Jump to content
IGNORED

ESound E5 Platinum Edition CD player - opinie? tak dobry?

adamgdansk

Recommended Posts

Jak w temacie. Szukam opinii uzytkowników albo tych co mieli okazję używać/odsłuchać/porównać?

Czy brzmi "analogowo"? ;)

Słuchałem dłuższy czas Esound CD-E5 Reference Edition - Nie brzmi analogowo . Dźwięk wysokiej klasy, świeży bardzo dynamiczny i niezwykle przestrzenny z dobrym basem ,ale na pewno nie "analogowy" . Nie wiem jak jest z Platinum niestety .

pozdr.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Darek - analogowy to oczywiście nie chodzi mi o trzaski, ale wypełnienie, ciepło, dobre dociążenie dźwięku, magiczną średnicę i to wrażenie że dźwięk jest "live" oraz brak zmęczenia odsłuchem versus nerwowość/bylejakość brzmienia CD średniej klasy ;)

Hidden Content

Kolego Adamie ,wiem o jakie analogowe brzmienie ci chodzi ,nie musisz mnie uświadamiać . Ten mój grał na poziomie odtwarzaczy 10-15 tyś choć jest od nich sporo tańszy. Powtórzę - dźwięk wysokiej klasy . Nie bedę się rozpisywał bo każdy ma inne odczucia i preferencje . Dynamika na wysokim poziomie , doskonała przestrzeń i lokalizacja instrumentów ,Ladna średnica i barwa ,....... z Lebenem 300 było pięknie . Mozna było słuchać godzinami -W żadnym wypadku dźwięk nie męczył .

pozdr.

Hidden Content

Darek - sorry - nie chciałem aby zabrzmiało złośliwie. Dzięki za update. A miałeś okazję porównywać z jakimiś topowymi CDekami - ze stajni Accu czy MLevinson czy Reimyo czy cokolwiek?

Hidden Content

Darek - sorry - nie chciałem aby zabrzmiało złośliwie. Dzięki za update. A miałeś okazję porównywać z jakimiś topowymi CDekami - ze stajni Accu czy MLevinson czy Reimyo czy cokolwiek?

Poprzedni właściciel to robił. Wybrał jednak Esound i wcale nie dlatego ze był sporo tańszy.

Hidden Content

Miałem okazję odsłuchać ten odtwarzacz (chciałem go kupić ) i porównać go z moim Audiolabem 8200CD. Porównanie robiłem u właściciela na jego systemie na który składał się najwyższe modele końcówek mocy Cayin pre też tej firmy oraz jakieś mocno wypasione głośniki Uhera.W porównując do Audiolaba zdecydowanie bardziej selektywny i uporządkowany przekaz. Szczególnie dało się to zauważyć przy nagraniach gdzie dużo dzieje się w górnych rejestrach. Bas i średnica w zasadzie podobna do Audiolab. Co do analogowego charakteru tego odtwarzacza to uważam że nie bardzo daje się go odczuć. W tym zakresie przekaz był złożony do Audiolaba i dla tego nie zdecydowałem się na zakup.

Hidden Content

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.