Skocz do zawartości
IGNORED

Grounding Box, czyli dodatkowe uziemienie/dodatkowa masa

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

W niektórych systemach, czyni cuda ;)) zwłaszcza po RCA.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

co takie "pudełko" daje ? jeżeli daje cokolwiek jak duże musi być ?

Takie nie daje!

Nie musi być duże ale nikt pracy doktorskiej nie będzie robił ile do danego urządzenia w jakiej aplikacji ma być idealnie zminimalizowana ilość tajemniczego proszku. Tak że z wygody lepiej jak będzie "za duże" niż miało być za małe.Tak jak ktoś sobie wykombinował może być parę małych tajemniczych boxów ale z tym co tam powinno być w środku! Wyjdzie jako że jest więcej pracy i zastosowanych zdublowanych elementów drożej! Przykładowo z tym pudełkiem ciężko o upierdliwą pętlę masy no bo i z czym :) (lampiarze na to nagminnie cierpią-może się który odezwie). Co może dać pudełko, tak jak zauważyliśmy może neutralizować wpływ części z prądów błądzących i elektrostatykę, może neutralizować częściowo wpływ zakłóceń EMC jak i fal radiowych pod warunkiem że będzie w tym kierunku wykonane o czym zasygnalizowałem na samym wstępie.Dla czego wszystko jest tylko częściowo, no bo jak ktoś w takim Dacu, wzmacniaczu czy preampie zrobił jakiegoś babola to kwadratowych jaj nie wymagajmy :)

co to znaczy czyni cuda ?

To jest coś takiego jak dzieciakom mówisz Abrakadabra a po chwili wyjmujesz z za pleców fajnego łakocia ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

co to znaczy czyni cuda ?

Od strony technicznej pochłania trochę zakłóceń. Od strony dźwiękowej, wygładza obraz, poprawia kontury, lokalizację i może zwiększać energetyczność przekazu.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Coś trzeba napisać. Obraz nie w telewizorze a dźwiękowy;-)

dobrze się czyta, ja tak nie potrafię

pierwszy raz się z czymś podobnym spotkałem lata temu, przy ognisku, jak jeden harcerz z walkmen'em na uszach tłumaczył ze mu śnieży ;D

"ale piździ" ;-)

U mnie "na hajmacie" we Wro, mówi się że "piździ jak w Kieleckiem" ... ciekawe co na to audifilska brać z Kielc? :))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ma ktoś w swoim systemie podpięty kondycjoner Entreq ?

Mam Minimusa - do kabla usb z uziemieniem Eartha Silver. Jest tez pod niego podpiety drugi kabelek rca do wzmaka.

Konto w trakcie usuwania

Wiecie czy ktoś inny poza GFmod sprzedaje Entreq Minimus - kondycjoner masy/uziemienia ?

pisałem z mini, przed ostatni mail się cofnął i od tamtej pory kontakt się urwał mimo ze następne maile wychodzą, do telefonów nie podchodzą

nie wiem czy poczta ląduje w spamie czy im nie zależy

Moze ma ktoś używkę lub wie gdzie można w Polsce kupić ?

w Niemczech nie mogę namierzyć przedstawiciela.

hifijaity.pl mają ofercie

Dziękuje za info, może się przyda, a póki co

właśnie odezwał się GFmod, możliwe ze coś z poczta były problemy, właśnie sprawdzają

A widziałeś co jest w środku?

Sam możesz sobie taki badziew zrobić. Napisy sobie powypalasz gwoździem.

Właśnie nie wiem co to jest, bo nie ziemia

biorę na firmę w cenie netto i wrzucę koszta dlatego nie chce mi się z gorącym gwoździem biegać

Ciekawe ilu jeszcze naiwniaków da sie na to nabrać.

Jak nie sprawdzę to się nie dowiem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.