Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz kompaktów do NADa

Krzysiek B

Rekomendowane odpowiedzi

Siema panowie

Chciałem się doradzić w wyborze odtwarzacza cd do c356, który już do mnie jedzie. Wydaje mi się że do NADa pasował by jasny i detaliczny odtwarzacz. Górna granica cenowa to 2500zł. Ma być nowy.

Nigdy nie odsłuchiwałem odtwarzaczy cd. Czy wpływ odtwarzaczy na dźwięk jest taki sam jak wpływ wzmacniaczy??? Chyba odtwarzacz ma mniejszy wpływ na dźwięk niż wzmacniacze? Czy trudniej jest wychwycić różnice między odtwarzaczami niż między wzmacniaczami?

Zastanawiam się przede wszystkim nad NADem c546, bo by pasował do kompletu, ale jak brzmi?

Inne opcje:

Yamaha cds700

Teac cd-p800nt - ktoś miał z tym do czynienia?

Pioneer pd50

Coś innego?

https://www.audiostereo.pl/topic/122664-odtwarzacz-kompakt%C3%B3w-do-nada/

Witaj,

odtwarzacz ma duży wpływ na brzmienie, czasami większy niż wzmacniacz.

Z mojego doświadczenia na prawdę proponowałbym Nad'a C546 BEE. To bardzo dobry odtwarzacz, aktualne serię są praktycznie zupełnie niezawodne, natomiast co najważniejsze, oferuje bardzo dobre brzmienie, idealnie spasowane ze wzmacniaczem NAD.

Jeśli szukamy coś innego, to brzmienie o jakim piszesz reprezentuje Cambridge Audio Azur 651C (teraz w bardzo atrakcyjnej cenie) oraz Marantz CD6005.

Jeśli ewentualnie chcesz lepiej jakościowo niż Nad to spójrz na minimalnie droższy odtwarzacz Rega Apollo-R, to jest tak naprawdę moim zdaniem jedyna prawdziwa alternatywa dla C546 BEE.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wydaje mi się

W ten sposób wydasz kolejne tysiące ...

Niech najpierw dojedzie wzmacniacz , posłuchaj z miesiąc i wtedy pytaj dalej . Nikt nie jest wróżką a zwłaszcza Tobą z Twoimi preferencjami i nikt nie zna Twojego pomieszczenia i od tego zacznij .

Pomieszczenia i kolumny o których tu nie wspomniałeś .

W ten sposób wydasz kolejne tysiące ...

Niech najpierw dojedzie wzmacniacz , posłuchaj z miesiąc i wtedy pytaj dalej . Nikt nie jest wróżką a zwłaszcza Tobą z Twoimi preferencjami i nikt nie zna Twojego pomieszczenia i od tego zacznij .

Pomieszczenia i kolumny o których tu nie wspomniałeś .

Jakie ma to znaczenie gdy uznam, że jest za jasno czy za ciemno bo ten aspekt mnie głównie interesuje i tego chciałbym się dowiedzieć jaką charakterystykę dźwięku mają różne odtwarzacze porównując je. Jak dostane wzmacniacz to i tak nie będę miał punktu odniesienia jeśli chodzi o odtwarzacz, a przy odsłuchu c356 jedyne co poświęciłem wybierając go to jaśniejszy dźwięk, który lubię i trochę detaliczności. Poza tym jak by nikt o nic nie pytał to by było o połowę mniej tematów na tym forum.

Zaraz ktoś napisze że jak chcę rozjaśnić to trzeba użyć super kabli atomowych za 3000zł hehehe

Jakie ma to znaczenie gdy uznam, że jest za jasno czy za ciemno bo ten aspekt mnie głównie interesuje i tego chciałbym się dowiedzieć jaką charakterystykę dźwięku mają różne odtwarzacze porównując je. Jak dostane wzmacniacz to i tak nie będę miał punktu odniesienia jeśli chodzi o odtwarzacz, a przy odsłuchu c356 jedyne co poświęciłem wybierając go to jaśniejszy dźwięk, który lubię i trochę detaliczności. Poza tym jak by nikt o nic nie pytał to by było o połowę mniej tematów na tym forum.

Nie zrozumiałeś .

Nowy wzmacniacz musi się wygrzać a Ty z nim osłuchać z tym co masz obecnie i dopiero wtedy sprawdzać sobie różne odtwarzacze .

Pytasz a nie podałeś jakie masz kolumny , pomieszczenie , akustykę więc trudno coś doradzić a doradzanie na zasadzie ten CD TAK gra a ten TAK też jest mało sensowne bo gra cały zestaw wraz z akustyka pomieszczenia . Dlatego warto podawać więcej informacji .

Odtwarzacze grają nie tylko jaśniej - ciemniej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.