Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-Fi i M Nr 10/04

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

troszke szkoda, ze Jozwa z konca pisma zostal wypchniety przed reklamy... powinien jednak miec swoje stale miejsce, otwieram jak zawsze na koncu, a tu jaskiniowiec...(no chyba, ze to tez Jozwa :))

ale sie dostalo QBA za te male monitorki. cena niebotyczna, a oprawa rzeczywiscie kiepska... dziwny sposob dzialania, tak samo dziwne zjawiska dostrzeglem kiedys sam kontaktujac sie z tym producentem - jakby mu wisialo wszystko.

A u mnie tj. w Chrzanowie do dzisiaj nie dotarło...

"Na pewno będzie jutro" - pani z kiosku.

Co do treści - wszystkim tytułom zdarzają się wzloty i upadki. Kiedyś (dawniej) "Audio" nie bardzo mi podchodziło, niemniej aktualnie przedkładam go nad HFiM. W obydwu pismach śmieszy mnie jedna rzecz : jakis czas temu z recenzji zniknęły Onkyo i Tannoy (i Konsbud-Audio). Redakcja tłumaczy się, że KA nie współpracuje ...

A mnie się wydaje że o coś poszło - zauważcie że opisy zniknęły nawet z zestawień. Jakby te firmy nigdy nie istniały...

Pozdrawiam, Bob

Holdegron

Na Forum "ta" sprawa była już omawiana - poszukaj w wyszukiwarce.

A swoją drogą oczekiwanie naszych kochanych ojców nadredaktorów, tych kilku przecież pism z branży, na zmianę dystrybutora jest trochę niepoważne - "To ja już zabieram łopatkę i wiaderko i nie bawię się z wami w jednej piaskownicy" - pasuje jak ulał :)

Oczywiście łobuzerskich zachowań dystrybutora pochwalać nie można, ale żeby przez to postronnym się dostawało? Niektórzy, może mniej zorientowani, mogą dojść do jakże mylnego wniosku, że marek takich jak np. Tannoy w Posce się nie oferuje...

"A u mnie tj. w Chrzanowie do dzisiaj nie dotarło..."

Koledzy z "prowincji", nie zrzymajcie się. W stolycy wcale nie jest lepiej. Byłem wczoraj po południu w Realu kole Okęcia i też jeszcze nie mieli (w kiosku), a do MPiKu mi nie po drodze. Zobaczymy dzisiaj.

Pozdrawiam

wczoraj lecial sampler a ja przeczytalem sobie co nieco

1) Brawo za odwage nadredaktora za felieton yaby...troche mniej smieszny niz ( moze juz mam przesyt) na tym forum poczatkowe wpisy naszego yaby

2) Brawo za zjechanie QBA...jesli cos nie tak to dobrze o tym napisac

3) Minus za podteksty do tego forum ( taka niby mala aluzja) w przecietnym wstepniaku

4) Calkowita zalamka dzialem muzycznym,...kiedys to sie czytalo a teraz dziadostwo

Mysle ze niby wszystko o stereo, niby sie nadredaktor stara ale jakos tak brakowalo czegos co moglo by byc inspirujace jak np porzedni tekst jozwy o lelumkach...no i jakby prasa, to tylko wrazenie, taka jak slowa Leszka Milera wszystko jest ok i ze nie ma afer, ze robia co moga i ze bedzie coraz lepiej

Ehh te forum nas zmienilo ;-D

Generalnie numer jest wporzo. Ale w testach znowu wszystko stoi na głowie. Najtańsze kolumny testowane na piecach powyżej 10 tys. Droższe w słynnym juz sytemie Kornika(wzmaka nie podano - jesli to NAD to jeszcze ujdzie w tłoku). Testy drogich monitorów na Baltlabie, choć red. Kłos sam przyznał, że ten wzmak, wymaga bardzostarannego doboru kolumn. I tak dalej. Żeby nie było, że tylko się czepiam, to płytka jest bardzo fajna - zarówno w sensie technicznym, jak i pod względem repertuaru.

fajny ten samplerek linna, fajny, tylko, kurcze, co to za idiotyczny pomysl z wyciszaniem sciezek?! i co sie w ogole dzieje z redaktorem stryjeckim? sukces mu zaszkodzil czy co? pisze, ze w ostatnim czasie udalo mu sie wypromowac niejakiego mozdzera. no, panie redaktorze, troche skromnosci. troche skromnosci. panu sie udalo jedynie sprzedac jego plyte.

U mnie w mieścinie jeszcze nie ma nowego numeru hi-fi. Piszecie, że muzyka rewelacyjnie nagrana, już się nie mogę doczekać. Dla mnie płyta Diany Krall "Live In Paris" prezentuje doskonały dzwięk. Cz ten sampler Linna gra jeszcze lepiej?

Udało się! Mam już nowe Hi-Fi. Bardzo fajny numer. Dużo kolumn, wzmacniacze, przedwzmacniacze, fajny wstępniak. Czyli będzie co czytać. Sampler Linna nagrany rewelacyjnie. Nie zaobserwowałem ani chamskiego wywalania szczegółów w stylu "patrzcie ile to mlaśnięć na naszej płycie słychać". Ocieplenie może i jest, ale minimalne. Ale zauważyłem że po prostu przyjemnie się słucha tej płytki. No i mój sprzęt zaprezentował z nią chyba maksimum swoich możliwości. Czyli poprawiłem sobie humor:-))

polecam Empik w CH Targowek jesli jeszcze sie nie kapneli to sprzedaja nr po 12 zeta

zauwazylem dopiero w domku jak sie rozliczalem z kumplem (kupowalem jeszcze pare ksizaek)

chyba zly kod poszedl na okladke...

Gość vasa

(Konto usunięte)

daGambus

Kupiłem przedwczoraj w EMPIKU, też chcieli 12 ale uniosłem się i przecenionego nie kupiłem.

Yaba był fajny jako nowość, tym razem zmęczyłem tylko jedną kolumnę. Numer fajny, przydałoby się jakieś źródło.

Pytanie do p. Stryjeckiego.

Czy nie byłoby ciekawą sprawą wprowadzenie zwyczaju opisywania (testowania?) wynalazków nie będących działalnością stricte profesjonalną. Mam na myśli takie zjawiska jak lampowo-współosiowy system przedstawiany ostatnio w Oławie, Gramofon produkcji Fadeover'a itd.

Autorzy wynalazków typu "lampowo-współosiowy system przedstawiany ostatnio w Oławie, Gramofon produkcji Fadeover'a itd." nie dadzą pieniędzy na reklamę, więc to żaden interes dla pisma.

Dla klientów też wątpliwy, bo do kupienia jest ewentualnia jedna sztuka dla jednego klienta, więc trudno by to traktować jako pomoc w podejmowaniu decyzji zakupowych.

Poza tym przy zbyt dobrym wyniku takiego testu poważne firmy mogłyby się obrazić i przestać zamawiać reklamy.

Same negatywy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.