Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta winylowa Patricia Barber Nightclub MoFi

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma może płytę winylową jak w temacie wydaną przez Mobile Fidelity na 2x45 RPM?

Jeśli tak, proszę o wiadomość na priv, chciałbym wirtualnie porównać pewne artefakty dźwiękowe, które słychać na moim egzemplarzu.

Dziękuję.

Czy ktoś ma może płytę winylową jak w temacie wydaną przez Mobile Fidelity na 2x45 RPM?

Jeśli tak, proszę o wiadomość na priv, chciałbym wirtualnie porównać pewne artefakty dźwiękowe, które słychać na moim egzemplarzu.

Dziękuję.

Ja mam Cafe Blue na 33..ale też mam z tą płytą kłopot... to jedyna płyta na której na niektórych utworach słychać lekki przester w prawym kanale... zupełnie jakby igła była wprowadzana w drgania.

Na żadnej innej płycie nie mam takiego efektu... nawet ją dla pewności "wyprałem".

Nie wiem o co chodzi ale moim zdaniem coś przekombinowali z tymi audiofilskimi nowymi wydaniami..

To ciekawe, bo wydanie Cafe Blue na 33 RPM to chyba nie jest akurat Mobile Fidelity.

Ja mam Cafe Blue na MoFi i jest to jedna z lepszych płyt pod względem realizacji nagrania.

Natomiast u mnie na Nightclub jest dokładnie ten sam efekt, o którym piszesz. Może sama realizacja nagrania szwankowała, ale na wydaniu CD tego nie słychać.

Szukam zatem kogoś z Nightclub wydanym na MoFi.

To ciekawe, bo wydanie Cafe Blue na 33 RPM to chyba nie jest akurat Mobile Fidelity.

Ja mam Cafe Blue na MoFi i jest to jedna z lepszych płyt pod względem realizacji nagrania.

Natomiast u mnie na Nightclub jest dokładnie ten sam efekt, o którym piszesz. Może sama realizacja nagrania szwankowała, ale na wydaniu CD tego nie słychać.

Szukam zatem kogoś z Nightclub wydanym na MoFi.

To chyba wina tłoczenia. Na gorszym szlifie (Nagaoka MP150) nie było tego słychać. Na lepszym jest (Audiotechnica AT150).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.