Skocz do zawartości
IGNORED

kabel głośnikowy do lampy i hornów

2A3_fan

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo siebie lubię, czasem sobie kupię ulubiony gatunek śliwki a innym razem płytkę CD; dobrą kawą się poję 2x dziennie. Jak bym siebie nie lubił to bym poił się 4 x dziennie. Tak że raczej się lubię.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

mam tego we16 od kilku dni wpietego w system. Ma wiele cech ktore powoduja ze nie chce go odpinac, choc nie jest to kabel bezbledny.

''Choć nie jest to kabel bezbłędny'' - z czasem podczas słuchania jakie wady w brzmieniu (WE16GA) wyłapałeś? Podaj wszelkie plusy i minusy?...

W jakim zakresie są najmocniejsze, a w jakich słabsze?

Podłączałeś osobno do wooferów, driverów i tweeterów - (Tri-amping), czy wszystko na jednym komplecie? 'sznurówek' ;-)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Dokładnie jak napisał kolega atlon11.

Piotrek, proszę podaj metodologie odsłuchu i jakie średnice przekrojów/modele/typy kabli podpiąłeś do kolumn oraz jak wpadły po nieoczekiwanej zamianie miejsc.

Pozdrawiam

Pygar

Prince

To jest opis prawidłowy

Dodałbym tek,ze kable cynowane są wyzute z wiekszości emocji jaki jest na nośniku............takie mam spostrzeżenia.

Barwa jest tylko na pewno to wąska i zarazem wątpliwa paleta barw.

Jednym słowem kabel niemęczący i takim kablem dawno temu okablowane były kolumny w salach kinowych.

Wzmacniacze to raczej 300b i 2a3 i tu należy temat zamknąć,bo WE 16 AWG w żadnym wypadku nie jest kablem audiofilskim-tu cena nie gra roli.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

WE 16 AWG w żadnym wypadku nie jest kablem audiofilskim

Bo nie jest.

To kabel dla słuchających muzyki a nie sprzętu :)

Jak na obecną chwilę wszystkim doskonale wpisuje się między lampę a Harbethy.

Wcale na odsłuch tej sieciówki nie byłeś proszony! a osoba która wydawała mi się zaufana zrobiła to bez mojej zgody! Po co gmeraliście we wtyczkach i odpięli uziemienie nie informując mnie o tym później stwarzając zagrożenie życia dla potencjalnego użytkownika?

To wcale nie jest dowcipne!!!

Zmierzam do tego że się sam na swoje życzenie swoim zachowaniem wykluczyłeś ze środowiska krakowskich melomanów nie znając umiaru w złośliwościach na ich temat. Zostały Ci inne kontakty wiesz po jakiej linii i tego dalej nie poruszam myślę że ci się je uda przerwać czego Ci serdecznie życzę.

Witam!

Nie wiem, czy na 100% o mnie tu chodzi? Może się mylę...

Miałem te kable pożyczone

Nie grzebałem w nich nic. Wojtek- CYTRUS był u mnie (cel wyłacznie konsumcyjny- ech ta Pliska), kable widział, bo co- miałem je schować? A do głowy by mi nie przyszło, że coś takiego może się wyrabiać na forum.

Wojtek w nich też nie grzebał. Nikt w nich nie grzebał w czasie gdy były u mnie. A gdy nie były u mnie- tego nie wiem. Dla ścisłości dodam, że od wypożyczenia do zwrotu, były wyłacznie u mnie (tzn nie dawałem ich nikomu).

Jeśli w Panów konwersacji nie chodziło o mnie- to przepraszam za ten wpis.

Natomiast same kable- bardzo dobre i gdybe nie fakt, że osieciowanie mam na razie skończone, poważnie rozważałbym Twoje Rafaelu kable.

A poza tym dajcie sobie Panowie po razie, może nie po dziobach, ale w dziób :)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Witam!

Nie wiem, czy na 100% o mnie tu chodzi? Może się mylę...

Miałem te kable pożyczone

Nie grzebałem w nich nic. Wojtek- CYTRUS był u mnie (cel wyłacznie konsumcyjny- ech ta Pliska), kable widział, bo co- miałem je schować? A do głowy by mi nie przyszło, że coś takiego może się wyrabiać na forum.

Wojtek w nich też nie grzebał. Nikt w nich nie grzebał w czasie gdy były u mnie. A gdy nie były u mnie- tego nie wiem. Dla ścisłości dodam, że od wypożyczenia do zwrotu, były wyłacznie u mnie (tzn nie dawałem ich nikomu).

Jeśli w Panów konwersacji nie chodziło o mnie- to przepraszam za ten wpis.

Natomiast same kable- bardzo dobre i gdybe nie fakt, że osieciowanie mam na razie skończone, poważnie rozważałbym Twoje Rafaelu kable.

A poza tym dajcie sobie Panowie po razie, może nie po dziobach, ale w dziób :)

Dziękuję za wyjaśnienia , w takim razie muszę Cię i Cytrusa PRZEPROSIĆ publicznie, kable wcześniej były na testach tylko? u 2 osób i nie były przeze mnie sprawdzone po odbiorze od nich (nie widziałem takiej potrzeby, mea culpa) tak że dobrze że się nic nie stało.

Pozdrawiam

Rafael

Jeszcze jedno, jak bym chciał żeby Cytrus słuchał wersji beta to bym taką opcję uruchommilł ale zależało mi tylko nawet Twojej subiektywnej opinii bez żadnych głupich przecieków dalej. Nowe RCA też będą teraz prezentowane ale szerzej też jako wersja beta, całkiem możliwe że nie będzie to jakiś postęp ale tylko pokaz że nie wszystko jest takie łatwe i oczywiste.

Jeszcze jedno, jak bym chciał żeby Cytrus słuchał wersji beta to bym taką opcję uruchommilł ale zależało mi tylko nawet Twojej subiektywnej opinii bez żadnych głupich przecieków dalej.

No i dlaczego nie możesz zakończyć tych pomówień choćby ze skrawkiem godności i krótkim PRZEPRASZAM?

Chciałeś bym posłuchał twoich kabli (prototypu też) - próbowałeś się do mnie wbić z nimi na odsłuch (korespondencja na pw) lecz się wykręciłem.

Nic nikomu nie pisałem o wpływie twoich kabli na dźwięk, więc żadnych "głupich przecieków" nie było.

Pohamuj w końcu Waść z kłamstwami.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Nie zależy mi na żadnym wbijaniu do Ciebie, pytałeś zaproponowałem, nie skorzystałeś Twoja decyzja; obiecuję już nie zaproponuję.

EOT

Nie zależy mi na żadnym wbijaniu do Ciebie, pytałeś zaproponowałem, nie skorzystałeś Twoja decyzja; obiecuję już nie zaproponuję.

No i widzisz, dalej brniesz w kłamstwach - sam pierwszy napisałeś do mnie na pw i złożyłeś propozycję odsłuchu u mnie.

Wystarczyłoby, gdybyś skończył na krótkim "przepraszam".

Nie rozumiem twojego zachowania.

EOT

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• 3 tygodnie później...

W tej chwili slucham soundtracku do filmu Whiplash, dzwięk jest szybki, gęsty, soczysty, bogaty w barwy i wybrzmienia, dający dużo przyjemności. Ostatecznie zdecydowałem się na polączenie bi-wire na 16 GA i takie rekomenduje do Tannoyów, z tego kabla zrobię też okablowanie wewnetrzne, zwrotnice mam grzebnięte, wszystkie rezystory będę miał mundorf mresist supreme i cały tor wysokotonowy mundorf silver oil juz jest. Rekomenduje do Tannoy dual concentric 16 GA na polaczenie bi-wire. Bi-wire poprawia charakterystykę basu z tego kabla, dzwiek staje sie bardziej dociążony, bas szybszy i bogatszy.11GA to też bardzo dobry kabel jednak nie do porównania pod względem szybkosci przekazu do 16 GA, moze to byc bardzo dobry kabel do hornów gdyż ma ładną barwę i bas i moglby nieco stonować dźwięk całości, albo do kina domowego, zakupilem 160 m 11GA do kina domowego, które docelowo bedzie na hornach.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

w tej chwili kino domowe jest nienajgorsze, ale mysle o preampie nowym do 7 tysiecy pln, projektorze do 20.000 pln i głośnikach z projektu SEOS oraz dwoch subach...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ostatecznie zdecydowałem się na polączenie bi-wire na 16 GA i takie rekomenduje do Tannoyów, z tego kabla zrobię też okablowanie wewnetrzne

Rekomenduje do Tannoy dual concentric 16 GA na polaczenie bi-wire. Bi-wire poprawia ...

No i o to chodzi :-) ... ile głośników tyle osobnych kabli głośnikowych.

Quad-wiring w Bi-ampingu to jest dopiero jazda :-)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.