Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uniezależnić się od pc? kupić strumieniowca, czy transport?

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

ale to rozmowa o tym jak zastapic kompa a nie jak komu wygodniej - autor sam napisal ze zalezy mu na jakosci a nie funckjonalnosci wiec jesli obsluga laptopa jest dla kogoś trudna lub uciążliwa to obsluga tableta/telefonu jest pewnie latwiejsza (no chyba że ktoś ma wadę wzroku i woli duzy ekran tv ale wtedy zapominamy o jakosci)

Telwizor tu nie ma znaczenia...

w przeciwienstwie do telefonu ktory ma przeciez prawie kazdy i korzysta z niego co pół godziny

A przy nawigacji po plikach przy słuchaniu, to z tego co pół godziny (pewnie jeszcze między patrzeniem na ekran kompa czy laptopa/tabletu) robi się już praktycznie non stop. Oko ma buszować jak najczęściej na różnych odległościach, wtedy jego zawieszenie jest trenowane w pełnym zakresie jego ruchu.

(no chyba że ktoś ma wadę wzroku i woli duzy ekran tv ale wtedy zapominamy o jakosci)

Wadę wzroku to sobie nabywamy (zafiksowanie zakresu zawieszenia oka na bliskie odległości) w sposób jaki napisałem powyżej (a to co teraz doradzam właśnie chroni od wad wzroku) i we wcześniejszym poście, a co do jakości to takie rzeczy dobrze wychodzą w odpowiednim teście.

dla kogoś kto nie chce kolejnego komputera-najwygodniejsze rozwiązanie jest na zdjęciu.

do tego pilot do obsługi całego systemu i swoboda w wyborze przyłączy cyfrowych.

To raczej obraz tego co mozna zrobic..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

egzotyka gra zaskakująco dobrze,wygląda jeszcze lepiej.

ma w zestawie adaptor wi-fi,touch screen,pilota

...i nie kosztuje tyle co audiofilskie przebierańce.

AES/EBU i I2S.

Ceny zależą od modelu i wyposażenia.

Mój J.Feng hdm-01d kosztował legalnie sprowadzony do Polski ok 550euro.

dla kogoś kto nie chce kolejnego komputera-najwygodniejsze rozwiązanie jest na zdjęciu.

do tego pilot do obsługi całego systemu i swoboda w wyborze przyłączy cyfrowych.

Ale na tym obrazku, to same komputery są :)

Tylko niewiadomo jak to gra bo to egzotyka. Pewnie ok ale troche zakup w ciemno no i ze sprowadzaniem troche zabawy

Ja tak mam, śmiało możesz kupować.

Tzn. u mnie za streamerem jest dac, ale sama sieć wygląda tak samo.

Ale na tym obrazku, to same komputery są :)

Ja tak mam, śmiało możesz kupować.

Tzn. u mnie za streamerem jest dac, ale sama sieć wygląda tak samo.

Jaki masz streamer? Ma wbudowany DAC?
Jaki masz streamer? Ma wbudowany DAC?

Squeezebox Touch. Ma.

c15d293e4e22a8f191db6fe183924fc7.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu masz opis co się da z niego wycisnąć.

Ukryta Zawartość

Moge sie zalozyc o kupno takiego Simple Audio Roomplayer ze gra sporo lepiej od tego Logitecha.

Ten Aune ciekawy. Trzeba sie bedzie kiedys wybrac na odsluchy, wiemy juz ze kolega ma cos podobnego.

PS. Jako ze byla juz Adele proponowa do testow, to ja zaproponuje Alexander O'Neal - If You were here tonight oraz drugi utwor Fink - See it All czy Nothing is ever finished. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Moge sie zalozyc o kupno takiego Simple Audio Roomplayer ze gra sporo lepiej od tego Logitecha.

U mnie Logitech gra w drugim systemie. A w głównym służy wyłącznie za transport.

No wlasnie najlepiej jakby mozna porownac ze soba taki chinski player ze squezboxem terminalem z daphile laptopem z jriver i topowym playerem typu linn czy auralic aries.

Zastanawiam sie czy roznica w transportowaniu danych do zewnetrznego dac jest miedzy nimi rozroznialna czy to po prostu kwestia komfortu obslugi

Uprzedzajac cynikow nie chodzi mi o slepe testy w ktorych amplitunery graja najlepiej ani udowadnianiu ze zera i jedynki to zawsze to samo

nikt nie jest zainteresowany takimi porównaniami.

Ze Sqb miałem kiedyś do czynienia-jako transport nawet nie zbliża się do mojego cd-ka.

To było pierwsze tanie i dobrze zrobione urządzenie.tego typu.Lampizator go wypromował po raz wtóry.

<br />Kupę kasy za kolejne pudełeczko...

Akurat Auralis Aries Mini zapowiada się jako następca Logitecha. Cenowy killer - 399$ za pełny streamer.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Akurat Auralis Aries Mini zapowiada się jako następca Logitecha. Cenowy killer - 399$ za pełny streamer.

U Niemców próbują sprzedawać za 500euro.

Ukryta Zawartość

Z.

Ukryta Zawartość

Konkurencja Auralica spi. Stad cena ariesa, bo tam w sumie nic takiego w nim nie ma co by tlumaczylo taka cene.

Ponad 6 tys za streamer bez daca , ktory ma mniejsze mozliwosci niz komputer za 2 tys zl, wyposazony tylko w dobre usb i zasilanie liniowe.

To spróbuj stworzyć coś tańszego o równie dobrym brzmieniu. Co nie będzie PC.

Póki co nikomu się to nie udało.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Stara wersja juz jest troche na rynku. Wystarczajaco dlugo zeby zrobic tansza konkurencje. Nikt sie nie pofatygowal wiec sami zrobia sobie konkurencje i dotra do najszerszej klienteli. Za cene 399$ to bedzie hit. Oby nie bylo rozczarowania ale jak zrobic dobry transport juz wiedza

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.