Skocz do zawartości
IGNORED

Neoliberalizm prowadzi do samodetrukcji.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A miała byc wolność i swoboda i " koniec biedy 2033 "(musiałem zacytowac slogan korporacji) bo w sumie hasla wniosle tylko za nimi sie kryją nikczemne czyny.

Polecam zapoznanie się z artykułem nic odkrywczego ale wielu wierzy w powyzszy cytat wiec dyskusja gwarantowana. Haha.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Przytoczony artykuł stanowi wyjątkowo trafną analizę i ocenę aktualnego stanu gospodarki w skali globalnej.

Dokładnie.

orporacje w majestacie prawa mogą kupować sobie wybory oraz rządy. Mówię to poważnie jako emerytowany waszyngtoński insider – ostrzega Paul Craig Roberts, amerykański ekonomista uważany za jednego z architektów reaganomiki.>>>tylko to jest smieszne.Korporacje maja jakis interes a jak sie to ma do interesu wyborcy idioty.Moze korporacja lepsza??

niz tabun motlochu.

i co .Biedakom to dac w rence??

tym z pod mostu??

czy tym z brooklynu??

mamy ci juz wystarczajaca ilosc zachlannych biedakow ktorzy musza..dorobic.

uczciwie..w sejmie..

To prawda że neoliberalizm jest okropny i prowadzi wprost do biedy. Każdy głupi to wie !

Jest tyle lepszych ustrojów - chiński neokapitalizm dający robotnikom i chłopom bogactwo, rosyjski despotyzm który sprawia że bezpiecznie się u nich żyje, arabski ruch wolnościowy do którego garnie się tak wielu młodych chłopców z Europy, afrykańska gospodarka na luzie gdzie nie musisz się wysilać żeby mieć kiepskie efekty, brazylijska samowystarczalność. Jest tyle wspaniałych wzorców do przyswojenia. Po co brać najgorszy ?

Po co przyswajać te zbrodnicze gender które nakazuje twojej córce współżyć z koleżanką, demokrację która nie daje chleba, kapitału którego nie możesz wykorzystać tak jak ci się podoba ? To zwykła złuda i oszustwo.

Po co być rynkiem taniej siły roboczej jak można zbudować własne super-imperium ? Po co pracować za 1600 zł skoro bogacze pracują za miliony ?

Po co dawać zarabiać amerykańskim banksterom którzy nie dość że dadzą ci pieniądze - to jeszcze potem chcą od nich odsetek i ich zwrotu razem z kapitałem. Trzeba oddawać dużo więcej niż się wzięło. Pożyczasz cudze a oddajesz swoje !

To jest nonsens - każdy głupi to wie.

To jest nonsens - każdy głupi to wie.

Typowy bełkot neoliberalnej propagandy. Mają dość kasy aby sobie kupić najlepszych speców od PR i dziennikarskie pióra. Przez jakiś czas było to skuteczne. Obecnie już nie. Czas neoliberalizmu minął. Gospodarka neoliberalna jest jeszcze większą patologią niż komunistyczna gospodarka centralnie sterowana.

Tak. Ale coś produkowała. Lepiej, gorzej, efektywnie czy nie - ale produkowała. A nie opierała się wyłącznie na spekulacji papierami wartościowymi i emisji pustego pieniądza.

tak wiec mamy tego papieru do zesrania a ciagle jacys sie dra zeby wiecej.Cós tam produkowała ale co, juz nikt nie pamieta.

faktycznie papieru było mniej..nawet toaletowego.

faktycznie papieru było mniej..nawet toaletowego.

Dziś jest i papier toaletowy i wspomagająca go GW.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gospodarka neoliberalna jest jeszcze większą patologią niż komunistyczna gospodarka centralnie sterowana.

Bob, ile Ty masz lat?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Produkowano. Nie artykuły na zaspokojenie bezpośrednich potrzeb, ale jednak. Natomiast neoliberalizm zakłada, że bogactwo tworzy się nie w procesie produkcji dóbr i usług, lecz klikając w klawiaturę na giełdzie.

bogactwo tworzy się nie w procesie produkcji dóbr i usług, lecz klikając w klawiaturę na giełdzie.

Bez tego pierwszego nie ma co klikać w to drugie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

III Rzesza zabrala mi rodziców a neoliberalizm pozbawil pracy i domu.

Wyznania obywatelki RP.

Więc neoliberalizm jest tylko lepszy ale czy to oznacza że jest dobry?

Lepiej a dobrze to dwa różne pojęcia.

Przestańcie je mylić.

Neoliberalizm nie tylko kradnie i zabija, ale również gwałci.

A w jakiej kolejności ? Wiesz, dla niektórych to może być ważne....

III Rzesza zabrala mi rodziców a neoliberalizm pozbawil pracy i domu.

A mi pies wypracowanie z polskiego i wyrosłem na ślicznego ogra.....

Można ? Można !!!

Wyznania obywatela III RP : "zięć zgwałcił mi córkę, a mnie zamknęli w domu wariatów. To wina Tuska".

Oto gdzie prowadzi wasz liberalizm. Czy jesteście pewni że tego chcecie ?

No ale dlaczego ten neoliberalizm wyznaje zasadę że wszystko należy sie najbogatszym i to wszystko trzeba rac od reszty.

Tzw. Postawa zydostwa i chciwosci i zachlannosci do granic wytrzymałości. .... do dna.

Po prostu mamy sterowane centralne w stronę najbogatszych. Caly czas idziemy w skrajności.

Ależ drogi @antymalkontent przecież możesz zostać żydem....

To wcale nie jest takie trudne..... Serio

I od razu zostaniesz, piękny, mądry i bogaty.....

Jedyny minus: przestaniesz narzekać na bocznicy: ale dla Twojego dobra jakoś to zniesiemy....

I nie dziękuj - ja z dobroci serca ogrzego radzę....Kurdę na drugie mam Matka Teresa - sam w szoku jestem ;P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesteśmy zaprogramowani neoliberalnie więc zmierzamy w stronę najbogatszych. To straszne ! Ludzie, opamiętajcie się. Powinniśmy zmierzać w stronę najbiedniejszych - wtedy będziemy szczęśliwi. No, i ten liberalizm nie będzie już nam tak przeszkadzał bo go nie będzie !

Niech żyje Jarosław! Niech żyje Duda ! Niech żyje Papież ! Oni uwolnią nas ze szponów liberalizmu. Precz z liberalizmem ! Przywrócić liberum veto dla każdego obywatela !!!

tyle ze oni go..no wiedza co to ten liberalizm a wiec nie ma o czym gadac.

tak jak malo wiedza co to ten gender ale tym bardziej go nienawidza.

[powstanie molochow wszelkiego rodzaju tez jest narazone na wielka katastrofe.Wielkosc nie zabezpiecza przed upadkiem a bywa ze przyspiesza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.