Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Lumen White grały dobrze.

Tak doskonale pokazywały że konfiguracja nie teges to fakt!

Ale panie kolego czy tego na trzeżwo da się słuchać ????

Panie kolego ja słucham bardzo różnej muzyki bardzo duzo i przeważnie na trzeźwo, widocznie mamy inną wrażliwość ale w takim razie polecam częstsze znieczulanie lub zmianę hobby ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak widok na płytę stadionu fajny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaskoczyły mnie in plus te popierdółki, do tego bezprzewodowe Goldmunda.

post-11828-0-80845100-1447067521_thumb.jpg

a tu próbka urokliwych staroci:

post-11828-0-68931600-1447067619_thumb.jpg

Niestety nie chciało mi się zabierać aparatu, więc jakość zdjęć jak to ze smarkfona;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety masz wiele racji w tym ,że taki właśnie jest trend w audio.

Brak trendu to też trend; kto dziś słucha dobrego audio jest tyle innych ciekawszych? zajęć :)

W każdym razie grało lepiej niż seria Corona w poprzednich latach.

Nie prawda, rok wcześniej było klasę lepsze granie (w drugi dzień pokazów jak wymienili kable) KROPKA

W każdym razie grało lepiej niż seria Corona w poprzednich latach.

Poprzednio te same kolumny były wciśnięte do klitki w Sobieskim i stały przy ścianach, co w przypadku kolumn tej firmy jest totalnie bez sensu.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Poprzednio te same kolumny były wciśnięte do klitki w Sobieskim i stały przy ścianach, co w przypadku kolumn tej firmy jest totalnie bez sensu.

Witek, ale ja mam w pamięci tę prezentację sprzed dwóch lat, w której monobloki Corona oraz 101-ki grały w tej dużej sali na parterze w Sobieskim. Tam Corony okazały się zbyt słabe do cebulek, w efekcie czego dźwięk był niespójny. Tak jak pisał w swoim wątku Piano, one wymagają dwóch topowych końcówek 9011.

Chce się mieć wygodę i wjechać windą prosto na show to się płaci. Zna się miasto to się nie płaci ;)

Ja w sobotę parkowałem na błoniach a w niedzielę na podziemnym bo się spieszyliśmy na prezentację Beatlesów zorganizowaną przez Fasta i Pacułę w ramach KTS.

Trochę śmieszy dyskusja o licytowanie się o koszt parkingu ( 25 zł SN , 8/h Sobieski ) jak przychodzi się za wystawę z intencją zakupu sprzętu za kilaset tysięcy

Gdzie są "$%&^%(*&( zdjęcia, grzecznie pytam?

Przy tak paskudnym chaosie oświetleniowym( świetlówki liniowe, halogeny, ledy, naturalne słoneczne ) wzrok mi tak się męczył, że nie byłem w stanie.

Tu forum ma niestety ograniczenia ( 2 MB pliku ) a ja owszem też. Zwłaszcza wzrok, którego na loterii nie wygrałem.

Zobaczę co w fonie mam, może dołączę obrazka jakiegoś z notatnikogalerii.

Niestety bez tego, co właściwie grało ( z 209 na SN )

Więcej nie, bo mi pamięci zabrakło.

[nie przyznaję się do autorstwa tego bohomazu, ale to tam mi brzmiały te dziwadła operowe]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Tak doskonale pokazywały że konfiguracja nie teges to fakt!

Panie kolego ja słucham bardzo różnej muzyki bardzo duzo i przeważnie na trzeźwo, widocznie mamy inną wrażliwość ale w takim razie polecam częstsze znieczulanie lub zmianę hobby ;)

Odpowiem bez żadej złośliwości , rozpietość na gatunki muzyczne mam bardzo dużą ale u kolegi Wojtak pomimo szacunku co do prezentowanych urządzeń nie spotkałem sie z dźwiekami przyjaznymi . Podziwiam słuchaczy którym muzyka tam brzmiąca potrafi poruszyć muzyczna wrażliwiość

Odpowiem bez żadej złośliwości , rozpietość na gatunki muzyczne mam bardzo dużą ale u kolegi Wojtak pomimo szacunku co do prezentowanych urządzeń nie spotkałem sie z dźwiekami przyjaznymi . Podziwiam słuchaczy którym muzyka tam brzmiąca potrafi poruszyć muzyczna wrażliwiość

W zeszłym roku na legendarnych Goodmansach które nabył u pana Sikory znany nam forumowicz Mirek10 zagrało bardziej muzykalnie to fakt ale może inaczej 95 % dźwięków na całej wystawie było nieprzyjaznych a tutaj jakaś bez napinki i bez sterydów oaza spokoju.

Isophony dobrze też nie grały mimo ze nie grały tak źle ale na taki pokaz to za mało nie uważasz?

Właśnie tak jak napisałem. One nie grały do końca dobrze (tym bardziej gdy się pogubiły, jak osłabła im rozdzielczość i wyrazistość), ale także nie grały źle. Można to odebrać pomiędzy jednym a drugim - czyli nie do końca dobrze i nie tak źle, to pośrednio.

Ile im wystawiasz w skali do sześciu. 3, 3+, czy maksymalne 4- ...bo na więcej nie zasłużyły. Myślę, że uczciwie 3+ powinieneś im wystawić.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Trochę śmieszy dyskusja o licytowanie się o koszt parkingu ( 25 zł SN , 8/h Sobieski ) jak przychodzi się za wystawę z intencją zakupu sprzętu za kilaset tysięcy

Wymieniliśmy informacje praktyczne bo nie wszyscy znają miasto. Za rok się mogą przydać. Rozumiem, ze dla takiego krezusa rownież informacje Elba o kawie za 2 zł stanowią problem? Proponuję zgłosić, że cena kawy nie licuje z rangą wystawy.

<br />informacje Elba o kawie za 2 zł<br />
Kawa była za friko.

Gdzieniegdzie.

A poza tymi gdzieniegdzie 3* droższa .

Łryli :)

Skikam jak huncwot na paralelny wątek o tym epokowym widowisku z zeszłego tygodnia.

Coby uprzedzić dociekania to:

audiostereo.pl/audio-show-6-8112015_123199.html

( w zakładce stereo>hi-fi )

Baj wsiem !

PS. Mnie wrzuciło na sam top, albo skraj (zakładka fajowa, ale warto wiedzieć o czym się pisze).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Właśnie tak jak napisałem. One nie grały do końca dobrze (tym bardziej gdy się pogubiły, jak osłabła im rozdzielczość i wyrazistość), ale także nie grały źle. Można to odebrać pomiędzy jednym a drugim - czyli nie do końca dobrze i nie tak źle, to pośrednio.

Ile im wystawiasz w skali do sześciu. 3, 3+, czy maksymalne 4- ...bo na więcej nie zasłużyły. Myślę, że uczciwie 3+ powinieneś im wystawić.

OK 3+ :)

Ale co tu się dziwić skoro mamy już "grające" komputery.

W dwoch systemach laptopy zagraly zadziwiajaco dobrze, chodzi mi o system gdzie byl DCS Rossini, Wzmaki Audio Research i Wilsony, oraz akcesoria Synergistic Research (ktos wie jakie byly dokladnie kable?) oraz system Marka Levinsona. W pierwszym systemie sluchalem tez z plyt wiec pewnie z nich gralo lepiej nie mam porownania ale i z laptopa zagralo wysmienicie. Ten Rossini to na moje ucho gra lepiej niz caly Vivaldi no chyba ze wzmaki AR zrobily taka robote ze zagralo to tak dobrze. Ktos wie co bylo tego powodem, tzn czy Rossini z cena 15k+18k USD gra lepiej niz caly stack za 105k$ ? O co tu chodzi jesli moze ktos wytlumaczyc?

Słuchałem Jacku w końcu tych kolumn co przy nich pracowałeś, całkiem sympatyczne jak na tuby granie, szkoda że Cię tak wykiwali bez mydła :(

Mam prośbę do Was. W Sobieskim na dolnych piętrach był taki pokój z monitorem, tubka prostokątna na górze, basy i subwoofer. Wygladalo jak DIY ale fajny dzwięk live. Kto to był?

4-way?

Wyglądały jak składaki :-)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Wymieniliśmy informacje praktyczne bo nie wszyscy znają miasto. Za rok się mogą przydać. Rozumiem, ze dla takiego krezusa rownież informacje Elba o kawie za 2 zł stanowią problem? Proponuję zgłosić, że cena kawy nie licuje z rangą wystawy.

A lunch w Sobieskim ktoś jadł ? smakowało ?

Nikt mnie nie wykiwał a te projekty żyją teraz swoim życiem, dla mnie to hobby. Byłem na targach poszukać inspiracji. Podobal mi sie TAD, Goldmund (moze cos zrobimy razem), Gibson. Chcialem zobaczyc Quady ale jak zwykle nie mam szczescia. Logany troche nerwowo na POPie. Mam pozytywne wrazenia z wystawy.

4-way?

Wyglądały jak składaki :-)

Tak byly The Best - buzia sie usmiechala ;-)

Niestety masz wiele racji w tym ,że taki właśnie jest trend w audio.

Ale co tu się dziwić skoro mamy już "grające" komputery.

Z drugiej strony ludzie lubią słodzić herbatę i twierdzą ,że tak smakuje lepiej.

Słodkie wino też wielu ludziom bardziej smakuje niż wytrawne choć z nielicznymi wyjątkami nie ma ono nic wspólnego z winem.

Więc nie ma co się dziwić ,że w audio zawartość "cukru" też ludziom bardziej odpowiada niż brzmienie w miarę neutralne.

pozdr.

Jak kiedyś wypowiedziałem się ze celem sprzętu audio jest jak najlepsze odzwierciedlenie dźwięków nas otaczjących , muzyki granej live to obszczekano mnie że że u audiofile mają w domu dxwięk o kilka pólek lepszy ,

Milimetr

Fajnie się masz - to w kontekście kolumn które posiadasz :)

A co do Audio Show - to konstatacja jest smutna - w przypadku tragicznej większości systemów obowiązuje zasada - wariackie ceny a muzyki nie da się słuchać. Bardzo to smutne.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Jak kiedyś wypowiedziałem się ze celem sprzętu audio jest jak najlepsze odzwierciedlenie dźwięków nas otaczjących , muzyki granej live to obszczekano mnie że że u audiofile mają w domu dxwięk o kilka pólek lepszy ,

Tak nie słychać zmywarki z kuchni ale w zamian słychać pierdniecie muchy w dwudziestym rzędzie ;)

No ale nie chyba o to chodzi :)

Zawsze z ciekawością czytam co wam się podobało na wystawie ,na to co was roczarowało raczej patrzę przez palce . Takie prezentacje nie do końca są wiarygodne aby wyrokować opinie które niektórzy forowicze traktują jako wyrocznie . Acopausse w zeszłym roku grało zjawiskowo , w tym podziwiałem jedynie ekspozycje w jednej salce a grajacy zestaw w drugiej pomimo markowych kompnentów nie zachecił mnie do zatrzymania się tam na chwile dłużej Na obecnym AVS wystawców było bardzo dużo , urzadzeń , kabli tysiace konfiguracji a na wasze opine zasłuzyło jedynie ok 10 producentów . To może zawęzić wystawę do tych pokoji na Stadionie Narodowym, pewnym firmom/dystrybutorom podziękować za udział .Będzie już tylko bardzo dobrze , będzie tylko pachniało i łatwiej nam tej " rodzinie audiofilskiej " wzajemnie się odnaleść . .

Czy naprawde nikomu nie podobał się dźwięk Pathosa , przepięknego Muaraka z Sonusami czy dla mnie zjawiskowego Winer Lautsprecherv Manufaktur . O Voice ( Chord z Cabasse ) tradycynie ani jednego dobrego słowa , Facale nie zagrały dla was na rzadnym AS , 7 lat pracy B&W nad serią 800 też nikt nie docenił ? Fajnie że część osób doceniło zjawisko że nie zawsze drożej jest lepiej ajedyne o czym warto pisać to Wilson Audio , KTM , Jadis i Goldmun

Po wizycie w Sobieskim mam taką refleksję, że w tym roku w wielu pomieszczeniach był bardzo dobry dźwięk.

Mnie najbardziej podobały się:

- topowe Diaphasony. Super, mógłbym mieć taki dźwięk.

- wzmacniacze Phasta z głośnikami w stylu vintage na wielkim basowcu. Nazwy nie pamiętam.

- Bodnar Audio - jak co roku świetny dźwięk.

- system Manleya,

- amplifon SET 42,

- Bardzo dobry system Waszczyszyna z amplifikacją bez lampy.

- niezły TAD z Naimem.

Mam podobne wrażenia, z tą różnicą, że nie słyszałem zestawień z pierwszego i ostaniego miejsca.

Mam podobne wrażenia, z tą różnicą, że nie słyszałem zestawień z pierwszego i ostaniego miejsca.

Tad z Naimem esencja domowego hi-endu. I jak diametralnie rózna ptezentacja mna plus od ubiegłoroczego Naima na ich flagowych Ovatorach
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.