Skocz do zawartości
IGNORED

Audi-Firma śmieciowa! Jak działa Audi Polska i jak traktuje się klientów!

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn.?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Które fakty są zmyślone? Gdy była ta akcja to byłem zbanowany na całym forum. Nie mogłem pisać. Można sprawdzić. Później wyleciało mi to z głowy, ale cały czas chciałem to opisać jako przestrogę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie rozumiem też czemu robisz problem z faktu że otrzymałeś zamek przeznaczony dla innego klienta.

ludzie w ASO zarabiaja kiepsko , przy pierwszej dobrej okazji uciekaja , czesto na zmianie jest jeden ktory jest w stanie ruszyc naprawy z miejsca , sa na zmianach pracownicy których niekompetencja jest przerażajaca /móglbym spisywac teorie którymi karmia klientow/

Dokładnie, znam ASO (niestety AUDI / VW / Porsche) w którym mechanik z prawdziwego zdarzenia jest 2 razy w tygodniu, tak są uczniaki. Jak czekałem na auto w okresie jesienno zimowym bardzo wiele fajnych furek przyjechało na zmianę opon, Poczekalnia fajna, kolesie z fajnymi gadżetami (drogie laptopy, tablety, tel itd), większość panów ubranych na kant. Od godziny 9 do 13 nie zrobili żadnego samochodu... potem się ktoś solidnie wq... zrobił awanturę to odchodziło jedno auto na godzinę....

Firma jest dla nas, a nie my dla firmy... - na zachodzie już dawno to pojęli...

urzędnicy ponoć też :P

Szczególnie, że samochód kupiony u nich nowy za 250tys i tylko u nich serwisowany.

Moja poprzednia A4 była wyceniona na 280 tyś a to "low end" czego Ty wymagasz :P

BTW: jaki był koszt tego assistanse ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro nie rozumiesz to już i tak nic wiecej nie zrozumiesz. Zamek od innego samochodu był zaprogramowany do auta tego innego gościa. Nie mogli go użyć. Ale nie ma sensu dalej odpowiadać na głupie pytania.

Sly, nie gadaj z tym biedakiem. Nie dość, ze go niestać to hejtuje wszystkich którym zazdrości. Boi się, ze jest gorszy bo inni są bogatsi i mondrzejsi...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

mądrzejsi tak...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zamek od innego samochodu był zaprogramowany do auta tego innego gościa.

Zamków się NIE KODUJE. Nie wytykaj innym że czegoś nie rozumieją jak sam nie odróżniasz wsadu od modułu.

Sly, nie gadaj z tym biedakiem. Nie dość, ze go niestać to hejtuje wszystkich którym zazdrości. Boi się, ze jest gorszy bo inni są bogatsi i mondrzejsi...

Stan majątku o niczym nie świadczy, zwłaszcza o tzn inteligencji. Ja nikomu w kieszeń nie zaglądam, nikomu nie piszę że mu z pyska jedzie jak nie mam argumentów, pamiętaj że to świadczy o Tobie i raczej prezentuje Twoje kompleksy niż moje. Dla mnie jesteś osobą nieumiejącą odpowiednio postępować, nie wykazującą cech samodzielnego myślenia, nie rozumiejącą istoty rzeczy, nie kojarzącą prostych faktów, sytuacji. Rzeczy o których nie masz bladego pojęcia ignorujesz, bagatelizujesz, zamiast podjąć dyskusję puszysz się i ubliżasz innym. Nie potrafisz się przyznać że czegoś nie rozumiesz.

Nie bój się mnie więc. W niczym ci nie zagrażam skoro ze mnie takie nic...

Zamków się NIE KODUJE. Nie wytykaj innym że czegoś nie rozumieją jak sam nie odróżniasz wsadu od modułu.

Serwis był innego zdania. Twierdzili, że nie mogą użyć tego źle przysłanego zamka. Nie mnie oceniać czy to prawda, czy nie, tym bardziej, że serwis był 300km ode mnie, dzięki głupocie Audi Assistance.

Serwis był innego zdania. Twierdzili, że nie mogą użyć tego źle przysłanego zamka. Nie mnie oceniać czy to prawda, czy nie, tym bardziej, że serwis był 300km ode mnie, dzięki głupocie Audi Assistance.

Podejrzewam że wymyślili coś na poczekaniu by załagodzić sytuacje, niestety dzisiaj trzeba się znać na wszystkim... a tak się nie da.

Pewnej gwarancji mobilności jak widać nie ma, firmy ubezpieczeniowe (przedłużenie gwarancji) też robią jaja i się nie zgadzają np na kosztorysy ASO.

BTW: można wiedzieć co to za model ? strzelam że A6

doszliscie do sedna sprawy umowy assistance to zwykła wydmuszka

przez prawnika jednej z takich firm w sadzie/jako swiadek/ bylem pomawiany o brak rozsadku i nie dostosowania sie do realiów naszego kraju bo chyba to moj moralny obowiazek :)

kiedy wreszcie mogłem sie zapytac czy wykazuja sie realiami kraju ustalajac wysokosc opłat i osiagane przez nich zyski wreszcie zamknął się

obecnie chyba kolejny raz zmienili nazwę :) wiec dalej maja sie swietnie a po drodze zostawiaja kolejnych wygolonych na łyso klientów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ja wolę nie zwracać na siebie uwagi, zwłaszcza jak wciskam gaz.

a ten czarny dym z dupy to przepraszam, co to jest? :D

Zaraz się dowiemy, że fetek ma jedynego diesla na świecie (w dodatku modowanego), który przy bucie nie kopci jak lokomotywa :D

Wyświetl postUżytkownik neomammut dnia 11.09.2015 - 19:57 napisał

Firma jest dla nas, a nie my dla firmy... - na zachodzie już dawno to pojęli...

urzędnicy ponoć też :P

Typowe odwracanie kota ogonem. Wydymała Cię prywatna firma, w którą zapatrzone jest całe polskie podwórko druciarzy? Te państwowe urzędasy i tak gorsze.

Nie będziesz miał bogów cudzych ponad VAG.

Sprawny diesel (bez DPF'a) dymi tak samo jak sprawna benzyna. CO2 to tylko sadza, benzyny z wtryskiem bezpośrednim produkują dużo więcej związków rakotwórczych niż diesle... ale tego nie widać to jednemu z drugim nie przeszkadza. Pogadamy jak BP dostaną NOx'a i DPF'y (a przecież nie dymią...)

BTW: REV limiter zawsze dymi a najszczęśniejszej stosuje się go w benzynach.

Typowe odwracanie kota ogonem. Wydymała Cię prywatna firma, w którą zapatrzone jest całe polskie podwórko druciarzy? Te państwowe urzędasy i tak gorsze.

w innym temacie wkleiłem Ci definicję głupka, mógłbyś się chociaż postarać i do niej nie stosować.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Faktycznie sytuacja opisana przez Sylwestra chluby firmie Audi nie przynosi, co tu dużo mówić... Ja mam prywatną zasadę, której przestrzegam, a mianowicie omijam dalekim łukiem wszelkie fabryczne serwisy, olewam wszelkie propozycje assistance, itp. Miałem kiedyś A6, ale obecnie używam czeskiego odpowiednika;-)

Jak masz takie Assistence w standardzie do zakupionego samochodu to dlaczego nie? Sama idea jest jak najbardziej dobra, tyle że nie w wykonaniu Audi Poland.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A w ogóle to wątek zrobił się wyliczanką jaką kto ma zabawkę i na co kogo stać... A mam wrażenie, że autor wątku założył go w innym celu niż poprawa własnego ego kilku włączających się dyskutantów... Tu jakiś SRT tu Viper... Well, kogo to obchodzi czym przewozi się płody rolne;-)

Oczywiście, że tak. Nawet nie miałem zamiary krytykować samochodów Audi, bo tu każdy ma swoje doświadczenia i problemy z trwałością i awaryjnością to dziś mają wszystkie firmy. Ale chciałem opisać jak Audi Poland podchodzi do klienta i kryzysowej dla niego sytuacji gdy jednak wydarzy się coś złego jak np próba kradzieży, a w przypadku Audi takie sytuacje nie są rzadkością. Audi króluje na listach najczęściej kradzionych samochodów. Historia ta powinna być przestrogą. Dla nas jest na pewno i więcej nie planujemy kupować żadnego Audi.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

I ja się z Tobą w 100% zgadzam w kwestii celowości założenia tego wątku. Takie praktyki należy jasno wskazywać i piętnować.

Mnie w audi drażniła ich filozofia rozwoju w poprzednich latach np A4 B7 czyli lata 2004-2007 w stosunku do golfa V (od 2003) jeśli chodzi o elektronikę jest bardzo delikatnie mówiąc przestarzała, wręcz poprzednia era. Podobnie mogą się poczuć posiadacze A6 po roku 2007 w stosunku do A4 B8.

Nowe allroad'y to chyba porażka stulecia.

ale kolega sie napocil tym opisem nieudanej kradziezy :))

niemiecy producenci aut nie maja zadnego interesu zeby zabezpieczac swoje auta w systemy alarmowe, przeciwwlamaniowe itd.

Sprawa jest prosta: klient ktoremu ukradna auto jest zmuszony kupic kolejne auto :) wiec producent nie kwapi sie z zabezpieczeniami jak i tez z pomoca :)

miales jakiegos kiepskiego zlodzieja :) serwis audi wolalby zebys kupil ponownie u nich auto , ty jednak zmuszales ich zeby ci pomagali po nieudanej kradziezy .....buha

myslalem ze Polacy sa madrzejsi i jezdza japonskimi autami ....:)

Niektórzy mieli już różne Japońce i juź nie koniecznie chcą kolejne... :-) Mieliśmy już Mazdę, 2 Nissany, Toyotę i Hondę. Może nowy Lexus RX jest alternatywą, ale 5 lat temu nie było go, a tamten model był ohydny. Poza tym nie wiem skąd czerpiesz swoją wiedzę, bo jest dość marna. Akurat Audi ma niezły system antykradzieżowy i przy takiej próbie blokuje wszystkie systemy, całą elektronikę i samochód można uruchomić dopiero w serwisie. Jak widzisz twoja infantylna logika jest psu na budę.

jedyny sposób na kradziez to auto nietypowe

ile sie nasłuchamy opowiesci o cudownych zabezpieczeniach aby potem okazalo sie ze np pobrano nowy klucz skanerem z OBD za 200 dol prosto z chin wczesniej blokując zamkniecie auta przez własciciela prostym zagluszaczem sygnalu z pilota

odkad zamykamy drzwi pilotem trzeba niestety szarpnąc jeszcze klamką , robia to seryjnie pod marketami i zawsze ktos nie zauwazy ze nie zamknął

niemiecy producenci aut nie maja zadnego interesu zeby zabezpieczac swoje auta w systemy alarmowe, przeciwwlamaniowe itd.

tylko że nawet tanie polo wszystko ma w komplecie...

jedyny sposób na kradziez to auto nietypowe

albo auto typowe ze zmodyfikowanymi wiązkami. Nowe auta łatwo zabezpieczyć (zwłaszcza AUDI, BMW itd właśnie dzięki blokadzie modułów o której pisze sly30), problem tylko w tym że przysłowiowa "żona" może nie ruszyć auta z miejsca. Złodziej oczywiście to znajdzie.. o ile będzie miał czas. Dobrą alternatywą są systemy zdalnego zażądania i monitoringu, ale tych fabrycznie nie uświadczysz.

odkad zamykamy drzwi pilotem trzeba niestety szarpnąc jeszcze klamką

przecież moduł komfortu bez problemu jest Ci w stanie zasygnalizować stan zamknięcia wszystkich drzwi.

myslalem ze Polacy sa madrzejsi i jezdza japonskimi autami ....:)

które na szczęście kradną bez problemu i to w niecałą minutę

Tylko w pierwszej połowie 2015 roku w Warszawie skradziono 67 Mazd 6. Dla porównania równie "popularnych" VW Passatów było zaledwie 8.

na tym polega numer ze w zamieszaniu pod sklepem nie zwracasz uwagi na auto po zamknieciu czy jest zamkniete , ludzie klikaja pilotem i ida do sklepu nie patrzac na nic mrugnelo czy nie

zabezpieczenie jakiekolwiek nie zadziała o ile wiem i pobierasz bezkarnie dane do zrobienia nowego aktywnego pilota ze zlacza serwisowego

opracowane dla serwisow np bmw , wersja serwisowa podobno kosztuje 8000euro , chinska 200 dol -oprogramowanie jest legalne

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.