Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie wersja 4.0 na iPad'a zmienia wszystko.

Tzn? Możesz sprecyzować? Na iPhone nic się nie zmieniło, bynajmniej ja nie widzę różnic. :(

Dla mnie Lighting DS do sterowania jest słaby. Konieczność tylko do ustawień i Tidal,radio.

Normalnie do strumieniowania muzy jest dużo lepszy player od Lumina i Linna, ale Lumin najlepszy.

Ale są duże zmiany do wersji 3.1:

Version 4.0

About This Release:

21st December 2016

Update to 4.0 will erase all user saved collection and playlist on iPad

New Features:

Complete re-designed iPad version that support multi-tasking and rich metadata from TIDAL and Qobuz.

Add setup guide for POLARIS.

Improvement:

Stability of both iPad and iPhone version have been improved.

Display album cover in track list for TIDAL and Qobuz official Playlist.

More detailed error message reminder.

Fixes:

Unable to log on streaming account when password contains special letters.

Unable to add radio station with URL start by HTTPS://

App take too much storage due to increased cache file.

Jak zainstaluję to się dalej wypowiem

Co to jest "setup guide for POLARIS"

Jakiś przewodnik instalacyjny Polaris?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Tzn? Możesz sprecyzować? Na iPhone nic się nie zmieniło, bynajmniej ja nie widzę różnic. :(

Zmienił się całkowicie layout - czyli obsługa, wygląd okien, sposób wyszukiwania, dodawanie do listy, do ulubionych, tidal itp. Dla mnie po prostu wszystko się zmieniło, jeśli chodzi o obsługę.

Używam Auralic Aries w wersji pełnej nie mini.

Sprawdzę też na iPhone'nie

To nie ewolucja, a rewolucja.

Wg mnie ulepszyli nawigację oraz wygląd okna podczas odtwarzania.

Brakuje mi jednak możliwości zmiany jakości odtwarzania Tidal.

Edytowane przez rangefinder

Dla mnie Lighting DS do sterowania jest słaby. Konieczność tylko do ustawień i Tidal,radio.

Normalnie do strumieniowania muzy jest dużo lepszy player od Lumina i Linna, ale Lumin najlepszy.

Ale są duże zmiany do wersji 3.1:

Version 4.0

About This Release:

21st December 2016

Update to 4.0 will erase all user saved collection and playlist on iPad

New Features:

Complete re-designed iPad version that support multi-tasking and rich metadata from TIDAL and Qobuz.

Add setup guide for POLARIS.

Improvement:

Stability of both iPad and iPhone version have been improved.

Display album cover in track list for TIDAL and Qobuz official Playlist.

More detailed error message reminder.

Fixes:

Unable to log on streaming account when password contains special letters.

Unable to add radio station with URL start by HTTPS://

App take too much storage due to increased cache file.

Jak zainstaluję to się dalej wypowiem

Co to jest "setup guide for POLARIS"

Jakiś przewodnik instalacyjny Polaris?

Polaris to ich najnowszy twór. Streamer + wzmacniacz

Brakuje mi jednak możliwości zmiany jakości odtwarzania Tidal.

Pytam z wielkiej ciekawości po co zmieniać jakość w Tidal?

Zainstalowałem soft Linna na iPad'zie i moim zdaniem słaby - nie obsługuje także Tidal'a.

Zainstalowałem soft Linna na iPad'zie i moim zdaniem słaby - nie obsługuje także Tidal'a.

Lepszy jest player od LuminA

Chciałbym mieć kontrolę nad wyborem jakości, móc sprawdzić w jakiej jakości odtwarzane są pliki.

Wydaje się, że domyślnie powinien odtwarzać w najwyższej możliwej jakości, ale powinna być dostępna możliwość zmiany ustawień.

Czy trzeba coś specjalnego zrobić, aby połączyć aplikację Lumina z Mini? Mi nie chciało to działać jakiś czas temu.

Czy trzeba coś specjalnego zrobić, aby połączyć aplikację Lumina z Mini? Mi nie chciało to działać jakiś czas temu.

Nic nie trzeba tylko mini musi być włączone. Z apki Lumina i Linn nie da się sterować zasilaniem.

Nic nie trzeba tylko mini musi być włączone. Z apki Lumina i Linn nie da się sterować zasilaniem.

w jaki sposób sterować zasilaniem z DS Lightning?

U mnie apka Lumina (Lumin 6.0.6) po prostu nie startuje....

Na iPhone, z pamięci - Naciskasz dolny pasek gdzie wyświetla co odtwarza, później na gorze po prawej masz ikonkę taka zębatkę (ustawienia) i tam masz power on oraz sleep. :)

Dawno nie używałem ale 6.0.6 faktycznie nie działa mi teraz

Edytowane przez Grafii_

Sprostowanie... naciskasz na gorze na nazwie urządzenia i tam na gorze po prawej masz ta zębatkę :) tam włączasz i wyłączasz urządzenie

Faktycznie DS Lighting 4.0 jest poprawiona i ładniej wygląda. Szczególnie dla Tidala.

Ogólnie sterowanie Tidalem tu duży plus

Ale nadal nie można przeglądać plików jpg w folderach z muzyką.

Sterowanie zasilaniem fajna sprawa.

Ja wolę jednak Lumina.

• 2 tygodnie później...

Też chciałem spytać ;) tylko jeśli nawet to rozumiem, że musiałbym wrócić do używania wbudowanego dac'a bo Mojo nie obsługuje mqa.

????

MQA w Tidal'u można przetestować słuchając tego albumu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wygląda na to ,że aries obsługuje bez problemu ten format.

Pozostałe albumy w MQA można znaleźć w aplikacji Tidal w zakładce "what's new/albums/masters".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dfx5

MQA jest dostępne od dzisiaj (jeszcze rano była informacja, że nie do końca się dogadali z MQA) TYLKO za pomocą aplikacji desktopowej.

All you need is a TIDAL HiFi membership to access thousands of master-quality albums only through the TIDAL desktop application. When you are in the TIDAL desktop application, go to “What’s New” and select “Masters” in the Albums section.

Tak, ale to co cytujesz oznacza ,że MQA w aplikacjach Tidal'a dostępne jest tylko w wersji desktop'owej. Wygląda na to ,że ich serwery udostępniają to wszystkim aplikacją, a aplikacja by grać z jakością MQA tylko mysi umieć z tej dogodności skorzystać.

po zalogowaniu się na aplikację desktopową mamy możliwość ustawienia następujących jakości odtwarzania:

- normal

- high

- HiFi / Master

Po wybraniu NOWE -> ALBUMY mam link MASTERS gdzie jest od czorta muzyki.

Jest mały trick.

Jeżeli dodacie do ulubionych płytę masters to odtwarza się ona na Ariesie (i pewnie na innych aplikacjach) jako 24/48.

Po transferze widzę, że idzie pobiera dwa razy więcej danych.

Zawsze to coś :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

pracują nad oprogramowaniem dla Auralica

To those who do not have MQA certificated DAC, dont worry, we are also working on a private software based MQA decoder to send signal to your DAC using AURALiC's latest upsampling algorithm. (Disclaimer: this is not going to use any MQA property software code.)

Jest mały trick.

Jeżeli dodacie do ulubionych płytę masters to odtwarza się ona na Ariesie (i pewnie na innych aplikacjach) jako 24/48.

Właśnie miałem napisać ,że powinno być 24bit / 96 khz, a jest niestety tylko 48khz -:) Czyli jest coś nie tak? Edytowane przez dfx5

Właśnie miałem napisać ,że powinno być 24bit / 96 khz, a jest niestety tylko 48khz -:) Czyli jest coś nie tak?

Powinno być 24/96 w aplikacji desktopowej, jedynej która wspiera ten format, i tam jest 24/96.

W bonusie, na Auralica mamy 24/48, więc nie uważam, że coś jest nie tak... 24/48 to dwa razy więcej informacji niż na płycie CD.

Ja natomiast zastanawiam się czy 24/48 jest natywne, czy jest to upsampling 16/48.

Tidal cały czas dodaje nowe pozycje do kategorii masters. Dzisiaj pojawiły się nowe albumy.

• 2 tygodnie później...

Działo wam radio w Aries'ie? U mnie po wybraniu tej opcji pojawia się "loading" i nawet po kilku minutach nic się więcej nie dzieje...

Działo wam radio w Aries'ie? U mnie po wybraniu tej opcji pojawia się "loading" i nawet po kilku minutach nic się więcej nie dzieje...

Śmiga aż miło :)

Jeśli chodzi o radio w Aries'ie to trzeba coś ustawiać? Proszę o krótka instrukcję.

Proszę też o opis jak korzystać z oprogramowania ROON.

Musisz dodać swoje stacje w zakładce Radio - My Station. Mowa oczywiście o oryginalnej apce.

Nie pamietam skąd brałem listę stacji, ale dla przekładu do Zetki masz np tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi