Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Znam, znam też bogatych nieświadomych, którym można wcisnąć każdy kit. ( nie mówię teraz o listwie SULEK )

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Tacy szybko przestaja byc bogaci...

Chcialem tylko powiedziec ze to zla cecha wchodzic w role czyjegos sumienia i oceniac dokonywane wybory przez pryzmat wlasnych doswiadczen

Pozdro

Tak jak napisałem wcześniej, jest produkt/klient interes się kręci.

Dla mnie ceny audiofilskich gadżetów są przesadzone ale rozumiem, że to produkt niszowy dla określonej grupy ludzi. Cena w takim wypadku może być oderwana od rzeczywistości :)

Meloman też musi na czymś słuchać :) Temat tej listwy powinien na początku być przeniesiony do HI-END :)

Ototo szkoda ze tylko tam nie wchodza ujadacze i kompleksiarze ktorzy wiedza lepiej na co nalezy wydac wlasna kase a kazdy temat sprowadza do voodoo i wyzszosci swoich racji

Ototo szkoda ze tylko tam nie wchodza ujadacze i kompleksiarze ktorzy wiedza lepiej na co nalezy wydac wlasna kase a kazdy temat sprowadza do voodoo i wyzszosci swoich racji

Z tym różnie jest... Tam (zakładka High-End) są quasi inne zasady, choć przyznam niewiele różnią się od tych tutaj. Tyle że w mniejszym gronie i rzeczywiście trolle są szybko torpedowani. Jakby większy porządek:)

O technologii było już sporo w tym wątku..

Pracuję w branży, w której mam dostęp do różnych technologii - w tym okablowania.. Widząc listwę z bliska tylko się uśmiechnąć mogłem ;)

Kilkaset złotych to chyba nawet przesada z tymi materiałami.

Z tym różnie jest... Tam (zakładka High-End) są quasi inne zasady, choć przyznam niewiele różnią się od tych tutaj. Tyle że w mniejszym gronie i rzeczywiście trolle są szybko torpedowani. Jakby większy porządek:)

Tak tak sceptyk to na pewno troll, a to by znaczyło że większość na tym forum to trolle :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe czy rasowi audiofile myślą, że kwota za którą zakupili sprzęt jest wprost proporcjonalna do jakości odtwarzanej muzyki :)

Trudno powiedzieć, bo na ogół różnice po wymianie bezpiecznika czy wtyczki są tak duże, że głuchy by usłyszał, ale w obliczu ślepego testu topnieją w zastraszającym tempie aż do całkowitego braku czyli "syndromu chwilowej głuchoty" :)

"Wontek" ma już 25 stron a ja dalej nie wiem o co w nim chodzi ?

To,że listwa nie jest tania i,nie posiada audiofilskiego wyglądu to wyczytałem ale czy faktycznie aż tak

poprawia brzmienie jak piszą Recenzenci ,sprawdził to ktoś "niezależny" z tego Forum ?

Chodzi tylko o to, że temat nie jest w zakładce HI-END. Reszta pewnie się zgadza: nie jest tania , jest brzydka i pewnie poprawia brzmienie :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ciekawe czy rasowi audiofile myślą, że kwota za którą zakupili sprzęt jest wprost proporcjonalna do jakości odtwarzanej muzyki

Niestety mają świadomość że tak nie jest. Zależność jest wręcz logarytmiczna. Cena x 10 oznacza mniej więcej dwukrotną subiektywnie odbieraną poprawę jakości;-) A w wyższych rejonach hi-end ten krzywa logarytmiczna jest jeszcze bardziej płaska.

Tak tylko wyznacznikiem jest ludzkie ucho, doskonałe narzędzie lecz z biegiem czasu samo się uszkadzające.

Przecież audiofile to nie tylko ludzie młodzi. Sam byłem świadkiem jak starszy Pan audiofil po odsłuchach twierdził, że kolumny grają bardzo ładnie. Za to ja słyszałem, że kolumny ewidentnie są sporo za jasne.

Uważam, że powinno być inaczej niż ktoś tu napisał. Audiofil nie powinien być snobem, lecz wyrafinowanym melomanem. Snobem może być posiadacz bardzo drogiego sprzętu ale posiadać można rożne sprzęty nie zawsze umiejąc z nich korzystać.

A w dodatku jeżeli taki szanowany audiofil meloman jest świadomy, powinien przebadać swój słuch :)

A co bedzie jak okaze sie ze ten audiofil jest gluchy jak pien po badaniach? :) ale madrosci prawi. Myslisz ze sie przyzna? :)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Wtedy zostanie zdegradowany do melomana jeżeli słucha nagrań a nie tylko płyt testowych :)

doswiadczenie zapewne rekompensuje pogarszającą się wrażliwość słuchu i wychodzi na remis :)

Jestem skłonny się z Tobą całkowicie nie zgodzić :)

Tak może powiedzieć meloman, nie audiofil. Tu wszystko musi być tip top. Sprzęt, doświadczenie i aparat słuchowy :)

To akurat nie prawda. Negatywie tylko podchodzimy do ustalonego progu jaki trzeba wydać aby zostać audiofilem :)

doświadczenie jest moim zdaniem duzo bardziej wazne niz wrażliwość słuchu

słuchać po prostu trzeba umieć

jednak nawet największe doświadczenie musi klęknąć przed wysoką ceną

to najczęstszy obiekt żartów ale szczerze nie widzę tu na codzień obnoszenia się kasą i gloryfikowania czegoś ze względu na cene - przeciwnie wiele więcej tu osob podchodzi do tego hobby bardzo pragmatycznie

Ale nie powiesz, że audiofile nie traktują inaczej posiadaczy sprzętu hi-fi ? Sam użyłeś określenia: "ciułacz" w stosunku do ludzi których nie stać na sprzęt hi-end.

Stąd może takie uprzedzenia w druga stronę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.