Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze,

Nie może być tak, że sklonowani sprzedawcy, wpadają to tej zakładki praktycznie tylko wtedy gdy pojawiają się negatywne opinie na temat ich towaru.

Nie powinno być tak, że niewygodne posty ukazujace prawdę wylatują w kosmos

Nie może być tak, że logiczne myślenie forumowiczów jest tępione bo przeszkadza w interesach handlarzy traktujących forum jako swoje poletko łapania jeleni

Ta zakładka zasługuje na trochę więcej.

Też tak mówię. Ale nie może być tak że dyletanci i ignoranci wypowiadają się bezkarnie szkalują wszystko i wszystkich na forum.

POzdrawiam

• Użytkownicy+

Kurcze,

Nie może być tak, że sklonowani sprzedawcy, wpadają to tej zakładki praktycznie tylko wtedy gdy pojawiają się negatywne opinie na temat ich towaru.

Nie powinno być tak, że niewygodne posty ukazujace prawdę wylatują w kosmos

Nie może być tak, że logiczne myślenie forumowiczów jest tępione bo przeszkadza w interesach handlarzy traktujących forum jako swoje poletko łapania jeleni

Ta zakładka zasługuje na trochę więcej.

Nie może też być tak, że wpis nie ma nic wspólnego z tematem wątku. Po co w ogóle jakiś temat, skoro offtop ma znaczenie przewodnie? Jak czytać ten syf, który ludzie wywlekają? Jaka prawda? O czym? Że ktoś uprawia marketing szeptany? Od tego są zgłoszenia do moderacji, a nie dyskusja w wątku tematycznym. Na dodatek dyskusja na poziomie przedszkolnym. Nic się już nie da na tym forum przeczytać, ciągłe prymitywne przepychanki. Ci co chcą niby być tymi sprawiedliwymi, sami łamią wszelkie reguły, olewają regulamin i netykietę. To jak życie pokazuje nic nie daje, niesie jeszcze więcej konfliktów, nakręca chamstwo.

To tyle w kwestii wyjaśnienia znikających postów. Mój wpis jest postem porządkowym, proszę na niego nie odpowiadać w temacie. Proszę też po raz któryś, o wpisy związane z tematem wątku.

AVS 2015-to bardzo udana impreza była

1.AUDIO-było bardzo dużo systemow audio do wyboru do koloru

2.VIDEO-mozna było na wielu telewizorach obraz zobaczyć

3.SHOW-najlepsze show to było jak Elb załatwiał widelce-jako organizator jest w porządku.

Myślę,ze za rok na 20-sto lecie imprezy cos postawi .......wreszcie.

No to w temacie wątku. Mi na AVS najbardziej podobał się pokoj z Vintage Audio - tylko chyba nie dostrzeglem tam tego cudo vintagowego glosnika kolegi promotora kabli Sulek Audio. Bardzo podobał mi się też ten kasujacy konkurencje kabel zasilajacy Demiurg - cudo.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Właaaśnie.Znana sprawa.

Dla mnie bajkowo.

Zauważyłem ich - wyraźnie rozróżnialny i sound i design.

Skybox 209 na Narodowym.

naural-sound.eu/

Byłem tam około 14-tej w niedzielę.

Opera zabrzmiała mi tam lepiej niż w operze, gdzie w ogóle nie chadzam, bo jakoś mnie taka muza nie kręci.

Takie wrażenie zostaje w pamięci na długo. 3 lata temu miałem taki szok z (wtedy) Graj-Pudłami w którejś bocznej salce w Sobieskim.

Na razie !

Wybywam bo muszę.

Witam ponownie

To co leczy i odmladza a na pewno uaktywnia nie szkodzi nawet w ogromnych dawkach

Wystarczy potem lekka kuracja oczyszczajaca i jestem jak nowy, ale nie o tym chcialem:

Wracajac nieustannie do skybox 209 na SN

Tzn: dc10 Kabuki od firmy natural-sound eu/

Tamtejszy dzwiek ( ale nie tylko tam, w innych tez podobny sie zdarzal, ale nie az tak namacalnie ) to dla mnie tegoroczna niespodzianka

Nie atakowal pompowaniem sluchacza, rozchodzil sie lekko i swobodnie mimo tej sily, ktora pochodzila od nieznanego mi piesniarza operowego oraz akompaniamentu

Owa swoboda zawieszona w przestrzeni i aura, nie wiem w jaki sposob osiagnieta, to takie zjawisko, ze poczulem sie niemal jak oszolomiony nowicjusz w przedszkolu

Swoboda zblizona troche do plenerowych koncertow w otwartej przestrzeni

Milutko to brzmi

Chcialo sie wrocic ale i tam i do Tulipa jednoczesnie sie nie da

Z Andrejczukiem chcialem pogadac i cos od niego zamowic

To (wziawszy pod uwage, ze adaptacja do warunkow u mnie troche czasu zajmuje) spowodowalo, ze jednak opuscilem ten spektakl dzwiekowy u p Adama Krauze na Stadionie

Pozdrawiam

Na razie

PS: Mysle, ze te: Alnico, tuba, material (drewno) daja w efekcie taki brak barwy, ze az w przekazie przewaza naturalna barwa

Owszem - ciekawiloby mnie to jak zabrzmialaby muza z gibanym drajwem ( jakies szarpidruciarstwo rockowe albo synthpop ) ale to troche, a nawet zdecydowanie nie ten gatunek

PPS: O abstrakcjach i osobistych odczuwanych wrazeniach troche trudno mi pisac, ale probuje

Warto wspominac niepowtarzalna i fascynujaca aure

Hmm, dziwne, słuchałem ich w sobotę o 14:45 i wystawca powiedział że Maxonic-i będą grały w niedzielę, a Ty w niedzielę słuchałeś tych co ja w sobotę :-)

Wychodzi na to, że wystawca sam nie wiedział kiedy co ma grać i może jedne grały do którejś godziny, a po jakimś czasie drugie - i losowo się wpadało na któreś z nich.

Gdzieś na audiohobby ktoś napisał (09-11-2015, 23:13) że u Audio Tekne słuchał Altec-ów 604 hehe :-) ... ale czy on w ogóle wiedział że słuchał Maxonic-ów, bo może to były dc10audio Kabuki :-) A Ty na pewno wiesz których kolumn słuchałeś? ;-) w niedzielę.

Dla mnie one jako jedyne kolumny z całego AVS potrafiły grać tak jasno, do tego stopnia, że ta ich jasność a może nawet delikatna ostrość na jednym z utworów aż zachodziła w uszy ... Żadne inne kolumnie nie potrafiły tego powtórzyć :-) Ogólnie miały dziwny jasny i monotonny charakter, że niczym specjalnie się nie wyróżniały.

W tej salce jedyne co się wyróżniało - to dwie miłe i ładne panie :-)

Był gramofon, ale przy mnie utwory/pliki były wybierane z laptopa, a w miedzy czasie zza kolumn/elektroniki wyciągali przezroczyste ustrojstwa, tak jakby nie byli do końca przygotowani.

Może po 24h w niedzielę grało to już inaczej/lepiej. Tak czy siak, Kabuki nie należały do grupy kolumny grających zamazanym/kolorowym dźwiękiem, i czuć było że potrafią zagrać lepiej. Kwestia zestawienie i dostrojenia.

Od nich już lepiej grały kolumny FM Acoustics, ale bez szału, tak na 3, maksymalnie 3+, czy nawet MBL 111F z notą 3- / 3. MBL przy spokojnym graniu całościowo dobrze się trzymał, dopóki nie pogubił się na średnicy. Na granicy przesteru/zniekształceń. Ta ich średnica w pewnym momencie była niczym elektryczna, tylko iskier zabrakło do pełnego efektu 3D ;-)

Kolumny Goldmund zagrały dobrze(4), z ładnie oddanym wokalem w przestrzeni/głębi - ładna otoczka dookoła wokalu. Granie po gęstej stronie, z głębszą przestrzenią.

Destination Audio (z dwoma Bi-Radial'ami - bo i na wysokich) również dobrze(4), było trochę barwy, klimatu, naturalności i detalu. Zdjęcie z 12:44, więc wszedłem trochę wcześniej gdy grał Czesław Niemen, no i wyszedłem stamtąd również na utworze Czesława, tak, że kilka tych piosenek przeleciało. Wystawca był tuż za mną o jedno krzesełko w lewo. Na szczęście, jak ja byłem, żadna lampa nie nawaliła i żaden Duelund nie wyciekał w elektronice Destination Audio, więc czasu nie straciłem. Udana prezentacja fajnych kolumn Destination Audio.

Blumenhofer z monoblokami Cary'ego całkiem nieźle ( 3+, a może nawet 4- ), jak na paczki tubowe mogło to grać z lepszym pazurem i otwartością. Muzykę puszczano z płyt winylowych.

Vivid Audio Giya G1 z ciekawym detalem na średnich i wysokich, (4) za same detale i dobre stereo.

cdn.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Jak wspominacie ten pokój?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10804-0-45119800-1447584798_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jacek,

Załączyłeś nieaktualne zdjęcie. Także zestawienie przetworników było inne - na samej górze grał wysokotonowy głośnik w prostokątnym hornie.

Taki pokoik (bodajże 318) z monitorem gdzie odtwarzano film z koncertu, do którego leciała muzyka z systemu o którym mowa. Jakieś dwa urządzenia audio na szklanym stoliku, reszta po prawej stronie przy tylnej ścianie gdzie siedziała ekipa ASC Pentoda.

Są zdjęcia (po zdjęciu z każdego pokoju/sali - ogólny rzut na cały system), tylko nie ma miejsca. Kiedyś ogólnie było 150 MB na załączniki, później wszystkim ograniczyli do 100 MB i jak wykorzystało się 150 MB (wykorzystane 150.55 MB z dostępnych 100 MB) to nie można nic wrzucić dopóki nie wykasuje się do poziomu poniżej 100 MB.

A to wiesz, wrzucisz kilka PDF-ów po 2.00 MB i już prawie nie ma miejsca.

Załączysz plik jpg o wadze/rozmiarze/objętości 2.00 MB i Ci go skompresuje tutaj do 50 - 100 KB :-) ... a w skrzynce ubywa 2.00 MB :-) pojemności, tyle ile plik warzył przy załączaniu, a że później skompresuje, to się nie liczy.

Axolotl któregoś razu wrzucał zdjęcia i napisał co jest, co się stało z załącznikami - bo wiedział, że oryginalnie miały dużo lepszą jakość, a później zostały kwadraty/pikseloza.

Co innego jak załączysz png, wtedy nie kompresuje, tylko jednorazowo można dodać jeden załącznik, ale później po wysłaniu możesz to samo powtórzyć z następnym png.

Jakim programem najlepiej kompresować/zmniejszać wagę plików z 1.20 - 2.00 MB do 5 - 50 KB, bo inaczej to tylko jedno zdjęcie wejdzie, gdyż jednorazowo można załączyć pliki o ogólnej wadze 2.00 MB ... no chyba ze ktoś jest klubowiczem, wtedy ma większe 'wszelkie' limity.

Taki Marslo może sobie wrzucać bez końca ;-)

Pozdrawiam,

Marcin K.

• Użytkownicy+

Pierwsza część opisu moich wrażeń z wystawy:

Ukryta Zawartość

(wieczorem dodam więcej zdjęć)

Ukryta Zawartość

> Atlon11,

Wszystkie moje zdjecia zmniejszylem, troche roboty to kosztowalo bo za jednym razem mozna tylko 9 czy 10 zdjec zaladowac.

Klubowicz ma tylko wieksza poczte ztcw, zalaczniki postow ciagle max 2MB.

Konto w trakcie usuwania

A tutaj pan Tomasz K. opisał swoje wrażenia w reportażu z AVS 2015 :

Ukryta Zawartość

AudioVideoShow2015HiEnd-27.jpg

Ukryta Zawartość

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

> Atlon11,

Wszystkie moje zdjecia zmniejszylem, troche roboty to kosztowalo bo za jednym razem mozna tylko 9 czy 10 zdjec zaladowac.

Ja panowie sie poddalem jak wrzucalem duzo fotek z targow. Ale na szczescie sa darmowe serwisy ktore to umowliwiaja. Zalozylem konto na photobucket i jednym przeciagnieciem myszki moglem wszystko udostepnic w dobrej jakosci. Fajnie jakby bylo tak na forum, ale forum to nie jest serwis ze zdjeciami stad ograniczenia. Do zmniejszania grup zdjec sa fajne darmowe programy ktore robia to bardzo szybko. Uzywam tego http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm

A tutaj pan Tomasz K. opisał swoje wrażenia w reportażu z AVS 2015 :

Ukryta Zawartość

To w jakim mieście się te targi odbywały bo widzę opis jest z zupełnie innych zdjęć niż załączone w linku?

Upss! przepraszam to przecież już prasa.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ktos chcial zdjec to nasci - sprzety , ktore mi sie podobaly. Za wyjatkeim jednego zdjecia - Focal Sopra - tragedia :( . W ramach rekompensaty dla naszych ulubionych focalowcow -Sly i Axolotl - zdjecie z ich ulubionymi zwierzakami z kociej stolowki:)

Podobalo mi sie jeszcze kilka ,ale nie zawsze zrobile zdjecie, sorry za jakosc - smartfonowa.

Fajne koty i posiadłość;-)

> Atlon11,

Ukryta Zawartość

Przystępując do Klubu zyskujesz / zyskałeś:

1. Dostęp do dodatkowych artykułów i testów sprzętu

2. Zniżki na zakupy w sklepach partnerskich

3. Kartę członkowską Klubu

4. Możliwość udziału w cyklicznych spotkaniach klubowiczów:

- spotkania ze specjalistami z branży audio

- spotkania z innymi audiofilami

- darmowy catering

5. Przypisanie do grupy "Klubowicz" na forum, a co za tym idzie:

- większą skrzynkę na wiadomości PW

- możliwość edycji własnych postów przez 30 minut od publikacji

- większe limity na umieszczane załączniki

- większe limity w zakładce Galeria

- większe limity w zakładce Blogi

- możliwość tworzenia blogów prywatnych i tylko dla przyjaciół

Sly, zobacz :

Grande Utopia EM leci na Soprę No2 :-) ... pewnie jej w ucho wpadła.

No chyba ze się napier.oliła i ją przechyla ;-)

AudioVideoShow2015HiEnd-07.jpg

Ukryta Zawartość

> Atlon, dzieki, nie mialem swiadomosci, ze np edycja w ciagu 30 minut to przywilej, nie standard:)

Ja panowie sie poddalem jak wrzucalem duzo fotek z targow. Ale na szczescie sa darmowe serwisy ktore to umowliwiaja. Zalozylem konto na photobucket i jednym przeciagnieciem myszki moglem wszystko udostepnic w dobrej jakosci. Fajnie jakby bylo tak na forum, ale forum to nie jest serwis ze zdjeciami stad ograniczenia. Do zmniejszania grup zdjec sa fajne darmowe programy ktore robia to bardzo szybko. Uzywam tego

Ukryta Zawartość

Dzieki, musze gdzies zapisac.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wrażenia z opisów p. Tomasza K. dość istotnie odbiegają od moich. Rozumiem, że system za 7 milionów mógł się nie podobać, ale stwierdzenie że jedno z najlepszych brzmień na całym AS zaprezentowały Logany napędzane McIntoshami jest łagodnie oceniając conajmniej kontrowersyjne. Dla mnie, jak i większości kolegów był to jeden z większych kalafiorów na wystawie... Cóż, jak widać gusta bywają diametralnie różne.

Cóż, jak widać gusta bywają diametralnie różne.

Albo stopień osłuchania :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie no, ja tyż nie - ale różnie to bywa dzisiaj :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wrażenia z opisów p. Tomasza K. dość istotnie odbiegają od moich. Rozumiem, że system za 7 milionów mógł się nie podobać, ale stwierdzenie że jedno z najlepszych brzmień na całym AS zaprezentowały Logany napędzane McIntoshami jest łagodnie oceniając conajmniej kontrowersyjne. Dla mnie, jak i większości kolegów był to jeden z większych kalafiorów na wystawie... Cóż, jak widać gusta bywają diametralnie różne.

A ja kalafiory lubię,bo sa zdrowe podobnie jak brokuły i proszę tych warzyw do tego nie mieszać.

Natomiast Logany są świetne i McIntosh takze,ale dla osob które umieja to dobrze zestawić,do tu była klapa a opis Pana Tomasza K. to chyba są

jakieś przezycia człowieka nieprawidłowo słyszącego.Żle zagrał tez w/g mnie McIntosh z Trianglami-pewnie w obu przypadkach obie prezentacje

były robione na ostatnia chwilę i w dodatku przez sprzedawców czyli pasjonatów pieniądza i zysku-tak to widzę.

U mnie McIntosh gra dużo lepiej bo jest wygrzany ma akustykę i zapewnioną prawidlową transmisję.

U Szymona też Logany grają wyśmienicie bo powyższe warunki mają zapewnione i jeszcze do tego 300 metrów kubatury i wlaściwe ustawienie

samych kolumn-co w wiekszości prezentujacy amatorzy audio nie są w stanie ogarnąć.

Wydaje mi sie,ze wiele prezentacji robionych przez ludzi z pasja nawet w warunkach AVS mogłoby być bardziej zadowalajacych niezaleznie od

warunków lokalowych......tylko wspomne o Nautiliusie-czyli integra Octave,cd accuphase,kondycjoner accuphase kolumny dynaudio-zrobione

przez pasjonatow dżwieku-ten zestaw grał kazdy rodzaj muzyki bardzo dobrze.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Natomiast Logany są świetne i McIntosh takze,ale dla osob które umieja to dobrze zestawić,do tu była klapa a opis Pana Tomasza K. to chyba są jakieś przezycia człowieka nieprawidłowo słyszącego.Żle zagrał tez w/g mnie McIntosh z Trianglami-pewnie w obu przypadkach obie prezentacje były robione na ostatnia chwilę i w dodatku przez sprzedawców czyli pasjonatów pieniądza i zysku-tak to widzę. U mnie McIntosh gra dużo lepiej bo jest wygrzany ma akustykę i zapewnioną prawidlową transmisję.

Mnie się osobiście dźwięk elektrostatów nie podoba, ale to już kwestia osobistych preferencji. Zgadzam się natomiast z Tobą, że McIntosh ma świetną elektronikę. Mam okazję bardzo często słuchać w jednym z systemów testowych zestawienia C1000 + MC601 i jest to bardzo dobra amplifikacja. Co do Triangli to one są ze swej natury bardzo jasne i zbyt lekko brzmią na dole pasma. Im potrzeba czegoś bardzo ciepłego, gęstego i ciemnego. Tu by zagrały choćby stare MPW w wersji na miedzi, takie jak miał u mnie Wojtek, LAMM czy inna ciepła lampa. Podobnie źle Triangle zagrałyby z ARC, to jest po prostu złe zestawienie, tak jak piszesz.

Dom nasz, koty nie :)

Czarna kotka ksywa Lolitka od sasiadow, czarno-bialy to poldziki jej kochas , " krol pol".

Cholera znowu nie na temat..............jak dla mnie to najprawdziwszy trolling.

Gdybym to ja napisał zarobiłbym trzy punkty-proszę władzę o jednakowe traktowanie wszystkich.

Marslo wstydż się!!

Wydaje mi sie,ze wiele prezentacji robionych przez ludzi z pasja nawet w warunkach AVS mogłoby być bardziej zadowalajacych niezaleznie od

warunków lokalowych......

Razem tak myślimy i co to zmieni :)

Gó....o? :D

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tak jak pisał Piotrek, większość prezentacji robiona jest na szybko i przy użyciu komponentów i okablowania, które ma w ofercie konkretny dystrybutor. Wystawa służy prezentacji portfolio, więc często zdarzają się absolutnie nietrafne połączenia. Klasyczny przykład to prezentacje wysokich modeli Focala napędzanych czym popadnie.

Bo to trzeba zrobić tak sprzęt kable zasilacze e.t.c. zbieramy do wakacji,. w Wakacje wsadzamy go do szafy pancernej i nie oddajemu go nikomu do odsłuchów, nie sprzedajemy po drodze i takie tam. Po drodze oddajemu klucze starej żonie, byłej kochance żeby nam za bardzo nie uległa i przed AS ich nam nie oddała. Jak dalej klucza nie odda to wtedy ślusarz ale dopiero przed samym Audio show ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.