Skocz do zawartości
IGNORED

Programy wyborcze, wywiady kandydatów na prezydenta

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

właśnie oglądam tvp 1....no dno na maxa...pełny.... profesjonalny przekaz....porywają mnie :)

traf chciał, że oglądałem to samo, że dno, to fakt, ale można by to dno jakoś zdefiniować przecież, by wiadomo było przynajmniej o czym my tu piszemy :)

traf chciał, że oglądałem to samo, że dno, to fakt, ale można by to dno jakoś zdefiniować przecież, by wiadomo było przynajmniej o czym my tu piszemy :)

SAMO dno.

Grzegorz Braun dał się poznać w tej kampanii jako jedyny poważny kandydat na fotel prezydenta RP.

Wspaniała seria spotkań z wyborcami, celne wypowiedzi kandydata, nie tylko bezbłędnie stawiające diagnozę, ale także wskazujące nam wyjście z obecnej sytuacji.

Oglądałem debatę wczoraj w TVP1 - do rzeczy oprócz Brauna mówili tylko jeszcze Korwin i Kowalski. Duda był obślizgły jak piskorz, typowy polityczny wyżeracz, mydlący oczy tłuszczy i szukający kretynów co znów dadzą się oszukać. Ogórek - Boże jaka kompromitacja... To piękne świadectwo końca jawnych postkomunistów w Polsce... pani kandydat LEWICY(!!!) martwiąca się publicznie o los... biznesmenów a nie pracujących Polaków. Kukiz słusznie wypomniał jej tą schizofrenię. Sam Kukiz nie przekonuje mnie. Okręgi jednomandatowe czy stumandatowe - jakie to ma znaczenie, jeśli nie wiemy CZEMU MA TO SŁUŻYĆ? Jeśli nie mamy celu jasno wyznaczonego i listy potrzebnych środków do jego realizacji? O pozostałych "kandydatach" szkoda czasu nawet wspominać - żaden z nich nie jest wystarczająco poważny, łącznie z urzędującym rezydentem.

Poniżej jedno z najnowszych nagrań Brauna z Olsztyna.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Napisano dziś, 07:37

Grzegorz Braun dał się poznać w tej kampanii jako jedyny poważny kandydat na fotel prezydenta RP.

Wspaniała seria spotkań z wyborcami, celne wypowiedzi kandydata, nie tylko bezbłędnie stawiające diagnozę, ale także wskazujące nam wyjście z obecnej sytuacji.

Oglądałem debatę wczoraj w TVP1 - do rzeczy oprócz Brauna mówili tylko jeszcze Korwin i Kowalski. Duda był obślizgły jak piskorz, typowy polityczny wyżeracz, mydlący oczy tłuszczy i szukający kretynów co znów dadzą się oszukać. Ogórek - Boże jaka kompromitacja... To piękne świadectwo końca jawnych postkomunistów w Polsce... pani kandydat LEWICY(!!!) martwiąca się publicznie o los... biznesmenów a nie pracujących Polaków. Kukiz słusznie wypomniał jej tą schizofrenię. Sam Kukiz nie przekonuje mnie. Okręgi jednomandatowe czy stumandatowe - jakie to ma znaczenie, jeśli nie wiemy CZEMU MA TO SŁUŻYĆ? Jeśli nie mamy celu jasno wyznaczonego i listy potrzebnych środków do jego realizacji? O pozostałych "kandydatach" szkoda czasu nawet wspominać - żaden z nich nie jest wystarczająco poważny, łącznie z urzędującym rezydentem.

Poniżej jedno z najnowszych nagrań Brauna z Olsztyna.

a co sądzisz na temat jego pomysłów skrajnie (fundamentalnie) katolickich ?

dla przykładu: intronizacja Jezusa na króla Polski :)

dla przykładu: intronizacja Jezusa na króla Polski :)

Dla mnie królem Polskii może być nawet i Myszka Miki, jeśli Polsce ma to pomóc.

A Jezus? To przecież zupełnie inny kaliber! Najwyższa Instancja! :)

Zdaniem Brauna, w ten sposób zyskamy sobie przychylność Niebios.

Jeśli ma rację - to warto IMO spróbować.

Jeśli jej nie ma - to co stracimy?

Nie możesz narzekać że nie wygrałeś w Euromillions jeśli nie wykupiłeś przedtem losu.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dla mnie królem Polskii może być nawet i Myszka Miki, jeśli Polsce ma to pomóc.

A Jezus? To przecież zupełnie inny kaliber! Najwyższa Instancja! :)

Zdaniem Brauna, w ten sposób zyskamy sobie przychylność Niebios.

Jeśli ma rację - to warto IMO spróbować.

Jeśli jej nie ma - to co stracimy?

Nie możesz narzekać że nie wygrałeś w Euromillions jeśli nie wykupiłeś przedtem losu.

a wszechobecne loże masońskie......i żydowska propaganda :)

to też nic szczególnego........

przecież takie poglądy to leczą specjaliści i co najważniejsze wstyd przed ryśkiem:)

szkoda, że nie oglądał star trek......ta seria uczy tolerancji względem innych....a tego niestety kandydatowi brakuje

nie wspomnę już o naukach przyszłego króla polski :)

Braun jest za Żydem. Kto by pomyślał! :-)

Ale przed Kukizem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Małpi cyrk:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a wszechobecne loże masońskie......i żydowska propaganda :)

to też nic szczególnego........

Nie bardzo pojmuję o co Ci biega... Czy negujesz istnienie loży B'nai Brith w Warszawie i innych lóż? Przecież to RZECZYWISTOŚĆ a nie wymysły Brauna.

Tu masz link do strony żydowskiej, wcale nie narodowo-katolicko--patriotycznej, tylko żydowskiej. Teraz uwierzysz?

Ukryta Zawartość

Jeszcze słówko: na sławnej amerykańskiej akademii wojskowej West Point do dziś uczą, jak zmotywowany i wyszkolony oraz doskonale uzbrojony i dowodzony niewielki oddział może pokonać wielokrotnie silniejszego liczebnie przeciwnika w boju walnym "face to face" z minimalnymi stratami własnymi.

A jaki przykład jest używany przez Amerykanów? Otóż bitwa pod Kircholmem w 1605. Jan Karol Chodkiewicz zmiótł z powierzchni ziemi wojska Karola iX Sudermańskiego wiodąc zaledwie 3440 wojska i 4 do 7 dział (różnie źródła podają). Przeciwnik dysponował siłą... 11 tys ludzi i 11 dział.

Pokonanie trzykrotnie liczniejszych sił to normalka w naszej historii. I tutaj Kircholm niespecjalnie się wyróżnia.

Ale nie o to chodzi. Spójrzmy na krajobraz po bitwie - spójrzmy na straty walczących stron. Straty szwedzkie: ponad... 8000(!!!) zabitych, rannych i wziętych do niewoli. Straty polskie: zabici... 100(!!!) ranni - 200. To zatem nie była bitwa, tylko masakra, spójrzmy prawdzie w oczy. Nawet gdyby walczyły siły równe sobie, to taki bilans strat byłby piękny. Ale Polaków było 3 razy mniej. I nie przeszkodziło im to potraktować Szwedów jak bezbronne kurczaki w ubojni.

Wiecie ile trwało przemielenie Szwedów w polskiej maszynce do mięsa? 20 minut! W 20 minut nasi rycerze pokonali najlepiej zorganizowane i najsilniejsze wojsko ówczesnej Europy.

Ale... zwycięstwo oprócz siły orężnej i odwagi Polaków umożliwiła również genialna taktyka hetmana Chodkiewicza (tego uczą w West Point) i poprzedzająca bitwę walka służb specjalnych, w tym polska kampania dezinformacyjna.

Ja jednak nie o tym. Ja o tej intronizacji.

Otóż w noc poprzedzającą bitwę gdy Szwedzi maszerowali w ulewnym deszczu pod Kircholm (co wielce podkopało ich morale) to Polacy - modlili się i spowiadali.

Rano bitwę poprzedziła Msza Święta a potem... już mówiłem - 20 minut całej zabawy. Czegoś podobnego polska historia i cała historia wojskowości nie widziała.

Więc ja bym się tej intronizacji specjalnie nie sprzeciwiał, bo w czasach, gdy Bóg był po polskiej stronie, radziliśmy sobie całkiem sprawnie.

Ukryta Zawartość

doktorku

Jesteś paranoikiem!Nawet modlitwa ci nie pomoże.

wojtusiu

Gdzie widzisz paranoję? W faktach? W historii?

W tym, że chcę wrócić do normalnego kraju?

Mnie wciąż zastanawia, Doktorkopodobni - z czegóż oni (rycerze, panie dzieju) tak zawzięcie i ciągle - się spowiadali?

Z krwi przelania? Przeca - nie.

Z nieszczęsnych, głupich chłopów wieszania?

Z na pal wbijania? Toć przeca - sama radość i wesele.

Z Żydów rozciągania kóniami? Fajne i wzniosłe.*

A tych bab - to już nie było aż tak wiele. Panna Basieńka na stanicę - i jakoś szło!:-)

No chyba że same pedały - wtedy pojmę.

Nie bij - odpowiedz!:-)

*clou programu jakiegoś przygłupa - idola Doktorka...

Qva - dramat...

Tak się zastanawiam po raz kolejny:

Jeszcze się nie "ochajtnęli" Kukiz z tym Imbecylem - a już do rozwodu doszło!:-)

Powiem mocno niegramatycznie: " jadąc metrem, parsknąłem śmiechem":)))

I momentalnie przypomniała mi się scenka z filmu Pytonów.

Ha! Co powiecie?

Włażę do roboty, a tam mnie Braciszek (uchachany) wita fragmentem filmu Żywot Briana - "...Front Jedności Judei? - Siedzi - tam!!!"

Taka ta prawica - nieszczęście, nędza i żałość.

Aha. Lewica - tyż.

Dlatego - nie idę na wybory, choć chciałem.

Po raz tysięczny wolę sobie słuchnąć "Southbound Again" z pierwszego Dajera:)

A zaraz potem, myśląc o niektórych " politykach" -Business as Usual - Australijskich Roboli!:-)

I tyle, jeśli chodzi o moje niedzielne wybory.

Smutne to.

Pozdrawiam mocno.

Jacek.

I to przekonanie,że Opatrzność nas wspiera!Przecież historia Polski temu przeczy!

Obecnie na 100% mamy u Opatrzności przerąbane, jak w ruskiej łodzi podwodnej.

Stąd właśnie pomysł intronizacji, bo jak nie prosisz o łaski - to ich nie dostaniesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.