Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się, że w grę wchodzi tylko model najwyższy TubeOvulator....

tego niestety jeszcze nie sprawdzalem. mam tylko model nizszy. ovulator to juz prawdziwy high end.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• 4 tygodnie później...

No to panowie mamy w końcu krajowego produkt który nareszcie może konkurować z takimi firmami Furutech czy choćby niejaki Wireworld..

Aż sie prosi o test zbiorowy kilku znanych sieciówek z naszym geniuszem myśli inżynieryjnej wlącznie.

Ciekawe co producent/jajcarz bedzie musiał znowu zrobić temu redaktorzynie by nasze CastoCudo znokautowało takiego Furutecha ...

A fuuujjj ;-)))

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

• 5 tygodni później...

No pewnie przecież recenzenci się nie znają. Co tam jacyś recenzenci z Hifiphilosophy, High Fidelity czy 6moons (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) będą nam mówić. Przecież my wiemy lepiej. Wg. 6moons był to 3 dźwięk wystawy Audio Show 2015. Ciekawe kto w tym momencie się ośmiesza.

Polecam lekturę i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Recenzenci się ośmieszają, podpisując się pod takimi herezjami..

O dzięki wszechwiedzący pewnie bez ciebie bym błądził i oni też. Powinni się uczyć o takich ja ty.

A tak poważnie z całym szacunkiem idź do specjalisty i zmień hobby.

Serio ktos wierzy w obiektywne recenzje w prasie? Wystarczy dobrze posmarowac i nawet altusy beda hiendem w prasie

W 6moon też biorą- zastanów się.Za długo siedzisz w Polsce i wszystkich mierzysz tą miarą.

O dzięki wszechwiedzący pewnie bez ciebie bym błądził i oni też. Powinni się uczyć o takich ja ty.

A tak poważnie z całym szacunkiem idź do specjalisty i zmień hobby.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku przyjacielu sklepu, sprzedającego kable Sulek. Obrońca narodu !

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku przyjacielu sklepu, sprzedającego kable Sulek. Obrońca narodu !

Wszystkiego Dobrego w Nowym 2016 Roku, Życzę więcej pozytywnego myślenia. Ja nie lubię chamstwa, ignorancji, kłamstwa i podejścia tzw. psa ogrodnika czyli sam nie mam ale i drugiemu obrzydzę i nie dam.

Pozdrawiam

Tego przedluzacza nie trzeba obrzydzac, on sam obrzydza.

Znowu chcesz zaistnieć. Wszyscy cie gonią z forum a ty dale uparcie piszesz bzdety. Trochę optymizmu , świat jest piękny.

Kierwa jak patrzę na moje życie w tym roku to chyba ten temat na forumie jest moim szczytem. Ale nabieram z wiekiem dystansu; może ta listwa jest wybitna :) może by tak producent mi podesłał na testy. Tak czy siak Szcęśliwego Kablowego Roku!

????

@hifi nowy

Nie twierdzę że recenzenci wiedzy nie mają, napewno doświadczeniem biją na głowę wielu z nas - w końcu co miesiąc jest nowe wydanie ich pisma w którym prezentują kolejne sprzęty ...

Myślę że prócz wiedzy ważne jest też ( ale oby nie przede wszystkim) kwieciste bicie piany ... - i tu już sie robi niebezpiecznie ...

Chwilę temu kupiłem egzemplarz testowy wzmacniacza (testował redaktor bardziej poczytnego pisma). W podsumowaniu testu napisał że tak mu sie ten wzmak spodobał że zostawia go sobie na dłużej .. - i zostawił.. ale na może 3 miesiące.

6miesieczny sprzęt kupiłem już jako 3 osoba bo cena była mega atrakcyjna .. Za sprzęt z 1,5 roczną gwarancją zapłaciłem 50% jego ceny.

Kupując wzmacniacz nie znałem jego "historii".

Jakież było moje zdziwienie gdy na FV zakupu przez recenzenta zobaczyłem kwotę 1 000 Pln

Cena sklepowa tego sprzętu około 10 000 pln

Ja zapłaciłem 5 000 pln - ależ Qrva PRZEPŁACIŁEM ;-))

Wnioski prosze wyciągnąć samemu.

Recenzje to biznes polegający na podpowiadaniu ludziom co mają kupować i dlaczego.

Po to mamy własny rozum by go używać a nie łykać jak pelikan podawaną na talerzu papkę którą nam wciskają media w wiadomościach i recenzenci w gazetkach.

Ameryki nie odkryłem.

Na FOTO Forum nikt nie bije piany że po zmianie kabla zasilającego do ładowania akumulatorków kolory na zdjęciach mają lepszą barwę lub są bardziej wyraźne ..

Tylko w audiofili potrafią grać nawet podkładki pod kable głośnikowe a zamiana przewodów w bezpieczniku czyni cuda ..;-))

...tylko dlaczego to nie jest mierzalne ??

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

@hifi nowy

Nie twierdzę że recenzenci wiedzy nie mają, napewno doświadczeniem biją na głowę wielu z nas - w końcu co miesiąc jest nowe wydanie ich pisma w którym prezentują kolejne sprzęty ...

Myślę że prócz wiedzy ważne jest też ( ale oby nie przede wszystkim) kwieciste bicie piany ... - i tu już sie robi niebezpiecznie ...

Chwilę temu kupiłem egzemplarz testowy wzmacniacza (testował redaktor bardziej poczytnego pisma). W podsumowaniu testu napisał że tak mu sie ten wzmak spodobał że zostawia go sobie na dłużej .. - i zostawił.. ale na może 3 miesiące.

6miesieczny sprzęt kupiłem już jako 3 osoba bo cena była mega atrakcyjna .. Za sprzęt z 1,5 roczną gwarancją zapłaciłem 50% jego ceny.

Kupując wzmacniacz nie znałem jego "historii".

Jakież było moje zdziwienie gdy na FV zakupu przez recenzenta zobaczyłem kwotę 1 000 Pln

Cena sklepowa tego sprzętu około 10 000 pln

Ja zapłaciłem 5 000 pln - ależ Qrva PRZEPŁACIŁEM ;-))

Wnioski prosze wyciągnąć samemu.

Recenzje to biznes polegający na podpowiadaniu ludziom co mają kupować i dlaczego.

Po to mamy własny rozum by go używać a nie łykać jak pelikan podawaną na talerzu papkę którą nam wciskają media w wiadomościach i recenzenci w gazetkach.

Ameryki nie odkryłem.

Na FOTO Forum nikt nie bije piany że po zmianie kabla zasilającego do ładowania akumulatorków kolory na zdjęciach mają lepszą barwę lub są bardziej wyraźne ..

Tylko w audiofili potrafią grać nawet podkładki pod kable głośnikowe a zamiana przewodów w bezpieczniku czyni cuda ..;-))

...tylko dlaczego to nie jest mierzalne ??

Moja rada to słuchać słuchać słuchać po kilka godzin dziennie. Ale nie ładnie wyglądającego audio szrotu tylko wartościowych sprzętów. Można odwiedzić znajomych lub sklepy które mają większe doświadczenie.

A tak wracając do polskich recenzentów to nie chce nikogo oceniać. Nie moja sprawa. Ich brocha jak piszą i co piszą. Jak będą pisali głupoty i nieprawdę to ludzie przestaną ich czytywać i słuchać-proste. Przewagą recenzentów zachodnich jest taka że mają większy dostęp do sprzętów i nic nie muszą nikomu udowadniać. Po prostu piszą zgodnie z tym co słyszą. Chyba nie sądzisz że kierują nimi inne motywy. To naprawdę inny świat i podejście. Tam ludzie się bardzo szanują i też innych. Niestety u nas bywa różnie.

Z pozdrowieniami Noworocznymi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Moja rada to słuchać słuchać słuchać po kilka godzin dziennie. Ale nie ładnie wyglądającego audio szrotu tylko wartościowych sprzętów. Można odwiedzić znajomych lub sklepy które mają większe doświadczenie.

Dokładnie tak. Ktoś kto kupuje sprzęt jedynie w oparciu o recenzje w prasie czy na dowolnym portalu; bez odsłuchów; strzela sobie samobója i może mieć pretensje jedynie do siebie. Odnośnie wspomnianej listwy, którą tu wszyscy krytykują, to podejrzewam że nikt jej nie słyszał, a nawet nie chciał pożyczyć, choć zapewne istnieje taka możliwość...

Odnośnie wspomnianej listwy, którą tu wszyscy krytykują, to podejrzewam że nikt jej nie słyszał, a nawet nie chciał pożyczyć, choć zapewne istnieje taka możliwość...

Wydałbyś 6tys na listwę i kabel, który pochodzi z Castoramy ? W tym przypadku zna kilka osób dokładnie historię powstania tego produktu - stąd oburzenie.. Rozumiem zainteresowanie produktami renomowanych firm, za którymi stoi inżynieria i badania..ale tutaj to czysta fikcja w ładnym opakowaniu pięknych recenzji ( ciekawe ile kosztowały ).

W przypadku 6moons nie istnieje podejrzenie podpłacenia... Zostali zaproszeni przez organizatora wystawy w Warszawie. Opisali, co widzieli i słyszeli. Nam przyznali trzecie miejsce w kategorii dźwięk wystawy.

Dodam także, że użyliśmy 3 kabli sieciowych zakończonych listwą, które połączyliśmy ze sobą, bo według nas najlepsze gniazdo było w łazience. To tak na deser dla krytykantów:)

Potrafię zrozumieć, że takie rozwiązanie 'brzmiało' najlepiej.. Czasem najprostsze sposoby są najlepsze. Ot listwa za grosze ze sklepu elektrycznego i 3 dobre przewody wprowadziły od siebie najmniej. Tylko dlaczego za taki produkt płacić 6tys zł ( nie mam tutaj na myśli jedynie tej nieszczęsnej sieciówki z listwą ) ?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Niestety, listwa za grosze ze sklepu elektrycznego jest jednym z najgorszych rzeczy, którą można zaaplikować systemowi audio. Robiłem tego typu porównania i plastikowe "komputerówki" robiły z dźwięku siano. Zero dynamiki, same szorstkości, wszechogarniający brud. Używam prywatnie listwy za 2.500zł (więc tańszej niż Sulek o którym toczy się rozmowa), tym niemniej w porównaniu to tych ze sklepów elektrycznych wnosi ona prawdziwy przełom w dźwięk. Podobnie jest z wszystkimi produktami typu Fadel, Furutech, Oyaide czy polskimi prototypami Martona, Pure Fidelity czy Verictum.

Przelom :-) kuoiles sprzet pewnie za ladne pieniądze i gral kiepsko, dopiero listwa wprowadzila przelom :-

Serio czasem sie zastanawiam nad tym

Bezpieczniki daly taka zmiane ze ktos spadl z krzesla

Listwa to przelom

Bez dobrego interkonektu nie ma grania

Dobra sieciowka to odstawa

Platforma antywibracyjna wzniosla dzwiek na nowy poziom

Tyle spektakularnych zmian, wiec ja sie serio pytam, czy bez tych wszystkich gadzetow sprzet za grube tysiace gra az tak slabo, ze potrzeba wydac drugie tyle na dodatki?

Może to za sprawą aluminiowych przewodów w ścianie :)

Audiofile potrafią wszystko usłyszeć. Czasami naprawiam/serwisuje audiofilskie wzmacniacza. Jakie jest moje zdziwienie gdy oddaje wzmacniacz, w którym tylko pomierzyłem wartości kondensatorów, sprawdzając je z nominalnymi. W odpowiedzi słyszę, że po serwisie wzmacniacz się otworzył jest duża poprawa.

Ręce opadają.... przynajmniej wszyscy są zadowoleni .

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Szczęśliwi Ci, którzy mają sprzęt, na którym nie słychać zmian wnoszonych przez kable, listwy i inne "ustrojstwa". Mogą spać spokojnie i słuchać z przyjemnością muzyki;-) Niestety, tak jak napisał Biniek, w takim systemie jak gra u mnie słychać najmniejsze zmiany. To działa tak, że do momentu jak się nie posłucha czegoś lepszego dźwięk systemu się podoba. Jednakże po włożeniu lepszego kabla, listwy, itp niestety nie ma już powrotu do poprzedniego stanu. W pamięci ma się bowiem ten wzorcowy dźwięk.

U mnie kiedys byl zainteresowany kupnem wzmacniacza ktory byl zatwardzialym sceptykiem kabli zasilajacych. Zrobilem mu slepy test i mial naprawde glupia mine jak wychodzil. Z trudem mu przyszlo przyznanie racji o zmianach. 4 osoby na ktorych przeprowadzalem ten test rozpoznaly zmiany

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.