Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdził ktoś działanie aplikacji na androida?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Sprawdził ktoś działanie aplikacji na androida?

Wartałoby się tego dowiedzieć bo przy tym urządzeniach interfejs jest często jedną z kluczowych spraw

• 2 tygodnie później...

Przesyłam linka do starej aplikacji na Androida gdyby ktoś potrzebował:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szukam osoby chętnej do zakupu Auralica mini w cenie dużo niższej niż u dystrybutora.

Mam kontakt w sklepie audio, gdzie sprzedawca może to załatwić.

Sam jest bardzo zainteresowany tym streamerem i dostał na sklep dużą marżę, gdy zakupi min. 3 szt.

Razem z nim, jest nas dwóch, więc szukamy jednego (tylko) ochotnika.

Cenę podam tylko pierwszemu, który się zgłosi na PW. I ewentualnie następnemu, gdy nie wyrazi zgody na zakup.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• Redaktorzy

Czy osoby, które posiadają mini mogłyby się wypowiedzieć odnośnie daca, ogólnie jakie to granie?

Po wyjściach analogowych gra lepiej niż Linn Sneaky, po USB z dobrym DACiem zyskuje kolejnych kilka "gwiazdek". Generalnie relacja jakość/cena na chwilę obecną nie do pobicia.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Po wyjściach analogowych gra lepiej niż Linn Sneaky, po USB z dobrym DACiem zyskuje kolejnych kilka "gwiazdek". Generalnie relacja jakość/cena na chwilę obecną nie do pobicia.

A to ciekawe. Na zagranicznym forum czytałem, że Raspberry pi za 250zł po USB gra lepiej od Mini :D Generalnie jak człowiek sam nie posłucha to się nie dowie, a w Internecie ilu ludzi tyle opini :D

A to ciekawe. Na zagranicznym forum czytałem, że Raspberry pi za 250zł po USB gra lepiej od Mini :D Generalnie jak człowiek sam nie posłucha to się nie dowie, a w Internecie ilu ludzi tyle opini :D

polecam świeżą recenzje:

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem Raspberry, ale słuchałem Lumina, Aurendera itp. Mini oferuje dźwięk na poziomie swoich droższych braci. W tej cenie to nic nie ma na rynku godnego uwagi.

Ukryta Zawartość

Auralic Mini tak gra po analogowych wyjściach że stwierdziłem osobiście iż nie ma sensu DAC-a do niego szukać ... Zasilacz do niego czyli Tomanek ULPS jeszcze bardziej mnie utwierdził w tym przekonaniu.

Gramofon Thorens TD 320 z wkladką Ortofon Black przy RCM sensor prelude gra oczywiscie lepiej... Dla mniej wymagających lub przesluchających po krótce plików po czym kupujemy na fizycznym nośniku wybitne albumy czy to na CD lub Vinyl ten Auralic jest bomba a zwłaszcza że po dodaniu twardego dysku ssd możecie bezstratnie ripować kolekcje CD .

• Redaktorzy

Rozumiem, że osobiście porównałeś?

Słuchałem Sneakiego i jeszcze kilku innych streamerów we własnym systemie jeśli o to pytasz ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jest kilka chętnych osób do zakupu, może ponowimy próbę zakupu grupowego? Może ktoś już ma dobre zniżki a przy większym zamówieniu możemy negocjować.

Słuchałem Sneakiego i jeszcze kilku innych streamerów we własnym systemie jeśli o to pytasz ;-)

Ale czy porównywałeś bezpośrednio czy słuchałeś jakiś czas temu Sneakiego a teraz mini?:)

Gramofon Thorens TD 320 z wkladką Ortofon Black przy RCM sensor prelude gra oczywiscie lepiej...

Byłby powód do załamania się gdyby było odwrotnie:)

Byłby powód do załamania się gdyby było odwrotnie:)

Powiem Ci szczerze iż modliłem sie ... To by dopiero było czyli wątek " jak wyjść z winyla " ;)

Nie ma jednak obaw , winyl (dobry ) górą a Auralic na Sabre to świetny DAC ale najlepiej zasilaniem Tomanka

Edytowane przez Luk77
  • Redaktorzy

W Lighting DS są zaszyte wtyczki do Qobuz, WiMP i Tidal. Spotify działa jeśli zainstalujesz jego klienta na iPadzie i wyślesz na Auralica sygnał np. poprzez AirPlay.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

polecam świeżą recenzje:

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem Raspberry, ale słuchałem Lumina, Aurendera itp. Mini oferuje dźwięk na poziomie swoich droższych braci. W tej cenie to nic nie ma na rynku godnego uwagi.

A tu takie glosy... ciekawe...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe jak gra auralic mini z zasilaczem tomanka do wersji z seryjnym czy jest spory przeskok i jak sie ma do strumieniowcow takich jak C A sm6 czy ktos porownywal.

Ciekawe jak gra auralic mini z zasilaczem tomanka do wersji z seryjnym czy jest spory przeskok i jak sie ma do strumieniowcow takich jak C A sm6 czy ktos porownywal.

Jesli noe gra lepiej niz Malina tzn ze nie ma zadnego przeskoku a tylko marketingowy belkot.

Do Twojego wzmacniacza adekwatny klasowo jest jedynie aurali aries femto clock z zasilaniem liniowym + DAC nie gorszy niż Dragon. To tak, abyś miał świadomość :)

Jesli noe gra lepiej niz Malina tzn ze nie ma zadnego przeskoku a tylko marketingowy belkot.

Wybór zależy od każdego z Nas. Jeżeli jeden post przekonuje kogoś do zakupu RPI to niech kupuje.

Mini to mój faworyt obecnie.

Gość

(Konto usunięte)

Do Twojego wzmacniacza adekwatny klasowo jest jedynie aurali aries femto clock z zasilaniem liniowym + DAC nie gorszy niż Dragon. To tak, abyś miał świadomość :)

A cóż to za "klasyfikacja" klocków...?

Wybór zależy od każdego z Nas. Jeżeli jeden post przekonuje kogoś do zakupu RPI to niech kupuje.

Mini to mój faworyt obecnie.

Alez oczywiscie - kazdy w zyciu ma wlasne priorytety. Sztuka jest dokonywanie madrych wyborow...

A cóż to za "klasyfikacja" klocków...?

"Jedynie " się jakoś wkradło.

Edytowane przez insaimz

Mogę pomóc w zakupie Auralica Aries Mini na preferencyjnych warunkach. Dziś kupiłem swojego bezpośrednio od przedstawiciela Auralica na Polskę i wynegocjowałem duży rabat dla siebie i innych chętnych z naszego forum. Jak ktoś jest chętny to po szczegóły zapraszam na PW.

W tym przypadku trzeba niestety pogodzić się ze spadkiem jakości.

Nawet jakoś Spotify może obniżyć? Swoją drogą to dziwne że taka firma nie jest w stanie wykupić supportu spotify i licencji ja spotify Connect. Ja osobiście Szukam dobrego urządzenia że spotify Connect ale bez data i tylko USB audio lub spdif.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Słuchał już ktoś tego Mini? Zakładając, że działa pod kontrolą Linn Kazoo, ciekawi mnie czy jako źródło po RCA może zagrać na poziomie zbliżonym do pierwszych Majików DS... ?

Słuchał już ktoś tego Mini? Zakładając, że działa pod kontrolą Linn Kazoo, ciekawi mnie czy jako źródło po RCA może zagrać na poziomie zbliżonym do pierwszych Majików DS... ?

Jak na razie tylko legendy kraza ;)

Nikt kto ma Linna nie kupi Mini, nikt kto kupil Mini nie kupi Linna. Tazke na legendach sie skonczy, a papier jak wiadomo wszystko przyjmie:)

• Pokaż nowe odpowiedzi