Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak już pisałem u mnie po wybraniu tej opcji RADIO pojawia się "loading.." i nic więcej nie mogę zrobić!! Po prostu nie mam dostępnej żadnej funkcji. Od zawsze tak miałem.

Ma ktoś pomysł jak naprawić mój problem?

Edytowane przez dfx5

Odinstalowanie i ponowna instalacja nic nie pomogła. Wykonałem także reset ARIES'a i niestety dalej RADIO nie dostępne.

Jedziesz na androidzie czy IOS?

Na androidzie radio nie działa

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Jaki masz system na iOS? Którą wersję? 10.2? Masz wolne miejsce czy zapchany po brzegi? Mi też nie chciało wszystko śmigać jak miałem mało miejsca w tel.

Skoro masz dwa urządzenia i na obu nie działa to prawdopodobnie coś z urządzeniem. Masz zaktualizowanego Aries do v4.1? Może trzeba reklamować?

Mi tez pierwszy egzemplarz się zepsuł, nie chciał pamiętać ustawień, tzn gubił je po paru dniach i wymienili na inny egzemplarz.

Śledzę sobie ten wątek bo sprzecik wydaje się ciekawy. Problem w tym, że tak ok. 75% wpisów dotyczy problemów z konfiguracją... Ciekaw jestem czy przesiadką z laptoka ma w ogóle sens. Nie słucham serwisów a funkcjonalność dobrze skonfigurowanego foobara jest poza zasięgiem tego ustrojstwa.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Ciekaw jestem czy przesiadką z laptoka ma w ogóle sens.

MA!! Po pierwsze jakość dźwięku, a po drugie obsługa za pomocą fajnego pilota (iPad'a, IPhone'a) z wygodnego fotela. Streamer to moim zdaniem konieczność w dzisiejszych systemach audio. Poza tym jeśli ktoś teraz nie używa TIDAL'a to wcześniej czy później zacznie z niego korzystać. Jakość bardzo przyzwoita i pozwala zaoszczędzić sporo czasu i pieniędzy
MA!! Po pierwsze jakość dźwięku, a po drugie obsługa za pomocą fajnego pilota (iPad'a, IPhone'a) z wygodnego fotela. Streamer to moim zdaniem konieczność w dzisiejszych systemach audio. Poza tym jeśli ktoś teraz nie używa TIDAL'a to wcześniej czy później zacznie z niego korzystać. Jakość bardzo przyzwoita i pozwala zaoszczędzić sporo czasu i pieniędzy

Litosci. Foobara ma pilota na Androida za 4 zł(wersja darmowa działa niestabilne). Skopiowanie playlisty na 1000 utworów zajmuje 30 sek. I nie ma problemu z trybem shuffle jak w Aries. Ciekaw jestem czy poprawa jakości jest warta 2,5 kpln. Np. wielu zawodowych recenzentów stosuje w swoich systemach PC jako transporty. W tym Aries podoba mi się, że można wymontować dysk i odtwarzać po USB ale prymitywny interface mnie odstrasza.

Tzn. wmontować dysk...

Litosci. Foobara ma pilota na Androida za 4 zł(wersja darmowa działa niestabilne)

Ten "pilot" nie uruchomi komputera i nie obsługuje TIDAL'a itp... Uruchomienie Aries'a i odtwarzanie ostatniej listy utworów to dwa kliknięcia. Jakość dźwięku ze zwykłego PC jest bardzo przeciętna. Używałem Della E6420 i grał bardzo słabo po USB. Poza tym często gdy słucham muzyki używam laptopa, więc do odtwarzania i tak potrzebowałem drugiego.
Ten "pilot" nie uruchomi komputera i nie obsługuje TIDAL'a itp... Uruchomienie Aries'a i odtwarzanie ostatniej listy utworów to dwa kliknięcia. Jakość dźwięku ze zwykłego PC jest bardzo przeciętna. Używałem Della E6420 i grał bardzo słabo po USB. Poza tym często gdy słucham muzyki używam laptopa, więc do odtwarzania i tak potrzebowałem drugiego.

Ależ oczywiście że można obsługiwać tidala z apki foobar z pozycji smartfona. Amp ka bubble upnp i wtyczka we foobar upnp wszystko załatwia sprawę

Poza zawsze zostaje nam jeszcze Daphile a tam już all in one nawet muzyka z YouTube

Edytowane przez venom200

Ależ oczywiście że można obsługiwać tidala z apki foobar z pozycji smartfona. Amp ka bubble upnp i wtyczka we foobar upnp wszystko załatwia sprawę

Tylko wtedy BubbleUPnP przesyła z Tidal'a do komputera muzykę. Długo używałem podobnego rozwiązania z JFENG S1-pro. Jest niezłe, ale w porównaniu z areies'em to kiepskie rozwiązanie i w wersji 2.7.3 bardzo app'ka ma kiepski interfejs "Tidal'a". Wręcz tragiczne wyszukiwanie utworów!! Dodatkowo ciągle przesyła po wifi stream z muzyką. Bateria szybko się rozładowuje, a jeśli ktoś właśnie zabierze swój telefon (choćby wyjdzie z domu) w głośnikach nastaje cisza.

Poza zawsze zostaje nam jeszcze Daphile a tam już all in one nawet muzyka z YouTube

Daphile w rozsądnych pieniądzach to niestety też słaba jakość USB i żadnych innych porządnych wyjść cyfrowych. Edytowane przez dfx5

Ciekaw jestem czy poprawa jakości jest warta 2,5 kpln. Np. wielu zawodowych recenzentów stosuje w swoich systemach PC jako transporty.

A jaki komputer czytałeś dokładnie? Zazwyczaj MacBook a to jest zabawka za dużo więcej niż 2,5k. Poza tym mini kupisz za 2k po rabatach.

Dla mnie obsługa przez apke dużo wygodniejsza niż odpalanie kompa.... Daphile jest porównywalny w obsłudze, nie licząc konfiguracji i ustawień.

A jaki komputer czytałeś dokładnie? Zazwyczaj MacBook a to jest zabawka za dużo więcej niż 2,5k. Poza tym mini kupisz za 2k po rabatach.

Dla mnie obsługa przez apke dużo wygodniejsza niż odpalanie kompa.... Daphile jest porównywalny w obsłudze, nie licząc konfiguracji i ustawień.

Ale trudno liczyć pełną cenę laptopa - na tym polega korzyść, że słucham z laptopa, którego wykorzystuję też do innych celów i którego i tak bym kupił. Co do systemów recenzenckich to w A/V(jedyne pismo, które kupuję 2-3 do roku) jest zarówno system z PC specjalnie skonfigurowany do audio jak i system oparty na laptopie Asus i JRiver. Ja akurat mam ograniczone środki więc konfiguracja wzmacniacz z DAC + laptop jest dla mnie optymalna na ten moment w kategorii jakość/cena. Ale ciekawy może być np. dylemat kogoś kto ma do wydania na elektronika powiedzmy 8 tys. zł - czy lepiej kupić np. zintegrowanego Hegla Hd-80(albo inny wzmacniacz tego typu), czy osobny DAC i AMP po 4 tys. czy bawić się w układ streamer + AMP po 4 tys. Coś mi mówi, że DAC za 4 tys. (dobrze zaprojektowany pod kątem USB) będzie jednak lepszym rozwiązaniem.

Koledzy, nie wczytywałem się dokładnie w 33 strony tego tematu ale zapytam: na jakim poziomie jest jakość i brzmienie DAC'a wbudowanego w Aries'a ?

dzięki

Koledzy, nie wczytywałem się dokładnie w 33 strony tego tematu ale zapytam: na jakim poziomie jest jakość i brzmienie DAC'a wbudowanego w Aries'a ?

dzięki

W Aries'ie nie ma DAC'a !!

W Aries'ie nie ma DAC'a !!

noto "c*pa" zemnie myślałem że ma, bo pisze że ma przetwornik C/A Sabre, ma wyjście analogowe stereo, noto oco chodzi ???

Chyba mylicie trochę dwa pojęcia, dac posiada bo jak niby miałby konwertować muzykę w formie cyfrowej na analogową na wyjścia rca, nie posiada natomiast wejść cyfrowych optyczne, elektryczne i usb. Nie może służyc jako dac pod np. komputer

Dynaudio Focus 160, Atoll IN100 SE, Bluesound Node 2

ok ale pytanie chyba dotyczyło mini tak myślę bo to temat o mini :)

ok ale pytanie chyba dotyczyło mini tak myślę bo to temat o mini :)

:)

pytanie nadal aktualne dla zorientowanych w temacie

Edytowane przez ZenekXXX

Przyznam się że nie miałem okazji posłuchać jak brzmi, ale od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu urządzenia tego typu i według opinii na forach chyba lepszym brzmieniowo i funkcjonalnie jest Bluesound Node 2 i na tą chwilę jestem prawie na niego zdecydowany.

Warto doplacic i kupić Auralica Aries LE zamiast Mini? Cosmzyskam na tym, brzmieniowo lub funkcjonalnie? I tak bede podłączać do zewnetrznego DAC.

Czy Może lepiej i kupic Bluesound Node 2 zamiast któregokolwiek Auralica?

Mam ipada wiec sterowańie to nie problem.

Zalezy mi na słuchaniu muzyki z Tidal, Qobuz, Trójki oraz muzyki z podłączonego HDD oraz Gapless.

Dodatkowe pytanie - czy na dysku twardym podłączonym przez USB do któregokolwiek z tych urządzeń, bede w stanie wyszukiwać utwory / płyty / artystów, czy zawsze trzeba przejrzeć pełen katalog szukając tego, co mnie ineteresuje?

• Pokaż nowe odpowiedzi