Skocz do zawartości
IGNORED

NowoczesnaPL - Balcerowicz/Petru

Yodzisław

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie obcy kapitał jawnie zasiądzie w polskim parlamencie.

A kiedy putinowcy utworzą swoję partię w sposób jawny, bez krycia się po kątach?

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A kiedy putinowcy utworzą swoję partię w sposób jawny, bez krycia się po kątach?

Na razie po różnych kątach kryją się neobanderowcy. Media już dawno informowały, że putinowcy mają już swoją partię - jest Partia Zmiana: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Trolle-Putina-w-Polsce-Mateusz-Piskorski-dla-WP-nie-mowie-o-przeciwnikach-agenci-CIA,wid,17287249,wiadomosc.html?ticaid=115c83&_ticrsn=3

Po raz kolejny udowadniasz, że to samo wiesz, co jesz.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

I to jest wina rządu ?

A k..a kogo??? za Hausnera obniżono znacząco podatek akcyzowy dla wyroby spirytusowe - fakt w pierwszym po ich wprowadzono roku dochody do budżetu nieznacznie zmalały. Przez nstp dwa wzrosły ponad dwukrotnie. Tylko czasem nie pisz, że Unia nam każe podnosić stawki akcyzy. Gdybyś nie wiedział to uświadomię Ci - bo widzę kolejnego cichego wielbiciela p. Kapicy: Unia narzuca wyłącznie ramy na które stosuje się stawki podatku akcyzowe, nawet nie może zabronić produktów na który ten podatek mogą nałożyć poszczególne kraje. Gdyby dziś pan szczurek z panem kapicą skierowali ustawę do sejmu nakładającą akcyzę na "odchody" nic brukseli do tego. Niby można sądzić wtedy takie Państwo członkowski za brak równego traktowania wszystkich podmiotów w UNII. - w praktyce jest to fikcja - chyba że uderza w starą Unię aaaaa to inna bajka (stawka akcyzy na samochody kilka lat temu jest tego przykładem) - wtedy bronią swoich rynków. Unia nie ingeruje generalnie w podatki akcyzowe krajów członkowskich. Ramy jakie określa to przedział stawek akcyzowych (dość szeroki na poszczególny produkty zharmonizowane) i okres ich implementacji ( regułą są okresy minimum 5 letnie - zarządzenia Rady Unii Europejskiej są jawne mozna wszystko sprawdzić tylko trzeba chcieć!!!!) A teraz prześledź sobie ( a tego w Gazecie Wyborczej niestety nie znajdziesz - przykro mi kolego) jak obecny rząd wprowadzał poszczególne stawki na poszczególne artykuły - przede wszystkim wyroby tytoniowe i alkoholowe, ale nie tylko. Podpowiem Ci : praktycznie zawsze od razu stawki najwyższe i od pierwszego roku. Był jeden wyjątek, ale wynikał nie z rozsądku ( obcy tym panom całkowicie) wtedy duetu rostowski kapica, tylko specyfiki sytuacji. Nie istotne zresztą. 2008r poparcie przedsiębiorców dla PO było OK 80-90%. Zapoznaj się jaka teraz jest tendencja....

praktycznie zawsze od razu stawki najwyższe i od pierwszego roku

A na czym mają być wpływy do budżetu oparte jak nie na wódzie, papierosach i paliwie ? Z czego chcesz wypłacić emerytury, renty, pensje lekarzom i nauczycielom ?
Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Chcesz mi zasugerować, że w Polsce sytuacja budżetowa przed wejściem do Unii była lepsza????? 22% bezrobocia albo i większe , rynki unijne praktycznie zamknięte dla nas: dla towarów i możliwości wyjazdu zarobkowego(chronili swój i słusznie) itd. A jednak można było w tak trudnej sytuacji obniżyć podatki. A CIT kto obniżył - zaczęło bodajże SLD, pózniej chyba Zyta Gilowaka ( tu już dokładnie nie pamiętam) Można??? Przez rok, dwa będzie gorzej, ale później już tylko z górki. Niestety Hausner był tylko raz i drugiego takiego M Finansów myślę, że nie będziemy mieli. I szkoda, że wtedy jego proponowane reformy zostały odrzucone A to, że był z SLD?? - gówno mnie obchodzi, dla mnie może być kosmitą, downem, nie obchodzi mnie to ! Interes Państwa i jego obywateli jest najważniejszy

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

I to jest wina rządu ?

To też nie jest winą rządu, że w ciągu ostatnich 5 lat rzeczywisty długo Polski wzrósł z 3 do 4 bilionów złotych i sięga ponad 200 % PKB. "Zadłużenie takie w relacji do PKB jest 2 razy większe niż zadłużenie Grecji !!" - http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=350

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

A na czym mają być wpływy do budżetu oparte jak nie na wódzie, papierosach i paliwie ? Z czego chcesz wypłacić emerytury, renty, pensje lekarzom i nauczycielom ?

Tak są oparte, że po ich "reformach" spadają systematycznie od lat ( mówię o podatkach wpływających do budżetu - VAT, AKCYZA, nie samorządów) Skoro skutek jest odwrotny - te matoły chyba zapomniały co to krzywa Laffera, to średnio inteligenty szympans z zalążkami mongolizmu połapałby się że politykę podatkową państwa trzeba zmienić!!!

było trzeba więcej rozdawać i bardziej niszczyć gospodarkę.

Na razie po różnych kątach kryją się neobanderowcy. Media już dawno informowały, że putinowcy mają już swoją partię - jest Partia Zmiana:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po raz kolejny udowadniasz, że to samo wiesz, co jesz.

Po raz kolejny udowadniasz, że jesteś starym, zgryźliwym, zapatrzonym w siebie pieroołą. Miłego dnia życzę!.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Po raz kolejny udowadniasz, że jesteś starym, zgryźliwym, zapatrzonym w siebie pieroołą. Miłego dnia życzę!.

No żeby tak zapominać, co napisało się miedzy 11:17 a 03:11. Wiem, robisz to specjalnie.

Średni czas mediach dla Nowoczesnej -90 min. Kukiz 15 -18 min. Kto tak naprawdę sponsoruje tych ścierwojadów z nowoczesnej?

A skąd niby te dane???

W zeszłym tygodniu widziałek Kukiza w kilku audycjach, u Rymanowskiego, u Olejnik i gdzieś jeszcze.

Te ileś minut to na dzień? Na tydzień, na co?

Jestem Europejczykiem.

To pewnie dlatago, że Petru ma program o którym chce mówić a Kukiz nie ma programu więc nie ma o czym mówić.

Ale pewności nie mam, bo TVP prawie nie oglądam. Jak już włączyłem w niedzielę, to było o partii "Razem", dziś w "Trójce" też, więc mógłbym stwierdzić, że to ta partia jest nachalnie lansowana, co pewnie prawdą nie jest.

Jestem Europejczykiem.

czy TV publiczna czasem nie ma obowiązku zapewnić równego czasu antenowego wszystkim kandydującym ?

Petru ma program o którym chce mówić a Kukiz nie ma programu więc nie ma o czym mówić.

dlatego Kukiza pokazują, doskonale wiedzą że i tak nic nie powie. Korwin lub dosolić więc się go nie pokazuje.

czy TV publiczna czasem nie ma obowiązku zapewnić równego czasu antenowego wszystkim kandydującym ?

Telewizja jest od informowania. Ile razy można informować, że Kukiz programowo nie ma programu???

dlatego Kukiza pokazują, doskonale wiedzą że i tak nic nie powie. Korwin lub dosolić więc się go nie pokazuje.

Przepraszam, a kto Kukizowi broni powiedzieć coś z sensem i na temat???

Jestem Europejczykiem.

Czas antenowy przysługujący jednemu komitetowi wyborczemu nie może być odstępowany innemu komitetowi.

Czas przeznaczony na rozpowszechnianie audycji wyborczych, dzieli się równo pomiędzy uprawnione komitety wyborcze. Czas przeznaczony na rozpowszechnianie audycji wyborczych, dzieli się pomiędzy uprawnione komitety wyborcze proporcjonalnie do liczby zarejestrowanych przez nie list okręgowych.

Telewizja jest od informowania. Ile razy można informować, że Kukiz programowo nie ma programu???

to akurat nie ma znaczenia.

Widzę, że teraz własną dupowatość Kukiz będzie tłumaczył spiskiem tak, jak kiedyś robił to PiS.

"Czas antenowy przysługujący jednemu komitetowi wyborczemu nie może być odstępowany innemu komitetowi. Czas przeznaczony na rozpowszechnianie audycji wyborczych, dzieli się równo pomiędzy uprawnione komitety wyborcze. Czas przeznaczony na rozpowszechnianie audycji wyborczych, dzieli się pomiędzy uprawnione komitety wyborcze proporcjonalnie do liczby zarejestrowanych przez nie list okręgowych."

Przecież nie mówimu o adycjach wyborczych!!!

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że teraz własną dupowatość Kukiz będzie tłumaczył spiskiem tak, jak kiedyś robił to PiS.

Kukiz może teraz wejdzie.. i to może być jego koniec.

Przecież nie mówimu o adycjach wyborczych!!!

sorki, racja.

A k**wa może tak z podatków od hipermarketów, operacji miedzybankowych i transferów kapitałów w cenach usług podmiotów zaleznych!

Zaboli za bardzo płatnych pachołków godłejów z USA - balcerka przebranego w swetru?

było trzeba więcej rozdawać i bardziej niszczyć gospodarkę.

Nie rozdawać tylko rozkradać. Polske rozdrapano pomiedzy wąska grupke beneficjentów zmian i poprzedniego ustroju oraz ich rodziny. Dzisiaj takie swetru odziewajace balcerowicza szuka sobie nowego żywiciela do stumanienia.

- te matoły chyba zapomniały co to krzywa Laffera, to średnio inteligenty szympans z zalążkami mongolizmu połapałby się że politykę podatkową państwa trzeba zmienić!!!

A ty zdążyłes poznać co to jest krzywa Laffera???

To taki wykresik który młodzieniec uczelniany narysował na serwetce podczas rozmowy z pewnym kiepskim aktorzyną z USA. Potem aktorzyna został prezydentem, a rysownik wykresików jego doradcą. Obaj wpędzili USA w najwieksze zadłużenie w krótkiej historii tego kraju, finansując pieniędzmi podatników konglomerat zbrojeniowy, który teraz musi sibie szukać wojenek na całym świecie bedących uzasadnieniem jego istnienia.

To historia gospodarcza jak z trzeciej rzeszy - tylko rozciagnięta w czasie i lepiej rozpowszechniona propagandowo.

Ostatnio czytałem o mniejszej podatności żydów na uzależnienie od alkoholu.

Załóżcie sobie jeden z drugim wątek o Żydach. Tak z ciekawości: "A ty zdążyłes poznać co to jest krzywa Laffera???" to chyba rusycyzm.

Jestem Europejczykiem.

Ostatnio czytałem o mniejszej podatności żydów na uzależnienie od alkoholu.

Nie zawsze "kto czyta nie błądzi" jak widać.

Przepychanki słowne z motłochem nie mają sensu. Motłoch wie swoje lepiej i nikt mu nie będzie mówił co ma myśleć. Motłoch ma ugruntowane przekonania polityczne i zawsze głosuje na partię która najlepiej reprezentuje jego specyficzne poglądy.

Dlatego trzeba głosować na "Nowoczesną"...

Tak z ciekawości: "A ty zdążyłes poznać co to jest krzywa Laffera???" to chyba rusycyzm.

Jeśli to do mnie to wiem co to za krzywa. Polska jest w miejscu gdzie każde obniżenie podatków zwiększy wpływy do budżetu.

Przepychanki słowne z motłochem nie mają sensu. Motłoch wie swoje lepiej i nikt mu nie będzie mówił co ma myśleć. Motłoch ma ugruntowane przekonania polityczne i zawsze głosuje na partię która najlepiej reprezentuje jego specyficzne poglądy.

Dlatego trzeba głosować na "Nowoczesną"...

Tłumaczenie deczko pokrętne...

Nowoczesna tylko dla ciemnego motłochu może byc "nowoczesna" - deja vu z PO nic innego

Nowoczesna tylko dla ciemnego motłochu może byc "nowoczesna" - deja vu z PO nic innego

Nie ma strachu - ciemny motłoch głosuje na PiS. Tak przynajmniej sam deklaruje.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.