Skocz do zawartości
IGNORED

Wysyp medali na M.Ś. w Pekinie.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr

Niewielu jest Polaków najlepszych na świecie w jakiejkolwiek dziedzinie.Czemu ich nie wspierać?Idąc za moim przykładem to ludzie nie chodzący do teatru,opery czy filharmonii mogliby napisać to samo co Ty.Wiele krajów,zwłaszcza tych mniej widocznych wydaje spore środki na promocje na świecie.A przecież sport wyczynowy jest najlepszą promocją.

Rzeczywiście wspaniała promocja. Jak będę w celach rozrywkowych albo turystycznych wybierał się za granicę, to wybiorę raczej jakieś urokliwe, ciekawe miejsce, które ma MI coś do zaoferowania. I nie będzie to raczej Sochi, gdyż nie rzucam kulą z łańcuchem ani żadną inną łyżwą.

A przecież sport wyczynowy jest najlepszą promocją.

Tak twierdzą robiący w promocji.

W tym może być dużo prawdy w odniesieniu do dyscyplin popularnych, ale te akurat najmniej potrzebują finansowania z kieszeni podatnika.

Jeśli o niepopularne chodzi, to tak bez szukania

Wiecie kto zdobył złoto w oszczepie? Z jakiego kraju on?

Zgaduje, że w większości nie wiecie. Więc na co komu taka pseudopromocja?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jesteś taki bystry, że pewnie sam potrafisz sobie udzielić odpowiedzi na wszystkie zadawane przez siebie pytania.

To pierwsze zadane pytanie :P Tak z ciekawości.

no offence.

Ale i tak najbardziej wk***ia wydawanie pieniędzy na naszą piłkarską "ekstra"klasę.

Jest też inny powód, dlaczego jestem antykibicem.

Wracam na przykład w niedzielę autem z nad wody i mam ochoty posłuchać radia. Po prostu nie da się słuchać. Ani jednego wartościowego programu, reportażu, humoru, czegokolwiek. Sam ten pseudo sport. Bydło, bydło, bydło.

"-Fifona Włodarczyk rzuciła, ale nie trafiła, cóż pozostaje liczyć na wielki sukces biało-czerwonych w przyszłym roku, posłuchajmy co ma do powiedzenia sama miszczyni

-No rzuciłam, ale nie trafiłam, nie wiem co się stało. To chyba emocje, niemniej cenna lekcja dla mnie"

I tak w kółko, non stop, wciąż to samo, wciąż te sportowe emocje, niech wymyślą sobie jeden program radiowy z tym bełkotem spokój.

Ale i tak najbardziej wk***ia wydawanie pieniędzy na naszą piłkarską "ekstra"klasę.

Może niepotrzebnie. Z tego co czytałem, to PZPN finansuje się sam, a więc kluby chyba też?

Jest faktem, że grają czasem na stadionach wybudowanych z kasy państwowej lub miejskiej.

Śląsk Wrocław np. robi to z łaski, żeby zamaskować nieco bezsens tej inwestycji (stadion na ME 2012 z kieszeni podatników)

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Natomiast rzucanie kulą przymocowaną do łańcucha zwaną nie wiedzieć czemu młotem jest samo w sobie zajęciem zupełnie idiotycznym.

jak się dobrze zastanowić to wszystkie znane mi dyscypliny sportowe są idiotyczne a nawet bardzo. Z curlingiem na pierwszym miejscu. Może poza sportami walki gdyż posiadają pewien wymiar praktyczny w postaci umiejętności dania komuś po mordzie.

Fajnie im dysk wypadł.

nie ciesz się czyjegoś nieszczęścia, nieładnie :P

Kryzys w Rosji, ceny ropy spadły, to na niewykrywalny koks im brakuje.

Polacy na MŚ wypadli bardzo dobrze.

nas jak rozumiem stać na niewykrywalny koks?

"Nasza ekstraklasa" akurat utrzymuje się sama,z transmisji telewizyjnych i sponsorów.Dla wyjaśnienia nie jestem fanem naszej ekstraklasy.

Typowo polskie podejście. Sam jesteś idiotą z twoim podejściem do tematu. Ci sportowcy zasługują na dużo więcej

to tez takie polskie ;)

Ja tam jestem dumny z polskich sportowców, Mazurek gra, a ja i cała rodzina staje wtedy na baczność. Tak wychowuję swoje dzieci i małżonkę też.

a lejesz też ich czy dobrowolnie na baczność stoją?

Może niepotrzebnie. Z tego co czytałem, to PZPN finansuje się sam, a więc kluby chyba też?

czy pzpn finansuje się sam to nie wiem. ale mam w rodzinie księgową która pracuje w polskim klubie (daruje sobie w jakim) - klub dostaje kasę od pzpn, sprzedaje bilety plus reklamy-sponsorzy i transmisja w TV. Nie dostaje żadnej kasy z budżetu czyli utrzymuje się sam i podatnik się nie dokłada do interesu (o ile nie dokłada się do pzpn). olewam kompletnie polską ligę więc tym bardziej mnie ten fakt ucieszył.

Proponuję spojrzeć na problem bardziej pragmatycznie.Ile kosztuje medal w indywidualnych dyscyplinach lekkoatletycznych a ile w grach zespołowych?Przecież jest to oczywiste,że dużo mniej.A jest to ten sam jeden medal.

To zupełnie nie ten sam medal. Prestiżowo mistrzostwo świata w rzucie młotem jest rzędy wielkości poniżej mundialowego złota w piłce nożnej. A ono mniej znaczy od wygranej w Lidze Mistrzów pomimo że rozgrywana jest ona co rok.

W biegach szybkich i długich dystansach nie mamy szans to i nie ma co łożyć na te dyscypliny.

Dobrze że Holendrzy tak nie kombinowali.

Taak, to ten PZPN to prężnie działająca biznesowa instytucyja! Czy na pewno?

A czy:

1. PZPN wykupił grunty pod budowę stadionów?

2. wybudował te stadiony?

3. w pełni je utrzymuje?

4. albo płaci dzierżawę?

Chyba nie, więc czemu kasuje grubą kasę za bilety wstępu? To są duże pieniądze. Dlaczego nie miasto? W imię czego?

To ja też chcę taki biznes. Wybudujcie mi biurowiec, utrzymujcie go, a ja będę kasował pieniążki za dzierżawę.

a lejesz też ich czy dobrowolnie na baczność stoją?

Myślisz, że jak ty byłeś bity, to wszyscy tak robią?

I początek zdania zaczyna się z dużej litery gamoniu

Jak masz jeszcze jakiś problem, to uderzaj do babci Hermaszewskiej z Helu.

Ode mnie się odp...l

Nic nie wnosisz do tematu, to po co te docinki?

Jednak ty za młodu byłeś lany i masz rysę.

Pa!

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Myślisz, że jak ty byłeś bity, to wszyscy tak robią?

I początek zdania zaczyna się z dużej litery gamoniu

Jak masz jeszcze jakiś problem, to uderzaj do babci Hermaszewskiej z Helu.

Ode mnie się odp...l

Nic nie wnosisz do tematu, to po co te docinki?

Jednak ty za młodu byłeś lany i masz rysę.

Pa!

nie unoś się, milordzie :)

i spokojnie poczytaj swoje posty w których wyzywasz ludzi od idiotów i gamoni

założyłem, iż człowiek tak nerwowy w dyskusji internetowej jest nerwowy również w życiu codziennym

stąd pytanie, czy rodzina stoi na baczność dobrowolnie :)

• Użytkownicy+

Niszowe sporty, z nielicznymi gwiazdami (np. Usain Bolt), pieniędzmi skromnymi w porównaniu z amerykańskimi ligami zawodowymi czy europejskim soccer'em, dlatego mozna w tej dziedzinie odnosić sukcesy nie mając systemu wyławiania i rozwijania talentów na najwyższym światowym poziomie.

Prawda, ale jak kiedyś napisałem, że w stanach siatkarze są "odpadem" z NBA, to chłopacy lubiący ten sport, nie byli zachwyceni...

Tak to jest, że najsilniejsi, najsprawniejsi i najmądrzejsi idą do liczących się sportów w których mogą zarobić. Można przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że czołowi siatkarze czy koszykarze, rewelacyjnie skakali by w dal lub wzwyż, o tyczce czy też w trójskoku. Pytanie, po co narażać się za znacznie mniejsze pieniądze?

Otóż to, Tomasz Majewski mówił kiedyś, że powyżej 200kg sztangi nie wyciśnie, bo genetyka mu nie pozwala, trenował 10 lat żeby dojść do takiego wyniku i więcej nie da rady. Dlatego też raczej już ponad 22m w kuli nie wyjdzie. Twierdzi też, że 23m bez koksu jest możliwe, tyle że jak ktoś ma genetykę pozwalającą na to, zwyczajnie gra w football ew. koszykówkę.

nie unoś się,

Widzę ,że podjąłeś tutaj ni z gruchy ni pietruchy,tak sobie prywatną wojenkę.

Nie w temacie oczywiście, czepiając się moich słów, nie wypowiadanych do ciebie.

Przypomniało mi się, że skrytykowałem twój ulubiony film shaolin soccer i teraz żywisz do mnie za to urazę.

Ja pisałem tam na temat i do ciebie, więc śmiało mogłeś ze mną podyskutować. Widzę jednak, że to cię mocno zabolało

i podejmujesz się drastycznych środków trolujących. W tym wątku nawet raz nie napisałeś w temacie.

Ja jestem wyluzowany, ty raczej jesteś spięty, chcąc koniecznie mi z zemsty dokopać.

A to jest bee.

Masz coś do mnie?

Pisz na PW

A nie roz..sz wątek w którym się nie udzielasz, a o sporcie tyle wiesz co z twojego ulubionego filmu

shaolin soccer, po tym miarkując że nic nie wnosisz do tematu.

Aha, dlaczego moje dzieci stoją na baczność odsłuchując Mazurka Dąbrowskiego?

Oczywiście nie z musu.

Jakbyś był patriotą to byś wiedział dlaczego.

Jakbyś jeździł na duże imprezy sportowe też byś wiedział.

Jest też inny powód, dlaczego jestem antykibicem.

Ani jednego wartościowego programu, reportażu, humoru, czegokolwiek. Sam ten pseudo sport. Bydło, bydło, bydło.

Chyba przesadzasz.

Co to za stacja z trzema bydlęciami i pseudo sportem, a także "Ani jednego wartościowego programu, reportażu, humoru, czegokolwiek".Corrida FM?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ok, nie muszę radia też słuchać. Niech sobie nadają co chcą.

A co z tą promocją regionu? Wybudowaliśmy stadion narodowy z pieniędzy narodu, a na banerach reklamy T-Mobile, Orange, piłkarze na koszulkach reklamują Adidasa.

Acha, pieniądze za reklamy. Dla kogo?

Dlaczego piłkarze na koszulkach nie reklamują bigosu, a na banerach nie reklamuje się oscypka?

Ok, nie muszę radia też słuchać. Niech sobie nadają co chcą.

A co z tą promocją regionu? Wybudowaliśmy stadion narodowy z pieniędzy narodu, a na banerach reklamy T-Mobile, Orange, piłkarze na koszulkach reklamują Adidasa.

Acha, pieniądze za reklamy. Dla kogo?

Dlaczego piłkarze na koszulkach nie reklamują bigosu, a na banerach nie reklamuje się oscypka?

takie samo szambo i wały jak w polityce

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.