Skocz do zawartości
IGNORED

Debata Prezydencka 2015 - kto wygrał?

neomammut

Kto wygrał debatę?  

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygrał debatę?

• Andrzej Duda
      53
    • Bronisław Komorowski
      30
    • Uppps, nie widziałem/łam.... :(
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Ty popatrz jakich fachowców mają popaprani od czarnego i białego pijaru.A metod to PiSiory by musieli się od nich uczyć....długo.

wiesz co-w tym kraju rządzili już wszyscy-czerwoni,zieloni,czarni......pora na zmiany ale tam gdzie jest rzeczywista władza czyli w sejmie....pora by nowa miotła zrobiła porządek.

nie mam ochoty aby twarzą Polski był ktoś na poziomie Dudy

nie mam ochoty aby twarzą Polski był ktoś na poziomie Dudy

Czyli wolisz Bronka.... Może już do Japonii nie zaproszą.......

pora na zmiany ale tam gdzie jest rzeczywista władza czyli w sejmie

Polacy i wola zmian ??? Mój kaktus na parapecie ma większą wolę.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W normalnym kraju, to ... (każdy może sobie dopisać własną wersję).

Ukryta Zawartość

A.D był faworytem tej debaty , nie wykorzystał szansy nie przejął inicjatywy i w tym aspekcie przegrał.Komorowski przejął inicjatywę łamiąc zasady,był agresywny personalnie natarczywy i w tym przekazie wygrał.A.D był starał się utrzymać merytoryczny ton ale w w chaosie jaki wprowadził B.K został zagłuszony.

Komorowski przejął inicjatywę łamiąc zasady,był agresywny personalnie natarczywy i w tym przekazie wygrał.A.D był starał się utrzymać merytoryczny ton ale w w chaosie jaki wprowadził B.K został zagłuszony.

Przypomnę że Mr Duda zaczął od zaczepek ...Niestety a właściwie stety jego sztuczność i niewyrobienie polityczne wyszło dobitnie w debacie . Facet przynajmniej na dzien dzisiejszy kompletnie sie nie nadaje na ten urząd ...Wyjedzie w swiat i głupot narobi .

[...] Wyjedzie w swiat i głupot narobi .

Szczególnie, jak ppp *) łączność z szefem nawali ...

z17935814Q,fot--demotywatory-pl.jpg

-------------------------

*) ppp = pie......na pacynka prezesa

acet przynajmniej na dzien dzisiejszy kompletnie sie nie nadaje na ten urząd ...Wyjedzie w swiat i głupot narobi .

Faktycznie. Może na przykład włazić na krzesła w japońskim parlamencie i krzyczeć "szogunie" na ministra obrony. Albo napisać "bul" w jakiejś księdze pamiątkowej.

Nie to co światły Bredzisław.

Platfusiaki poszczają już nerwowe wiatry w każdym zakątku Internetu.

Szczególnie, jak ppp *) łączność z szefem nawali ...

Nie nadymaj się tak bo ci kicha wyjdzie.

Groźne dla demokracji jest to, że to nie tyle Komorowski mobilizuje lecz media walczą o byt robiąc ludziom gówno z mózgu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jedno jest pewne B.K mobilizuje swój urzędniczo platformiarski elektorat bo oderwanie od koryta zaboli a 8 lat to już dekada przy żłobie .

A żebyś wiedział. Zobacz na ilość memów wklejanych przez agendę Bula na tym forum. Musieli do tego grafików zatrudnić. Przypominają się kabarety antysolidarnościowe z czasów stanu wojennego - będące oczywiście "spontaniczną" reakcją społeczeństwa zachwyconego fachowością władzy. .

Płużański: Bronisław Komorowski grał nieczysto, powołując się na portal związany z córką. To grube nadużycie. NASZ WYWIAD

Pewnym zaskoczeniem było, że prezydent Komorowski był tak aktywny, że nie przysnął. Jak widzieliśmy nie wdrapał się na żadne krzesło… - mówi w rozmowie z portalem wPolityce.pl Tadeusz Płużański.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No i kłamstwo Komorowskiego

Ukryta Zawartość

Uczelnia odpowiada,ze nie blokuje,że są zatrudniani w jego miejsce inni ludzie i nie pobiera wynagrodzenia.

Ukryta Zawartość

[...] Zobacz na ilość memów wklejanych przez agendę Bula na tym forum. [...]

No - statystycznie rzecz biorąc propagandzistów pislamskich reklamując dudę i chamsko obrażających Prezydenta jest tu więcej.

Sam się zastanów, co tobą tak naprawdę kieruje przy pisaniu w taki, a nie inny sposób. Język pisany zdradza więcej emocji, niż się na pozór wydaje.

No i kłamstwo Komorowskiego

Ukryta Zawartość

Uczelnia odpowiada,ze nie blokuje,że są zatrudniani w jego miejsce inni ludzie i nie pobiera wynagrodzenia.

Dokładniej:

""Pan Andrzej Duda od 1 sierpnia 2006 roku jest na urlopie bezpłatnym w Uniwersytecie Jagiellońskim. W latach 2010-2011 wrócił na uczelnię i prowadził zajęcia. Od 1 października 2011 znów jest na urlopie i, podobnie jak w latach 2006-2010, nie pobiera żadnego wynagrodzenia. A w tym czasie uczelnia zatrudnia inne, wyłonione w konkursie, osoby w jego zastępstwie" - mówi w rozmowie z Wirtualną Polską Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Uniwersytetu Jagiellońskiego. - Na początku nie są to umowy o pracę, ale potem są to umowy etatowe zawierane na okres trzech lat - tłumaczy."

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Widoczna jest manipulacja mediów. Już pominę TV, bo tam wiadomo kto daje kasę.

Ale np. WP nie zamieściła prawie żadnego mojego wpisu, choć żaden nie był skierowany przeciwko komuś, nie był obelżywy i nie był głupkowaty. Natomiast zawierały wskazanie na manipulacje mediów.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Krzysiu, ale Ameryki nie odkryłeś. W mediach publicznych i prywatnych także nic się nie zmieniło - po 89 manipulacja, indoktrynacja, fałszowanie prawdy występuję na porządku dziennym, czyli normalka...

Widoczna jest manipulacja mediów. Już pominę TV, bo tam wiadomo kto daje kasę.

Ale np. WP nie zamieściła prawie żadnego mojego wpisu, choć żaden nie był skierowany przeciwko komuś, nie był obelżywy i nie był głupkowaty. Natomiast zawierały wskazanie na manipulacje mediów.

Dla mnie to też jest zastanawiające niby żyjemy w wolnym kraju a wolny kraj to bezstronne media które nie faworyzują żadnej partii dlatego już dawno przestałam ufać takim stacjom między innymi jak TVN24.

Na forach WP w tematach większość kilkukrotnie za Dudą.

Ale 3 pierwsze posty w każdym temacie "kto wygrał debatę", mimo że jest około 1700 wpisów, są przeciwko Dudzie w proporcji 6000:400 (tak na oko).

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Gdybym nie miał kandydata, to po obejrzeniu dziś paru programów, wk***iłbym się na tak prostacką propagandę i zagłosował na Dudę.

Różne Waltery, Michniki i inne cadyki sr**ą ze strachu, że na jesieni stracą rzadowe reklamy, którymi PO opłaca te propagandowe kukuruźniki

Ten post 30 minut temu miał 6000 punktów poparcia.

W pół godziny przybyło 4000 i to krótko przed północą.

Opowiem Wam mój punkt widzenia.

Od przemian '89 roku nieustannie głosowałem za kierunkiem rozwoju gospodarki i Polski.

Przez te wszystkie lata wydawało się że środowiska liberalne są w tym skuteczne.

Dawałem im kredyt zaufania jeszcze do ostatnich wyborów parlamentarnych.

Między innymi ja, na forach zabierałem głos przeciwko PiS, choć moje wypowiedzi nigdy

nie były i nie będą obelżywe i obraźliwe.

Kilka lat temu dostrzegłem jednak w formacji centro-liberalnej, niby propaństwowej i prorynkowej,

"Folwark zwierzęcy".

Po raz pierwszy od czasów kiedy mam prawo wyborcy, przed ostatnimi wyborami do Europarlamentu,

przyjąłem stanowisko że tu nic ode mnie nie zależy i nie poszedłem na wybory.

Jeszcze dwa miesiące temu, mimo że interesowałem się wcześniej JOWami

i Demokracją Bezpośrednią, były to dla mnie tylko piękne idee Demokracji i marzenia.

Kiedy pojawił się Kukiz z opcją prezydentury, nie miałem nawet czasu żeby interesować się polityką.

Przez ostatni rok pochłaniały mnie zupełnie inne zagadnienia.

Ale kiedy przyszło do wyborów Prezydenckich, kilka tematów na forach uświadomiło mi co się aktualnie dzieje.

Wiedziałem że na liberała Komorowskiego nie zagłosuję. Na PiS też nie, skoro był wybór innych kandydatów.

Pana Brauna widziałem w akcji w siedzibie PKW, i mimo że nie raziła mnie, to jednak monarchia

dla myślącego człowieka nie jest czymś co może stanowić realną alternatywę dzisiaj.

Poza Kukizem, reszta kandydatów z prawej strony była dla mnie folklorystyczna.

Jeszcze idąc na wybory, po drodze mój umysł co do samego wyboru, samej decyzji na kogo, był otępiony.

Było mi tak jakoś wszystko jedno: Kukiz, Mikke, Braun, a może pusta kartka bez krzyżyka ?

Jednak idąc na świeżym powietrzu osiągnąłem całkowite odprężenie i wiedziałem już,

że bez żadnych skrupułów, bez żadnej wątpliwości chcę dać głos poparcia i wyraz zaufania

Kukizowi, który deklaruje, a widzę że szczerze, że chce porwać nas wszystkich do odepchnięcia

świń od koryta.

Nagle dotarło do mnie to, że coś co jeszcze dwa miesiące temu było marzeniem, teraz ma realną

postać, zmaterializowało się w postaci Pawła Kukiza.

Owszem, obecnie to także marzenia,

ale obecne marzenia są mnie więcej takie:

"Liczy się cel. Potrzeba dużo wytrwałości, uporu i czasu, ale warto.

Bo Paweł mówi, że to nie on i jego koledzy będą w przyszłości ważni, ale ja, Ty, Ty, ta pani, i ten pan".

Dlatego biorąc za cele odsunięcie świń od koryta, przeniesienie ciężaru decyzji na społeczeństwo,

partycypację w decyzjach o Polsce, chcę użyć kolejnych skutecznych narzędzi w realizacji tych celów.

Jednym z tych narzędzi i pierwszym na horyzoncie są wybory prezydenckie 24 maja 2015.

I dlatego, mimo że byłem wieloletnim zwolennikiem polityki liberalnej, obecnie zagłosuję na Andrzeja Dudę.

Tak zagłosuje moja żona, bo jak słusznie zauważa Paweł Kukiz, ludzie którzy są na co dzień razem,

przesiąkają postawami i poglądami.

Tak samo zagłosują moi teściowie, bo oni zawsze tak głosowali, a ja ich nigdy nie namawiałem

na liberałów, wbrew ich przekonaniom.

Tak zagłosuje moja najbliższa rodzina, mimo, że my wszyscy od lat sympatyzowaliśmy z liberałami.

Bo wszyscy widzimy, że w obecnej Polsce "kto ma w rękach Demokrację, temu dzieje się lepiej".

Będzie to wybór "mniejszego zła", wybór kolejnego narzędzia w drodze do obranego celu.

Narzędzie to, w postaci Prezydenta Dudy, strażnika "rozpasania kasty poselskiej", mimo że jest to niezgodne z tym co mówi Paweł Kukiz, że to też polityk z klanu Magdalenkowego,

To narzędzie w postaci Prezydenta Dudy, będzie przynajmniej skuteczne w zahamowaniu jeszcze większego umocowania się i okopania obozu władzy.

Należy także mieć na uwadze, że obóz ten widząc narastający w społeczeństwie wyraz sprzeciwu

zdaje sobie sprawę, że ich dominacja nie potrwa długo, a więc przypuszczalnie wykażą się

postawą "po nas choćby potop".

I tego najbliższy "strażnik żyrandola" powinien z całą swą mocą pilnować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.