10-15. Ale też po części weź pod uwagę opinię innych Kolegów, że nie powinno się kupować ze względu na cenę tylko dźwięk. Szkoda tylko, że jak pada pytanie, to mało konkretnych odpowiedzi. Jak pisałem, mnie zachwycił Gryphon Atilla. Powodzenia w odsłuchach!

Dzięki, zdecydowanie nie mam zamiaru kupować patrząc tylko na cenę.

Napisz proszę, co napędza Twoja Atilla ? Czytałem gdzieś na forum Twoje posty o tym wzmaku taki mi się wydaje, ale nie pamiętam nic o kolumnach.

Pozdrawiam

maciek36 mam ze nie bedziesz mial mi za zle ze podepne sie pod Twoj watek.

Temat podobny wiec moze cos ciekawego sie dowiemy.

Wkrotce bede kupowal `docelowe`wzmocnienie dla siebie.Moze to byc integra ale chce sprobowac koncowki z youngiem w roli pre.

Jesli sie nie sprawdzi to trudno,bedziemy zbierac na jakis przedwzmacniacz.

Czego szukam.

Przede wszysykim jak najlepszej kontroli basu.W moim pokoju i moimi kolumnami ProAc-D20R(jak i zreszta z wszystkimi poprzednimi)jest lekka tendencja dudnienia.Nie ma dramatu ale mysle ze w stosunku do Caspiana mozna tu sporo poprawic.

Nastepna sprawa to szczegolowe ale delikatne wysokie.Wstegi w proacach graja bardzo otwarcie i mysle ze dosadne wysokie tony mogla byc bolesne.

Srednie raczej z pszodu i po cieplej stronie.

Cenie bardzo ciepelko i muzukalnos ale i rozdzielczosc.

Budzet to okolo 20kz.

Panowie co Waszym zdaniem bedzie mialo taki charakter dzwieku i co koniecznie odsluchac

Moga byc uzywki.

Pozdr.

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

maciek36 mam ze nie bedziesz mial mi za zle ze podepne sie pod Twoj watek.

Temat podobny wiec moze cos ciekawego sie dowiemy.

Wkrotce bede kupowal `docelowe`wzmocnienie dla siebie.Moze to byc integra ale chce sprobowac koncowki z youngiem w roli pre.

Jesli sie nie sprawdzi to trudno,bedziemy zbierac na jakis przedwzmacniacz.

Czego szukam.

Przede wszysykim jak najlepszej kontroli basu.W moim pokoju i moimi kolumnami ProAc-D20R(jak i zreszta z wszystkimi poprzednimi)jest lekka tendencja dudnienia.Nie ma dramatu ale mysle ze w stosunku do Caspiana mozna tu sporo poprawic.

Nastepna sprawa to szczegolowe ale delikatne wysokie.Wstegi w proacach graja bardzo otwarcie i mysle ze dosadne wysokie tony mogla byc bolesne.

Srednie raczej z pszodu i po cieplej stronie.

Cenie bardzo ciepelko i muzukalnos ale i rozdzielczosc.

Budzet to okolo 20kz.

Panowie co Waszym zdaniem bedzie mialo taki charakter dzwieku i co koniecznie odsluchac

Moga byc uzywki.

Pozdr.

Czy nie lepiej byłoby przez wymianą sprzętu popracować i poeksperymentować z akustyką w pokoju, aby wyeliminować to dudnienie? Jak duży jest pokój z ciekawości?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.