Skocz do zawartości
IGNORED

Mytek DAC Brooklyn

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziękuję za recenzję. Dla porządku chciałbym tylko zaznaczyć, że wszystkie kolejne Brooklyny sprzedawane są już z nowym firmware.

Pozdrawiam i dziękuję,

Konrad Żywiecki

www.musictoolz.pl

• 6 miesięcy później...

Też miałem go u siebie. Jest świetny, wpasowal się w mój styl grania. Rozdzielczy, dynamiczny, dobra scena i nieźle barwy. Funkcjonalność też świetna.

Byłbym wdzięczny za porównania i odniesienia do innych urządzeń, bo tak trudno określić co dla kogo jest dobrą sceną itd..

Dzięki.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Aktualnie testuję, wnioski ogólnie pozytywne, gdy skończe testować napiszę więcej...

Jakiś postęp w testowaniu?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Jakiś postęp w testowaniu?

Owszem, testowany model nie jest do końca wygrzany, z dnia na dzień dźwięk zmienia się w dobrym kierunku.

W związku z jego możliwościami sonicznymi oraz zastosowanym rozwiązaniem zasilania wew. (impulsowy)

jest wrażliwy na jakość dostarczanego prądu, nawet o dziwo rodzaj kabla zasilającego może wprowadzić

zasadnicze zmiany w jakości dźwięku - nie byłem jak dotąd wyznawcą "grających kabli".

Nie jestem w stanie do końca porównać tego DAC-a, odnieść się do innych marek, gra równie dobrze

jak Mytek Manhattan jeśli chodzi o równowagą tonalną i detaliczność, można mieć jedynie nadzieję,

że jego dynamika dorówna starszemu bratu gdy zasili się go zasilaczem zewnętrznym, chodź tu może

być problem z jego doborem, ten DAC jest dość wymagający w tej materii.

Funkcjonalność i możliwości na wysokim poziomie. Dobry wzmacniacz słuchawkowy oraz phono.

Sterownik USB2 oraz oprogramowanie rozwojowe, na tym etapie rozwoju już nie sprawiają problemów.

W sieci pojawiło się już kilka dobrych recenzji tego DAC-a od osób, które nie "siedzą" w branży audio,

można w nich znaleźć porównania i odniesienia do innych urządzeń.

Doradzam sprawdzenie tego DAC-a na własnych uszach i wypożyczenie go,

najlepiej takiego wygrzanego, może Musictoolz w tym pomoże.

Oczywiście zapraszamy. Jeśli jednak już wypożyczyliście Panowie Brooklyna od kogoś innego, proszę kontynuować tę współpracę. Jeśli nie, zapraszamy do nas!

Pozdrawiam,

Konrad Żywiecki

www.musictoolz.pl

• 8 miesięcy później...

Ostatnio cicho w temacie Brooklyna. Podbijam temat, może pojawią się opinie użytkowników. Jak wypada na tle konkurencji do 10 tyś.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Witam a jak wyglada kwestia zmiany formatu utworow czy slychac jakies trzaski i dziwne zeczy jak w Black Dragonie i pre out jak sobie daje rade z wysterowaniem koncowki mocy czy ktos porownywal go z Black Dragonem?

Mam pytanie, kupuję Mytek Brooklyn - będę tymczasowo odtwarzał pliki flac z Cambdige audio Magic 6 v1, czy możecie podpowiedzieć te urządzenia ze sobą optymalnie połączyć? Czy lepiej darować sobie CA i grac z komputera?

Mam pytanie, kupuję Mytek Brooklyn - będę tymczasowo odtwarzał pliki flac z Cambdige audio Magic 6 v1, czy możecie podpowiedzieć te urządzenia ze sobą optymalnie połączyć? Czy lepiej darować sobie CA i grac z komputera?

Myślę, że nie ma sensu wprowadzać dodatkowego elementu do zestawu. Chociaż można spróbować ;) Koszt żaden, a doświadczenie zdobyte? bezcenne ;)

Jednak będzie ten Mytek na Audio Show. Właśnie czytam ich wpis do przewodnika wystawy:

Mytek zaprezentuje model Brooklyn - nowy przetwornik/przedwzmacniacz/wzmacniacz słuchawkowy, pierwszy na świecie wolno stojący przetwornik wyposażony w dekoder najnowszej technologii MQA do streamingu muzyki hi-res. Technologia MQA pozwala na streaming muzyki nawet o rozdzielczości 384kHz/24 bit przez zwykle domowe wi-fi z prędkościami 700-1400kbps. Przetwornik Brooklyn pozwala również na odtwarzanie wszystkich istniejących formatów muzyki, włączając DSD256 i DXD oraz płyty winylowe.

Prezentację, tak jak wspominałem, będzie prowadził Michał Jurewicz, który specjalnie na tę okazje przyleci z Nowego Jorku. Podobno ma być także specjalny pokaz stereaming hi-res w MQA z Tidala.

i taka prezentacja zrobi wrazenie i jest na topie czasu ;)

• 6 miesięcy później...

Drodzy użytkownicy Brooklyn'a - podzielcie się wrażeniami :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Użytkownikiem nie jestem, ale w domu porównywałem z Youngiem DSD.

Minimalnie lepszy delat w Myteku, ale nie wiem, czy nie kosztem tzw muzykalności.

Na pewno nie była to przepaść warta zmiany, raczej kwestie gustu.

No i trzeba bardzo uważać, jak się korzysta z niego jako pre. Dziwnie to się włącza i steruje głośnością.

Young DSD to dobry DAC. Przepaść jest w funkcjonalności.

A jak wzmacniacz słuchawkowy?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Young DSD to dobry DAC. Przepaść jest w funkcjonalności.

Temat słuchawek jest mi obcy.

Na pewno Mytek ma rzeczywiście dużo dużo ustawień, mocno rozbudowane menu.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Drodzy użytkownicy Brooklyn'a - podzielcie się wrażeniami :)

strasznie szare studyjne granie. Ale podobno teraz jest nowa wersja i ponoć gra trochę lepiej

Sprzedam VITUS RI100

strasznie szare studyjne granie. Ale podobno teraz jest nowa wersja i ponoć gra trochę lepiej

Ode mnie masz te plotki Marcin ;)

Tak, mam teraz oba urządzenia. Brooklyn+ jest sporo ciekawszy brzmieniowo. Brzmi bliżej i pełniej, nadal to dosyć jasne granie. Czy warto posłuchać? Zdecydowanie!

Z tego co się dowiedziałem zastosowano przetwornik Sabre z linii PRO i nowy układ analogowy dual mono. To takie najważniejsze zmiany jakie zapamiętałem.

A phono stage to jest opcja czy jest wbudowane w standardzie?

Różnicy między słuchaniem z "dziurki" wzmacniacza MA6600 nie widzę vs. ten dac, ale nie słucham zbyt dużo na słuchawkach... Brzmienie, jak dla mnie jest bardzo podobne. Raczej używam wzmacniacza.

Słuchawki: Sennheiser HD 650 i Denon AH-D2000

Zaletą jest to, że można podłączyć jednocześnie 2 komplety słuchawek (do testowania jak znalazł ;)

• 1 rok później...

To bardzo dobry grajek. Używałem z darmowym mconect - wszystkie funkcje OK (z wyjątkiem gapless/ non gapless), z serwisami streamingowymi włącznie (Tidal, Deezer, Qobuz)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Pokaż nowe odpowiedzi