Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę czasem mnie dziwią trendy obowiązujace w danym sezonie. Człowiek, który ma te kable Sulka zrezygnował ze stolika za kilka tysięcy na rzecz dywanu ( sprzęt stoi teraz na dywanie).

I nie wiem co bardziej wpłynęło na poprawę-dywan czy kable.

Kosmos.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

pamiętam spotkanie kiedy pan Sulek kazał wyłączyć oświetlenie LED jakąś małą lampkę , padłem ))))))))))))) po tym zabiegu dźwięk był inny ))))))))))))) beznadziejny w przeciwieństwie do tego z lampką który był beznadziejny)))))))))))) ja popełniam pełno błędów ale największym jest to że prąd mi leci z "kontaktu najbliżej" nowy termin -"kontakt najbliżej" . Jest tutaj mnóstwo inteligentnych ludzi , na tym forum, wielu ma poczucie humoru , niektórzy mają niezwykłe ;) pozdrawiam Jafiego i jego bezcenną minę nie wiem ale on często taką robi jak doświadcza słyszenia a w ręku trzyma kabel )))))))))))) ten LED mnie powalił ))))))))))))

cimoon

Twoje rycerskie hobby zobowiązuje do zachowania rycerskiego. Czy nie?

Być może znasz się na mieczach, kolczugach itd.

O audio wiesz niewiele, więc daj pokój...

pozdrawiam

Masz b ardzo ciekawe podejście do tej kwestii ,powiem ci że twoje przemyślenia zaskakują mnie.

Możesz trochę rozwinąć.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Za daleko, jak jest tu ktoś z Trójmiasta lub pomorskiego chętnie się wybiorę ! Jestem ciekawy.

Mam kontakt z kilkoma osobami z Trójmiasta - kiedyś możemy się spotkać i posłuchać - sam jestem ciekaw porównań w szerszym gronie. Nie jest to bynajmniej zabranie głosu za lub przeciw tylko nawiązanie kontaktu ;)

Sulek też o audio nie musiałby wiedzieć wiele - ważne żeby znaleźć niszę...magiczną pustkę.. Użyć kilku składników i są produkty za 5-6 tys. zł - taka niby średnia/wyższa półka, ale nie zbyt niska, aby nie posądzili o szybką chęć zarobku..

Nie neguję wpływu kabli takich czy innych...( co powtarzam prawie przy każdym wpisie bo zaczynają pojawiać się głosy, że żadne okablowanie nie ma wpływu na dźwięk - otóż MA ! ), ale wróćmy proszę do tematu wątku - listwa Sulek ( i inne okablowanie ) wycenione dość kontrowersyjnie..

listwa Sulek ( i inne okablowanie ) wycenione dość kontrowersyjnie..

Okablowanie Sulek jest wycenione na polski rynek, tak by relacja jakość/cena była bardzo konkurencyjna w porównaniu do drogich produktów znanych i uznanych marek.

Mam kontakt z kilkoma osobami z Trójmiasta - kiedyś możemy się spotkać i posłuchać - sam jestem ciekaw porównań w szerszym gronie. Nie jest to bynajmniej zabranie głosu za lub przeciw tylko nawiązanie kontaktu ;)

Jestem otwarty na nowe doświadczenia, bardzo chętnie.

Okablowanie Sulek jest wycenione na polski rynek, tak by relacja jakość/cena była bardzo konkurencyjna w porównaniu do drogich produktów znanych i uznanych marek.

Zrozum produkt jest skierowany do wąskiej grupy ludzi którzy coś takiego kupią. Ja patrzę na to z technicznej strony i myślę, że bardzo drogo wycenia sobie firma Sulek sprzedaż wiedzy na temat budowy listw zasilających, materiały użyte to pewnie kilkaset złotych ...

Zostawiajac wszystkie dywagacje mozna jeszcze spojrzec na problem z innej strony. Jezeli ktos chce wydac 6 tys zl na listwe to raczej nie jest ciulaczem jezdzacym 20 letnim golfem a w 30m2 kawalerce podlacza do niej unitre z altusami. Jesli kogos stac na dobry sprzet audio to pewnie w 9/10 przypadkach jest zaradny zyciowo osiagnal status dzieki wyksztalceniu, inteligencji lub umiejtnosciom spoleczno negocjacyjnym. Atrakcje typu garnki polecane przez aktorow skierowane sa raczej do osob starszych podatnych na manipulacje. Nie wydaje mi sie ze oferta Sulka nastawiona jest na podobny target. Jej odbiorcą jest raczej zamozny swiadomy konsument bo tak wygladajaca listwa to raczej malo efektowny gadzet ktorym moze sie chwalic przed kolegami itd.

No chyba ze zupelnie bladze i to produkt 100% kamikadze ktory sprzeda sie w liczbie 3 szt :)

jafi, nie chcę wchodzić w dyskusję, ale zauważ do czego prowadzi Twoja argumentacja i przyjęty model biznesowy gdy chodzi o produkt...

Teraz ktoś inny może z dowolnej niedrogiej kolumny wykręcić wysokotonówkę i wstawić inną. Pod pretekstem pozytywnej zmiany następnie będzie ją sprzedawać 100 razy drożej niż pierwowzór. Liczba modyfikacji jest nieograniczona, tylko czy o taką konkurencyjność chodzi?

A jeszcze z drugiej strony patrząc, to wydaje mi się, iż należy uzyskać od producenta oryginalnej listwy pozwolenie na wykorzystanie jest w celu przerobienia i wprowadzenia na rynek jako nowy produkt. Żeby nie było tak, że za jakiś czas prawnik z ich strony każe Ci oddać 90% zarobku, bo uznają, że jej udział w jakości jest kluczowy i to ona zdecydowała o sukcesie rynkowym :-)

Zostawiajac wszystkie dywagacje mozna jeszcze spojrzec na problem z innej strony. Jezeli ktos chce wydac 6 tys zl na listwe to raczej nie jest ciulaczem jezdzacym 20 letnim golfem a w 30m2 kawalerce podlacza do niej unitre z altusami. Jesli kogos stac na dobry sprzet audio to pewnie w 9/10 przypadkach jest zaradny zyciowo osiagnal status dzieki wyksztalceniu, inteligencji lub umiejtnosciom spoleczno negocjacyjnym. Atrakcje typu garnki polecane przez aktorow skierowane sa raczej do osob starszych podatnych na manipulacje. Nie wydaje mi sie ze oferta Sulka nastawiona jest na podobny target. Jej odbiorcą jest raczej zamozny swiadomy konsument bo tak wygladajaca listwa to raczej malo efektowny gadzet ktorym moze sie chwalic przed kolegami itd.

No chyba ze zupelnie bladze i to produkt 100% kamikadze ktory sprzeda sie w liczbie 3 szt :)

Culacz nie może sobie kupić listwy ?- może wziąć na nią kredyt. Kto mu zabroni ! Nie oceniaj tak ludzi, Ci z mniejszym portfelem też mają pasję czasami nawet większą bo są świadomi wyborów.

target

Jeśli o to chodzi mogę krótko scharakteryzować takiego klienta: to ktoś, kto ma doświadczenie w audio, spróbował tego i owego, jest zniesmaczony cenami dyktowanymi przez uznane brandy i ktoś, kto szuka dźwięku, a nie wyglądu.

Wi-told wspomniał w tym wątku o kimś takim, kto zdecydował się na cały set naszych kabli i nie jest wyjątkiem...

to produkt 100% kamikadze ktory sprzeda sie w liczbie 3 szt :)

Byś się zdziwił, ale kabel zakończony listwą jest w ostatnim czasie najbardziej pożądanym produktem w ofercie Sulek Audio.

Ostatnie zacytowane zdanie bylo pytaniem retorycznym nie musisz mnie wyprowadzic z bledu ;)

Majac to na uwadze zabawne jest jak osoby z tzw wiedza inzynierska probuja dyskredytowac wybory ludzi bogatszych (zaradniejszych?)od nich :)

Dowartosciowywanie sie smiechem przez lzy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.